Exotica (Kalamaki)

Hotel ładny, jedzenie dobre, pokój zadawalający sprzątany codziennie. Bardzo miła obsługa.

Hotel wg lokalnej klasyfikacji ma *** i z tym mogę się zgodzić ale organizator nie podaje tej informacji w ofercie, dowiadujemy się o tym dopiero w umowie. Zdjęcia dość mocno tendencyjne, na żywo wygląda dużo gorzej. Dostaliśmy pokój w budynku bocznych przy małym basenie. Pomieszczenie wprawdzie czyste ale łazienka mikroskopijna , stara mocno pożółkła klimatyzacja i widok na wyschnięty trawnik. Za dnia zero animacji, w ogóle nie ma tu czegoś takiego jak animatorzy. Pierwsze wrażenie na minus. Po czasie jednak zyskuje w naszych oczach, bardzo smaczne jedzenie, greckie wieczory tematyczne, smaczne drinki i miła obsługa. Możliwość korzystania z infrastruktury hoteli sieci Zante Plaza ( korzystaliśmy w czasie zwiedzania wyspy)

Hotel bardzo fajny , czysty , codziennie sprzątane w pokojach. W restauracji też czyściutko , obsługa dbała aby stoliki zawsze były czyste. Jedzenie bardzo dobre ,świeże każdy znalazł coś dla siebie. Przesympatyczna Pani blondynka w recepcji i super zawsze uśmiechnięty kelner :)

Czysty i zadbany. Lata świetności ma już za sobą ale jak na taką cenę uważam, że jest ok.

Bardzo miło, przyjaźnie, wszystko pod nosem. Bardzo czyste pokoje, baseny . Obsługa Bardzo miła i przyjazna . Nawet niektórzy mówią po Polsku. Cudowny czas, cudowne miejsce!!! Polecam Pozdrawiam całą obsługę hotelu !!!

Nazwa  Exotica (Kalamaki)
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Kalamaki
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, tenis, parking

Idealny zarówno dla osób nastawionych na wypoczynek jak i dla tych, którzy chcieliby zwiedzić wyspę.

W odległości 20 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego dojechać można do oddalonego o 4 km miasta Zakynthos.

Położony zaledwie 450 m od pięknej, piaszczystej plaży.

Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami

5.9

Wyświetlono 147 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kuba

Zalety

Położenie w centrum Kalamaki blisko sklepów i restauracji , miła i pomocna obsługa smaczne jedzenie, wystarczająca liczba leżaków, możliwość korzystania z innych hoteli

Wady

Lekko zaniedbany teren hotelu, brak soczystej zieleni i ładnej roślinności, pożółkła trawa, ogólnie przydałby się generalny remont , brak animacji, dość daleko do plaży która też nie jest z najładniejszych jakie widziałem, ogólnie zawyżona klasyfikacja hotelu, dla mnie 3 gwiazdki

Dariusz

Zalety

Super lokalizacja , blisko do centrum do plaży oraz lotniska przez co bardzo szybki transfer.

Paweł

Zalety

Jedzenie i lokalizacja. Zespół na miejscu też bardzo się stara by wszystko było zawsze zrobione.

Wady

Słona woda pod prysznicem.

Zalety

Cudowni ludzie Piękny hotel, Zajebiste drinki

Wady

Mały wybór jedzenia dla dzieci

Pokój zadbany i wielkościowo wystarczający jak na 3 osoby. Sprzątano codziennie i w razie potrzeby wymieniane ręczniki. Podczas tygodniowego pobytu pościel nie została zmieniona ani razu. Minusem jest to że z kranu płynie słona woda. Najlepiej zabrać ze sobą kosmetyki do kąpieli, których lubicie używać bo tu niby były ale w nieopisanych butelkach. Hotel zadbany z pięknym zielonym dziedzincem.

Zalety

Bardzo miły i pomocny personel, szczególnie osoby pracujące za barem u w restauracji. Bardzo blisko lotniska więc szybki transfer.b

Ireneusz

Bardzo dobry hotel. Blisko centrum miejscowości, blisko do plazy ok. 10 minut spacerkiem. Bardzo dobre i zróznicowane jedzenie. Zyczliwy personel. Udany wypoczynek w tym hotelu.

Zalety

Wszystko sie podobalo

5.7
Magdalena

Hotel wygladal zdecydowanie lepiej na zdjeciach. W rzeczywistosci basen jest duzo mniejszy. Ponadto niestety greckie 4 gwiazdki to, co najwyzej, 3 w mojej ocenie. Same pokoje czyste, schludne, niestety lazienka z prysznicem I miska WC byla wielkosci schowka na miotly, bez sprawnie dzialajacego odplywu, co powodowalo, ze podloga byla nieustannie zalalana woda prawie po kostki. Lazienka to zdecydowanie najwiekszy minus calego zakwaterowania, psujacy ogolne wrazenia z pobytu. Co do jedzenia - oceniam je na mocno przecietne. Opcja All inclusive akurat w tym hotelu, w mojej ocenie, to strata pieniedzy. Poza tym pobyt w hotelu oceniam dobrze. Aha, i jeszcze jedno, jezeli ktos nastawia sie na animacje czy inne atrakcje dla gosci spedzajacych czas na basenie, to tego poprostu nie ma w tym hotelu. Plusem za to byly hotelowe basenowe dmuchance, z ktorych mozna bylo korzystac bez ograniczen.

Zalety

Cisza, spokoj, dmuchane zabawki basenowe, wydajna klimatyzacja w pokoju, lokalizacja - niedaleko plazy a zarazem w poblizu glownej drogi, przynktorej sa sklepiki i restauracje

Wady

Pokojowa lazienka, ktora wymagala gruntownego remontu. Halas startujacych i ladujacych samolotow (niedaleko lotnisko), mocno przecietne jedzenie.

Pobyt w hotelu oceniam na 5+. Jedzenie bardzo dobre- duzy wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo miła i pomocna, pokoje bardzo ładne.

Zalety

- jedzenie, każdego dnia coś innego. - obsługa, miła i pomocna. - blisko do plaży oraz do centrum miasteczka.

Magdalena

Hotel spełnił moje oczekiwania. Pokoje duże, przestronne,klimatyzowane,duży balkon,spokojna okolica.

Zalety

Bardzo miła obsługa, pokój codzinnie sprzątany i wymieniane ręczniki. Smaczne jedzenie.

Wady

Brak internetu w pokoju.

Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, pokoje czyste, jedzenie smaczne, zawsze świeże i spory wybór co jest ważne zwłaszcza przy wybrednych dzieciakach. Jedyne zastrzeżenie mam do lunch box'ów, z których ze względu na wycieczki korzystaliśny kilkukrotnie - najgorsze białe pieczywo tostowe, suche, plaster sera i wędlinopodobne coś. Butelka wody i owoc (zazwyczaj jabłko ale trafiło się też kiwi i tu zonk bo jak sobie poradzic z obraniem kiedy sztućców brak? Totalnie niepraktyczne). Dzieci nie chciały tego jeść a i dorośli ze względu na różne schorzenia (chociazby IO lub cukrzyca) nie byli w stanie by nie popsuć sobie reszty dnia. Tutaj przydałoby sie wprowadzenie sporej zmiany. Baseny czyste, leżaków mogłoby byc o kilka więcej przy basenie głównym. Oczywiście "rezerwacje" ręcznikami od rana na porządku dziennym ale to nie wina hotelu tylko gości... Przemiła obsługa, nienachalna i zawsze uśmiechnięta! Przy basenie codziennie "ratownik" ktory znikał okresowo a basen obserwowal z dosyc odległego miejsca - nie miało to zbyt wiele sensu bo ze swoja 9letnia córką i tak zawsze musiałam byc w basenie inaczej podchodził "machać rękami"... Zauważyłam, że problemy z zapaszkiem z toalet to głowny ból greckich hoteli. Toaleta ogólna przy recepcji zazwyczaj czysta jednak drogę do niej można było odnaleźć po zapachu właśnie. Toaleta w pokoju ok, jednak odpływ prysznica nie wyrabiał, wiec z cisnieniem wody trzeba było uważac by niepotrzebnie nie pływać w pokoju. Pomocna byłaby chociaż zbieraczka, w naszym przypadku ratowaliśmy się klapkami ;) Ale osobiście nie uważam by to skreślało ten hotel z mojej listy. Pokoje były sprzątane codziennie, ręczniki i pościel na bieżąco wymieniane. W pokoju tak na prawdę braliśmy tylko prysznic i spędzaliśmy noc, więc nie mam się do czego przyczepić. Klimatyzacja działała, lodówka była, pokój miał balkon ( głównie do suszenia strojów i ręczników ;) ) widok na mniejszy basen i był przestronny - niczego więcej nam nie było trzeba. Dla ludzi o niewygórowanych wymaganiech na prawdę świetny hotel.

Zalety

Położenie (dobra miejscówka wypadowa oraz blisko piaszczystej plaży - mieliśmy okazję zobaczeć malutkie żólwie w drodze z gniazda do morza, niesamowity widok) Spokój wokół (imprezowa miejscówka była w miasteczku obok) Blisko lotniska, szybki transfer Smaczne i różnorodne jedzenie Miła obsługa Ogólna czystośc hotelu Tematyczne wieczory typu tańce latino, grecki, fire show, występ lokalnego zespołu.

Wady

Problem z zapachem przy toalecie niedaleko recepcji Lunch boxy do całkowitej poprawy Godziny otwarcia basenów mogłyby być dłuższe niz 10-18 Odpływ w prysznicu mógł miec większy spad, wtedy nie byłoby problemu z uciekaniem wody

Ann

Bardzo przyjemny hotel ze smacznym zróżnicowanym jedzeniem, czystymi basenami i miłą obsługą. Spacerkiem do morza około 10-15 min.

Zalety

bliskość morza

Super hotel. Czysty. Obsługa bardzo miła. Blisko morza

Zalety

Klimatyzacja w pokoju, codziennie sprzątany. Przemiła obsługa. Jedzenie bardzo dobre. Blisko morza.

Wady

Brak wad.

Znając Greckie standardy, hotel oceniam bardzo dobrze, zasłużenie ma 4 gwiazdki. Czysty pokój który dostaliśmy bardzo szybko. dwa duże baseny plus trzeci dla dzieci sprawiają że nie ma tłoku a wolny leżak można znaleźć o każdej porze. Na szczególne uznanie zasługuje kuchnia, jedzenie bardzo dobre i zróżnicowanie

Zalety

Blisko lotniska, czysty, ręczniki i pościel zmieniają co dwa dni ale jeśli się dobrze porozmawia ze sprzątaczką to wymieni każdego dnia. Dobra kuchnia, blisko plaży

Wady

Szklana toaleta w pokoju, co prawda szyba matowa ale raczej nie zapewnia prywatności, słabe animacje dla dorosłych i żadnych dla dzieci, ale ja byłem nastawiony na zwiedzanie więc mi to nie przeszkadzało.

Weronika

Miejsce godne polecenia, fajne pokoje, czyste, sprzątane, pracownicy z uśmiechem, pomocni. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór.

Hotel jest bardzo fajny, kameralny. Personel pomocny, uśmiechnięty. W pokojach jest codziennie sprzątane co drugi dzień wymieniane są ręczniki i pościel. Pokoje są klimatyzowane. Posiłki urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. W basenach jest słona woda, jednak na Zakhyntos to jest standard gdyż nie ma tam źródeł słodkiej wody a ta do picia przywożona jest promami z kontynentu. Wieczorami są organizowane dla gości różnorodne atrakcje. Atrakcji/animacji skierowanych dla dzieci w tym hotelu nie ma. W okolicy piaszczysta niekończąca się plaża. Miło spędziliśmy tam czas.

Zalety

Kameralny, niedaleko plaży, miła obsługa, czystość, urozmaicone posiłki.

Wady

nie było czasu ich szukać :)

Jan

Hotel na pierwszy rzut oka nas rozczarował. Zdjęcia, które są na stronie są zrobione bardzo dobrze ale nie ma co się dziwić, zawsze tak jest. Pokój wydawał nam się bardzo ponury. Łazienka prowizoryczna, dodatkowo szklane drzwi, umywalki poza łazienką. Mieliśmy zepsutą klimatyzację, wydawała bardzo dziwne dźwięki i nie dało się spać, całe szczęście mieliśmy drugie pomieszczenie, dlatego nie zgłaszaliśmy problemu. Jedzenie znośne, idzie się przyzwyczaić. Piwo to bardziej woda o smaku piwa, bardzo słabe. Drinki robione tak, że smakują jak sok owocowy bez procentów, tak pewnie z resztą jest. Basen przyjemny, dość duży i zawsze było miejsce na leżaku. Na duży plus obsługa, bardzo miła, pomocna i zawsze uśmiechnięta.

Zalety

Miła i uśmiechnięta obsługa, pomocna.

Wady

Ponure pokoje, przynajmniej ten nasz Łazienki prowizoryczne

Jakiś czas temu wróciliśmy z tygodniowego pobytu w hotelu Exotica. Na wstępie chcę powiedzieć, że absolutnie nie rozumiem tylu negatywnych opinii - oprócz łazienek naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Dwa baseny, zielony, całkiem duży teren, różnorodne jedzenie, codziennie coś nowego - naprawdę było w czym wybierać. Kebab, pizza, łosoś jak i inne gatunki ryb i mięs smażone i grillowane, oprócz tego niezmiennie frytki, nuggetsy i różne makarony, gotowane warzywa. Wiele rodzajow słodyczy, owoce, lody, plus super przekąski przy basenie. Było też kilkanaście rodzajów drinków do wyboru, zazwyczaj w hotelach w których bywałam na all było około 5 pozycji do wyboru a do reszty trzeba było dopłacać. Miła, uprzejma, zawsze uśmiechnięta obsługa - szczególnie blond kelner i panie na recepcji. Super się bawiliśmy na wieczornych atrakcjach - wieczór grecki, wieczór latino, koraoke. Codziennie coś się działo ;) Pokój mimo początkowych informacji że będzie ok godziny 15 dostaliśmy i my i nasi znajomi już ok godz 11 (przylot mieliśmy wcześnie rano, ale od razu mogliśmy korzystać z wszystkiego). Klima super, działała bez zarzutu. Jedynym minusem tak jak już wspomniałam jest łazienka, a w zasadzie jej brak - jest umywalka w pokoju i po obu jej stronach kolejno toaleta i prysznic za szybą, co było mało komfortowe. Najlepiej dopłacić i wziąć pokój premium, tam już widać różnicę i łazienka jest osobna, zamykana. Hotel znajduje się w zasadzie w samym centrum miejscowości Kalamaki z wieloma sklepami i barami, jednak jak ktoś poszukuje głośnych imprez i klubów to nie tu, warto wybrać się do miejscowości Laganas oddalonej o 4 km (nam spacer plaża zajął w jedną stronę +/- godzinę) tam już życie nocne jest dużo bardziej rozwinięte. Plaża ok 10 min spacerkiem od hotelu, ale warto iść kawałek dalej w prawo bo robi się szersza i ladniejsza. Dodatkową atrakcją są samoloty latające nad głowami, gdyż 4 km od miasta znajduje się lotnisko, naprawdę robi to wrażenie i można zrobić super zdjęcia. Ogólnie bardzo fajny hotel, byliśmy pozytywnie zaskoczeni i polecam go z czystym serduchem.

Zalety

Jedzenie Położenie Plaża Obsługa

Wady

Brak normalnej łazienki

Jolanta

Pobyt w tym hotelu bardzo udany. W terminie 14-21 czerwca zorganizowano dla gości aż cztery wieczory z atrakcjami. Był wieczór grecki, w tym także nauka tańca Grek Zorba. Następny wieczór z tancerzami Latino, w tym wspólne tańce, np. makarena. Innym razem występ dwóch gitarzystów na żywo ze znanymi piosenkami, także country, jeden gitarzysta grał również na harmonijce ustnej. Ostatni wieczór, to pokaz połykacza ognia i pokaz chodzenia po szkle w różnych konfiguracjach. Hotel ma w ofercie różne pokoje, ja akurat miałam z tych tańszych. Hotel spokojny, pięknie zagospodarowany teren, główny basen i drugi nieco z boku. Położony w odległości ok 700 m od morza.

Zalety

Położenie w spokojnej okolicy, wielkie zaangażowanie personelu, duży basen główny, mały brodzik dla dzieci i drugi basen mniejszy nieco z boku. Wyżywienie na dobrym poziomie. Jadłam głównie ryby. Smaczne desery, owoce, woda dostępna w każdej chwili, kraniki z piwem i winem. Drugie śniadanie i podwieczorek w barze przy basenie. Drinki serwowane przez barmana w określonych godzinach. Pokoje czyste, często sprzątane, wymiana ręczników codziennie.

Wady

Byłam w pokoju trzyosobowym we dwójkę, więc miejsca dużo. Byłam z koleżanką. Mam jedynie taką uwagę, że drzwi do łazienki są ze szkła, co prawda w części matowe, nie w pełnej wysokości, co nie zapewnia intymności. Poza tym brakuje gniazdka elektrycznego, przez co nie można suszyć włosów suszarką. Natomiast w pokoju przydałoby się lustro na ścianie.

Bartek

Super wakacje. Hotel czysty, dobre położenie przy plaży oraz jako baza do zwiedzania. Obsługa miła bardzo pomocna, uśmiechnięta.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, pracownicy bardzo się starają aby wszyscy byli zadowoleni z pobytu. Ogólnie ok

Exotica (Kalamaki)