Elounda Water Park Residence

Pobyt w hotelu Elounda Water Park Residence był fajny. Pokój super, sprzątany codziennie przez cudowną, komunikatywną Panią. W ogóle Grecy są sympatycznymi ludźmi. Jedzenie wyśmienite, różnorodne, było w czym wybierać ( jestem wege). Jeden minus to, że nigdzie nie napisane, że trzeba potrenować wspinaczkę. Żeby dojść do hotelu, czy nawet do pokoju z posiłku trzeba było się namęczyć. Górki niesamowite (nie dla starszych ludzi). Ogólny pobyt na plus i polecam.

Hotel oceniam pozytywnie. Pokoje bardzo czyste, nowoczesne. Jedzenie różnorodne i pyszne (codziennie jakieś inne owoce morza/ryby), baseny i zjeżdżalnie są dodatkową atrakcją nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych.

Ładny pokój z pięknym widokiem z balkonu. Codziennie sprzątanie i miła obsługa.

Hotel nie zasługujący na 4 gwiazdki przede wszystkim ze względu na standard łazienki ze zdemontowanymi drzwiami od prysznica. Sprzątanie pokoi przez personel zawsze "z grubsza". Śniadania monotonne, obiady oraz kolacje urozmaicone.

Hotel naprawdę urokliwy, ma bardzo dużo miejsc tajemniczych wiele natury wokòł gdzie można odpocząć. Jest to bardzo duży hotel więc osób na stołówce jest też wiele. Jeśli chodzi o jedzenie to znakomicie naprawdę jest w czym wybierać, spory wybór każdy coś znajdzie dla siebie. Basen też nie jest mocno zatłoczony przy tak dużym hotelu ludzie się trochę rozpraszają w przestrzeni więc na spokojnie można popływać, nie ma kolejek do zjeżdżali😃 obsługa to młodzi ludzie którzy mówią po angielsku, bardzo w porządku jeden barman z poczuciem humoru trochę po polsku mówi. Daleko od morza ale to nie problem gdyż jest tutaj fajny aquapark niestety z słoną wodą.. pokoje sprzątane co drugi dzień więc w porządku. Jest busik który jeździ do Elounda głównego miasteczka co około 2 godziny czasami nawet częściej 😃 ale na plażę i tak trzeba się przejść kawałek. Uważam że sam hotel jest naprawdę okej jak za panujące warunki w Grecji ma piękne widoki z każdego miejsca w hotelu na wyspy co jest ogromnym atutem tego miejsca. Mam parę zastrzeżeń do “Grecos” organizatora gdyż zapisaliśmy się na wycieczkę Spinalonga gdzie również miała być kąpiel na plaży Kolohita i zwiedzenie miasta Agios Nicolas. Po pierwsze nie przyjechał po nas busik i wszyscy na nas czekali podobno to była wina kierowcy z tamtego miasteczko który coś źle zrozumiał, po drugie rejs którym płynęliśmy ma wiele do życzenia na tak ogromną ilość osób zdecydowanie za mało miejsc! Ciasno i nie komfortowo 👎 długo też się wysiadało ze statku. Plaża na której byliśmy to tylko godzinka uważam bardzo krótko choć być może tak po prostu musiało być w grafiku wycieczki więc okej. Wyspa na którą się udaliśmy “ Spinalonga” ładna i myślę że duża ma historię Pan przewodnik opowiedział bardzo krótko historię jak dla mnie i moich towarzyszy to było zdecydowanie za mało przeszliśmy jakieś 50m i koniec opowiadania czytając historię tego miejsca na Internecie o wiele więcej można się było dowiedzieć, nie wiem czy wynikało to ze zmęczenia czy po prostu z braku większej wiedzy. Apropo atrakcji i animatorów: byli oni w języku francuskim znajdowali się na basenie jak i w amphiteatrze gdzie były różne wydarzenia rozrywkowe. Było kilka zabaw przy których napewno komunikacja nie była potrzebna jak tańce czy karaoke lecz przy niektórych zabawach ciężko było by się dogadać. Jeśli ktoś miałaby ochotę przedostać się do innego miejsca niż Elounda to polecam wziąć busa z miasteczka za 2 euro i można pojechać do Agios Nicolaos. Choć uważam że najlepsza sprawa to wynająć samochód.

Nazwa  Elounda Water Park Residence
Miejsce  Grecja / Kreta / Elounda
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rowery, golf, bez paszportu, parking

Udogodnienia dla dzieci: 2 brodziki, plac zabaw, menu dla dzieci.

Atrakcyjna lokalizacja: niesamowity widok na zatokę Mirambello, ok. 1 km od centrum Eloundy, ok. 12 km od Agios Nikolaos.

Publiczna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza ok. 1000 m od hotelu.

Rozrywka: fitness, aqua aerobik, amfiteatr, muzyka na żywo, animacje, łucznictwo, karaoke, bingo, dyskoteka.

Wyświetlono 70 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aneta

Zalety

Największą zaletą hotelu jest jego położenie, dzięki któremu można podziwiać wspaniałe widoki na Morze Kreteńskie i Zatokę Mirabello .

Wady

Za jedyną wadą można uznać fakt, iż hotel jest oddalony dość sporo od morza, choć widoki zdecydowanie to rekompensują.

Julia

Ładny pokój z pięknym widokiem z balkonu. Codziennie sprzątanie i miła obsługa.

Zalety

Widok z balkonu, dobre jedzenie i świetna obsługa

Wady

Animacje

Wojciech

Zalety

-WIDOK Z POKOJU (hotel znajduje się na wzgórzu), -Urozmaicone obiady i kolacje, -Baseny -Jumbo team robi robotę szkoda że prowadzony w j. francuskim -Możliwość rezerwacji stolika na kolację w dwóch restauracjach -Bus do centrum ELOUNDY z pod hotelu

Wady

-pokoje, poniżej oczekiwań, na pewno nie jest hotel wart 4 gwiazdek -sprzątanie pokoi z grubsza -monotonne śniadania

Julia

Zalety

Piękna panorama, widoki, uliczki można znaleść ukryte miejsca Różnorodność jedzenia, naprawdę smaczne Miła obsługa 2 baseny przez co nie m tłoku

Wady

Daleko od plaży choć dla nas to nie był problem wystarczał nam basen w hotelu W naszym pokoju nie było klimatyzacji w jednym pomieszczeniu, gdzie było naprawdę gorąc.. trzeba było pójść po wiatrak na recepcję

Jakub

Cudowne miejsce na wakacje. Hotel ładny i czysty. Dostaliśmy pokój w nowym budownictwie, gdzie czulismy sie jak w apartamencie, a nie w hotelu. Do wyboru sa 3 baseny, 2 bary i lacznie 3 restauracje (z czego 2 z weekly menu). Hotel znajduje się na wzniesieniu, przez co trzeba trochę wysiłku żeby dostać sie z powrotem do niego (taxi 7 euro z centrum miasta). Cicha okolica, bardzo miła obsługa. Zdecydowanie polecam każdemu

Zalety

Blisko centrum, duże apartamenty, dobre jedzenie i napoje, darmowe busy w 2 strony do centrum, dużo kotów w hotelu i obok

Wady

Brak wad

1.0
Angelika

Tragedia, najgorszego wroga nie wysłałabym do tego hotelu. Bród i smród. Na korytarzach i w pokojach śmierdzi kanalizacją. Polacy jako gorszy sort upychani do gorszych pokoi, często z mrówkami, z zepsutą klimatyzacją, z brakiem drzwi pod prysznicem itp. Snack bar oszukany, działa w godzinach 12:30 - 16, nie tak jak jest to w ofercie. W basenie śmieci, przy basenie między leżakami śmieci, woda w basenach mętna. Pod prysznicami basenowymi śmietnik. Nie widziałam ani jednej osoby sprzątającej. Ręczniki zmieniane codziennie? Guzik prawda, wymienione dopiero po mojej interwencji. W życiu nie powinien mieć 4 gwiazdek.

Wady

Cały hotel to jedna wielka wada

Hanna

Bardzo fajny hotel, super widoki przy porannej kawie, baseny oraz obsługa. fajna, do jedzenia dla każdego coś się znajdzie, córka bezglutenowa, bez problemu dieta, polecam

Zalety

jedzenie, obsługa, w moich pokojach wszędzie klimatyzacja gdzie przy tych upałach był komfort

Wady

nie mam się czego przyczepić, miałam apartament z 3 sypialniami + kuchnia z jadalnią

Jarosław

Zarówno hotel jak i otoczenie spełniły moje oczekiwania. Jakość pokoi, czystość, posiłki, widoki. Wszystkie informacje znajdowały się w opisie więc nic mnie nie zaskoczyło. Jedyny minus, który również był zawarty w opisie to słona woda w basenach. Woda prosto z morza mocno wysusza skórę i jest bardzo uciążliwa dla dzieci. Hotel położony na górce, stąd dużo chodzenia góra-dół. Dla nas to żaden problem, ale warto to wyraźniej podkreślić w opisie. Również warto zaznaczyć, że animacje hotelowe skierowane są tylko dla jednej grupy turystow- Francuzów! Co było wielka wadą wyjazdu!

Zalety

Czystość Przestronne pokoje Smaczne posiłki Widoki! Miła obsługa

Wady

Animacje tylko dla Francuzów

6.1
Maciej

Hotel słaby . Ogólnie nie polecam. Pierwsza rzecz pokoje dwa zamówione zamiast blisko siebie to miałem. (Informacja była przekazana przez rezydenta do recepcji) pokoj szału nie robił stara wanna jeszcze z kotarą w hotelu podobno czterogwiazdkowym. Sprzątanie na restauracji szału nie robiło. Najwiekszy hit to wykupione all inclusive a piwo dawali bezalkoholowe oraz podróba coli a drinki trzeba było pilnować żeby było coś alkoholu. Hotel na wzgórzu podejście do niego z 10% wzniesieniem więc jak ktoś lubi chodzić to polecam. Sprzątanie pokoju super dziewczyny robiły robotę. A te cztery gwiazdki to chyba tylko dla podniesienia podatku turystycznego. Ogólnie nie polecam i na pewno nie wrócę.

Maria

Pobyt - ostatni tydzień sierpnia - rodzina 4 osobowa. Hotel położony na wzgórzu z bajkowym widokiem na Zatokę. Piękne wschody słońca. Nie wiem co jest wyznacznikiem przy przydzielaniu pokoju, ale są też takie z widokiem na kamienie ;) My otrzymaliśmy piękny apartament rodzinny. Czytałam wiele opinii przed wyborem, większość z nich jest spójna z rzeczywistością. Hotel ma już swoje lata i to widać, jest też cały czas udoskonalany i ma nowe budynki. Jest dość kameralny, nienachalny. Każdy ma różne upodobania i szuka miejsca idealnego. Takie nie istnieje, zawsze będzie coś za coś ;) wszystko jak wiadomo jest kwestią ceny. W tym przypadku, cena w sezonie adekwatna do zaoferowanej jakości. Kto wybrzydza lub narzeka zawsze może lepiej i drożej ;) Ogólnie polecamy. Mimo młodego wieku naszych dzieci 4 i 8 nie było narzekania i marudzenia. Wszystko jak najbardziej ok!

Zalety

Widoki Różnorodne jedzenie każdego dnia w ilościach xxl - bardzo duży wybór. Super śniadanka, lunche, przekąski, kolacje. Lody o każdej porze, różne smaki. Jedzenia od wyboru do koloru. Dostępność rozrywek dla dzieci - zjeżdżanie, plac zabaw, mini golf, dmuchańce, piłka nożna, koszykówka Przemiła i pomocna obsługa w całym obiekcie. Życzliwość i dobra atmosfera. Jeśli ktoś oczekuje fajnych wakacji, z nieziemskim widokiem, miłym klimatem, nie straszne mu wzgórza i chodzenie, bardzo polecam!

Wady

Nie wiadomo czy to wada, jednak z uwagi na położenie hotelu, trzeba się trochę powspinać pod górkę. Jeździ jednak melex którym można się przemieszczać bez problemu. Kierowcy dowożą w różne miejsca na terenie obiektu i częściowo do miasta, oddalonego ok 20-15 min od hotelu(piechotką). Słabo działająca klimatyzacja, nie we wszystkich pomieszczeniach. Animacje po francusku -skierowane typowo na Francuzów, bez polotu i kreatywności. Z uwagi na to, nie braliśmy w nich udziału.

Michał

Absolutnie odradzam ten hotel każdemu. Nie będę się rozpisywał, możne przeczytać opinie innych. Ten hotel nie powinien mieć nawet dwóch gwiazdek. Strata pieniędzy i wolnego czasu. Żaden hotel tak negatywnie nigdy nas nie zaskoczył a jeździmy sporo.

Zalety

Ładny widok z pokoju.

Wady

Pokoje, aquapark, recepcja - wszystko do wymiany.

Barrtek

Ladny, nie za duzy hotel z atrakcjami dla dzieci i pieknymi widokami wokol.

Zalety

Dobre jedzenie, polozenie, zjezdzalnie, widoki

Wady

Pokoje dosc stare, szczgolnie lazienka; daleko do plazy

Łukasz

Byliśmy w tym hotelu w sierpniu 2024 wraz z dwójką córek w wieku 7 i 9 lat. Ogólnie pobyt oceniamy całkiem dobrze, aczkolwiek hotel miał pewne mankamenty. Mieliśmy pokój rodzinny z widokiem na morze - widok przepiękny ponieważ hotel znajduje się na dość wysokim wzniesieniu. Sam pokój był OK, chociaż nieco problematyczne były drzwi wejściowe, które nieco ciężko się otwierało - trzeba było trochę pomanewrować kluczem, aczkolwiek dość szybko nabraliśmy wprawy. Przez ostatnie dwa dni pobytu strasznie wiało i nieszczelność drzwi wejściowych powodowała głośne gwizdanie wiatru oraz trzaskanie drzwi - trochę to przeszkadzało w spaniu :). Pokój posiadał część dzienną z dwiema dostawkami oraz sypialnie. Dwie indywidualnie sterowane klimatyzacje, które niestety były dość słabe i ciężko było osiągnąć komfortową temperature do spania (tutaj chciąłem zaznaczyć, że na co dzień nie przepadamy za klimatyzacją i mamy wysoką tolerancje na ciepło w domu więc nie oczekiwaliśmy jakiegoś specjalnego chłodu w pokoju). Łazienka była OK chociaż miała urwaną i zaślepioną część od deszczownicy z której jednak i tak byśmy nie skorzystali więc nie był to problem. Jedzenie było całkiem smaczne i praktycznie codziennie były jakieś nowości, które wcześniej się nie powtarzały. Nikt nie chodził głodny chociaż córka należy do osób bardzo wybrednych ale też znalazła coś dla siebie. Bardzo fajne snacki w barze przy basenie - za to duży plus, 5 smaków lodów do wyboru, frytki, nugetsy, sałatki itp. Woda w basenach była słona co było trochę minusem przynajmniej na początku zanim dzieci się przyzwyczaiły. Zjeżdżalnie fajne chociaż dla dzieci powyżej 6-7 lat atrakcyjne były tylko te 3 największe. Chyba największą wadą było to, że mieliśmy dość daleko do pokoju z restauracji/basenów i trzeba było chodzić mocno pod górę więc raczej nie polecałbym osobom mającym problemy z nogami, starszym i z bardzo małymi dziećmi. Animacja były prowadzone przez dziewczyny, które mówiły głównie po francusku więc czasem trudno było je zrozumieć (szczególnie dzieciom) - generalnie animacja nastawione na francuzów, których w hotelu było bardzo dużo. Jeśli chodzi o plaże do najbliższa znajdowała się w Elundzie, całkiem ładna oznaczona błękitną flagą. Busik hotelowy zwoził ludzi z góry nawet nie do centrum miasteczka więc trzeba było jeszcze przejść około 10-15 minut do plaży.

Zalety

- fajna strefa basenowa - dobre jedzenie - duży wybór snacków pomiędzy posiłkami - muzyka na żywo w głównej restauracji w każdy piątek - czystko w pokoju i hotelu - widok z pokoju oraz restauracji pierwszorzędny - brak problemu ze znalezieniem wolnych leżaków - miła obsługa

Wady

- kilka mankamentów w pokoju jak urwana deszczownica czy nieszczelne i ciężko otwierające się drzwi - naprawdę słaba klimatyzacja - duże odległości od restauracji do pokoi i strome podejścia - słona woda w basenie - trochę daleko do plaży

Iwona

Jestem zachwycona hotelem, jego położeniem i cudownymi widokami. Absolutnie nie przeszkadzała nam odległość od plaży. Apartamenty, w których byliśmy-piękne, przestronne i nowe a przede wszystkim czyściutkie. Ręczniki wymieniane co drugi dzień. Jedzenie przepyszne, szczególnie obiadokolacje (codziennie inne- owoce morza, łosoś, różne mięsa), dużo owoców, słodkości, sałatek...mniamuśne. Polecam wypożyczyć auto w hotelu i pozwiedzać okolicę-plaża Vai, wąwóz Richtis, plaża w Ag. Nikolaos, mini zoo, gdzie można karmić lemury(wstęp 14 i 8 euro). Bardzo klimatyczne nadmorskie tawerny w mieście, w nocy jest tam pięknie. Cudowne miejsce, serdecznie polecam.

Zalety

W każdym hotelu zwracam szczególną uwagę na jakość jedzenia i czystość w hotelu. Cała moja rodzina oceniła na 10.

Wady

Nie wiem czy to może być wada, ale pierwszy raz spotkałam się ze słoną wodą w basenie.

Hotel polecam dla osób które lubią chodzić, zwłaszcza pod górę. Bez wypożyczenia auta, nie zobaczysz nic, wszędzie daleko. Blisko miasta dowozi bus jednak aby nim wrócić musisz pokonać ogromną górę. Morze przy centrum- daleko. Baseny i jedzenie bez żadnych uwag.

Zalety

Pyszne jedzenie, baseny, piękne widoki, miła obsługa.

Wady

Daleko od centrum, daleko od morza. Hotel położony bardzo, bardzo wysoko. Dla osób starszych lub schorowanych nie polecam.

3.7
Wojtek

Pobyt - Maj 2024

Hotel z rozwojem zatrzymał się kilka/kilkanaście lat temu. Pokoje przypominające PRL....... Rezydent z Grecos, Pan Piotr minimalny zasób wiedzy, niemiły. Ogólnie nie polecam.

Zalety

Miła obsługa hotelowa

Ernest

Hotel położony na wzgórzu z przepięknym widokiem na zatokę. Dobra i urozmaicona kuchnia, odpowiednia zarówno dla najmłodszych (<2 lat), młodzieży i dorosłych. Apartament rodzinny, z którego korzystaliśmy był przestronny, czysty, klimatyzowany, wyposażony m.in.: w lodówkę, aneks kuchenny, naczynia, czajnik. Baseny czyste, duża ilość leżaków i parasoli, zjeżdżalnie dla dorosłych i najmłodszych w dobrej kondycji. Odległość do publicznej plaży około 20 min spacerkiem najkrótszym szlakiem z przepięknymi widokami, dla mniej aktywnych kursował hotelowy bus przewożący ludzi przez najtrudniejszy odcinek - co 2h, od tego miejsca spacer około 10 min.

Zalety

- Hotel ulokowany na wzniesieniu z przepiękną panoramą - bardzo smaczna kuchnia, sporo atrakcji dla najmłodszych - Hotel podzielony na wiele oddzielnych budynków zapewnia ciszę i daje większe poczucie prywatności w pokojach

Wady

W mojej opinii wadą była woda w basenach i brodzikach dla dzieci o dużym zasoleniu.

5.9
Leszek

A więc tak pokoje sprzątane codziennie oprócz niedzieli,w łazience mrówki!!!! Animacje na basenie to śmiech na sali ...

Zalety

Ładne widoki naprawdę piękne.Tylko tyle!!!!!!!

Wady

Restauracja a'la Carter śmiech....wybraliśmy dzień z kuchnią grecką....Dostaliśmy puree z marchewką,smażone pieczarki,a na koniec baranina. Gdzie tu kuchnia grecka pytam ????Grecy mają pyszne swoje dania ale bez przesady ziemniaki z marchewką,olewka totalna!!!!!!Nie wymieniają talerzy,jak poprosiłem o wymianę to byli zdziwieni że chcę!!!!! Następnie bus który jeździ z pod hotelu do Elundy bez klimatyzacji!!!!Ciekawostka przeładowany ludzie stoją w busie!!!Jedzenie bardzo słabe tylko warzywa ok!

Grzegorz

Jedzenie,czystość,pokoje,atmosfera wszystko ok.!!!

Zalety

Baseny.

Wady

Wszędzie pod górkę.

Elounda Water Park Residence