Hotel położony w zadbanym ogrodzie z egzotyczną roślinnością.
Ok. 300 m od hotelu, piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Bardzo dobra lokalizacja: tylko ok. 1,5 km do Lardos i ok. 6 km do centrum zabytkowego Lindos.
Atrakcje dla dzieci: brodzik, plac zabaw, miniklub, animacje.
Polecam hotel w 100% , wróciliśmy 2.08.2024 r. Miła obsługa, właściciel uśmiechnięty. Jedzenie jazdy znajdzie coś dla siebie.
Budynki po 4 mieszkania super rozwiązania dla typowych molochów.
Hotel punktuje miłą obsługą - przede wszystkim. Nam udało się trafić na wyremontowany pokój - tzw. Superior. Szkoda tylko, że łazienka jest mała, prysznic z zasłoną z malutkim brodzikiem, brak jakiekolwiek półki/szafki na kosmetyki. Jedzenie smaczne, duży wybór, często uzupełniane. Szkoda, że ludzie tak brudzą i mało kto po sobie sprząta. Bar przy basenie oferuje drinki,/piwo/wino. Poczęstunek popołudniowy skromny, ale wystarczający. Plus za dostęp do aquaparku. Do plaży kilka minut spacerem, hotel nie ma własnej.
Miła obsługa, brak wysokich budynków.
Czasem brudna podłoga i stoliki (tzn. niedoczyszczone na czas) na stołówce, mało mebli w pokojach.
Wakacje bardzo udane, hotel czyściutki, bez tłumów ludzi, blisko plaża i sklepy. Jedzenie bardzo dobre, lecz skromny wybór. Obsługa bardzo miła.
Spokojny bez tłumów ludzi, czysty
mały wybór jedzenia, dla rodzin podróżujących z małymi dziećmi utrudnienie w postaci licznych stromych podjazdów.
Pobyt udany, jedzenie super codziennie kucharz gotował na widoku, pokoje superior nowe i codziennie sprzątane z widokiem na morze, obok aquapark, plaża idealna, pogoda też bardzo dobra 35 w cieniu bez opadów a woda 27, przystanek przy samym hotelu do lindos 10min busem, obok super tania wypożyczalnia samochodów.
Spokój i rodzinna atmosfera
Brak wad
Rewelacyjny hotel 😆. Pyszne jedzenie, świetny aquapark 😆, cisza, spokój. Pokój superior odnowiony i świetny widok na morze 😄😄
Codziennie sprzątane, miła obsługa, codziennie wymieniany ręcznik, świetny aquapark w szczególności dla dzieci, dobre jedzenie
Jeżeli możecie to rezygnujcie z tego zaszczurzonego hotelu to co tu proponują to przechodzi ludzkie pojęcie zaczynajac od czystości po posiłki które tu podają chyba w Monarze jest lepiej. Wszystkie napoje które podają a jest ich zaledwie 4 są słone nie do wypicia. Jedzenie tragedia jeszxze takiego w swoim życiu inclusive nie spotkalem dobra rada omijajcie ten hotel dalekim łukiem. Wszystko wydawane pod klucz takiej masakry jak jest tutaj nie widziałem Polacy wyjeżdżający stąd ostrzegali gdzie wyście przyjechali. Inclusive tu nie istnieje!!!! Nie dajcie się oszukac żeby przeżyć trzeba korzystać z pobliznych sklepów brak słów!!! To co tu napotkacie nie da się opisac ostrzegam wszystkich przed tą ofertą
Brak poniżej standardu -2 ☆
Do zamkniecia
Super hotel, czysty ładnie odnowione pokoje smaczne jedzenie, codziennie sprzątany.
Bardzo czyste pokoje, smaczne drinki
Leżaki w słabym stanie lekko porwane
Własnie wróciliśmy z wakacji w 6 osobowym składzie - 2 dzieci, dziadkowie i my - rodzice. Rzadko zdarza mi się wystawiać złe opinie, ale ze względu na uczciwość pomyślałam, że warto innym zaoszczędzić rozczarowania. Otóż wakacje to czas na który czeka się cały rok, odkłada pieniądze i za określoną cenę człowiek oczekuje pewnych rzeczy. Hotel jest do przeżycia, ale na pewno nie w cenie w jakiej sprzedają w nim pobyt. My kupiliśmy (...). Być może biuro nie ma świadomości co sprzedaje ,ale zacznę od początku: - pierwsze all inclusive, podczas którego kupowaliśmy wodę do picia (!), soki i owoce w sklepie. Woda jest nie do wypicia, nawet kawa nie zabija tego smaku. Jedynym owocem serwowanym jest arbuz w trakcie kolacji i sniadania. Super, ze przynajmniej to... ale jednak uważam, że to trochę mało. - pokoje... rodzicom - to były ich pierwsze wakacje zagranicą - kupiliśmy superiory w odnowionej częsci - te są naprawde ok. My wzięliśmy "rodzinne" w bungolow. No to są po prostu obskurne pokoje i na to trzeba się przygotować. Pierwszy raz zdecydowałam się na wymiane pokoju. W pierwszym po prostu smierdziało pleśnią. Niby jej nie było na scianach, ale zapach był duszący. Najgorzej było po otwarciu szafy. Tak przeżyliśmy pierwsza noc. Potem wymieniono nam na pokoj obok, standard ten sam, ale bez smrodu. Nie jestesmy wymagajacy - podchodzimy do pokoju na zasadzie - i tak tam spedzamy mało czasu, no ale.. Kiedy w grę wchodzą dzieci nie wyobrażam sobie takiego standardu, ze za tysiace śpi się w smierdzącym pomieszczeniu. Ta częśc nieodnowiona to bardz stare pokoju, standard lat 70-80 jak dla mnie, ale naprawde to jest do przezycia. Było sprzatane, w miare czysto, raz w łazience był ogromny karaluch - pewnie może się zdarzyć wszędzie... - brak animacji dla dzieci, dla dorosłych, brak wieczorów greckich - jeden podczas 7-diowego pobytu. Brak drinkow: piwo i białe wino, wstrętne napoje a'la cola itp. Jedyne drinki serwowane byly podczas tego wieczoru. - Baseny - te są na plus jak dla mnie. Dzieci miały zjeżdżalnie, wiadro z wodą :), dla dorosłych i wiekszych dzieciaków - 3 zjeżdzalnie. Brak basenu do pływania - jesl ktos naprawde umie pływac. Na to narzekał mój mąż, ale mnie basenowo było ok. - Lezaki rzeczywiscie były z złym stanie, ale mnie to nie przeszkadzało szczególnie. Bardziej raziła mnie cała otoczka dookoła, np - prysznic kolo basenu, łazienki - spłukiwaczki nie działały, nie było mydło, stan naprawde kiepski - Jedzenie: tutaj by można było książkę napisać. Najgorsze all inclusive jakie do tej pory przeżyliśmy. Rodzicom, którzy byli pierwszy raz i nie wiedzieli czego sie spodziewać - w miarę odpowiadało. Ale dla nas i naszych dzieci to była męczarnia. Na sniadanie był "do wyboru" jeden góra dwa chleby (w tym tostowy), sałatka grecka bez oliwek - przy szczesciu mozna było wyłowić 2-3 sztuki. Bardzo niska jakość. Kolacja byla najlepsza, bo był grill - grillowane warzywa uratowaly moje przeżycie. To nie jest tak, że umieralismy z głodu, ale to absolutnie nie było adekwatne do ceny. - brak WiFi - to znaczy Wifi było ,ale nie działało. To też nam sie pierwszy raz zdarzyło. Jedyne miejsce to była recepcja, ale trzeba było wykazać się dużą cierpliwością Podsumowanie: my płacilismy powyżej 13 000 PLN za 4 osoby za 7 dni. To na pewno nie jest ta cena za ten standard. Bardzo dużo Polaków w tym obiekcie - część wiem, że walczyla o przeniesienie do innego hotelu, ale to się nie udało. Dramatu nie było, ale nie wiem czy to jest opinia na jaką się liczy po wyjeździe.
Hm... tutaj mam problem Moze odnowione pokoje i te kupujcie. Tam jest standard 3 gwiazdek na polskie realia.
- brak działającego Wifi - brak wody do picia, soków, owoców - kiepskie jedzenie - brudne talerze i kubki na stołówce - brak animacji - brak drinków - stara częśc - bardz ozniszczona
Kupiłem wycieczkę do Rodos (...), zapłaciłem 12 tysięcy za 3 osoby dorosłe i jedno dziecko, rodzinny pokój, na zdjęciach wszystko było ok. Ale jak weszliśmy do numeru, to aż mi ręce opadły - brudna pościel, ręczniki, w łóżko strasznie było dziecko połóżyc, po podłodze biegają mrówki, klima tak wyglądala jak z lat 80 ch, o łazience nawet nie chcę gadać, wszędzie włosy, brud i zapach pleśńi.W kontrakcie miałem wpisane że będzie czajnik elektryczny bo musieliśmy robić jedzenie dla dziecka-nie było nic. Musiałem biegać i załatwiać to wszystko, bo nie za bardzo chcieli to dawać. Wi fi w numerze nie łapało. Przez to że na Rodos pożary, wszystkie stoły w stołówce co stają na zewnątrz brudne i nikt tego nie wyciera.
Witam ! Nie wiem od czego zacząć w skrócie unikajcie tego hotelu !!! Nie mam do dodania niczego na plus z wyjątkiem obsługi , która jest niczemu winna. Jedziecie dramat wręcz nie ma co jeść w szczególności na śniadania. 1 czasem 2 rodzaje chleba. Pomarańcz z owoców reszta z puszki. Jajecznica i reszta szara , nieapetyczna i niesmaczna nie wspomnę o reszcie. Dziecko jadło przez 7 dni croissanty lub pancake jak były akurat. Napoje słone !!! Nawet wodę trzeba kupować w sklepie obok w butelkach. gdyż nie ma się czego napić. Kawa dramat słona pić się nie da również kupowaliśmy poza hotelem. Hotel stary lata 80 te nawet przy basenie brak płytek tylko beton z kamykami wbijającym się w stopy. Leżaki brudne porwane baldachimu , brudne stoliki , prysznic masakra zagrzybialy. Drinki nie do wypicie ze słona Cola , słonym lodem itd. Kupowaliśmy wszystko poza strefa hotelu. Kilka osób miało biegunkę wraz z dziećmi !!! Pokoje niby odnowione ale z karaluchami , zlew w pokoju przy łóżku , brak szafy na ubrania tylko niby szafa z jedna szuflada, dostawka łóżko polowe . Ubrania trzeba trzymać w walizkach 7 dni w tym małym i tak pokoju. Wszędzie kotu znoszące zdechłe myszy na strefę restauracyjna i robactwo. W życie nie miałam do czynienia z czymś takim . To nie jest All inclusive to najgorszy hotel jaki widzieliśmy na wyspie! Strefa dla dzieci zagrzybiala stara dzieci brzydzimy się tam wchodzić . Ogólnie dramat , wakacje spędzaliśmy poza hotelem . Kupowaliśmy napoje, kawę, jedzenie . Powinien być wycofany z ofert biur podróży No to wstyd aby wysyłać tam turystów z dziećmi. Zapłaciliśmy około 10.000 2+ 1 z dzieckiem wiec to nie są małe pieniądze ma ten hostel bo to nawę 2 gwiazdek nie ma. Załączę zdjęcia ku przestrodze dla innych😞
Nie ma zalet z wyjątkiem obsługi .
Ogólnie dramat, syf, brud , okropne jedzenie i drinki .
Ogólnie pobyt uważam za udany, dzieci zachwycone, ponieważ atrakcją były zjeżdżalnie na terenie hotelu. Jedzenie bardzo dobre, każdy mógł wybrać coś dla siebie, pyszna kawa w restauracji oraz w barze. Pokoje ok, ale łazienka pozostawia dużo do życzenia...Zniszczony prysznic z brudną zasłoną, toaleta również w tragicznym stanie...Na szczęście mało czasu spędzaliśmy w pokoju, więc dało się przeżyć...Przy hotelu przystanek autobusowy skąd można było pojechać na przykład do Lindos czy innych miejscowości. Do plaży ok. 500 metrów...
Bardzo dobre jedzenie, zjeżdżalnie dla dzieci, miła obsługa.
Łazienka zniszczona i brudna, nieodnawiana od wielu lat...
Nigdy więcej!!!! Dostalismy pokój, który nie widział remontu chyba ze sto lat! Łazienka mega ciasna i w opłakanym stanie. Jak chcesz usiąść na toalecie, to nogi musisz postawić w brodziku. Pokój mega brudny, pająki i pajęczyny oraz kurz wszędzie!!! Dosłownie! Okno balkonowe upaćkane nie wiadomo czym. Wszędzie robactwo. Także w pościeli, lodówka pobrudzona dżemem i okruchy w środku. Klima nie wyrabiała i była bardzo głośna, przez co w środku była sauna. Jedzenie obrzydliwe i bardzo mały wybór. Woda i soki w dystrybutorach słone. Wifi w ogóle nie działa. Leżaki przy basenie porwane i stare.
Zadne!!!
Nic!!
Pobyt bardzo udany :)! Na dzień dobry o 1:00 w nocy dostaliśmy kanapki i jabłko. Hotel świetnie zlokalizowany. Z tarasu restauracji piękny widok na morze. Plaża 300 m. kamienista, ale klimatyczna. Przystanek pod samym hotelem. Blisko do Lindos. Bezpośredni autobus do Rodos. Polecam pokój superior. Znajomi byli w standardzie i tam faktycznie widać upływ czasu, ale czysto. Jedzenie smaczne, czysto. Napoje faktycznie mają słonawy posmak, ale to nie problem. Piliśmy wino do obiadu, a dziecku kupiliśmy zgrzewkę wody. Obsługa w recepcji i restauracji bardzo miła, pomocna. Spóźniliśmy się na obiad, ale dostaliśmy obiad bez problemu. Materac w dostawce był cienki, od ręki został wymieniony. Basen czysty, zawsze dostępny leżak. Fantastycznie spędzony czas. Chętnie wrócę :)!
Doskonale zlokalizowany. Dobra baza wypadowa. Piękna plaża. Smaczne jedzenie i przemiła obsługa.
Witam, byłam w hotelu z rodzinką od 26.06 do 03.07 Pierwsze wrażenie trochę słabe ze względu na to jaki dostaliśmy pokój oraz wykończenie wkoło basenu oraz zniszczone leżaki. Na szczęście pokój mogliśmy zmienić ale z dopłatą 15Euro za dzień. Hotel jest pięknie położony niedaleko plaży i blisko Lindos. Można sobie podjechać autobusikiem i pozwiedzać. W pobliżu hotelu również można tanio wypożyczyć autko (80Euro za 2 dni). Hotel zasługuje rzeczywiście na 3 gwiazdki. Poraził nas brak animacji dla dorosłych przy basenach w ciągu dnia oraz wieczornych. Raz był tylko wieczór grecki oraz 25 min dziennie o 20.00 odbywały się animacje dla maluszków. Praktycznie nie było bo robić. Dzieciaki trochę się nudziły. Dobrze że wzięliśmy karty UNO bo kompletnie byśmy się zanudzili. Na plus zasługuje jedzenie, było bardzo dobre. Obsługa również pomocna i barmani mili. Jeżeli chodzi o olencluziwe to był słaby. Siłownia, cymbergaj i bilard były płatne. Poza posiłkami głównymi nie było za bardzo co jeść oprócz ciastek. Od 23.00 do 24.00 za alkohol trzeba było placić. Jak na cenę jaką zapłaciliśmy mamy duży niedosyt. Wycieczki poza hotelem rekompensują trochę nasze niezadowolenie. Mimo wszystko jak zawsze żal wracać. Pozdrawiamy serdecznie.
Zjeżdżalnie czynne w godz. od 10.00 do 18.00.
Brak animacji dla dorosłych.
Na wstępie napisze, że byliśmy w tym hotelu drugi raz. Za pierwszym razem w 2021r. mimo wielu obostrzeń pandemicznych, było super. Dwa lata później... Dramat. Pokój: mieliśmy opcję superior, duży, odremontowany, czysty, łóżeczko dla roczniaka. Niemniej, w pokoju śmierdziało piwniczną pleśnią, okazało się że z niezabezpieczonych otworów w ścianie z kanalizacji. Naprawili, było ok. Za to pojawiły się mrówki, wychodziły zza spłuczki w ścianie. W pokoju brak czajnika, ale mieliśmy swój turystyczny, musiałam w czymś grzać wodę na mleko dla dziecka. Jedzenie: bardzo słabe, kucharz król recyklingu, co nie było by źle gdyby wszystko nie smakowało tak samo. Szynka na śniadanie ewidentnie stara, ogórki ze wczoraj, makaron w sałatce makaronowej też z dnia poprzedniego. Potrawy spalone, doprawione na jedno kopyto, zupełny misz masz. Napoje wszystkie słone, chyba tylko piwo było ok. Wodę musieliśmy kupować, z resztą inne napoje też, bo nic nie dało się wypić. Przekąsek tak naprawdę brak. W ciągu dwóch lat pod tym kątem hotel zmienił się mocno na gorsze. Baseny: omijajcie. Niby czyszczone codziennie, niby coś wsypywali do dezynfekcji wody. Niby, ale gdy wychodziliśmy z basenów nasze włosy zwłaszcza, śmierdziały. To był zapach starych skarpet i brudnej bielizny, śmierdzieliśmy jak dawno nie opróżniany kosz z brudną bielizną. Normalnie gdy wychodzi się z basenu pachnie się chlorem, a my śmierdzieliśmy... Atrakcje: podróżowaliśmy (...), była animatorka dla dzieci, organizowała im animacje dwa razy dziennie plus mini disco w okolicach kolacji. Dla dorosłych nic. I to by było na tyle. Większość czasu niestety cała nasza czwórka chorowała, od zapalenia oskrzeli, poprzez zaropiale oczy (czyżby basen?), po problemy gastryczne, łącznie z obawą, że nasze najmłodsze dziecko się odwodni. Lekarz był u nas 4 razy, na leki wydaliśmy 200euro, dobrze, że mieliśmy ubezpieczenie. Tak naprawdę gdyby nie przemili Grecy, którzy widząc co się dzieje, bardzo nam pomagali na każdym kroku, spisalabym już chyba na straty jakiekolwiek wyjazdy do Grecji. Podróżujemy sporo i to był pierwszy raz, kiedy liczyłam dni, a wręcz ostatniego dnia, liczyłam godziny, do odlotu do domu.
Świetna lokalizacja, przemiła uczynna obsługa
Fatalne jedzenie, często stare. Napoje słone. Brak przekąsek w barze. Brak animacji dla dorosłych, choćby aerobik w wodzie raz dziennie. Baseny z obrzydliwą wodą, od której chorowaliśmy, oczy tak zaropiałe, że otwieraliśmy je rano palcami.
Wracamy z wakacji w tym hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni.Bungalow nie był najwyższych lotów ale za to jedzenie i otoczenie wspaniałe!Jedyny minus to rzeczywiście słone napoje i okropna kawa.
Położenie blisko Lindos,zaraz po drugiej stronie hotelu przystanek autobusowy do Lindos,miła obsługa zarówno pokojowa jak i w restauracji.Pan w recepcji świetnie mowi po polsku.
Bungalowy mają bardzo słaby standard,czuc spora wilgoc w pokoju,meble niestety nie nadają się do użytku,lepiej wszystko mieć w walizkach🙂łazienka paskudna niestety,ale my i tak jesteśmy ogólnie zadowoleni.
Bardzo przyjemny hotel, pokój przestronny, z tarasem, codziennie przecierany na mokro, łóżka b wygodne. Znakomite luchne i kolacje, dużo potraw z greckiej kuchni, barman życzliwy😉
Kuchnia, blisko do plaży
Brak zacienionego miejsca do dziennego wypoczynku,
Witam serdecznie . Hotel naszym zdaniem wspaniały zdecydowanie powinien mieć 4 gwiazdki. Obsługa na recepcji bardzo uprzejma i pomocna Pan nawet nauczył się mówić wspaniałe po Polsku 🤗🤗🇬🇷tak samo wszyscy co pracują na stołówce bardzo sympatyczni 🤗🌞🇬🇷i uprzejmi . Hotel wyjątkowo czysty !!!Pokoje zadbane zawsze posprzątane ,teren wokoło zadbany . Jedzenie dobre ,rozmaite ,każdy znajdzie napewno coś dla siebie . Bardzo mi się podobało że alkohol czy piwo lub wino nalewam kelner i to w szklanych kieliszkach lub kuflach . Napewno wrócimy do Ellia 🇬🇷❤️
-urozmaicone pyszne jedzenie -pokoje czyste ,Polska telewizja - dogodna lokalizacja ,przystanek po drugiej stronie ulicy , pełno restauracji -blisko do płazy Ok 500 metrów -cicha okolica w lokalnej miejscowości - obsługa bardzo przyjazna
Wszystko było idealne 🌞🇬🇷🌞hotel może pomyśleć na przyszłość o wieczornej muzyce na żywo !!!! Serdecznie pozdrawiam Aneta
W hotelu byliśmy w maju. Pobyt uważam za bardzo udany. W hotelu mało ludzi cisza i spokój. Obsługa hotelu bardzo miła , uprzejma , uśmiechnięta. Przemiły , sympatyczny barman w barze Nicolas ! Jedzenie- jeśli chodzi o obiady i kolacje zmienne , śniadania monotonne jak wszędzie chyba . Teren hotelu czysty , zadbany dużo zieleni .Pokoje czyste sprzatane. Remontu wymagają łazienki . Ogólnie hotel polecam fajne miejsce wypadowe, blisko wypożyczalnie samochodów, 5 min do plaży, niedaleko Akropolu w Lindos. Dla nas mega urlop polecam!
Czysto , dużo zieleni , sympatyczna obsługa
W hotelu Ellia byłam z mamą na przełomie kwietnia i maja 2023r. Już na samym początku przywitała nas przemiła obsługa - recepcjonista, który mówił w języku Polskim i oprowadził nas po terenie hotelu. Dodatkowo rozwiązywał szybko każde nasze trudności, jak przyniesienie dodatkowych koców. Cała obsługa, czy to w recepcji czy przy barach czy w restauracji starała się umilać nam czas, pytając jak się czujemy czy wszystko ok czy coś potrzebujemy. Dodatkowo starli się nas zrozumieć i próbowali używać języka polskiego. Przemiły był starszy pan w restauracji oraz barman z Main Baru, który przygotowywał nam drinki jakie chciałyśmy. W pokoju było czysto, brakowało tylko szafy. Dobry widok z balkonu na góry. Fajnie było posiedzieć na basenie z widokiem na góry i morze. W okolicy było dużo sklepów z pamiątkami oraz wypożyczalnia aut, w której również otrzymałyśmy indywidualne traktowanie, szybką i miłą obsługę. Dodatkowo jedzenie w restauracji i przekąski były smaczne, trochę brakowało typowych dań kuchni greckiej (raz były tylko małże i dwa razy baklawa), ale pod kątem jakości było na plus. Serdecznie polecamy dla osób, które chcą spędzić czas spokojnie, pod okiem miłej obsługi i z pięknymi widokami. Pod hotelem jest przystanek autobusowy, z którego można dostać się szybko do Lindos, gdzie polecamy zobaczyć akropol. Można też zrobić sobie pieszą wycieczkę do centrum Lardos i zobaczyć małą fontannę. W resztę miejsc (jak 7 Springs czy Prasonisi) polecamy pojechać wypożyczonym autem, bo jest kłopot z busami - być może w szczycie sezonu będzie inaczej, ale tego nie wiemy. Serdeczne podziękowania dla całej obsługi hotelu. Mamy nadzieję, że się jeszcze kiedyś zobaczymy :)