Bliskość miejsc znanych ze względu na wyjątkowe walory lecznicze (m.in. ogród Ain Al Madab Sulphuric Gardens)
Wiele punktów widokowych (m.in. oaza Bithnah)
Liczne zabytki (m.in. najstarszy meczet Zjednoczonych Emiratów Arabskich - Al Badiyah)
Bardzo dobre warunki do plażowania i nurkowania (Snoopy Island, Shark Island)
Hotel bardzo fajny. Plaza z leżakami daj możliwość wyboru czy odpoczywasz nad basenem czy nad morzem. Jedzenie monotonne. Duży plus dla animatorów.
Hotel na bardzo przyzwoitym poziomie, jedyny minus to jedzenie które było dość monotonne. Ale obsługa bardzo miła, pomocna. Polecam hotel. Miła odmiana w porównaniu z innymi hotelami w Emiratach w których byliśmy z rodziną to animacje. Szczególnie aktywny i miły Mohammed, który zapraszał do aktywności w basenie i na plaży. Biorąc pod uwagę dość ubogą w atrakcje okolice, rozrywka zapewniona przez animatorów była bardzo przyjemna.
Czystość, własna plaża, bardzo miła obsługa, animacje, dobre alkohole.
Monotonna kuchnia
Hotel dobry ale nie zasługuje na miano wspaniały . Pokoje Ok czysto . Basen trąci starym hotelem przed remontem. Mało leżaków codzienne bitwy o leżaki to standart. Jedzenie jednakowe codziennie monotone . Wersja w Olu skromna . Wiem wiem byłem w okresie Ramadanu. Ale pobyt w zeszłym roku w Dubaju nie był tak ograniczony jak w tym obiekcie.
Czystosć
Monotonia i mała stołówka.
Jeden z najlepszych hoteli jakie dotychczas odwiedziłem. Bardzo miło kojarzę pobyt.
Bardzo luksusowy. Darmowe wifi na terenie całego hotelu. Jedzenie bardzo dobre aczkolwiek nie każdemu może smakować ponieważ wszystko było z dodatkiem curry.
Długi dojazd. Brak sklepów w pobliżu.
Hotel przepiękny 👌 pokój na wysokim standardzie 👌 obsługa idealna, nie ma się do czego przyczepić.
Moja jedyna rada odnośnie tego hotelu to pilnowanie swoich rzeczy. Pomimo tego, że dużo podróżuje dopiero tutaj nauczyłam sie, że obowiązujące zasady nie dotyczą wszystkich mieszkańców danego terenu (kradzieże w hotelach w Emiratach też się zdarzają)!!!
Hotel położony ok 2 godzin jazdy z lotniska w Dubaju. Bardzo ładnie zaaranżowany. Duży pokój, ładna łazienka. Posiłki urozmaicone (każdy znajdzie coś dla siebie). Basen przy hotelu bardzo ładny choć dość mały.
Uwaga na złodziei! Hotel nie bierze odpowiedzialności za skradzione w pokoju rzeczy. Pracownicy hotelu nie dopuszczają myśli o takim zdarzeniu zarzucając, że to gość hotelowy pewnie zgubił swoje rzeczy. Animacje na basenie bardzo słabe, wieczorami brak atrakcji dla gości.