Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Malownicze wioski rybackie i spokojne zatoczki
Zachwycająca przyroda wyspy oraz liczne piesze trasy przez lasy wawrzynowe
Hotel jest rewelacyjny, cudnie położony nad samym brzegiem oceanu. Wszystkie pokoje mają albo boczny albo wprost widok na ocean. Wszystkie mają balkony z fotelami i malutkim stolikiem. Nas słońce budziło rano zaraz przy hotelu piękne promenady spacerowe, oświetlone z ławeczkami, kafejkami i restauracja. Od hotelu do centrum pieszo, a warto chodzić pieszo, bo więcej można zobaczyć, jest 30 minut spacerkiem. Autobusem za niecałe euro kilka przystanków busem nr 1 lub 2. Przystanek poniżej hotelu. Hotel jest rewelacyjnie rozplanowany. Posiłki główne piętro 2, parter połączony z basenami ( zewnętrznym i wewnętrznym) oraz restauracjami maderiańska, włoską i kuchnia wschodu Byliśmy we wszystkich. Najwyższy poziom obsługi i "niebo w gębie". Może brakowało nam informacji o daniach podawanych, które były specjalnością kuchni, ale kelnerzy uzupełniali te informacje, jeśli ktoś o to pytał. Wszędzie tzn. w częściach wspólnych korytarze, sanitariaty, Piano Bar restauracje nienaganna czystość. Przez 10 dni naszego pobytu nie zdarzyło się, by podłoga była mokra, a np. Zabrakło papieru lub ręczników w WC. W restauracjach kelner czekał na klienta, nigdy odwrotnie, Co było urocze, pracując kelnerzy sobie podśpiewywali. To było fajne. Pościel zmienia się w tym hotelu co trzy dni, ręczniki codziennie. W lodówkach zawsze zostawia obsługa trzy puszki napojów gazowanych, są też dwie butelki do bieżącego uzupełniania wody niegazowanej. Wodę nabiera się bez ograniczeń w każdej restauracji. Tak hotel myśli o ograniczaniu produkcji odpadów szklanych. Napoje alkoholowe bez ograniczeń i co ważne podawane nie w plastikowych kubeczkach ale szklankach lub kieliszkach. Puste są natychmiast zbierane, gdyby leniwcy , a tacy byli, pozostawiali je przy leżakach na basenach lub Piano Barze. Parzą świetna kawę. W restauracji głównej kelnerzy oferują zawsze wino białe, czerwone i różowe , do śniadania podawany jest szampan. Dania są bardzo urozmaicone, dla dzieci także. Byliśmy pod wielkim wrażeniem bogactwa potraw z ryb, sałatek, serów, warzyw owoców i ciast. Oczywiście lodów też nie brakowało. Słowem dziesiątka z daszkiem. P.s. Recepcja bardzo miła, pomocna i zawsze na miejscu.
Położenie, dobra bazą wypadową do planowania wycieczek i spacerów, cisza z dala od części rozrywkowej. Na parterze były animacje dla dorosłych, disco ale nie było bezpośredniego sąsiedztwa z pokojami więc śpiochom to pewnie nie przeszkadzało. Inna piękna forma rozrywki, która oceniamy bardzo wysoko, i nie tylko my , to kontakt z żywą muzyką. O godz. 20.30 w Piano Barze były spotkania przy pianinie. Fantastyczne, że gospodarze pomyśleli o głębokich wygodnych fotelach, sofach, krzesełkach.
Myśmy takich nie widzieli. Jedyną rzeczą, która proponujemy hotelowi wymienić to zdjęcia w ofercie. My widzieliśmy dwa baseny na otwartym powietrzu. Jest jeden większy ale oczywiście z możliwością kąpieli dla dzieci.
Hotel położony w super miejscu. Dobra baza wypadowa do zwiedzania. Pomocna recepcja.
Położenie , widoki, spokój. Mało dzieci.
Czystość, dramatu nie bylo ale mogli by się bardziej starać. Elementy szklane, szyby, lustra niedomyte. Na balkonie to samo, szyby Z zamazami. Na jadalni niedomyte sztućce i plastiki w barze przy basenie. Nudne wieczory dla starszych Anglików. Rezerwowanie ręcznikiem leżaków przy basenie….? Nie powinno być takich sytuacji.
Nie jestem w stanie wyrazić zachwytu. Jeszcze nie spotkałam się z tak wielkim profesjonalizmem obsługi . Cudowny, trudno będzie znaleźć hotel tej klasy w innym miejscu.