Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Decyzję o wyborze hotelu musieliśmy podjąć "na szybko" i po przeczytaniu kilku opinii padło na Flamenco. Obawy pojawiły się po przeczytaniu większej ilości komentarzy. Szybko jednak zostały rozwiane już na miejscu. Zakwaterowanie mieliśmy w budynku Flamenco Resort czyli części hotelu oddalonej od morza. Okazało się, że było to bardzo dobre rozwiązanie bo śniadania są serwowane właśnie tam a do plaży, na której spędzaliśmy pozostałą część dnia, jest bardzo blisko. Sam hotel nie jest jakiś nowoczesny ale jest czysto, w ogrodzie kolorowo, robactwa nie spotkaliśmy, za to obsługa przesympatyczna. Śniadania może i monotonne choć omlety pyszne a Pan, który je przygotowywuje, przekomiczny :). Obiady i kolację bardzo urozmaicone, dla każdego coś dobrego się znajdzie. Baru na plaży nie było (w sezonie może funkcjonuje) ale bar przy basenie był tak blisko plaży, że nie ma to znaczenia. Plaża bardzo fajna, powiedziałabym, że piaszczyta. Morze dosyć dlugo płytkie ale jeżeli ktoś chce popływać to jest zejście z pomostu. Płytkość morza rekompensuje ilość rybek, które się spotyka :). Jeżeli ktoś nie oczekuje złotych klamek, czerwonego dywanu i sniadania do łóżka to ze swojej hotel z czystym sumieniem polecam
Czystość Miła obsługa Dostępność barów w kilku miejscach Dobre jedzenie
Hotel oceniam bardzo dobrze.Cudna rafa koralowa.Bardzo piękna rafa koralowa.Mnostwo ryb.Smaczne jedzenie.Czysto.Dostalismy apartament 😀
Nie było tłumów.Fajne animacje Blisko plaza
Nie było takich
Pobyt w tym chotelu na duży plusik czysto jedzonko pyszne i urozmaicone nie było owoców morza ale codziennie rybka nawet suszi i sajgonki.Pokoje czyste codziennie sprzątane .Plaża czysta morze cieplutkie i piękne różnokolorowe rybki na rafie koralowej poprostu bajka.Bardzo dziękujemy za bajeczny wypoczynek całej miłej obsłudze hotelu Flamenco.Polecam to miejsce i zachęcam do odwiedzenia naprawdę warto.
Miła obsługa spokojnie można super wypocząć w otoczeniu super ogrodów oaza na pustyni.
Trochę słabe wi fi ale można sobie poradzić
Wszystko na najwyższym poziomie. Czyściutko , wygodnie - bardzo dobry standard . Przemiła obsługa w całym hotelu , pyszne jedzenie w restauracji . Trzeba mnie wiele złej woli żeby sie do czegoś przyczepić .Polecam gorąco 👍
Hotel dla ludzi ceniących cisze i spokój. Piękna rafa koralowa.
Jedyna wada to klimatyzacja której nie szło wyregulować. Działa cały czas max.
nie polecam aż wręcz odradzamy w hotelu byliśmy 7 dni w lipcu powiem tak , pierwsze co to karaluchy na korytarzach i w pokojach wszystko zniszczone jedzenie monotonne dodam że nic nie można wynieść z jadalni bo na 100% chodzi o karaluchy , wszystko płatne bilard,szysza,są 3 bary w tym jeden do 22 niepłatny a od 22 już płatny, w hotelowym barze barman nie da ci więcej niż 2 drinki odrazu bo to za dużo a chciałem wziąć dla znajomych to kazał że by sami sobię przyszli po nie Nie poleca jedzenie monotonne i bez smaku !!!
nic
chyba dosłownie wszystko
Po pierwsze trzeba mieć 5 dolarow na sniadanie, gdy sie przyjezdza.. ilosc much w pokoju budzila nas przez caly pobyt. Sniadania monotonne, obiady i kolacje- dobre. Bankomat nie dziala.. wifi za oplata 7 dolarow na osobe. Dookola hotelu nie ma nic, a sklepiki obok oferuja rzeczy z przed 50 lat. Nie wybralabym tego hotelu ponownie i nie polecam. Jedyne na co nie mozna narzekac to slonce i plaza.
Plaza
Robactwo, sniadania, dodatkowe oplaty
Ładna plaża, , dobre wyżywienie, Miła obsługa, spokój
Spokój, krajobraz
Pokoje i łazienka wilgotne i powinien być gruntownie wyremontowany
Hotel Stary wygląda jak hotel robotniczy, wymaga remontu. Jedzenie monotonne takie sobie drinki jak samogon słabej jakości
Cisza i spokoj
Stary, podzielony na dwie części, słaby ogród słabe rozrywki wokół hotelu pustkowie
Hotel przeznaczony dla osób pragnących odpoczynku i relaksu. Na całym terenie jest dużo zieleni i kwiatów oraz osób które o nie dbają i cały czas sprzątają. Nawet piasek na plaży jest równo wygrabiony😁 Hotel nie należy do najnowszych ale bardzo zadbany i czysty. Największym atutem hotelu jest przesympatyczna obsługa na każdym poziomie. Jedyny minus to mało urozmaicone menu i brak internetu. Można na miejscu wykupić sobie dostęp ale sygnał jest bardzo słaby i tylko blisko lobby.
Hotel nie warty swojej ceny. Jest spokojnie, obsługa melduje wszystkich w części beach, część resort oferuje tylko śniadania, reszta części jest nieczynna za wyjątkiem SPA. Spokój to tylko jedyna zaleta tego hotelu. Jedzenie pomimo wielu pozytywnych komentarzy jest po prostu okropne. Wszystko smakuje tak samo, i do wyboru jest tylko kurczak lub mięso wołowe w różnych konfiguracjach (raz panierowane, raz gotowane, raz smażone) - aczkolwiek smak tego jest żaden. Z dodatków to ryż ziemniaki i makaron i nic więcej - zawsze to samo. Bar z sałatkami to totalna pomyłka - takiej biedy to nie wiedziałem nigdy ( papryka, ogórek, pomidor, cebula + ściepki ze śniadania). Słodycze na +, jest w czym wybierać i są całkiem zjadliwe. Owoce to codziennie ala brzoskwinie dzień w dzień, arbuz co 3/4 dni (żenada), raz na 10 dni daktyle i tyle w temacie. Zamiast arbuza jakaś mamałyga z ryżem której nikt się nie tykał. Alkohole to piwo butelkowe (raczej średnie), drinki, wódki etc. gorsze nisz denaturat - pić się tego nie da (zgaga gwarantowana). Ogólnie jedyny plus to Cola / Sprite / Fanta z butelki oryginalna. Drinki i wszelkie napoje podawane w papierowych śmierdzących kubeczkach, lub plastikowych "szklankach" które obrzydzają swoim wyglądem (stare, sfatygowane, popękane). Animacji wieczorem w hotelu nie ma żadnych - takiej żenady i stypy dawno nie widziałem. O 22 można iść śmiało spać bo na prawdę nic się tam nie dzieje. Animatorzy zrezygnowani, bardziej się plątają a niżeli organizują pobyt. Pokoje są dość duże (mieliśmy pokój 2 osobowy), czyste i dość dobrze wyposażone. Uwaga wifi jest płatne 7 dolarów za tydzień i jest tylko na jedno urządzenie. Obsługa jest w porządku.
Jest super pod każdym względem ,polecam. Minusów brak ,same plusy.
Wszystko
Świetny hotel, pyszne jedzenie i cudowna rafa koralowa przy brzegu
Molo Rafa przy brzegu Jedzenie Spokój Super obsługa
Nie zauważyliśmy
Dzień dobry, czytałam różne opinie o tym hotelu, ale uważam, że te kiepskie są bardzo krzywdzące. Wykupiliśmy wczasy w części resort, ale w związku z małą ilością turystów zakwaterowano nas w beach. I super, bo ta cześć jest ładniejsza i tutaj są lunch i obiad, poza tym bardzo blisko do morza. Hotel bardzo czysty, ręczniki i pościel wymieniane codziennie. Mieszkaliśmy na parterze, od strony basenu, zatem przez taras wychodziliśmy, kiedy zmierzaliśmy na plażę lub basen, było to bardzo wygodne. Na śniadania trzeba przejść przez ulicę do części resort, która może pochwalić się pięknym zadbanym ogrodem. Śniadania były smaczne, kilka potraw na ciepło, poza tym ser żółty, sery białe, wędlina, warzywa, płatki, jogurt, kilka rodzajów chleba, bułek, można też było bezpośrednio zamówić u kucharza jaja sadzone lub omlet, można tez było upiec sobie tosty. Oczywiście ciasta, rogaliki i inne słodkości też były. Zawsze była też sałatka owocowa oraz duży wybór herbat i kawa. Na lunch przygotowano zupę i kilka dań na ciepło, była zawsze ryba, kurczak, pizza, do wyboru surówki, sałatki, owoce, ciasta. Wino, piwo, soki, woda. Na obiad były dwie zupy i jeszcze więcej dań, była wołowina, kaczka. Na zewnątrz zawsze serwowano danie z grilla ( z wołowiny, z kurczaka, owoce morza, różnie). Były naleśniki, wafle. Jedzenie pyszne. Kelnerzy, obsługa hotelowa, barmani wszyscy bardzo uprzejmi i przesympatyczni. W barze na basenie( jeden z basenów był podgrzewany temp. wody 24 stopnie) serwowano drinki, piwo, wino, napoje bezalkoholowe oraz przekąski. W hotelu obok recepcji również był bar, tam też serwowano do picia to co wyżej napisałam. Na zewnątrz hotelu dużo zieleni i kwitnących krzewów. Baseny czyste, kilka razy dziennie mierzona temperatura wody. W morzu woda czysta, przejrzysta, temperatura wody pomimo stycznia taka jak w podgrzewanym hotelowym basenie. Pływanie możliwe dopiero z pomostu, ponieważ z brzegu bardzo płytko. Piękna rafa koralowa, ryby duże i małe, można oglądać również z pomostu. Sporo leżaków z parasolami, ale przy pełnym obłożeniu może być problem. Obsługa przynosi materace. Z hotelu jestem bardzo zadowolona. Fakt, sprzęty są już dość zużyte, ale dbają o nie. Baseny bez rur, zjeżdżalni i innych bajerów, więc nie zadowolą dzieci i młodzież.
Hotel wśród pięknej zieleni i kwitnących krzewów, szczególnie cześć resort.
Nie wszystkie drinki były bezpłatne, mojito.
Bardzo ładny hotel, przestronny w orientalnym stylu. Bardzo czysto , pokoje duże z balkonami, czysto. Obsługa bardzo mila i zawsze chętna pomoc. Kilka pięknych basenów, na plaży czysto leżaki i parasole.
Nam bardzo odpowiadała lokalizacja. Hotel położony przy plaży w Port Glib, gdzie można spacerować o każdej porze , restauracje i sklepy w pobliżu. Dużo zieleni i pięknych kwiatów i krzewów.
Nie ma sie do czego przyczepic....
W hotelu byliśmy 14dni. W Egipcie byłem 15 raz, nigdy nie bylo tak niskiego standardu. Hotel nadaje się do kapitalnego remontu. Nie zasługuje na cztery gwiazdki. W pokojach pościel wymieniono raz za cały pobyt, brak czajnika,kawy, herbaty, wody,którą trzeba sobie przynosić z baru przy basenie. Parasole, leżaki wyeksploatowane, molo rozpadające się. Brak ekspresu do kawy na całym obiekcie. Wifi płatne 20 euro. Zaniedbana zieleń, podlewana śmierdzącą wodą. Pozytywne opinie o hotelu zdziwiły nie tylko nas. Jedyną zaletą jest prężnie działająca szkoła nurkowania, która trzyma ten hotel „przy życiu”. Przy hotelu trzy bankrutujące sklepy, które obrazują ogólny stan tego niegdyś ładnego obiektu. Śniadania w drugiej części obiektu, trzeba przejść przez główną drogę. Mimo monotonnego menu, Jedzenie generalnie do zaakceptowania, w standardach egipskich. Na owoce morza nie ma co liczyć. W 14 dniowym pobycie tylko 2x podano kalmary. W marcu byłem w Marsa Alam w hotelu Sataya, który gorąco polecam i w którym w tym samym okresie przebywał mój znajomy, który potwierdził zachowanie standardów sprzed pół roku. Wiec sytuacja w tym obiekcie myśle że nie jest spowodowana sytuacją pocovidową i panującym na świecie kryzysem, lecz czymś innym? Nigdy nie zamieszczam opinii, jednak tym razem nie mogłem się powstrzymać.
Dla osób ceniących sobie spokój, czysto, przyjaźnie, bardzo miła obsługa .
Cisza, spokój, dobre jedzenie, czujesz się ważnym gościem .
Dla mnie osobiście tylko jeden minus , że hotel pod swoim szyldem jako ,,centrum handlowe Flamenco,,pozwala,by goście byli oszukiwani i sprzedawcy z uśmiechem na twarzy, okradają klientów,np. za kartę SIM,,16 GB,,25 $,,ok trudno,,trzeba mieć kontakt ze światem, tylko że po zalogowaniu karty w telefonie, ma ona ledwo 4 GB,,internetu,,, bądźcie czujni i nie polecam tam zakupów, bo sprzedawca jest tylko i wyłącznie nastawiony , by nas obskubać ile się da.
Duże,czyste,codziennie sprzątane pokoje.Bardzo przyjemny pobyt.
Bardzo pomocna i miła obsługa .
Hotel lata świetności ma już za sobą. Niemniej jednak obsługa bardzo się stara. Jedzenie jest jedną z mocniejszych stron tego hotelu
Miła obsługa. W szczególności obsługa baru przy basenie. Bardzo dobre jedzenie. Cicho - przytulnie. Większość turystów bez dzieci. Ładna rafa przy hotelu.
Trochę namolni lokalni naganiacze od wycieczek, masarzy, czy zabiegów estetycznych. W tych ostatnich przypadkach zalecam ostre targowanie ceny usług.
Pobyt w hotelu bardzo udany. Miła obsługa począwszy od recepcji, jak i w barze i w restauracji - wszyscy uśmiechnięci i bardzo pomocni. Główny hol skromny, dlatego mieliśmy na początku mieszane odczucia, ale potem już wiedzieliśmy, że dobrze trafiliśmy. Jedzenie bardzo smaczne- kurczak, wołowina, 2 razy podczas pobytu były owoce morza, makarony, ryż, były również pizze i ciastka, duży wybor sałatek... Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. JEDZENIE NIE BYŁO MONOTONNE !!! wbrew niektórym opinią. Jeśli chodzi o pokój to był zawsze czysty, może meble nie były pierwszej młodości i klimatyzacja chodziła trochę głośno, ale za to chłodziła idealnie (mam porównanie z różnymi hotelami). W barze bardzo dobre drinki, barman zawsze uśmiechnięty. Baseny ładne, czyste. Rafa zwłaszcza z drugiego pomostu piękna.
- jedzenie pyszne - piękna rafa
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Stosunek ceny do jakości jak najbardziej na plus.
Spokój, obsługa nienachalna ale zawsze chętna do pomocy. Jak na egipskie warunki dość zróżnicowane jedzenie. Planujemy ponowny pobyt.
Dość daleko od lotniska. Max ok 2h transfer .