Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Pobyt w hotelu oceniam na +. Sam apartament mi się podobał, ponieważ miałem 2 pokoje, aneks kuchenny i łazienkę (dużo miejsca). Jedynym minusem tego pokoju był widok, który w zasadzie nie istniał (na wprost murek i drzewo, na lewo siatka kortu, a na prawo okna sąsiadów). Dodatkowo bardzo dobre śniadania. Obsługa miła, pokoje sprzątane mniej więcej co 2 dni, niestety dogadać można się tylko po hiszpańsku lub niemiecku (na szczęście na recepcji było 2 panów mówiących po angielsku, którzy udzielili wszystkich informacji). Sam hotel umiejscowiony jest w centrum Cala Ratjada i podzielony jest na 2 części oddzielone ulicą, ale każdy ma swój basen (z basenu nie skorzystałem, ponieważ dla mnie woda była lodowata). Ze względu na położenie do plaży trzeba kawałek dojść, co dla mnie było zaletą, ponieważ można poznać okolice. W pobliżu są 3 plaże: Platja Son Moll - najbliższa plaża Platja de Cala Gat - najmniejsza, ale dla mnie też najładniejsza Cala Agulla - najdalsza i największa Co do atrakcji to w pobliżu są dwie: Castell de Capdepera - zamek można dojechać autobusem lub na pieszo Far de Capdepera - działająca latarnia - po drodze widoki są jak z filmów - TRZEBA ZOBACZYĆ! Na koniec organizacja: dojazd z lotniska do hotelu jest trochę skomplikowany, ponieważ żeby dostać się na shuttle busa na lotnisku musiałem odwiedzić 2 punkty i poczekać z 30 min, żeby dostać bilet na, a następnie 1-1,5 h czekać w samum busie żeby w ogóle ruszył + 1-1,5 h dojazd do hotelu (z kierowcą nie da się dogadać, tylko mówi "no comprende"). Kontak z rezydentem nie istnieje, a dodzwonienie się na infolinie graniczy z cudem. Udało mi się tylko dostać na wycieczkę do smoczych jaskiń i to dopiero ostaniego dnia pobytu.
- Cichy - Spokojny - Miła obsługa - Dobre śniadania - W pobliżu 3 plaże - Cena
- Widok z pokoju - Trudność porozumiewania się po angielsku - Lodowata woda w basenie
Hotel jest dla niewymagających, cena adekwatna do warunków. Hotel posiada 2 takie same baseny, nie są zatłoczone. Jest to cichy i spokojny hotel, brak animacji itp. Poczas pobytu w sierpniu 2021 było bardzo mało osób, baseny i lezaki były praktycznie puste. Z hotelu mozna dojśc do 3 plaż ( playa de moll 10min, cala agulla 20 min, cala gat 25min). Plus za smaczne jedzenie.
blisko centrum smaczne śniadania i obiadokolacje
plaża 10min