Elissa Lifestyle Resort (ex. Paradise Village)

.......................................... ........ .......... ................................

Bez żadnych skrupółów polecamy ten hotel. Dobra obsługa, czysto, pokoje i łazienka w porządku. To jedne z bardziej udanych wakacji. Polecam.

Hotel zasługuje na swoje 4+*. Pokoje (w bungalowie - mój nocleg ) są czyste ,na podłodze płytki. Pościel czysta.Panie pokojowe codziennie sprzątały i zmieniały ręczniki.Na powitanie butelka białego wina. Codziennie uzupełniano wodę mineralną . Jedzenie obfite na dobrym poziomie . Uczynna i życzliwa obsługa .Wieczorem organizowane były różnorodne atrakcje muzyczne w hotelowym amfiteatrze najpierw dla dzieci później dla dorosłych. Bardzo życzliwa obsługa baru serwującego różnego rodzaju drinki . Czuło się doskonałą organizację nad którą czuwał pracowity i wszędobylski manager. Goście różnorodni , Bardzo wielu rodaków . Mnóstwo Rosjan oraz krzykliwych Francuzów. Hotel ma doskonałą lokalizację . Do miasta Rodos można jechać hotelowym busem za 6?(w obie strony) ,autobusem miejskim lub taksówką za 10 ? . UWAGA !!! Nie dajcie się naciągnąć na drogi kurs. Z hotelu do miasta Rodos kurs kosztował 10? , ale już w Rodos około 21:30 taksówkarz w pierwszym zdaniu zaproponował 20? za kurs do hotelu.Mozna utargować do 10? . W hotelowej recepcji znajduje się punkt wypożyczający samochody>( oferujący znacznie wyższe ceny niż inne firmy konkurencyjne) . Po wynajęciu samochodu , hotel staje się świetną bazą wypadową do zwiedzania wyspy. Chociaż do samego Rodos jeździjcie tylko taxi lub autobusami - brak wolnych miejsc do zaparkowania samochodu . Przy okazji uważajcie na misiaczków z suszarkami. W drodze do Lindos takich widzieliśmy . Bardzo ładna architektura obiektu hotelowego z zespołem wielu basenów. Bezpośredni dostęp do morza . Pobyt w hotelu uważam za bardzo przyjemny , a spędzone w nim wakacje za naprawdę udane . W drodze powrotnej do domu można tylko żałować , że 7 dni tak szybko minęło i chciałoby się zostać dłużej.

Polecam gorąco!!! Szczególnie wygodna jest lokalizacja jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy zarówno taxi jak też rejsem. Cała rodzina ocenia pobyt jako udany. Bardzo dobry all!!! Kuchnia i menu dla dzieci - super. Restauracje a la carte - z wyprzedzeniem kilku dniowym należało dokonać rezerwacji, najłatwiej było się dostać do kuchni azjatyckiej... Polecam gorąco!!!

Pobyt w hotelu był naprawdę udany- jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu. Mamy tylko dwa zastrzeżenia: po całonocnej podróży musieliśmy czekać 5 godzin na zakwaterowanie. Plusem jest to że mogliśmy od razu korzystać z posiłków oferowanych przez hotel ale jednak tyle godzin czekania po podróży to zdecydowanie za dużo. Drugim minus należy się za \"wczesne śniadanie\". Byliśmy bardzo miło zaskoczeni informacją od rezydentki, że dla wcześnie wyjeżdżających gości hotel szykuje śniadanie ale później zaskoczyła nas jakość tego śniadania. Przygotowane zostały już niezbyt świeże bułki, masło, kawałek ciasta i kawa/ herbata (żadnego sera, wędliny na kanapki). Do tego nie było żadnych talerzy i jedynie dwa noże do posmarowania bułki masłem. Po wyborze jaki był codziennie na każdy posiłek nie spodziewaliśmy się tak spartańskiego posiłku..

Nazwa  Elissa Lifestyle Resort (ex. Paradise Village)
Miejsce  Grecja / Rodos / Rodos
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, bez paszportu

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mario

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Miła obsługa Kolacje ala carte

Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Dobre położenie, rozległy teren hotelu. Każdy znajdzie coś dla siebie. W jednej części cisza i spokój, w innym miejscu bardziej rozrywkowo. Możliwość wypożyczenia samochodu, czy autobusy kursujące do Rodos. Ogólnie dobre miejsce do wypoczynku.

Wady

Nie stwierdziliśmy nic o czym warto by pisać

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Bezpośredni dostęp do morza ,czyste pokoje , bardzo dobra obsługa hotelowa, smaczne jedzenie, dobra lokalizacja względem chęci zwiedzania wyspy. Możliwość korzystania z infrastruktury sąsiedniego hotelu 5*

Wady

Brak zorganizowanych dyskotek. Czyli oddzielnej dla młodzieży do lat np 25 z muzyką adekwatną dla tej grupy wiekowej oraz oddzielnej dla dorosłych np. z muzyką lat 70 , 80, 90 tych.

mal

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

położenie, czystość, miła obsługa

Wady

jedno okno w dwuizbowym pokoju

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Bardzo duży kompleks hotelowy co powodowało, że mimo dużej ilości gości nigdzie nie było tłoczno. Zawsze były wolne leżaki przy basenie i przy plaży. Bardzo ładnie utrzymane tereny zielone na terenie hotelu i miła obsługa. Pokoje czyste, odnowione (chociaż urządzenie mało nowoczesne)- ręczniki wymieniane codziennie. Widok z okna- przepiękny.

Wady

Hotel położony na uboczu- jeśli ktoś chce pochodzić po lokalnych sklepikach, restauracjach czy pozwiedzać to musi jechać do stolicy Rodos.

Sylwek

Pobyt - Lipiec 2018

Polecam wszystko dobrze zorganizowane i ma miejscu

Zalety

Blisko do morza, masz wybór basen lub morze super sprawa. Wszystko w zasięgu wzroku

Wady

Na dłuższy pobyt może się znudzić jedzenie

Elissa Lifestyle Resort (ex. Paradise Village)