Empire Beach Resort (ex. Triton Empire Beach Resort Hurghada)

Jak na trzy gwiazdki to zupełnie przyzwoicie. To że delikatnie farba odstawała na suficie w jednym miejscu to żaden problem.

To był udany długi weekend. Świetne położenie, świeże jedzenie, bardzo miła obsługa, animacje. Jedynie pokoje bardzo ubogie, więc proponuję wybrać nie te w tzw. standardzie. Mimo że jestem niewymagająca na wyjazdach, to nawet mnie, łazienka w stylu MOP-u,wytrąciła z równowagi. Rekompensatę znalazłam w słońcu, plaży, ciepłym morzu, widoku palm i przepięknym ogrodzie hotelowym. Cena wyjazdu też bardzo dobra.

Bardzo pozytywnie,jedzonko dobre,miła obsługa , wszystko super

Hotel jak na 3* ok, proszę nie spodziewać się wielkich luksusów. Za dopłatą 20 dolarów otrzymałyśmy na 2 osoby duży pokój rodzinny, trzyosobowy. W pokoju było czysto ale wystrój typowo egipski tzn. niedoróbki, starocie. Ale łóżka wygodne, pościel czysta, zmieniana. O ręczniki się uprosiłyśmy, potem nie było problemu. 1 euro co kilka dni robi swoje. Codziennie wysprzątane. Jedzenie jak dla mnie bardzo dobre, urozmaicone - czasem w Egipcie bywało gorsze w innych hotelach - więc tu na plus. Przy tym bardzo dobre ciasta. Często atrakcje typu grill,smażone omlety, naleśniki. Drinki all mocne, polecam colę z rumem, ale niestety w ogóle nie było wina w opcji all.Było tam kilka barów w tym 1 na plaży. Plaża ładna, dobra do pływania, woda w morzu czysta i ciepła, z rafą więc można było snurkować. Proszę nie spodziewać się w Egipcie plaży otwartej jak w Tunezji, bo tu są plaże wydzielone, oddzielone między hotelami pomostami więc nie ma spacerków brzegiem morza. Baseny w hotelu były dwa oraz 1 dla dzieci ale woda w basenach zimniejsza niż w morzu. Leżaków i materacy na plaży i basenach starczało. Za 1 euro dziennie dla obsługi plaży czekały na nas miejsca tuż przy brzegu morza, gdzie fajnie wiało i nie czuło się upałów, a takowe były w październiku. Animacje słabe ale wieczory miło spędzaliśmy z poznanymi towarzyszami, pełno śmiechu, sympatycznie. Obsługa miła poza jednym barmanem ze stołówki - okropny, przemądrzały typ. Goście hotelowi z różnych krajów, wymieszani z miejscowymi proporcjonalnie. Polecam masaże dodatkowo płatne. Do miasta i sklepów niedaleko. Obok był hotel 4* i przychodzili do nas na plażę, bo u nich bardzo płytka, animacje były też wspólne dla tych 2 hoteli. Zieleń hotelowa zadbana, czysto. Bardzo mile spędziliśmy czas - szczególnie że na słoneczku.

Tak jak wcześniej ktoś napisał jest to hotel dla mało wymagających

Nazwa  Empire Beach Resort (ex. Triton Empire Beach Resort Hurghada)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, aquapark, fitness, sporty wodne, nurkowanie

Plaża z małą rafą przy hotelu

Hotel w centrum sterej części Hurghady

5.5
5.9

Wyświetlono 180 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Zbigniew

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Bardzo blisko morza, wszystko w stosunkowo niewielkich odległościach tzn do restauracji, recepcji, sali gdzie były imprezy i oczywiście do morza..

Wady

Nic specjalnego nie rzuciło mi się w oczy do czego mógłbym się przyczepić.

Anka

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Lokalizacja, prywatna plaża, ręczniki plażowe, miła obsługa, świeże jedzenie

Wady

Zawsze można coś znaleźć, ale po co szukać. Było dobrze.

Bardzo pozytywnie,jedzonko dobre,miła obsługa , wszystko super

Zalety

Czysto,miła obsługa

Wady

Nie narzekam

Agata

Zalety

dobre jedzenie, ładna plaża, czysta woda w morzu, rafa. codziennie sprzątane pokoje, wygodne łóżka, blisko miasta

Wady

jeden barman w barze na jadalni

Lidia

Tak jak wcześniej ktoś napisał jest to hotel dla mało wymagających

Zalety

Położony blisko plaży, jedzenie bardzo dobre. Każdy znalazł coś dla siebie.

Wady

Bardzo głośna, stara klimatyzacja

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Pokój czysty, sprzątany codziennie. Łazienka wymaga lekkiego dopracowania, ale wszystko dało się ogarnąć :) Jedzenie dobre, różnorodne, żadna klątwa faraona nie grozi. Baseny czyste, ale mogłyby być cieplejsze. Plaża super, trochę rafy koralowej i co najważniejsze piękne, kolorowe rybki. Można śmiało snorkować. Obsługa zasługuje na 10 plus! Ratownicy przy basenach bardzo pomocni, uprzejmi i zabawni. Zabawiali i pilnowali o bezpieczeństwo naszego syna codziennie :) W restauracji również obsługa na medal. Ładne otoczenie hotelu. Polecam rezerwować pokój w nowszej części hotelu. Nie jesteśmy bardzo wymagający, ale Hotel ma 3* i w pełni na nie zasługuje. Wyjazd w 100% udany! Polecam.

Zalety

Obsługa na 10 z plusem! Plaża przy hotelu, dostępne leżaki. Dobre jedzenie.

Wady

Łazienki w starszej części wymagają dopracowania.

2.9

Hotel bardzo średniej jakości. Na zdjęciach na stronie pokazywane są tylko zdjęcia pokoi o lepszym standardzie za które w hotelu na miejscu trzeva dodatkowo zapłacić 25 euro. Szkoda, że nigdzie nie na takiej informacji. Pokoje standardowe są fatalne. Bardzo złe warunki. Śniadanie też bardzo kiepskie, mały wybór warzyw i owoców. Ogólnie nie polecam.

Janek

Jak na 3 gwiazdkowy hotel to było ok .Personel bardzo sympatyczny.

Zalety

Duży teren, blisko morza.

Wady

Nie zawsze była ciepła woda.

1.0
Lukas

Ludzie zdjęcia z hotelu które są na stronie wakacje pl kompletnie nie odzwierciedlają rzeczywistości!!!!!! To jakaś kpina !!!! Hotel to totalny koszmar !!!! Tak brudnego i obskurnego hotelu nie widziałam nigdy !!!! Koszmar jak z horroru !!!!!! Wakcje pl poślijcie tam swoich ludzie , a nie reklamujcie tego syfu !!

Zalety

Wady

Wszystko

1.9
Asia

Jestem przerażona tym, że wakacje.pl sprzedają wycieczki w tym hotelu prezentując ofertę niezgodną z rzeczywistością. Zdjęcia dostepne na stronie wygladaja jakby z innego hotelu... Hotel jest totalnie zaniedbany i brudny. Stary i koniecznie wymaga remontu. Drzwi i okna przerażające...strach było spać.. Recepcja smierdząca i zaniedbana... Lobby obskurne... Miejsce animacji dla dzieci jak z horroru... Obsługa miła za napiwki, przy zgłaszaniu problemów wymagają dodatkowych $ w celu zmiany...zamiany... Opcja AI tylko na papierze...przekąski pizza hamb...frytki dodatkowo płatne... Jedzonko dla dzieci....lody gofry owoce wszystko płatne... Serwowane jedzenie dla niewymagajacych do zniesienia choć monotonne... Wyjazd uratowała pogoda i wycieczki, które wykupiliśmy aby nie przebywać w tym miejscu. Nie mielismy dużych wymagań... żeby było jasne....ale to co tam zastaliśmy jest nie do opisania. Nie polecamy!!

Zalety

Wady

Wszystko

1.6
Mariusz

Gdybym był właścicielem tego obiektu, mając nowszy obok grubo bym się zastanawiał czy przeprowadzić gruntowny remont czy nie zrównać z ziemią i teren przeznaczyć na rekreacje. Dopóki ludzie będą naiwni i będą tam jeździć bo zaufają opini np z wakacji.pl to tego nie zrobi .Zdjęcia z oferty i dobre oceny najprawdopodobniej z drugiego hotelu będącego obok a tego samego właściciela . Troszkę szkoda ,że obiekt dalej jest proponowany na polskich stronach ,może pijani rosyjscy turyści są zadowoleni ale dla zdecydowanej większości cywilizacji jest poprostu koszmarem.

Zalety

Blisko morza

Wady

Przerażający standard- łazienki, że trzeba się zmusić aby z nich skorzystać ,do pokoju nie chce się wracać , meble ogrodowe i leżaki w większości zdewastowane poplamione odchodami z ptaków . Na każdym kroku widać usterki itd. Hotel swoje lata świetności ma z 30 lat za sobą. Brud na stołówce , jedzenie monotonne i dla mnie nie dobre ale to już kwestia gustu.Dla dzieci gofry lody pizze itd płatne dodatkowo . Napotkani Polacy w większości zszokowani i zniesmaczeni

Jeżeli lubisz ekstremalne przeżycia polecam 😅 Tego nie da się „odzobaczyć”… zdjęcia na stronie kompletnie nie odzwierciedlają rzeczywistości!!! Szok i nie dowierzanie najlepiej opisują cała rzeczywistość … Hotel wymaga generalnego remontu, a nawet zamknięcia . Warunki uwłaczają ludzkiej egzystencji. Tego nie da się opisać to trzeba zobaczyć - wakacje.pl powinny wysłać kogoś ze swoje oddziału ,aby przekonać się jak tragiczne warunki panują na miejscu.

Zalety

Personel

Wady

Pokój Monotonne i wyliczone jedzenie Obskurne lobby Zdjęcia nie odzwierciedlają rzeczywistości

1.0
Bartłomiej

Kompletna klapa, syf, smród, brud, głośne klimatyzatory, ręczniki brudne, szklanki brudne. Chciałem kupić białe wino, to nie było, musiałem po mieście szukać, jedzenie wydają z laską, Araby bardzo zaczepne, nawet w hotelu nie masz poczucia, że jest bezpiecznie. Takie sanatorium, które lata świetności miało 40 lat temu. Jedyny plus, to pogoda.

Zalety

Wady

Długo by pisać. Kompletna klapa, syf, smród, brud, głośne klimatyzatory, ręczniki brudne, szklanki brudne. Chciałem kupić białe wino, to nie było, musiałem po mieście szukać, jedzenie wydają z laską, Araby bardzo zaczepne, nawet w hotelu nie masz poczucia, że jest bezpiecznie. Takie sanatorium, które lata świetności miało 40 lat temu. No i wrony, wszędzie wychudzone wrony polujące na twoje pozostawione jedzenie.

Artur

Hotel ogólnie prosi się o kapitalny remont sprzęty bardzo zniszczone ale bardzo dbali o czystość w pokojach i łazienkach mimo zniszconego sprzętu było czysto

Zalety

Bliskość plaży prywatnej

Wady

Zniszczone łazienki i ogólnie cały hotel do remontu

Paulina

Sugerowałam się opiniami na wakacje.pl i bardzo się zawiodłam. Dlatego moja opinia będzie wyczerpująca, żeby ktoś kto się zdecyduje wiedział na co się pisze. Mam mieszane odczucia. Pierwsze wrażenie bardzo złe: w recepcji brudne fotele, obskurna lada. Miałam nadzieję że pokój będzie lepszy. Nie było brudno, ale ściany i drzwi obskrobane, tynk odpadał, farba odkaziła od ściany. Meble też podrapane. Brodzik zardzewiały. Ale…względnie czysto. Jedzenie monotonne, na 7 dni zdążyły się pojedyncze bardzo smaczne, ale raczej bez szału, mały wybór, a dla dzieci to już w ogóle. Jedynie naleśniki znośne. Pieczywo nieświeże, soki barwione, bo usta farbowały. Jogurt naturalny i naturalny udający owocowy, tylko nie rozmieszali dobrze barwnika. Plus za strefę basenową. Ładna w całkiem dobrym stanie. Tak samo zieleń. Brak placu zabaw, ale było boisko do siatki. Duży plus to animatorzy, którzy mimo warunków dawali radę i starali się zarazić optymizmem. Plaża średnia, szkoda że tyle śmieci przypływało do brzegu. Ale już materace na leżakach w stanie jak ściany w hotelu. Ręczniki i plażowe i te w pokojach potrafiły być niedobrane. Pojedyncze nowe, reszta mocno zmęczona.

Zalety

Animatorzy, strefa basenowa, atrakcje wieczorne.

Wady

Do generalnego remontu. Totalnie niewykorzystany potencjał.

5.3
Dorota

pokój okej, ale łazienka dramat, szczególnie prysznic. Plaży za duzo nie ma, za to leżaków dużo i nawet jak przyszło się później to miejsce zawsze znalazłam. Jedzenie ok, ale bez szału. Bardzo miła obsługa, mili kelnerzy.

Paulina

Hotel budżetowy, ale przydałby mu się remont. Obsługa miła. Fajna plaża.

Zalety

- plaża - pokoje czyste, codziennie sprzątane - kolacje i lunche, dobre i zróżnicowane

Wady

- leżaki, materace i ręczniki plażowe nadają się do natychmiastowej wymiany

2.1
Aneta

Ten hotel to jakaś porażka, pokoje paskudne z grzybem brudne, klimatyzacja chodzi jak ciągnik, obsługa beznadziejna. Nie polecam !!!

Zalety

Wady

Cała masa

5.1

Jak przyjechałam w nocy z dziećmi ,zobaczyłam recepcję to chciałam uciec :)wyglądała jak brudny barak ,pokoje malutkie ,brudne ,za małe zasłony pod prysznicem ,przez co cała łazienka w wodzie, klimatyzacja to było coś ,odgłosy całą noc porównywalne do startu samolotu ,bez korków nie dało by rady .Ala jak za taką cenę ,nie ma co marudzić ,w ciągu dnia już wyglądało o niebo lepiej .Lepiej mieć swoje kubki ,bo ciągle brakowało .

Zalety

Nie za duży ,dla nas plus ,nie trzeba dużo chodzić ,fajna plaża z głęboką wodą ,czego sąsiednie hotele nie mają ,tylko po kolana .Nawet i jakaś zniszczona rafa z rybkami jest. Obsługa miła jak się zapłaci $ ,nawet stolik będą pilnować .Pomarudzić trzeba ale jestem zadowolona ,jak za 1250 w sierpniu ,to super .

Hotel fajny, miła obsługa, plaża na miejscu bardzo fajna, okolica czysta, dobre jedzenie duży zróżnicowany wybór dań,

Zalety

Lokalizacja hotelu jest dobra, wszędzie można dojść pieszo t.j na bazar i sklepy

Wady

W naszym przypadku nie mam zastrzeżeń

Empire Beach Resort (ex. Triton Empire Beach Resort Hurghada)