Blisko centrum: 1 km od centrum Faliraki, 15 km od miasta Rodos, 20 km od lotniska
Tylko 200 m do plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Z pewnością nie skorzystamy z tej oferty ponownie i nie polecamy! Przy meldowaniu się w hotelu musieliśmy podpisać dokument, że nasz pokój będzie sprzątany raz na trzy dni, co zupełnie nie zgadzało się z ofertą Rainbow. Otrzymaliśmy pokój na parterze o nr 109, w którym nie było standardowych szafek, tylko półki i wieszaki. Największym problemem była niestety łazienka, która była malutka, wyposażona w otwarty prysznic z odpływem pod umywalką. Powodowało to, regularne zalewanie łazienki nawet przy ostrożnym korzystaniu z prysznica. Ponadto w łazience chodziły mrówki oraz toaleta była skierowana w kierunku umywalki. Czwartego dnia pobytu doprosiliśmy się nowych ręczników, w 5 dobie zmieniono dopiero pościel. Jedyne animacje dla dzieci przy samym barze, które trwały do 22. Dla osób dorosłych poza barem nie było nic.
Jedyną zaletą hotelu było jego położenie niedaleko ładnej plaży i centrum Faliraki.
- łazienka znacząco poniżej standardu 4 gwiazdek ( mrówki, brak kabiny, brak wieszaków) - brak szafy w pokoju - po 3 dniach była umyta tylko podłoga w pokoju i opróżniony mały śmietniczek w łazience - zmiana ręczników i pościeli musieliśmy wymusić po niemiłej rozmowie z menadżerką hotelu ( informowaliśmy również o tym naszą rezydentkę, która próbowała interweniować niestety bez skutku) - stołówka słabo klimatyzowana, - jedzenie ok, niestety bardzo mało miejsc w środku- ludzie musieli wychodzić
Pokój bardzo przyjemny, TV polski kanał, OK. Bardzo miła i pomocna obsługa w recepcji.
Położenie, bardzo miła, azjatycka obsługa. W każdym pokoju klima (dobrze działająca).
Pomimo 3* brak codziennego sprzątania pokoju. Wrażenie bałaganu na korytarzu - Panie pokojowe nie miały wózków, tylko worki, do których wrzucały śmieci i ręczniki z pokojów, które były zwalniane. Czasami trudno było przez nie przejść. Brak kosmetyków w łazience (tylko na przyjazd, które skończyły się po 2 dniach), na moją prośbę o dołożenie szamponu i płynu do mycia usłyszałem, że mogę dokupić sobie w sklepie. Trochę to słabe HOTELARZE, bo nauczyliście nas GOŚCI podróżować bez nich.
hotel dla mało wymagających czujesz się jak u cioci pokoje czyste, obsługa miła, jedzenie różnorodne
fajna anglojęzyczna obsługa blisko plaża
mała ilość leżaków przy basenie można zwiększyć częstotliwość czyszczenia basenu (piach po powrocie z plaży)
Hotel nie zasługuje na 4*, maksymalnie 2, pokój na dole w piwnicy śmierdzący , bardzo mały jak dla rodziny,brak szafy,widok na jakieś krzaki gdzie pełno szczurów w nich, szczury pod nogami przebiegały,karaluchy w korytarzu,z czystością to też nie najlepiej.Jedzenie dobre, jadalnia czysta, obsługa miła w jadalni.
Spokojna okolica
Każdy praktycznie może wejść z ulicy tam, żadnego porządnego ogrodzenia.
Ogólnie hotel jest ok. Ma bardzo fajny basen, z którego mogą korzystać zarówno dorośli jak i dzieci. Do plaży jest równie blisko.
Fajny basen Jedzenie też może być Blisko plaży Blisko miasta Faliraki
Mrówki w pokoju na parterze Brak kabiny prysznicowej
Chcę napisać krótko, że jak na hotel 2* ( aspiruje na 3* ) narzekać nie można. Pokoje czyste, lóżka wygodne, łazienka z fajnym prysznicem ( z hydromasażem ), klimatyzacja działa bez zarzutów. Posiłki: Śniadanie bardzo dobre i w zasadzie takie, jak w innych hotelach. Obiad też ok. Jakieś mięsko, ryby, frytki, ryż, kasza i trochę potraw tradycyjnych plus sałatki. Kolacje także ok. Każdego dnia lody, desery, ciasto i dobra kawa także podawana do wieczora w barze przy basenie. Basen dla mnie super. Jest na tyle duży, że mogłam pływać nie odbijając się od innych. To basen i zimne drinki ratowały nam życie w te upalne dni.
Basen dla mnie super. Jest na tyle duży, że mogłam pływać nie odbijając się od innych. To basen i zimne drinki ratowały nam życie w te upalne dni. Ładne czyste pokoje. Obsługa także życzliwa i uśmiechnięta.
Jeden minus to ... zbyt mało leżaków wokół basenu, a miejsca na nie jest dużo.
Mieliśmy przyjemność być w Grecji w październiku w hotelu Evita Elte (tydzień) (...). (...) 5/10 (...). (...) Duże pokoje (2 osoby), ładne łazienki, jedzenie bardzo średnie. Hotele nie są przeznaczone dla rodzin z dziećmi ponieważ brak tam miejsca na atrakcje dla młodszych.(...) Trzeba mieć świadomość, że Grecja to trochę inny standard niż Hiszpania czy Portugalia ale my należymy do tych co widzą raczej pozytywy. Jesteśmy zadowoleni. Blisko do plaży i centrum choć hotel na uboczu i to jest zaleta. Blisko plaża nudystów:). Plaże jednak brzydkie, wąskie, piasek sprawia wrażenie brudnego. A i koniecznie buty do wody bo jeżowce. W czasie naszego pobytu 2 krotnie osoby weszły na te żyjątka i był wrzask w całym hotelu.
(...) Blisko przystanek autobusowy. W centrum Faliraki polskie biuro podróży, wycieczki znacznie tańsze niż w hotelu. Właścicielka biura bardzo pomocna. Do miasta Rodos autobus za 2,5 euro.
Jedzenie w mojej ocenie nie najlepsze ale to specyfika chyba przypraw. Głodni jednak nie chodziliśmy. W Evita Elite napoje gazowane nie markowe. Brak owoców zwłaszcza arbuza. (...). Oczywiście alkohol dla zainteresowanych. (...) dostęp (...) do wina i piwa w Evita Elite w barze.
Niestety nie spodobał się .. otoczenie obskurne .Widok na podartą siatkę maskującą.. Absolutnie nie zasługuje na 4 gwiazdki dwie by starczyły...Telewizor nie działał pomimo zgłoszenia.Klapa od toalety latająca itd....
Blisko do Morza
Dużo tego brak w ogóle jakiejkolwiek muzyki wieczorem.Bar zasługuje na 1 gwiazdkę.Wszystko pochowane 😏
Pokój w porządku oprócz lustra które prosi o wymianę i telewizora który nie działał...mimo zgłoszenia... Zawsze było że jutro będzie zrobiony i nie doczekaliśmy się ..... . ale otoczenie obskurne..Panie co sprzątają bardzo się starają..A po za tym nic...
Blisko Morza...
Oj trochę by było..W ogóle to żadne inclusive.....bar porażka wszystko w plastikach..☹️I pochowane nic nie można zobaczyć... tylko pod ladą 😏Za bar jedynka.....Jedzonko bardzo powtarzające się... Można się najeść...ale dużo do życzenia to żaden inclusive...
Jeżeli czytam opinie że jedzenie jest słabe albo beznadziejne to poprostu ktoś sobie robi żarty. Jedzenie pyszne i tyle. Klimatyczny hotel. Można korzystać z innych resortów. Dla nas bomba. Rodos nice. Pożarów już nie ma . Uwielbiają Polaków i voice Verde
Nice wszystko
Brak wad
Negatywna. Zdjęcia na stronie biura nie pokrywały się z faktycznym wyglądem.
Lekko na uboczu, blisko plaży, kameralny.
Monotonne jedzenie, mały pokój, brak szafy, wypadająca żarówka w łazience, brak drzwi w kabinie prysznicowej. Nie przeniesiono nas, chociaż prosiliśmy. I co najgorsze, mimo próśb nasz pokój był posprzątany tylko raz w czasie całego pobytu. Arogancka menadżerka. Animacje dla dzieci tylko po czesku.
Warto ! Czysto w hotelu i okolicy , jedzenie w hotelowej restauracji super, obsługa uprzejma a barman Amir człowiek chodzący uśmiech ! :) blisko do centrum miasta i do plaży rzut kamieniem. Także z czystym sumieniem polecam !
Wszystko na wysokim poziomie czystość w hotelu , jedzenie smaczne i różnorodne
Bliskość morza , miła obsługa hotelowa
Po dotarciu do hotelu bardzo czysta recepcja i miły Pan na recepcji. Poinformował nas że nasz pokój ma awarię i że przetransportuje nas do innego pokoju o wyższym standardzie. Tak było i to były najlepsze wakacje dla nas.
Miła obsługa, lokalizacja
Czasem zdążają się awarie
Zdjęcia które oglądam z oferty przedstawionego hotelu to jakby nie ten hotel. Pokoje ponure,słabe światło , oczywiście byliśmy na przyziemiu czyli na wysokości wzroku mieliśmy drogę. Łazienka duża, ciemna , woda z prysznica leje się wszędzie. Sprzątanie pokoju, wymiana pościeli , ręczników w czwarty dniu pobytu i to po rozmowie z Paniami sprzatajacymi. Brak wody mineralnej w hotelu, woda z automatu z sokami o dziwnym zapachu! Obsługa pila wodę butelkowaną! dziwne. Jedzenie takie sobie, ale każdy coś sobie wybierze. Gdyby nie Czescy animatorzy to nuda do potęgi. Zachwytu nie mam.
Blisko plaży.
Dodatkowo strome schody, progi w korytarzu w niektórych pokojach łazienki wielkości szafy. Brak szafy w pokoju. Internet tylko w recepcji
Hotel w rzeczywistości całkowicie inny niż na żywo, brak szafek, brak zasłony w prysznicu w dodatku wylewająca się woda wszędzie, ilość gwiazdek jest podana nie prawdziwie
Blisko plaży Basen i leżaki
Byłam w czerwcu w tym hotelu. Hotel jest świetny, blisko plaży. Pokoje standard. Jedzienie różnorodne i codziennie inne. Polecam wakacje w tym hotelu
Najbardziej się spodobało jedzenie 🥗
Czystość pokoi
Pokój nie spełniał moich oczekiwań, zdecydowanie nie jest to 4 gwiazdkowy hotel
Blisko plaża, leżaki koło basenu, basen z czysta woda
-pokoje inne niż na zdjęciach, w łazience słabo spływająca woda w dodatku zalewało całą łazienkę, brak szafy, balkon dzielony z kimś 2 krzesła na więcej osób, zimne jedzenie w dodatku cały czas to samo
Super lokalizacja, wszędzie jest blisko, do plaży, do Faliraki, sklepów, restauracji itd. Pokoje czyste, super sprawna klimatyzacja. Duża swoboda, nikt się nie do niczego nie wtrąca. Osoby nastawione na typowe greckie jedzenie mogą być zawiedzione, nie chodziliśmy głodni, w pobliżu wiele tawern oferujących przepyszne dania. Przystanek przy samym hotelu, dojazd do Rodos za 2,50 E. Hotel raczej dla dorosłych. Uprzejma i pomocna recepcjonistka. Możliwość wynajęcia pojazdów w hotelu. Dwie pary po 50 bardzo zadowolone.
Miły hotelik troszke na uboczu, ale to plus.
Bardzo miła obsługa.
bardzo blisko plaży, pewnie z niektórych okien widać morze.
Jak dla mnie bomba ;o)