Euphoria Comfort Beach Alanya (ex. Loxia Comfort Beach Alanya)

Hotel stanowczo nie zasługuje na 5 gwiazdek. Pokoje to loteria, jechaliśmy grupą 6 osób, znajomi dostali pokój który miał pleśń na ścianie ale po zgłoszeniu tego na recepcji otrzymali nowy. Jedzenie jak na Turcję słabe i zimne. Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna.

Hotel średni swoją świetność przeszedł lata temu jedzenie może być transfer na lotnisko i z powrotem porażka 3h w autobusie w jedną stronę zbiera ludzi z kilku hoteli basen mały w październiku woda zimna w morzu cieplejsza ręczników basenowych brak około godz 10 kawa herbata podawana w papierowych kubkach bardzo małych porażka oferta miała być ultra była tylko ultra biedna czasami w barach brakowało im alkoholu po za tym 4 drinki w barze na krzyż brak wyboru sprzątanie jak nie zostawisz im napiwku to nawet nie ruszą ogólnie można by było sporo wymienić negatywów hotel położony przy ruchliwej ulicy głośno w pokojach ktoś kto szuka spokoju to nie tu!!! Osobiście nie polecam hotelu porazka

UWAGA! W TYM HOTELU KRADNĄ! 2 dni przed naszym wylotem pani sprzątająca ukradła z plecaka mój pierścionek zaręczynowy warty niemałe pieniądze. Pierścionek był schowany do małej torebki, która była w kieszeni plecaka i nie był wynoszony z pokoju hotelowego, więc nie mogłam go zgubić. Rano jeszcze sprawdzałam, czy pierścionek tam nadal jest, a wieczorem już go nie było. Potem dowiedzieliśmy się, że nasz pokój był sprzątany jako jeden z ostatnich, zaraz przez końcem zmiany pan sprzątających. Oczywiście pierścionka nie odzyskaliśmy. Obsługa hotelu w większości zupełnie sprawę olała. Jedynie jedna pani, która na początku nam pomagała szukać, się przejęła i naprawdę chciała pomóc. Manager hotelu zupełnie nas zbywał. Młoda wymalowana pani w długich włosach o jasnym kolorze skóry, która chyba pracuje na recepcji była dla nas strasznie wredna i wręcz utrudniała nam całą sytuację swoimi niepotrzebnymi i niemiłymi komentarzami. Jeszcze lepszy był „szef ochrony”, który podśmiechiwał się pod nosem podczas gdy płakałam oraz nie potrafił powiedzieć słowa po angielsku, ale słychać było że wyzywa nas w swoim języku. Te osoby powinny zostać natychmiast zwolnione. Uwierzyli kobiecie, która teoretycznie sprzątała nasz pokój podczas gdy pierścionek zaginął, na słowo i uznali sprawę za załatwioną. W hotelu na piętrach, na których są pokoje nie ma w ogóle żadnego monitoringu wiec nie widzieliśmy kto tak naprawdę wchodził do naszego pokoju. Jeśli już zamierzacie przyjechać do tego hotelu, to nie zostawiajcie nic cennego w pokojach,nawet w sejfie, bo możecie być pewni, że tego nie odzyskacie. Z obsługą też lepiej nie wchodzić w interakcje. Oprócz tego jedzenie raczej słabej jakości i bardzo powtarzalne, czasami trudno było coś wybrać dla siebie, mimo że nie jesteśmy wybredni. Czystość hotelu również nie zachwyca. W innej sytuacji przymknęlibyśmy na to oko. Jedyna kwestia, która zaskoczyła nas pozytywnie byli bardzo mili i zaangażowani animatorzy oraz wieczorne występy, które były na naprawdę wysokim poziomie. Szczerze odradzam ten hotel, uważajcie na siebie.

Hotel jest położony około 10 kilometrów od Alanya blisko plaży. Sam pobyt minął w przyjemnej atmosferze. Dużo Polaków Ukraińców oraz Rosjan ale nikt nie wchodził sobie w paradę wszyscy żyliśmy w zgodzie. Polecam hotelowe spa sesja 90 minut 35$

Dobra lokalizacja Hotel starszy ale wszystko ok. Windy dojechane

Nazwa  Euphoria Comfort Beach Alanya (ex. Loxia Comfort Beach Alanya)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Mahmutlar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, sporty wodne

Wyświetlono 108 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Patrycja

2.0
Jakub

Zalety

Brak jakich kolwiek zalet

Wady

Pokoje stare zniszczone głośno od trasy jedzenie ciągle to samo brak urozmaicenia owoców

3.1
Nikola

Zalety

Animatorzy, wieczorne występy, kontakt z panią rezydent, która bardzo starała się nam pomóc.

Wady

- Ukradli mi pierścionek zaręczynowy i nie zrobili z tym zupełnie nic. - Okropna obsługa, a szczególnie wymalowana Pani z recepcji i szef ochrony. - Monotonne i niedobre jedzenie. - bród

Wojciech

Zalety

Położenie oraz miła obsługa

Wady

Odległość od lotniska

Przemek

Dobra lokalizacja Hotel starszy ale wszystko ok. Windy dojechane

Zalety

Przejście tunelem na plażę przystanek autobusowy i postój taksówek obok hotelu

Wady

Za tą kasę brak i nie ma co narzekać

Marzenka

Hotel brudny ,pokoje nie sprzątane ,musieliśmy się prosić o wymianę ręczników i papier , Oczekiwanie na windę też graniczy z cudem ,przy rezerwacji wybierajcie pokoje rodzinne z widokiem na morze te są w innym-lepszym standardzie i na wysokich piętrach z widokiem Obok hotelu wycieczki liczne sklepy i autobus do Alanji za 30 lirow dojedziesz ,jak większa ekipa to za 12 euro taxi ,ogólnie nie było źle bo położenie jest atrakcyjne i można zorganizować sobie fajnie czas

Zalety

Jedzenie różnorodne ryby codziennie kurczak ,baranina ,pizza ,burgery ,,sałatki ,ciastka ,lody jak ktoś pisze że monotonne to zastanawiam się co jada w domu haha ,W sobotę bazar ok 1,5 km od hotelu gdzie kupisz wszystko we wtorek również ale już oddalony ok 3 km jednak polecam ,plaża kamienista -buty do wody obowiązkowo nie ma problemu z Ręcznikami ,leżaki na plaży lepiej zająć ok 9 ,, i przejście tunelem wygodne ,miły personel w recepcji i na stołówce

Wady

Brudno w windach ,pokoje nie sprzątane chociaż szczególnie nam na tym nie zależało ale ręczniki i papier to pasowało by raz na kilka dni wymienić i dołożyć ,dużo Ukraińców i Rosjan raczej większość ,brak animacji więc z dziećmi nie polecam tu być ,żadnego disco itp

Dawid

Bardzo blisko morza. Plaża nie robi wrażenia ale można podskoczyć autobusem na plażę Kleopatry i tam jest pięknie :) Sam hotel dość przaśny, niby nowy budynek ale dość kiczowato ale da się mieszkać. Jedzenie - dramat ! Szczególnie dania mięsne ( o ile to było mięso) to porażka. Tak beznadziejnej kuchni jeszcze nigdy nie miałem okazji spotkać. Po 3. dniu praktycznie stołowałem się w knajpach. Cena atrakcyjna no ale już wiem, że to kosztem wyżywienia. Plus na pewno trzeba dodać bardzo dobrze działające WiFi

Zalety

Dobre WiFi, blisko plaży, ładny widok z pokoju na morze.

Wady

Największa wada to okropne jedzenie. Estetyka, smak różnorodność dramat. Czystości pokoi mogłaby też być lepsze

Martyna

Hotel bardzo ładny, duży. Pokoje czyste i sprzątane codziennie z miłymi niespodziankami. Widok miał być na ląd, a tak naprawdę był widok na góry, miasteczko i na morze (co pozytywnie nas zaskoczyło). W pokoju dość głośno pracowała klkmatyzacja przez co wyłączaliśmy ją na noc. Pilot do klimatyzacji również działał na telewizor. Obsługa bardzo miła i pomocna. Atrakcji może trochę brakowało w weekendy, ale animatorzy naprawdę sprawdzali się w swojej roli. Dzięki innym wczasowiczom zabawa była przednia. Jedzenie było smaczne a pory podania były odpowiednie. Jedynie co nam nie odpowiadało to fakt, że przekąski serwowane przy basenie były zimne (frytki i burgery). Wszystkie serwowane rzeczy byly w cenie, butelkowana woda również. Bardzo dobre położenie względem prywatnej plaży - zejście tunelem - zaledwie dwie minutki do ciepłego morza i pół kamienistej plaży. Świetne! Nieco gorsze położenie od lotniska, bo podróż zajęła nam ok. 3h i innych atrakcji, np. Side. Za to do gór już dużo bliżej. Polecamy ten hotel na wakacje osobom spragnionym kąpieli w morzu i odpoczynku.

Zalety

Widok z pokoju Czystość Jedzenie i picie Atrakcje Dostęp do prywatnej plaży Obsługa

Wady

Zimne przekąski na barze Odległość od lotniska

Robert

Wszystko zgodne z opisem.Obsluga na 5 hotel też na 5.Duży wybór potraw.

Zalety

Bliskość plaży, darmowe leżaki i parasole.Mila obsługa.

Janusz

Hotel ładnie położony, z ciekawą szatą roślinną, jedzenie urozmaicone. Basen czysty z dającymi dobrą zabawę zjeżdżalniami. Basen hotelowy połączony z plażą przejściem podziemnym. Bar na plaży i przy basenie serwują, oprócz napojów, po trzy regionalne posiłki, dostępne od 11.00 do 17.00. Dużo leżaków przy basenie i na plaży z pełną gwarancją dostępności. Obsługa kompetentna, wielojęzyczna, chętna do pomocy. Hotel godny polecenia. Jedyny mankament to praca sprzątaczek na VII piętrze, które mimo zostawionych napiwków, nawet nie zamiatały podłogi, nie mówiąc o wytarciu jej na mokro. Ręczniki, czyste, były wymieniane zgodnie z potrzebą.

Zalety

Położenie oraz ciekawa architektura. Duży basen z możliwością bezkonfliktowego pływania. Panoramiczne windy z widokiem na hol od recepcji do przeszklonego dachu.

Wady

Tylko małe zaangażowanie w pracy sprzątaczek. Nie wiem jak na innych piętrach, bo nikogo nie pytałem. Na VII nie było najlepiej.

1.6
Dominika

Hotel ten nie zasługuje na 5* max 3* , syf kiła i mogiła ,piszą o balkonie w pokoju natomiast brak balkonu i jeszcze żądają opłaty dodatkowej , jedzenie monotonne , animacje na poziome 0 , drinki robione od niechcenia , ogólnie nie polecam ,omijać ten hotel z daleka!

Zalety

Duży basen ,pełno lekażków i ręczniki w gratisie

Wady

Woda w morzu pachnącą ślamem, animcje na poziomie 0 ,napoje w plastiku ,jedzenie monnotone ,syf w całym hotelu a w pokojach to już brak słów.

Adam

W tym przedziale cenowym nie oczekiwałem cudów, spędziliśmy w hotelu fajny urlop. Obowiązkowo zatyczki do uszu i buty do wody. Plaża zdecydowanie nie dla dzieci, jeżeli lubi się spędzać czas w morzu to na pewno was nie zawiedzie. Nie dawać napiwków za sprzątanie, dla nich to najwidoczniej obraza, u nas lepiej sprzątali gdy się przestało zostawiać kasę.

Zalety

Bliskość plaży, lokalizacja, miła obsługa.

Wady

Hałas uniemożliwiający spanie, czystość, sprzątanie pokoi, klientela polsko-radziecka, monotonne jedzenie, windy.

Przemysław

Hotel sam w sobie bardzo fajny, duży obszar wokół. Z hotelu jest przejście podziemne do plaży do której jest 50 metrów. Są 4 bary jedna główna restauracja. W karcie są niby 4 drinki podane ale barmani zrobią inne jeżeli spytacie bo mają możliwości. Animacje są ale nie powalają i to jest jedyny minus, ale poza tym z chęcią tam wrócę. Jechaliśmy w 6 osób w wieku 20-22 lat i naprawdę było co robić

Zalety

Główny basen nie za duży ale naprawdę fajny + to przejście podziemne na plażę gdzie nie trzeba iść przez ulicę

Wady

Nie za dobre animacje

3.3
Kamil

Hotel oceniam 2/10 brudne pokoje mało sprzątane pokoje zgłaszane na recepcji brak papieru trzeba było czekać pół dnia aż dostarcza.Nie miła obsługa na barze Jedzenie takie sobie

Pokój o normalnym standardzie, przede wszystkim czysto, klimatyzacja, balkon- co prawda my mieliśmy z widokiem na ulicę , ale nie zakłócało w żaden sposób naszego pobytu. Widok z 7 piętra na morze. Plaża po drugiej stronie ulicy -tunelem. Jedzenie się powtarzało ale było smaczne i było wszystkiego dużo… okolica spokojna. Ogólnie jesteśmy zadowoleni.

Zalety

Odległość do morza Basen ze zjeżdżalniami

Wady

Winda na którą trzeba było bardzo długo czekać

Aleksandra

Właśnie wróciliśmy z pobytu w tym hotelu. Ogólne wrażenie było pozytywne, hotel był czysty i zadbany, obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Na miejscu mieliśmy opiekę rezydentki z Polski, z którą cały czas można było się skontaktować w razie potrzeby czy jakichkolwiek pytań. Szczerze, za tą cenę hotel był na prawdę w porządku. Nie dałabym mu 5 gwiazdek, ale 4 na spokojnie. Obok hotelu znajduje się przystanek autobusowy z którego w 20 minut można dojechać do centrum Alanyi. Do plaży idzie się tunelem i wychodzi prosto na plażę, nie trzeba przechodzić przez ruchliwą ulicę. Na plaży są darmowe leżaki i bar. W hotelu dostępne są darmowe ręczniki plażowe które codziennie są prane. W hotelu znajduje się także sklepik z pamiątkami w którym kupicie wszystko co chcecie za przyzwoitą cenę. Tak naprawdę minusy są 3: monotonne jedzenie, praktycznie codziennie jest to samo, i mimo że jest tego sporo to nie za bardzo jest co zjeść; tylko 4 dostępne rodzaje drinków, które też bardzo szybko się nudzą; brak klimatyzacji na korytarzach przy pokojach przez co jest okropnie duszno. Poza tym nie mam się do czego przyczepić. Było 3 animatorów, którzy zachęcali gości do różnych aktywności, jak siatkówka, bingo, rzutki, były wyjazdy do klubu Havana, także na plus dla młodych ludzi :) Za tą cenę mogę polecić ten hotel.

Zalety

+Odległość od plaży +Darmowe leżaki na plaży i bar na plaży +Darmowe ręczniki plażowe +Sprawnie działające wifi +Opieka rezydenta +Obsługa +Czystość +Widok z pokoju na plażę i basen +Duża ilość sklepów i restauracji w okolicy +Przystanek autobusowy przy samym hotelu

Wady

-Monotonne jedzenie -Tylko 4 rodzaje drinków -Duchota na korytarzu i w windach

Bogdan

Hotel bardzo dobry. Na 5 gwiazdek nie zasługuje, ale na 4 dobre. Polecam spędzić tutaj czas, więcej zalewów aniżeli wad.

Zalety

Położenie hotelu jest dobre, 10 km od Alanyi. Duży basen , są zjeżdżalnie. Miasto spokojnie, nie ma dużego ruchu. Polecam pojechać do Alanyi na wycieczki. (Paragliding, safari, Kleopatra beach) Jedzenie bardzo pyszne. Najbardziej się spodobała pizza. Bardzo smaczna ryba, tosty, zupy. Duży wybór jedzenia. Personel pomocny. Przytulny.

Wady

Alkohol lokalny. Nie ma importowanych napojów. Nie jest to ultra all inclusive. Plaża jest kamienista, ciężko wejść do wody, polecam wziąć ze sobą buty do wody.

Mariola

Pobyt w hotelu oceniam na dobry - Na pewno nie zasługuje na 5* max 3* Jedzenie jak dla mnie ok lody, ciasta, owoce, ryby, warzywa, trochę mięsa😊. Najbardziej denerwowały mnie kolejki przy windach , barach przy basenie, leżaki od 6 rano już zajęte. Na plaży luz, fajne przejście tunelem pod ulicą. W pokojach sprzątane codziennie. Personel miły i pomocny.

Zalety

Lokalizacja, blisko plaży, wi-fi w całym hotelu gratis, ładny widok z okna 😊

Wady

Windy przepełnione w których było duszno. Brudne toalety wspólne. Kolejki przy barach Daleko od lotniska ok 3h jazdy

Pobyt oceniam na udany,nie jestem zbyt wymagający. Pokój służy mi tylko do spania,był wystarczająco duży. Okolica ładna spokojna. Większość turystów z Rosji. Pokoje sprzątane codziennie. Jeśli ktoś szuka wszystkiego na błysk,to nie w tych pieniądzach.

Zalety

Największą zaletą odległość od prywatnej plaży-jakieś 3min. Plaża fajna,jednak kamienista-obowiazkowo buty do wody. W wodzie są głazy większe i mniejsze,więc trzeba uwazać. Dla mnie to nie problem. Obsługa pomocna. Ulica obok pełna straganów i sklepów.

Wady

Największą wadą dość monotonne posiłki oraz kamienie w wodzie. Czasem zdarzały się duże kolejki po jedzenie. Ale jak mówię,mi wystarczy pokój do spania,jedzenie i plaża i jestem szczęśliwy. Wiec dla osób wymagających mam radę-nie za te pieniążki.

Bartek

Hotel czysty, dobrze ulokowany dobry dostęp do plaży

Zalety

Dobre różnorodne jedzenie, przyzwoite drinki basen codziennie czyszczony, pokoje czyste. Dużo animacji, cały czas coś się dzieje

Wady

Hotel 3 godziny drogi od Antalyi

Euphoria Comfort Beach Alanya (ex. Loxia Comfort Beach Alanya)