Blisko od lotniska i centrum (ok. 3 km)
Plaża ok. 100 m od hotelu (przejście przez ulicę)
Piękny widok z dachu hotelu
Hotel jak na 4gwiazki broni się, jedzenie dobre rozmaite , jedynie co brakowało to chociaż raz na pobyt mogły być owoce morza ,gdyż to nad samym morzem Czerwonym , a tak było wszystko ok.Pokój był sprzątany codziennie ,łóżka codziennie poprawiali, mieliśmy w pokoju na ścianie gekona (żywego)on sobie tam bytował.Obsługa bardzo miła, pomocna.Bardzo miłe widziane napiwki Atrakcje były organizowane średnio 1 raz na 2-3 dni.Wycieczki fakultatywne lepiej brać od pana z hotelu (jest taniej)my braliśmy od rezydenta wyszło drożej.W drodze do hotelu sklepiki lokalne trzeba się że sprzedawcami targować, bo ceny początkowe z" sufitu", a jak nie chcemy przechodzić obok sklepików to jest przejście z hotelu odrazu na plażę trzeba tylko się dowiedzieć w którym miejscu. Na plaży nie brakowało leżaków zawsze można było sobie znaleźć miejsce.Porozumieć się z obsługą można w języka ch angielskim,rosyjskim, a nawet trochę polskim.My tam zadowoleni z tego hotelu, oczywiście znaleźli się racy , co mówili ,że średnio im się podoba, ale, to też zależy co się oczekuje.Ja polecam ten hotel.
Jak na warunki Egiptu-czystość.
Wejście do pokoju na kartę wiecznie się blokowało.
Ogólnie pobyt ok, co do hotelu, jego wystroju i czystości to takie zawyżone, naciągane 4gwiazdki, jedzenie monotonne, śniadanie i obiad to samo, kolację o wiele lepsze, piwo i wino z butelek, na duuuży plus, napoje oryginalne. Obsługa bardzo miła, życzliwa i uśmiechnięta🙂
hotel stary żle odnowiony, nie polecam, jedzenie kiepskie, pokoje też, dwie małe butelki wody na jeden dzień, plaża po drugiej stronie hotelu nic ciekawego. samolot Ukraiński pad kompletny.
nic mi się nie podobało.
Bardzo czysty i przytulny hotel. Jedzenie jak dla mnie bardzo dobre. Obsługa miła I pomocna. Pokój bardzo ładny , czysty i duży Blisko morze.
Cicho , miło i spokojnie
Nie zauważyłam
Hotel ładny i przytulny. Pokój dość duży i bardzo ładny i czysty. W pokoju kawa, herbata cukier woda.
Czysto. Bardzo spokojny. Wszyscy mili i pomocni. Wypoczęłam w ciszy i spokoju.
Nie zauważyłam
ocena na 3+ , brak informacji na temat rozrywki , owoce taka same prawie codziennie . rezydent przez 2 tyg. nie kontaktował z nami nie wiem za co ma pensji.
blisko centrum
Brak czystości na plaża
Ogólnie jestem mało wymagająca, ale nie polecam. Po pierwsze - brud, płytki nie myte chyba od zbudowania hotelu. Zasłony w pokoju z plamami, wanna przypalona po papierosach, toaleta zżółknięta, drzwi do łazienki się nie zamykały. Drzwi do pokoju się zacinały. A to był pokój za dopłata, niby lepszych standardów. Sprzątanie pokoju to zaścielenie lóżka, wyniesienie śmieci oraz dołożenie ręcznika. Zdążyło się ze nie dołożyli papieru toaletowego. Na początku był jeden ręcznik na 2 osoby. Obsługa mila, niektórzy zbyt nachalni. Polowa chciała twojego Instagrama oraz sypała tanimi tekstami na podryw. Oraz prośby o bakszysz. Z higiena u nich słabo. Pan przy barze po nalaniu napoju wytarł mi krawędź kubka palcem, po czym jego brud został w środku. Jedzenie monotonne. Przez 2 tygodnie wszystko było powtarzalne. Na śniadanie jedliśmy omlet/naleśniki, na obiad frytki. Świeży kurczak raz w tygodniu, później odgrzewany. Godziny posiłków w ofercie się nie zgadzają, 2 razy zostaliśmy wyproszeni oraz poproszeni aby wrócić po poł godziny. Ogólnie nigdy nie wyszliśmy głodni, ale szalu nie było. Desery na plus. All inclusive działa od 10 do 22- do śniadania nie dostaniesz coli Napoje nalewane do malutkich plastikowych kubeczków - 1/3 to piwo, 2/3 to piana. Piwo nalewane z butelek, często cieple, lane wygazowane po kimś. W smaku ok. Alkohol chamski, czuć było ze najtańszy. Lod robiony z wody z kranu - niby przefiltrowanej. Hotel dla tubylców, ok 80% to Egipcjanie - wpychanie się w kolejkę jest normalne. Plaza niby prywatna, ale wstęp za dolara. Nie da się poleżeć w spokoju, co 5 minut ktoś z obsługi przychodzi, proponuje masaż, spa, salon piękności, wycieczki lub dodatkowo płatne napoje. Hotel po 2 stronie drogi od plaży, ale z 2 pietra można przejść kładką. Kładka zamykana o 18 na kłódkę, ale to jak wszędzie w Egipcie przez zakaz rządowy. 2 baseny zewnętrzne - do 18. O 17.40 wystawiana czerwona flaga, bo ratownik idzie do domu. Fitness zamknięty na stale, restauracja a la carte na 6. piętrze nie działa, otwierana tylko do animacji. Animacje to taniec brzucha oraz taniec mężczyzny, co 2 dzień to samo, zmieniają się tylko osoby. (...)
Cena to zdecydowanie największa zaleta Pan od wycieczek - Mahmoud Bezpłatne ręczniki na basen oraz plaże, leżaki i bar (przy plaży tylko jeden) Ładne rybki pod pomostem, blisko brzegu
Niektórzy nachalni pracownicy Brud, brud i jeszcze raz brud Monotonne jedzenie oraz napoje, zlej jakości alkohol Plastikowe mini kubki Personel na plaży Brzydka okolica
Czysto miło przyjemnie. Obsługa bardzo miła. Fajna plaża
Czysto, miło , w mieście
Kiepskie jedzenie
Hotel typu basic. Atuty: połączony z plażą, czysto, miła obsługa, przystępna cena, blisko sklep z podstawowymi artykułami. Minusy: ubogi wybór zdrowych produktów w bufecie śniadaniowym. Ogółem: 8/10 biorąc pod uwagę jakość do ceny.
Obsługa w porządku,hotel i pokoje w miarę zadbane,codziennie pokój sprzątany
Blisko plaża prywatną,obsługa pomocna
Hotel dla mało wymagającej osoby. Plaża mała po drugiej stronie drogi i jest zamykana o godz. 18. Pokoje od ulicy, także pół nocy szczekają psy, a od rana jeżdżą samochody. Za lepszy widok z pokoju recepcja na dzień dobry woła sobie 20$ od osoby (kolejna forma naciągania turystów w Egipcie). Pokoje brudne, odpadający tynk, brak małych zestawów kosmetyków (szampon, płyn pod prysznic itp.), firanki i zasłony- czarne z brudu. Jedzenie smaczne, chociaż bardzo mały wybór i monotonne. Hotel to typowe 2* dla klienta arabskiego (80% obłożenie to lokalsi).
---
Hotel przyjemny, ale nie zasługuje na 4 gwiazdki. Jedzenie w porządku, ale trochę monotonne, za to personel fenomenalny uprzejmy i bardzo pomocny.
Hotel ma dobrą lokalizację, jest blisko do plaży, sklepów i lotniska.
Basen jest zamykany o 18:00, plaża hotelowa niby prywatna, ale w teorii każdy może przejść jeśli zapłaci 2 dolary. Na terenie hotelu jest bardzo nachalny Pan który oferuje wycieczki, i nie rozumie że osoba nie jest tym zainteresowana.
Jako samotnie podróżująca kobieta moje odczucia są bardzo miłe. ciche miejsce do wypoczynku. Znajdziesz tutaj wszystko czego potrzebujesz. Przyjemna muzyka, przyjemna i pomocna obsługa. Pokoje są zadbane, a jeśli pokój się nie podoba, z chęcią wymienia go na inny. Na pewno wrócę.
Spokój i miła atmosfera. Na pewno poczujesz się zaopiekowany i wypoczęty. Jest bezpiecznie, a ochrona zadba o to, aby tak zostało. Dobrze ulokowane miejsce w fajnej cenie.
Hotel spełnia wymogi 3 gwiazdkowego hotelu europejskiego. Bardzo miła i pomocna obsługa, zawsze chętnie wydadzą dodatkową karte do pokoju, kuchnia podgrzeje moje własne jedzenie a obsługa pomoże z uberem. Obsługa sprzątająca też super, bardzo dba o czystość. Jedzenie średnie a raczej typowo egipskie.
Obsługa Dostęp do plaży dream beach Lokalizacja Obok bar london breadge Czystość
Średnie jedzenie
Hotel mały spokojny. Cichy mimo ze jest przy drodze , Czyste pokoje , klimatyzacja działala bez zarzutu.W hotelu miła obsługa . Dwa baseny . Z hotelu można przejsc na plaże . Plaża czysta . Jedzenie w hotelu dobre. Polecam .
Mozliwość przejscia przez kładkę nad głowną droga na plaze..
Bardzo spokojny hotel, czysty, obsługa pomocna, plaża z piaskiem, bez kamieni . Na tygodniowy wypoczynek super!
Mało atrakcji, zjeżdżalni, dzięki czemu w hotelu jest cicho, czystość
Głośna, trochę przestarzała klimatyzacja
Pobyt oceniam jako dobry. Jeśli ktoś ma duże wymagania, to hotel nie dla niego. Pierwszego dnia ręczniki w łazience były brudne, pościel nie zmieniona po kimś innym. Od następnego dnia wszystko było już ok. Niestety klimatyzacja chodzi jak traktor. Na noc trzeba było wyłączyć. W lato współczuję. Zasłony nie zmieniane od wieków anem, okna też myte wieki temu. Ale wyjazd uważam za udany. Mimo tych szczegółów. Obsługa bardzo miła. Mówię o Kelnerach, barmanach, panach sprzątających, pan od ręczników, ochrona. I tu lista się kończy. Plaża bardzo czysta. Leżaki już nie. Przejście na plażę kładka jest super, zjazd windą. Baseny czyste, przy basenach również czysto i miły klimat. Jedzenie dobre, ale mały wybór, wciąż to samo. Ale smacznie. Toalety w holu czy przy basenie średniej jakości. Znajomi którzy jechali za te same pieniądze mieli pokój w drugiej części, w lepszych standardach z balkonem Czyste. Za dodatkowe dolary też proponowali z balkonem.
Miła obsługa. Czysta plaża. Przy basenach czysto i przyjemnie.
W All jest dość mały wybór w barach, już za kawę z ekspresu trzeba dać dolary. Okna czarne, firanki/ zasłony nie zmieniane wieki. Sprzątanie owszem ale tylko na środku aby było. Winda co drugi dzień nie działała. Zależy która część hotelu. W lepszej super warunki są.
Hotel Ok, jak za tę cenę warto tam się zatrzymać
Lokalizacją, duze pokoje, dostęp do plaży, leżaki na plaży, ręczniki, podstawowe atrakcje: siatkówka, bilard, piłkarzyki. Siłownia dodatkowo płatna.
All inclusive... dużo powiedziane, jeden bar otwarty do 22, drugi na plaży zamykany o 18. Przekąski między posiłkami... keks lub frytki. Mały wybór alkoholi, dużo za dopłatą. Obsługa na każdym kroku oczekuje napiwkow. Czystość... przyzwoita, jednak mogłoby być lepiej.
Hotel na pierwszy rzut oka ok. Niestety, część nad recepcja ma stare, podniszczone meble. Pokoje bez balkonu z małym oknem.Dosc klaustrofobicznie. Już na wstępie obsługa proponuje lepszy pokój z dopłatą 20-30$. Pościel szara, spęczkowana. Niemiło kładło się spać. Brak czynnego jacuzzi przy basenie, a basen i plaża powinny być czynne do zachodu czyli do 18.00. Wyganiają ludzi o 17.00 Jedzenie średnie. Uderza zbytnią monotonia. Niezbyt ładnie podane. W restauracji napoje serwowane są cały czas w małych kubeczkach plastikowych. Restauracja Panorama na 6 p. przeważnie zamknięta. Gość zapraszał ze 3 razy na dyskotekę, na którą wybrały się podchmielone panie ze wschodu. Natomiast na miejscu trzeba by bawić się o suchym pysku. Brak napoi alko czy innych. Można sobie przynieść z Lucky Delfin z 0 p!!!
Kameralny, spokojny, w miarę w centrum, fajne pomosty z leżakami na plaży. I tyle.
Monotonne, brzydko podane potrawy. Naciąganie, także na wycieczki i zabiegi. Mało rozrywek.
Hotel oceniam na mniej niż 3 gwiazdki jak nie dwie. Zaniedbany, brudno, wszędzie, zapach pozostawia wiele do życzenia. Jedzenie straszne, praktycznie przez 10 dni bylam 2 razy na posiłku i to na śniadaniu. Musiałam stołowac sie na mieście w płacic za wyzywienie. ALl-inclusive - praktycznie nie istnial. tak rozlokowane bary i godziny ALL ze trudno było nadązyc i praktycznie nie było szans skorzystania. Hotel nastawiony na kasę, i nawet ALL był takk godzinowo niedopasowany, że musieliśmy placic nie male pieniądze za kubeczek plastikowy łyka piwa. . Obsługa nastawiona tylko na to,że goście będą kupować za gotówkę. Plaża zaniedbana, kompetnie nic nie robione od nie wiem ilu lat, a bar przy plaży pod kątem obsługi fatalny. Jedynie co można było zjesc to frytki na które trzeba było odczekać w kolejce. a i tak czasami nie podali bo stwierdzili ze juz po terminie i ALL sie skończył. Powiem wprost, nie polecam absolutnie tego Hotelu, my Polacy mamy inne oczekiwania, nie wygórowane ale minimum pod kątem obsługi czystości i wyżywienia musi być zapewnione, w tym hotelu nie było. Praktycznie stracona kasa, a wydane o wiele wiecej na kupowanie picia czy jedzenia na zewnątrz. Wstyd mi pokazać zdjecia znajomym z pobytu w tym hotelu. W hurgadzie jest o wielewięcej fajniejszych miejsc, tegomnie polecam, dlatego dziwie sie ze Biuro oferuje taki Hotel , przedstawiciele Biura powinni tam spędzić przynajmniej tydzień wiedzieliby o czym tutaj piszę. Dłużej pewnie by nie wytrzymali. Po raz pierwszy cieszyłąm się ze pobyt zbliża sie ku końcowi. Czy tak powino być na wymarzonych wakacjach? Pozostawiam to pytanie bez odpowiedz
j.w Obsługa, serwis, ALL Inclusive +mwyżywienie i cala reszta