Fiesta Inn Acapulco

Tak się składa że co jakiś czas mam przyjemność zatrzymywać w interesach w tym hotelu. Z ciekawości zajrzałem podczas szukania wycieczki dla rodziców mieszkających w Polsce pod zakładkę Meksyku żeby sprawdzić czy hotel jest. Polecam spróbować leczo na ostro a na deser brzoskwinie w tequili. Jeśli nie będzie tego w menu poproście kelnera o to. Myślę że nie zrobią większego problemu na kuchni z przyrządzeniem go. pokoje są eleganckie. Dla dwójki lub singla w sam raz. Ja z dziećmi bym tu nie przyjechał z prostego względu. Brak rozrywek dla nich poza plażą. Natomiast kiedy spotykałem się z moją żoną przyjechałem tutaj z nią na dłuższy weekend i było fantastycznie. Starsze Panie pokojowe jak zostawicie dolara lub nawet dwa na poduszce dopieszczą wasz pokój w najmniejszym szczególe.

Nie mam tutaj typowych wakacyjnych uciech. Bardziej dla faceta który chce zaimponować kobiecie. Zabrać ją do dalekiego kraju, wybrać się parę wycieczek i zjeść dobrą kolację przy winie i świecach w eleganckiej restauracji. Potem udać na basen lub do sauny. Widok z basenu na małą zatokę jest urzekający. Tak jak pisze zabierać swoją kobietę na pełni romantyzmu wyjazd we dwoje. Moim zdaniem hotel do niczego innego się nie nadaje.

Nie jest to typowo wakacyjny obiekt. Dla nas było to ok, ponieważ w hotelu panowała cisza. Żadnych hałasów na korytarzach, goście stonowani, głównie biznesmeni. Obsługa była w pełni kompetentna. Rzadko zdarzały im się pomyłki. Pokój z balkonem, który roztaczał widok na piękną plażę. Dużo czasu spędzaliśmy na oglądaniu szumu fal, które rozpryskiwały się się o skały. Pokojowa zawsze miała trochę peso na łóżku w ramach napiwku. Odpłacała nam się bardzo dobrą robotą co dnia.

Hotel jest skierowany głównie do ludzi ze świata biznesu. Bardzo elegancka restauracja z widokiem na plaże, pokoje są eleganckie ale nie są to typowo wczasowe kwatery. Jedzenie i obsługa na dobrym poziomie. Polecam szczególnie pokoje na rogu. Z jednej strony widzimy plaże z drugiej strony miasto. Obiekt jak przystało na biznes hotel jest blisko centrów handlowych i wszystkiego co w danej chwili jest potrzebne. Jeśli miałbym komuś polecić to ludziom starszym lub młodym parom. Nie polecam rodzinom z dziećmi.

Nazwa  Fiesta Inn Acapulco
Miejsce  Meksyk / Guerrero / Acapulco
Wyżywienie  Bez wyżywienia, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Wyświetlono 4 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kacper

Mirek