Festival Shedwan Golden Beach

Było fantastycznie, polecam, obsługa przemiła (bakszysz, bakszysz.. ;),którym Polacy zostawiają pamiątki w postaci nauczonych słów: masakra, katastrofa, zajebiście..Hotel jako jeden z najstarszych w Hurghadzie jest zadbany, wszelkie usterk i problemy po zgłoszeniu natychmiast napriawione (czyt. sejf).Cały kompleks swietny: i połózenie i basen i ogród przecudny. Animatorzy także dbają, aby turyści nie zanudzili się leżać na słońcu. Ogólnie ciężko pisac o warunkach , bo każdy ma inne wymagania i preferencje - dlatego sugerowanie sie opiniami wg mnie jest bezcelowe, chociaż może pomoć - polecam zatem dla tych, którzy nie mają zbyt wygórowanych wyobrazeń i wymagań, a chcą spędzić miły urlop w spokojnej i miłej okolicy ;) nie ma się czego bać ;)

brak słów tragiczny hotel organizator potwornie oszukuje pokazując zdjęcia dwa tygodnie za 1800 to o wiele za dużo , byłem wielokrotnie w Egipcie i również kilka lat temu w tym hotelu ale takiego szamba jak teraz w tym hotelu nie spotkałem nigdzie jak chcesz przeklinać pobyt to leeeeeeć

Po przyjeździe na miejsce mało się z żoną nie rozpłakaliśmy. Co innego jest w ofercie co innego w realu. Zdjęcia w ofercie hotelu przedstawiają w większości stronę niemiecką gdzie hotel ma 4 gwiazdki (cały hotel podzielony na dwie części. Niemiecką czterogwiazdkową i rosyjską. Dla tzw. biednych ruskich ). Baseny miały być trzy. Okazało się że jest jeden i mały brodzik, bo do tego po części niemieckiej nie masz wstępu. Chyba że za odpowiednią niemałą dopłatą ha,ha. Leżaki i parasole nad basenem i na plaży w opłakanym stanie. Pokoje zaniedbane i brudne. oburzają się jak im się zwróci uwagę. Tylko czekają na napiwki. Wręcz się narzucają. Pościel brudna. Przykryty jesteś kocem.zdjęcia pokoi w ofercie? takich dla polaków nie ma. Łazienki brudne. Problemy z telewizorem. Brak polskich kanałów. Sprzątają raz na dwa dni mimo że dostali napiwki. W lobby cały czas smród. Nie wiadomo skąd. W stołówce brudno. serwetki poplamione sztućce brudne, niedomyte. Jedzenie codziennie o samo. tylko warzywa. Wydzielają jak mogą. Mięsa kroją po kawałeczku. Jajka na śniadanie trafiły mi się ze zbukiem. Nie nadążają z uzupełnianiem termosów z jedzeniem. Na plaży brakuje leżaków i parasoli. Zjeżdżalnia w strasznym stanie. Strach dziecko pościć. Częściej nie czynna niż czynna. Spora baza sportów wodnych jak na taki hotel oraz fajna długa plaża. Bary na plaży klejące, brudne. Obsługa lekceważąca. Wymuszająca napiwki. Szklanki brudne. Ograniczają alkohol jak mogą. Łachę robią jak mają zrobić drinka po drinku. Ceny wycieczek wygórowane. Polaków traktują gorzej niż ruskich. Wszystko zależy od tego jak często karmisz ich napiwkami. Szybko zapominają, że wczoraj mu dawałeś. Ostatnia sprawa to rezydent. Widziałem go tylko po przyjeździe. Nie ma z nim kontaktu. z recepcji nie łączą. Słuchajcie nie napisałem tu nic co by było nieprawdą. Byłem w Egipcie któryś raz, min. w hotelach trzygwiazdkowych, i nie widziałem tak strasznych warunków bytowych i tak niskiego standardu.

łw maju 2013 tragedia basen nieczynny ,na plaży smród spalin i ropy, ciągle jeżdżące po plaży samochody i maszyny budowlane pomiędzy leżakami.W barze na plaży plastikowe szklanki lepiące się od brudu,na zwróconą uwagę barman nabrał dwa wiaderka wody z morza i przepłukał szklanki/smacznego/.Roboty budowlane prowadzone były nawet o 2 w nocy. W toaletach ogólnych brak mydła i papieru.Jedzenie codziennie to samo przez dwa tygodnie .Owoców prawie nie było a jeżeli już to wydzielane przez obsługę , z mięsa tylko kurczak i też wydzielany.Rozlatujące leżaki i porozrywane materace.To tylko niektóre minusy , wszystko mam udokumentowane zdjęciami

Właśnie wróciłam z hotelu SHEDWAN... i jestem mile zaskoczona. Po przeczytaniu niektórych opinii jechaliśmy " z duszą na ramieniu". Hotel wywarł na nas naprawdę dobre wrażenie. Ogólnie chwalone piękne i czyste plaże, piękne ogrody. Pokój, który dostaliśmy ( na I piętrze ) oceniam bardzo przyzwoicie - nie nowe, ale też nie zniszczone meble - duża szafa, wygodne, duże łóżka, sprawna klimatyzacja, lodówka i tv odbierający Polonię. Obszerny balkon z widokiem na morze. Łazienka nie luksusowa, ale czysta. Wbrew innym opiniom nie było żadnego robactwa. Obsługa sprzątająca zależy jak się trafi - są bardzo solidni, ale też są "cwaniacy" i naciągacze, jednak zawsze mili i uprzejmi. Czytałam opinię o brudnej restauracji. Są dwie. W czasie naszego pobytu 1 była dla Rosjan, druga dla pozostałych i mogę o niej pisać tylko pozytywnie: ładna, jasna, czysta, klimatyzowana. Nigdy nie brakowało naczyń a kończące się potrawy były natychmiast uzupełniane. Jakość posiłków oceniam co najmniej dobrze, bo przy tej ilości potraw tylko naprawdę ktoś bardzo wybredny może mieć negatywną opinię. W czasie całego pobytu nie spotkałam kogoś, kto by narzekał na wyżywienie, wręcz odwrotnie, bardzo chwalono. Czynne były obydwa bary na plażach i 1 przy basenie i nie było kolejek. A teraz troszkę "dziegciu do beczki miodu": - wieczorem są komary - duża ilość kotów ( dla jednych to wada, dla drugich zaleta ) - właściwie brak animacji ( podobno wcześniej były ) - brak wody butelkowanej ( trzeba korzystać z dystrybutorów wody i napełniać własne butelki lub pić na miejscu ). - poza hotelem niewiele się dzieje. Parę sklepików i mocno rzucający się w oczy brud na ulicach. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z hotelu i szczerze polecam go nie bardzo wymagającym.

Nazwa  Festival Shedwan Golden Beach
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, rozrywka i życie nocne

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
jaksiemasz

zbyszek

Pobyt - Lipiec 2014

Wady

1.4
radek

Pobyt - Kwiecień 2014

Zalety

ogród.

Wady

jedzenie, pokoje, ilość leżaków, obsługa, basen, obskurna infrastruktura

maciek

Pobyt - Maj 2013

Eliza

Pobyt - Wrzesień 2012

Dagmara

Pobyt - Sierpień 2012

Hotel, plaża, basen OK. Wolne leżaki o każdej porze, bary wszędzie-na plażach, przy basenach więc super wygodnie. Bardzo zielono. Minusem koty, gdyż jest ich dużo. W restauracji głównej nie przywiązuje się zbytnio uwagi do czystości sali, posiłki przeciętne, stołują się w niej Rosjanie i Polacy gdyż mieliśmy inny kolor bransoletki, natomiast na terenie hotelu jest jeszcze II restauracja z CLUBJUMBO i tam byli stołowani Niemcy, Francuzi i mieli czysto, nie stali w kolejkach po jedzenie i jedzenie było lepsze i urozmaicone. Jakbym miała polecić hotel to lepiej dopłacić aby korzystać z restauracji Clubjumbo, natomiast w ofercie biura tego nie wyczytałam, że taka możliwość istnieje. Przy hotelu jest jeszcze centrum nurkowania Aqua Diving, skąd można super popływać na rafy itd Ogólnie spędziłam bardzo udane wakacje z rodziną

emil

Pobyt - Sierpień 2012

Treść: kompleks duzy,brudny, karaluchy,mrowki,koty wszedzie.... obsluga to zalezy na kogo sie trafi, ale ogolnie mili, jednak czesto upominaja sie o napiwki. pokoje nie sprzatana , przez tydzien nasz pokoj byl tylko raz sprzatany, a 2 razy lozko przebierane.reczniki byly dolozone tylko raz do pokoju ,to samo papier toaletowy. po przyjezdzie znalezlismy pod lozkiem szczotke do kibla i mnustwo karaluchow... hotel stary,melble bardzo stare kompleks polozony w pieknym miejscu i to jest duzy plus,bo plaze sa przesliczne. forma jedzenia all inclusive , jedzenie dosc dobre ,choc jedno i to samo codziennie. goscie to 99 procent Rosjanie,garstka Polakow , Niemcow i innych. prywatne plaze piekne,jedna piaszczysta,a pozostale zwirkowe, morze cieple ,wrecz bardzo cieple. do centrum kilka monut taxowka, do lotniska z 15 minut kelnerzy , barmani bardzo mili, w recepcji nie zawsze mili, o sprzataczach sie wypowiadac nie bede bo to masakra ogolnie jak nie dasz dolara to beda Cie mieli w tylku wyzywienie dobre,jednak codziennie to samo.na stolowce czysto,obsluga Bardzo mila,najmilsza z wszystkich pizza taka sobie,jesli pizza mozna nazwac placek z serem i ketchupem,a hot dogi kolo hot dogow nie lezaly, to o przekaskach napoje ok, choc trzeba uwazac na lod w drinkach , no a szklanki nie byly zbyt dokladnie myte, chyba tylko plukane 'Pokój 1.0 masakra, smrod , brud i ubostwo,choc mielismy 1 z lepszych pokoi tydzien w nim to byl koszmar,' robaki, karaluchy,mrowki,a nawet jaszczorki... lazienka tragedia.mozna jakiegos syfa dostac... lodowka , sejf ktory nie byl przymocowany do szafy, stare szafy, brudne wszystko , telefonu ani szuszarki do wlosow nie bylo. klimatyzacja u nas dzialala,ale nie kazdy mial to szczescie tv jadac do tego hotelu trzeba miec duzo drobnych na napiwki,uwazac na wszystko co sie je i pije,bo zemsta faraona jest tam powszechna. zapach na terenie hotelu,a raczej straszny smrod, kwiaty podlewane codziennie gnojowica, mozna z rabatki kawal papieru toaletowego wylowic. ánimacje wylacznie po rusku

Pobyt - Listopad 2011

Byłam w tym hotelu drugi raz. Dla mnie bardzo słabe jest jedzenie. W kółko to samo. Owszem, na jeden posiłek jest wybór, ale dwa razy dziennie przez tydzień taki sam. Zimą byli tu prawie sami Rosjanie. Poza tym bardzo fajne miejsce z pięknym, rozległym terenem wokół.

Aga

Pobyt - Sierpień 2011

Hotel swietny infrastuktura rowniez zwlaszcza plaza super!!!! w centrum starego centrum do centrum nowej hurgady ok 7-km taxi za max 15 funtow egipskich do Mcdonalda. warto doplacic w recepcji 20$ do pokoju dostanie sie duzy z widokiem na moze i ladna lazienka. Jedzenie bez rewelacji w opcji all caly czas przez 2 tyg to samo. Ogolne wrazenie bardzo dobre POLECAM:)

Megan

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel posiada bardzo rozległy teren, który posiada duży potencjał, aczkolwiek jest kompletnie niewykorzystany.Mam wrażenie, że właściciel nie ogarnia tak dużej powierzchni.Mnóstwo restauracyjnek i punktów na terenie hotelu jest nieczynnych. Do dyspozycji gości dwa baseny.Na zdjęciach jest również basen ze zjeżdżalniami, jednak nie jest on czynny, podobnie jak boisko do nogi.Standard pokoi przyzwoity jak na standard 3 gwiazdek (łazienka pozostawia troszkę do życzenia: brudne fugi, brudna zasłona prysznicowa, itp.) Jedzenie mało urozmaicone, aczkolwiek zjadliwe dla przeciętnego Europejczyka; wieczory tematyczne to w zasadzie takie same posiłki jak zazwyczaj jeden tematyczny.Strasznym problemem był brak szklanek!! OK- na tydzień w spokoju :)

Agnieszka M.

Pobyt - Maj 2011

W Schedwan Golden Beach spędziłam z dwójką dzieci (10 i 8 lat) dwa tygodnie 29.07-12.08.2011r. W egipcie 4 raz. Teren hotelu dość duży, ładny ogród, trzy baseny-w czasie naszego pobytu część hotelowa z basenem dla dzieci była remontowana. Nie stanowiło to jednak problemu. Trzy duże plaże-gruboziarnisty piasek. Przy basenach i na plażach o każdej porze zawsze były wolne leżaki:) Animacje prowadzone na plażach jak też na basenach w j. francuskim. Być może jest to spowodowane najwieksza ilością turystów francuskich. Posiłki raczej mało urozmaicone i to chyba jedyny minus. Nie ma problemów z dojazdem do nowszej części Hurghady - Sakalli. Obowiązkowe nurkowanie. Ogólne wrażenia dobre i moge spokojnie polecić ten hotel.

KIKA

Pobyt - Kwiecień 2011

Dlaczego tanie oferty pojawiają się wtedy gdy są nie aktualne .Miało to miejsce 30.06.2011 .EGIPT poniżej 1000 ZŁ.np.hotel Shedwan Golden Beach na 08.07.2011iza za 877zł wiele innych.

Maria

Pobyt - Styczeń 2011

Bywalcy Shedwanan - proszę o pomoc.Wybieramy się do tego hotelu we wrześniu 2011w wersji Al. Proszę o doradę: jaki pokój wybrać, jakie jest jedzenie, czy otrzymuje się przy wersji Al butelkowaną wodę tak jak w innych hotelachi gdzie się ją pobiera,w jakich restauracjach jada się posiłki główne, a w jakich przekąski? Gdzie i w jakich godzinach obowiązuje wersja AL? Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘĘE.

5.2
Aneta

Pobyt - Styczeń 2010

Hotel nie zasługuje na 3*. Pokoje o niskim standardzie, co prawda nie mam dużych wymagań ale brud i grzyb w pokoju przeraził mnie. Jedzenie fatalne, codziennie to samo! Obsługa całkiem miła, widać, że starają się, aby turyści byli zadowoleni z pobytu w hotelu. Animatorzy - totalny brak zainteresowania się gośćmi. Jedyne plusy hotelu, to duża i szeroka plaża z piękną laguną, a także zadbany ogród. Polecam osobom bez wygórowanych wymagań.

Guliwer

Pobyt - Grudzień 2010

Plusy to położenie hotelu, wygodne łóżka, podgrzewany basen, miła obsługa, Minusy to nie ma szału jeśli chodzi o jedzenie z głodu nie umrzesz ale też nie ma zachwytu mięso wydzielane przez kucharza 3 kawałki krojone w plaster Hotel super jeśli nie zapłacisz więcej niż 1100 zł za tydzień Rezydentka beznadziejna wydaje mi sie ze to Ona była/jest na wczasach

Pobyt - Grudzień 2010

Wycieczka organizowana przez Neckermanna. Miłe zaskoczenie to brak opłat za wizy, minus i to ogromny dla rezydentki za kompletny brak zainteresowania grupą, mizerną znajomość Hurghady jak i samego hotelu - sami musieliśmy zorientować się w 6 dni co gdzie jest - hotel znajduje się na bardzo rozległym terenie a większość fajnych miejsc odkryliśmy ostatniego dnia:(( Plus hotelu to ogrody i plaże, minusów jest wiele, ale w sumie jakość do ceny jest adekwatna. Obsługa miła, w razie chęci zmiany pokoju nie robią absolutnie żadnego problemu - jednak wszystkie pokoje tej samej klasy więc zmiana jest bez sensu. Wypoczynek bardzo udany więc będą na pewno miłe wspomnienia.

Pobyt - Listopad 2010

W Shedwan Golden Beach spędziłam z przyjaciółką tylko 1 tydzień - styczeń 2011 i po prostu zakochałyśmy się w Egipcie. Przede wszystkim zaznaczę, iż byłyśmy w Egipcie po raz pierwszy i bałyśmy się tego wyjazdu (tzn.klątwy faraona). Tymczasem moje wrażenia są cudowne. Przede wszystkim zauroczył mnie poziom hotelu: 3, 5 gwiazdki które w pełni oddają jego standard. W pokojach bez luksusu ale czysto, miło i przyjemnie. Obsługa w hotelu bardzo miła, pokój był dobrze sprzątany. W restauracji obsługa na najwyższym poziomie, kelnerzy mili, uśmiechnięci, jedzenie b. dobre. Nasz pobyt był w formie all inclusive więc wszystko miałyśmy pod ręką, pyszną kawkę, zimne napoje na plaży, drinki. POLECAM !!!!!

grudniowy turysta

Pobyt - Październik 2010

duzo kotow ale to nam akurat nie przeszkadzalo, piekny park ze wspanialymi roslinami, przeszkadzal remont prowadzony w hotelu ale dalo sie zyc, w koncu kiedys pokoje musza byc odnawiane ,a wiadomo, ze ie beda tego robili w srodku sezonu (my bylismy w grudniu). Slabe drinki w barach , mmo , ze zgrabnie i pieknie, kolorowo wygladajace smakowaly czesto jak barwiona woda. Mila obsluga , a przynajniej jej czesc, (jesli jestes przyjaznie nastawiony do ludzi oni odwzajemniaja sie tym samym. Wspanialy zespol animatorow z dobrym programem.Za cene , jaka placilismy w grudniu z czystym sumieniem polecam ten hotel.

marek

Pobyt - Październik 2010

w tym hotelu byłe juz 3 razy, ogólnie w egipcie 11, w shedwanie czuje sie zdecydowanie najlepiej, obsługa najlepsza, jeśli mam do wyboru jakiś hotel 5* to wole \"mojego\" shedwana, jedzenie jak na egipt bardzo dobre, urozmaicenie również, plaża ekstra, zawsze duzo pustych leżaków, polecam wszystkim, naprawdę warto, no i dahar, to naprawdę najlepsza dzielnica.

Pobyt - Wrzesień 2010

Hotel w trakcie zmiany menagementu, każdy problem jest rozwiązywany na bieżąco, duża plaża i baseny sprawiają iz w hotelu jest dużo przestrzeni, nie ma walki o leżaki powrót za rok:)

Festival Shedwan Golden Beach