Brudno wszędzie. Pokój jak z lat 90 bez remontu. Dziury w framudze, prysznic w wgniecioną podłogą i stojącą wodą przez to. Drzwi ze sparą ma 1 cm. Na balkonie połanamy stolik z dziurą. Cżesto brak ciepłej wody. Lustro polepione na klej. Stołówka brudna i śmierdząca. Dobrzę że są stoliki na zewnątrz. Samo jedzenie znośne ale to nie to co można by się spodziewać po Turcji. Dobrze że była ciepła woda w morzu i plaża ok. Dziwię się że WAKACJE.pl oferują takie miejsce. Jest to strzał w kolano dla was. GENERALNIE OMIJAJCIE TO MIEJSCE DUŻYM ŁUKIEM. Jedyne wakacje z których nie żal było nam wracać.
przy plaży - jedyna zaleta
Wszytko napisane powyżej. TRAGEDIA
Hotel absolutnie nie zasługuje na 4*. W pokojach brud, stare tapczany, ciągły odór kanalizacji, co potwierdzają opinie innych osób przebywających w tym czasie w hotelu. Jedzenie wystarczające. W jadalni brak informacji o nazwach i rodzaju wystawionych potraw. Często niektórych potraw lub owoców brakowało dla wszystkich gości. W naszej ocenie standard hotelu odpowiada 2* hoteli w Europie.
Bliskość plaży
Brak wind. Budynki hotelowe zlokalizowane na skarpie. Co utrudnia starszym klientom swobodne przemieszczanie się. Osoby sprzątające pokoje wykonują swą pracę niedbale, pozostawiając następnym gościom brudne toalety i i szafy., co postaram się udokumentować na zdjęciach,
Zacznę od tego, że nigdy nie wystawiłam tak niskiej opinii żadnemu obiektowi w jakim byłam... Pobyt zaliczam do najgorszych w życiu, istny koszmar. Za granicę latamy na urlopy od wielu lat, w Turcji był to szósty raz. Nie będę ukrywać że zazwyczaj wybieramy hotele 5* niemniej jednak różnica pomiędzy 4*,a 5*nie powinna być tak kolosalna. Uważam, że biuro podróży w Europie w ogóle nie powinno oferować tego typu hoteli jako 4*, hotel nie zasługuje na zero! Zdjęcia zupełnie nie oddają rzeczywistości. Wykupiliśmy pokój z bocznym widokiem na morze otrzymaliśmy śmierdzący pleśnią bungalow z wyrwaną klamką,potem pokój na pierwszym piętrze bez widoku i ostatecznie po dwóch dniach i dopłacie 30 euro udało nam się wymienić na pokój na czwartym piętrze. Hotel to trzy budynki, ustawione frontalnie do siebie więc wszyscy patrzą sobie w twarz. Jedynie budynek trzeci to widok na morze i pokoje takie jaki my otrzymaliśmy (wykupiliśmy i jeszcze musieliśmy dopłacić) na czwartym piętrze mają jakikolwiek widok. Na dachach pracują pompy pobierające wodę do zbiorników, które są tak głośne, że po prostu nie da się przy nich spać. Bardzo mocno słyszalne jest to na czwartym piętrze ale na pierwszym, również to słychać. W hotelu wszystko jest brudne wszystko się lepi, smród odchodów,moczu i szmaty mokrej jest obecny dosłownie wszędzie. Nie raz otrzymaliśmy szklankę która śmierdziała jak odchody... Nie do pomyślenia a jednak.... Bar na plaży czynny dwa dni podczas naszego pobytu (w środku również zapach toalety i wymiotów). W barach tylko piwo wódka wino i gin - lane ze słoików dosłownie z odkręcanym kranikiem był to po prostu bimber... Jedzenie codziennie to samo niesmaczne zimne po prostu obrzydliwość! Praktycznie przeżyliśmy na arbuzach zimnych frytkach i kotletach hamburgerowych oraz tym co kupowaliśmy na mieście. Tego się nie da opisać słowami jak nie dobre jest to jedzenie. Leżaki rezerwowane już nocą, lub zostawiane popołudniu i już rano znalezienie leżaka graniczy z cudem. Ludzie leżą na piasku, na swoich ręcznikach bo hotelowych plażowych brak. Kolejki przed stołówka od momentu otwarcia, nie ma gdzie usiąść. Jak jest to nie ma często sztućców, a talerze oczywiście śmierdzą. Okolica to raczej nic ciekawego sklepy i cmentarz. Gdyby nie fakt, że był to mój kolejny a nie pierwszy pobyt w tym kraju skutecznie by mnie to zniechęciło, ale Wy tego nie zrozumiecie co Was obchodzi zadowolenie klienta. Wszystkim zdecydowanie odradzam pobyt. A teraz drogie wakacje.pl odpowiedzcie mi na pytanie dlaczego sprzedajecie taki syf jako hotel czterogwiazdkowy. Czy rezydent firmy która udostępnia wam te wycieczki rozglądał się po hotelu widział jak wygląda teraz nie 30 lat temu? Przecież zdjęcia które macie na stronach uzupełnienie oddają rzeczywistości.
Żadnych zalet
Tylko wady
Hotel tragiczny. Polecam omijać szerokim łukiem. Nie jest wart żadnych pieniędzy. To, że nie należy do najdroższych to nieistotne, on po prostu nie jest wart złamanego grosza za noc. Biura podróży powinny usunąć go ze swoich stron. Obrzydliwe jedzenie którego po 30 minutach brakuje, obrzydliwy bród, grzyb, wszystko się rozpada. Jednym słowem DRAMAT
Spędziliśmy tam tydzień i chciałbym przestrzec wszystkich zainteresowanych pobytem w tym niby Elite hotelu. Hotel znajduje się na totalnym odludziu, przy wyjściu z hotelu cmentarz a zaraz obok drogie bazary gdzie tutejsi turcy nie chcą negocjować. Najbliższa duża miejscowość to Manavgat około 20km - tam już atrakcyjniejsze ceny. Żeby tam dojechać trzeba się liczyć z kosztem około 20$. Transport do Side około 30$ - tam już jest super. Jedzenie ok nie będziesz chodził głodny, gorzej z kolejkami przy basenie na tzw grillu. Obsługa słabo lub na poziomie dziecka z 3 klasy podstawówki ogarnia angielski za to (...) to u nich drugi język. Na plus dostęp do morza doslownie zaraz przy hotelu. Pokoje słabo sprzątane, wiele do życzenia jest w tej kwestii, materac brudny z zaschniętej krwi, kabina prysznicowa dramat. Alkohole bardzo słabe, piwo może z 2% , wódka, gin rozcieńczone, dla konserów picia radzę zaopatrzyć się w butelkę na lotnisku bezcłowo :) Internet tylko w lobby i ciężko chodzi jak komuś zależy na tym żeby mieć dostęp. Nie polecam, nie wrócę jak większość Polaków z którymi miałem okazję rozmawiać podczas naszego pobytu. Ostrzegamy :)
Dostaliśmy brudny pokój z pourywanymi gniazdkami, a to ze byliśmy z 2 dzieci rzuciło to się w oczy
Jedzenie było ok,duży wybór, owoce, Owoce morza Blisko plaża
Pierwsze wrażenie pourywanymi gniazdkami i okruchy wszędzie
Jeśli nie chcesz być zawiedziony lepiej omijać szerokim łukiem. Brud, smród i ubóstwo. Wszędzie w łazienkach i na basenach grzyb. Jedzenie monotonne i prawie trzeba się o nie bić, bo kolejka ustawia się zanim otworzą stołówkę i można zapomnieć, że zjesz coś konkretnego później niż 30 minut od rozpoczęcia posiłku. Jeśli o 5 rano nie wstaniesz okupować leżaków na plaży bądź przy basenie to już takowego przez cały dzień nie uświadczysz, bo ręczniki widmo zajmują miejsce, to samo ze stolikami przy obiedzie i kolacji. Ściany i drzwi tak cienkie, z samozatrzaskową klamka, że przy każdym wyjściu i wejściu sąsiadów do pokoju człowiek stawał dęba.
Położenie bezpośrednio przy plaży, a kawałek od głównej trasy.
Ten hotel to jedna wielka wada. Nie wiem jak może być dopuszczony do użytku w standardzie europejskim...
Niestety oferta i opis Hotelu mocno mijają się z prawdą, syf kiła i mogiła, tylko jeden bar przy basenie gdzie najlepiej traktuje się gości z rosji, w barze tylko piwo, wódka, i gin oczywiście wszystko mega słabej jakości, jedzenia w miarę dużo, tylko cały czas to samo i ochydne w smaku, ciężko było coś sobie wybrać, baseny zniszczone i brudne, na dnie masa kamieni.
Sprawna klimatyzacja w pokoju
Brud Smród Rosjanie Rosjanie Rosjanie
Jedna wielka porażka. Hotel dno. Monotonne jedzenie, trzeba było „walczyc „ żeby wgl coś dostać. Brak szklanek, syf niesamowity w całym hotelu. Lepiące stoły brudne talerze o pokojach nie wspomnę. Tragedia. Sami Rosjanie animacji których było mało również po rosyjsku. Zdecydowanie nie polecam.
Same wady
Bardzo skromny hotel dla niewymagających osób. Codziennie sprzątane pokoje. Super lokalizacja obok morza.
Piękny widok na morze, animacje, miła obsługa.
Źle umyte naczynia.
Hotel a raczej noclegownia oceniam na 1 gwiazdkę a nie na 4. Przy zakwaterowaniu dostałam informację że w dniu następnym mam zmienić pokój na inny. Pokoje brudne, nie sprzątane, pomimo kilkukrotnej prośby o posprzątanie i wymianę ręczników brak reakcji ze strony obsługi. Lustro które znajdowało się w pokoju nie pamieta czystej szmatki. Toaleta.. rozwalona klapa od sedesu, z prysznica się lało, więcej wody wylewało się z węża niż przez słuchawkę, ręcznik w łazience pozostawiony po poprzednich użytkownikach. Ilość leżaków mniejsza o ilości mieszkańców noclegowni. A wskazane przez obsługę leżaki były uszkodzone i nie dało się na nich leżeć. Noclegownia dedykowana pod „turystów” innej nacji - 80% stanowili wschodni „sąsiedzi”. Napoje % pomimo tego że rozwodnione to kończyły się zawsze o 22:40 a opisie all inclusive jest wskazana 23:00. W ofercie zaznaczony jest bar na plaży ale zapomnieli napisać w ogłoszeniu że nieczynny. Bar w lobby to lodówka z wodą. Budynki, altanki, zadaszenia itd nadają się do generalnego remontu.
Jedzie naprawdę spoko
hotel jets bardzo brudny, obsluga nie dba ani o czystośc ani o zadowolenie gości. Kelnerzy i barmani nie mówią po angielsku, pokój jaki dostaliśmy nie został posprzątany po poprzednich gosciach,w czasie 8 dniowego pobytu, posprzątano go tylko 2 razy, dopiero po złożeniu skargi,w jedym z pokoi WC nie działał, ciepla woda dostepna tylko 10-18, wieczorem i rano leciała zimna, hotel niezgodny z opisem na wakacje .pl, podróżowaliśmy z biurem Anex. W barze tylko piwo, wino białe i czerwone, wódka/gin, jedynie piwo było ok. Soki w restauracji, codziennie dostepny tylko 1 z 4 smaków, z pozostałych leciała woda bez koncentratu. Ostatniego dnia zatrulismy się na kolacji szaszłykami
-bliska odległość do plaży, -bliska odległość do sklepów przed hotelem
-brud, -brak cieplej wody, -kelnerzy i barmani nie mówią po angielsku -sami Rosjanie w hotelu, -bar na plaży i przy lobby nieczynny! -leżaków nie mozna bylo na plazy przestawic, musiały stać przy ogrodzeniu hotelowym, gdzie do wody jest bardzo daleko
Hotel zupełnie nie zgodny z opisem. Pokoje brudne, śmierdzące, z mnóstwem mrówek, muszek. Łazienki w ogóle nie myte, z grzybem na sufitach. Woda pod prysznicem zimna, strumień tak słaby, że ciężko się umyć. Wymiana ręczników na nie zbyt czyste(1 ręcznik na 4 osoby). Obsługa hotelu bardzo nie uprzejma, kompletnie nie znająca angielskiego. Sami (...) goście. Mało leżaków na plaży jak i przy basenie, bary o których mowa w ofercie nieczynne. Animacje ciągle takie same, po najniższej linii oporu, alkohole meeeega rozwodnione. Jadłodajnia (bo restauracja tego nazwać nie można) również brudna, jedzenie ciągle takie samo, nie podpisane także nie wiadomo co się je czasem. Zdecydowanie nie polecam
Jedyną zaleta to położenie przy plaży
Brud Niemiła obsługa Robactwo Brudne lodówki Zapchane klimatyzatory Bardzo mała ilość leżaków Zamknięte bary
Hotel do odnowy i remontu pokój który dostaliśmy miał innych mieszkańców jakieś owady fruwające całe szczęście nie gryzły i nie były szkodliwe po zgłoszeniu pan z obsługi przyniósł płyn na dezynfekcję ale niewiele to pomogło reszta ok położenie bardzo dobre jedzenie znakomite drinki ubogie tylko dżin i wódka tak dla osób lubiących płyny tozweselajace to nie to miejsce obsługa miła i uczynna
Położenie i dobre jedzenie
Pokoje do remontu i dezynfekcji
Po dojechaniu na miejsce standardy hotelu okazały się zupełnie inne niż się tego spodziewaliśmy po hotelu 4 gwiazdkowym i tym co było opisane o nim na stronie. Mógłbym napisać kilka stron na temat jego wad … Co najbardziej w nas uderzyło To ogromny brud w całym hotelu. Pierwszy pokój który dostaliśmy był Na tyle tragiczny że po pierwszej nocy zmieniliśmy na inny , niestety nie dużo lepszy … pościele brudne , materac zarwany , bardzo brudna i zniszczona toaleta wymagająca remontu, sprzątane było bardzo powierzchowne nie były myte podłogi ani toaleta. Do przykrycia nie było ani kołdry ani koca tylko narzuty na łóżko które były dziurawe i brudne …. Zaniedbany basen , zjeżdżalnia , huśtawki … Jedzenie bardzo średnie, alkohol był bardzo chrzczony , więc jeśli chcesz napić się drinka lub piwa polecam zaopatrzyć się w swój . Jeśli oczekujesz na standardy 4 gwiazdkowego hotelu to się zawiedziesz bo hotel zasługuje co najwyżej na 1 gwiazdkę …. Nie była to tylko nasza opinia każdy Polak który tam trafiał ( a było ich niestety niewielu ponieważ większość osób to (...)) tak twierdził . Z plusów widzę tylko to że plaża bardzo blisko i animatorzy robili co mogli aby umilić gościom czas tanim kosztem … gdyby nie nasze pozytywne nastawienie i wycieczki które sobie zorganizowaliśmy i spędziliśmy czas poza hotelem nie były by to udane wakacje …
Pobyt w hotelu porażka. Brudno, walka o jedzenie, brak atrakcji z oferty. Niby hotel przystosowany dla rodzin z dziećmi, ale moim zdaniem jest to bardziej noclegownia niż hotel dla rodziny. Pokoje w ogóle nie sprzątane (ręczniki nawet po wielokrotnej prośbie nie były wymieniane)
BRAK
- mało jedzenia - zniszczony basen - niedziałająca zjeżdżalnia - bród na obiekcie i w pokojach - uszkodzone meble w pokoju - zniszczony plac zabaw - hotel niebezpieczny dla dzieci
Hotel bardzo brudny. Obsługa hotelowa mająca wszystko w nosie, aby dostać rybę na obiad lub kolację trzeba było czatować . Jedzenie słabe. Pokój słaby. Jedyne co to wszystko rekompensowało to piękny widok z pokoju, położenie przy samej plaży, dwa baseny. O wszystko trzeba było walczyć aby obsługa posprzątała brudny pokój po poprzednich gościach, zlikwidowała mrówki w pokoju , trzeba było się ciągle prosić o to aby włączyli wodę na zjeżdżalni, szklanki w barze brudne, połamane plastikowe części przy basenie, barierki, goście z Rosji bardzo nieprzyjemni,ciągle leciała Rosyjska muzyka. Słaby hotel
Przy plaży, ładny widok na morze, ładna roślinność, dwa baseny
Brud, wymaga wymiany obsługi hotelowej, osoby która będzie tego wszystkiego pilnować , napraw połamanych rzeczy, osób które będą sprzątać i dbać o wizerunek hotelu
polecam omijać ten hotel szerokim łukiem oferta nie spełniła moich oczekiwań nic się nie zgadzało poza tym że dookoła obywatele rosji bezczelni opryskliwi krnąbrni po prostu jedno wielkie oszustwo
żadne
wszystko przesyłam zdjęcia pokoju
Kameralny hotel, bez luksusów. Natomiast cisza, spokój i widok morza rekompensują to. Ze względu na położenie - dobra baza wypadowa.
Kameralny hotel z widokiem na morze, które możesz podziwiać zarówno z pokoju, jak i podczas śniadania, obiadu i kolacji. Prywatna plaża, cisza i spokój. Ze względu na małą liczbę gości - nie było problemu z leżakami przy basenie i na plaży. Jedzenie w miarę, ale nie było opisywane. Nie było problemu z dostępnością.
Nie jest to luksusowy ośrodek, ale jeżeli ktoś nie zwraca uwagi na techniczne i estetyczne usterki jest ok. W głównej restauracji brak szklanek i nakrycia stołów - tylko małe plastikowe kubeczki. Brak wind w hotelu, co dla niektórych było wielkim utrudnieniem. W okresie, w którym byliśmy z rodziną - hotel był jeszcze nie w pełni "uruchomiony", tzn. jeden z basenów nieczynny, bar przy plaży także. W głównej restauracji przechowywane tymczasowo "jakieś" wyposażenie.
Bardzo słabo. Od wejścia doznaliśmy szoku, jakie warunki panują w tym hotelu. Bardzo brudno a standard wykończenia poniżej jakiejkolwiek normy. Pokoje sprzątanie codziennie, ale chyba brudnym mopem, bo na podłodze zostawał kurz i piach, płytki w łazience na podłodze były zajechane od kilkuletniego brudu. Pokój przesiąknięty smrodem z papierosów. Na szczęście ręczniki były wymieniane. Restauracja połączona z patio przy basenie, również brudna. Usiadłam do niby umytego stolika, który był klejący, przetarłam go serwetkami i okazało się, że serwetki są bardzo brudne. Toalety w części restauracji (dostępne również z basenu) okropnie brudne, drzwi zarośnięte kilkuletnim brudem. Obsługa: szef i recepcja mili i pomocni, kelnerzy mówili tylko po rosyjsku. Jedzenie: ciepłe posiłki na jedno kopyto, niedoprawione mięso z kurczaka i sosy a la gulasz pomidorowy, dzieci jadły bez smaku makaron z ketchupem, duży wybór świeżych sałat i warzyw ale nie dali nawet oliwy, tylko ocet i sos z granata. Ciasta niby ładne ale bez smaku. Kawa znośna, alkohol też ok. Obsługa sprzątała na bieżąco stoliki. Basen: dwa baseny, czysta i ciepła woda. Fajne zejście do morza, bezpłatne leżaki na plaży, plaża żwirowa, nie da się iść wzdłuż morza. Pomiędzy posiłkami bardzo głośna muzyka, siedząc przy stoliku musieliśmy do siebie krzyczeć. Co wieczór mini disco dla dzieci, ale też codziennie ten sam zestaw piosenek. Animacje dla dorosłych całkiem fajne, oprócz sprośnych wyborów miss i mistera Hotelu. Bardzo dużo Rosjan. Okolica uboga. Ogólnie, hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki a na 2. Niska cena oferty nie zwalnia od utrzymywania czystości. Co prawda, do takich warunków można było się przyzwyczaić, cały dzień na plaży lub na basenie. Jednak nie każdy się tam odnajdzie.
Dwa baseny, darmowe leżaki, blisko plaża.
Brudno, brudno... słaba jakość wykończenia, mdłe jedzenie, dużo Rosjan.