Hotel prowadzony przez bułgarska 20-latke. Obsluga powolna i nieprzyjemna, recznikow nie zmieniaja w ogole, chyba ze da sie pare lewa sprzataczce w kieszen. Sprzataczki wchodza do pokoju bez pukania, i pierwsze co robia to zagladaja do lodowki, bo wtedy moze obsluga hotelu pobrac 1.5 euro za korzystanie z lodowki. Sprzataczki wylaczaja notorycznie klimatyzacje i otwieraja okno, takze po powrocie ze spaceru jest okolo 30 stopni w pokoju. Sprzataja powolnie, zaczynaja od 10.00 koncza po 15.00, uprzedio otwierajac wszystkie pokoje po ktorych kreci sie kto chce. Sprzatanie polega na umyciu szklanek i postawieniu paperu toealetowego, ktorego jakosc pozostawia wiele do zyczenia. Winda nie dziala dla turystow, jezdza nia tylko sprzataczki i wlasciciele.
Sprzataczki grzebia w smieciach, a potem mloda wlascicielka komentuje ze nie wolno jesc w pokojach, a w śmieciach znaleziono np. opakowanie po jogurcie. Plazy w Balcziku nie ma w ogole, do morza nie 450 metrow, ale ze 2 km, a do najblizszej plazy trzeba pojechac autobusem. Mamusia wlascicielki organizuje prywatnego busa, ktory zawozi do Albeny . Kierowca musi zaplacic jej haracz. Jest to jesdnak przejazd duzo drozszy niz pojechaloby sie autobusem. Kelnerzy nawet mili jednakze pod pregierzem szefostwa.
Basen z zieloną wodą, gdzie rozwijał się glon i 60% dzieci oraz dorosłych chorowało - wymioty i biegunka+wysoka temperatura. Obsługa hotelu wchodziła do pokoi bez pukania. Sprwdzali zawartość lodówki. Jeśli nikogo nie było w pokoju to wyłączali klimatyzator a drzwi balkonowe otwierali na rożcież -nie wymieniano ręczników.
Mocno przeciętny polecam w przypadku kiedy się zmieni Pani kierownik która nie szanuje wogole gosci
Ładne pokoje a w hotelu atrakcje dla dzieci
Nie miłe kierownictwo i człowiek czuje się tam jak intruz!!!Napewno nie poleciła bym nikomu tego hotelu.Pani prowadząca ten hotel chyba powinna się zastanowić czy napewno tego chce!!!
Wyżywienie w hotelu Elit jest dla osób odchudzających się, dodatkowe atrakcje to komary i włosy w posiłkach , które w głównej mierze składają się z parówek.
Hotel Elit znaleźliśmy na własną rękę przyjeżdżając do Bałcika bez żadnej rezerwacji. W 100% możemy go polecić, bo cena pokoju 2-os. z klimatyzacją i śniadaniami pozytywnie nas zaskoczyła. Pokoje duże, jesne, czyste, z widokiem na morze i góry. Olbrzymi basen z małym placem zabaw, leżaki, stoliki, bar, czyste obejście. Mamy porównanie, bo po kilku dniach przenieśliśmy się do hotelu Sirena w Kranevie na wykupione wczasy i tam bardzo się rozczarowaliśmy. To prawda, że Bałcik ma maleńką plażę, w większości kamienistą, ale to urocze miasteczko gdzie prawie wszyscy kelnerzy mówią w języku polskim a restauracyjki mają swój klimat. Osobiście polecam.
Absolutnie nie polecam tego hotelu. To pomyłka . Brak plaży.W pokojlach brak krzeseł .Wyżywienie tragiczne.
Właścicielka hotelu robi wrażenie jakbyśmy jej przeszkadzali.Leciałem z biurem A tur.Nie polecam tego biura
podróży.Tel 508 161 494 Eugeniusz
Hotel położony z dala od zgiełku, spokojny i przytulny. Leżaki przy basenie za darmo, ale Polacy mają manię rezerwowania leżaków poprzez zostawianie na nich ręczników.
Balczik jest miejscowością ładnie położoną.
Plaża niezbyt ciekawa, ale jest blisko do Albeny z przepięknyną plażą (autobusy kursują bardzo często).
Winda jest ale nie działa. Obsługa miła ale bardzo wolna. Dopiero pod konieć pobytu udostępniono sejf. Oświetlenie w basenie uruchomione zostało również po interwencji. O nocnych kąpielach raczej nie myśleć po 22. (odbywa się chlorowanie)
Hotel położony w cichym i spokojnym miejscu. Odnowiony. Obsługa ok. Cana adekwatna do standardu. Jestem zadowolony z wyjazdu.
Wakacje w Bałcziku spedziłam na przełomie czerwca- lipca 2005.Jeżeli chodzi o hotel to pokoje są ładne, z widokiem na morze i na ogród. jezeli chodzi o morze to denerwowalo mnie ze byl dosc spory kawalek do plazy z jakies 30 minut drogi i kapalam sie moze ze 2 razy w morzy, tak to opalałam sie przy basenie;) basen fajny;] muzyczka leci cały dzień wiec przyjemnie sie relaksowalo, nie wiem kto za bzdrury powypoisywal ze dzieci chorowaly jakies glony byly itd.?? nie prawda!! basen czysciutki w nocy oswietlany, wiec noca takze mozna bylo zażyc kapieli, sprztaczki mile pukaly przed wejsciem, winda caly czas sie psuła, na wycieczke polecem sie wybrać do Neseberu bardzo ladna miejscowość. mieszkańcy mili, kelnerzey zapraszaja do restauracji po polsku mozna sie dogadac. ogrod botaniczny przepiekny ale drogie wejscie i czynne do 17 badz do 18 tylko. a plaza wiadomo nie za ciekawa.
Hotel bardzo przyjemny, kameralny, sympatyczna obsługa ;)
Godny polecenia!
Polecam. Ostatnio byłem w Bałcziku w 1990 i bardzo się tu zmieniło. Urocze miejsce dla ludzi ceniących ciszę i spokój. Naprawdę polecam.