Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Nasz pobyt w hotelu traktowalismy jako baze wypadowa do zwiedzania innych miast.Piec minut do przystanku autobusowego . Autobusy kursuja czesto choc nie sa punktualne ale to ponoc norma dla tego regionu.Do plazy okolo 20 minut , plaza piaszczysta ,szeroka choc spora czesc plazy zajmuja lezaki i parasole hotelowe .Na plazy sa prysznice hotelowe mysle ze odplatne choc my na koniec wrzesnia nie placilismy.W okoliocy plazy jest sporo wypozyczalni samochodow ,quadow i skuterow rowniez wodnych.Cena quada od 35do 50 euro za dzien .Do zwiedzania nie ma tam nic , male miasteczko typowe do plazowania .Wieczorami mozna wyjsc do miejscowych licznych tawern pieknie polozonych w okolicy plazy , sklepy ,tawerny i markety otwarte do poznych godzin wieczornych .Pani Ludmila ktora prowadzi czy tez jest wlascicielem tego obiektu jes bardzo sympatyczna , ciepla i mila osoba bardzo pomocna i szczodra .Nie wspomnialem o wadach gdyz nie wiem czy jest to wada czy moze zaleta ale w pokojach nie ma radia ani telewizora dla nas bylo to bez znaczenia.W hotelu jest W i-Fi .Ogolnie polecamy hotel dla ludzi ktorzy nie szukaja luksusu gdyz hotel choc dobrze utrzymany posiada slady uplywu czasu.
polozenie hotelu w super miejscu , spokojnie , bardzo duzo zieleni na terenie obiektu i poza obiektem,dobre jedzenie i mila obsluga
brak wad
W obiekcie jest sporo Rosjan, którzy są faworyzowani przez zarządzającą Panią, która jest Białorusinką. Rezydent zaraz po tym jak nas \" dostarczył\" do obiektu zaraz znikł. Pokój, który nam przydzielono pierwotnie był o niskim standarcie, Musiałem zdecydowanie interweniować u zarządzającej Pani, by po 2 dniach otrzymać właściwy. Na telefoniczną interwencję z Wami usłyszałem , że nic nie możecie zrobić...??? Ocena w skali od 1-6 4+ Wszystko zrekompensowało cudowne morze, plaża i pogoda. Do plaży idzie się ok 20 min
na nasze niewygórowane wymagania to było nie źle
wadą było to, że na początku nie dostaliśmy pokoju jaki mieliśmy dostać, dopiero po tym jak przez 2 dni domagałem się zmiany otrzymaliśmy pokój właściwy, wadą była łazienka, gdzie z kratki ściekowej wylewała się woda na posadzkę.
Hotel gościnny, położony w ładnej i spokojnej okolicy.Pani administrator jest rosyjsko i ukraińsko języczna, rozumie też sporo po Polsku. Odległość od plaży spora , ale nie sprawia problemu bo do plaży prowadzi bardzo spokojna uliczka.Po drodze na plażę piekarnia z przepyszną kawą Freddo Cappucino (obowiązkowo należy spróbować) oraz niesamowitymi ciastami, sklepy , gdzie można zaopatrzyć się w napoje, jedzenie i owoce oraz tawerny z pysznym lokalnym jedzeniem (polecam suvlaki i pita gyros) Jak już pisałam wcześniej warunki w pokojach raczej takie, jak w pensjonatach niż w hotelach. Nie dla wymagających. Z uwagi na atrakcyjną cenę, dobre jedzenie i miejsce pewnie wybiorę się tam jeszcze raz
Hotel jest położony w cichej okolicy. Posiada ładny i bardzo czysty basen. W hotelu jest podawane smaczne lokalne jedzenie. Byłam wręcz zaskoczona, że w hotelu tej kategorii będę mogła zjeść tak smaczne i świeże posiłki. Sama miejscowość posiada piękną, piaszczystą plażę. Hotel jest położony blisko drogi krajowej, z której można sie udać do Heraklionu lub w przeciwną stronę do Hersonissos, czy Malii za kilka euro. Autobusy kursują co 20 minut- aż do drugiej w nocy.Kiedy przed wyjazdem czytałam opinie byłam przerażona, że będzie głośno- przy włączonej klimatyzacji hałasu z drogi absolutnie nie słychać. Hotel jest doskonała bazą do pozwiedzania Wschodniej Krety.Niedaleko hotelu jest wypożyczalnia samochodów, gdzie wypożyczyłam auto już za 35 euro!!! na dzień.Udałam sie stąd do Agios Nicolaos, Plaki oraz Ierapety, po drodze plażowałam na plaży w zatoce Mirabello- niesamowite widoki. Polecam ten hotel osobom, które nie lubią zgiełku , tłumu i chcą naprawdę wypocząć w uroczej prawdziwie kreteńskiej miejscowości.
Hotel jest już stary.Wyposażenie takie jak szafy , łazienki mają już swoje lata. Zaznaczę jednak , ze pomimo tego nie ma w nim karaluchów :-)Nie nadaje się dla osób przyzwyczajonych do luksusów , które są powszechne w egipskich i tureckich kurortach
Pobyt z dziećmi oceniam bardzo dobrze. Trzeba iść do plaży przez niewielkie miasteczko około 15-30 minut - zależnie od tempa dzieci. Jedzenie jest wspaniałe, naprawdę każdy znajdzie cos dla siebie. Na śniadanie 2 rodz. pieczywa, woda, soki, 4 rodzaje sałatka, 2 dżemy, 2 rodz. płatków, miód, jajecznica, ciastka, oliwki, świeże warzywa, wędlina, z ser, biały ser feta i inne. Na obiadokolacje strasznie dużo potraw i zupy i 2 dania- też różne, owoce itd . Ogólnie można sobie wziąć jedz do pokoju lub usiąść i z dziećmi i zjeść. W pokojach klimatyzacja, pokoje przestronne łazienka + dwa pokoje. Pani porozumiewa się po ang i rosyjsku. Bez problemu można się dogadać. Przy basenie brodzik i sredniej wielkości basem. Plaża piechotą piaszczysta , żwirowa i mieszana z pięknym widokiem. Są muszelki itd. Woda jest oczywiście cieplutka. Sniadania są od 9 -11 a obiadokolacja od 19-21. W południe albo do pizzerii- jest w Analipsi ręcznie robiona po 8 Euro lub co innego. Dzieci do 19 nie wytrzymają. Jak zamierzacie zwiedzać to lepiej poszukać przy plaży biura-dużo taniej - koszt na Santorini od 78 Euro - promem 1 dzień do 140 euto 2 dni. Warto wynająć auto i pozwiedzać Krete- koszt 38 euro za dzień-pamietac o dokumentach. Paliwo kosztuje 1,6 Euro/litr. Przynajmniej Kretanarium i Jaskinie Zeusa. Niedaleko jest tez Lidl- ceny są rozsądne nie 4 x drożej- około 1,5-2 razy niż w Polsce. Woda i napoje w cena jak w Polsce. Plus duży dla Wakacje PL- naprawdę wystarczy umowa i wszystko przebiega sprawnie ,w Heraklionie przychdzą rezydencji i odbierają Polaków. Mówią po Polsku. Jest to naprawdę dobrze zorganizowane. Byliśmy 1 raz z dziećmi i super się wypoczywała i zwiedzało.:)
klimatyzacja, dwa baseny, miła atmosfera , plaża piaszczysta piechotą ,obiady
1 km od plaży-10-15 minut dla dorosłego z dziećmi troszkę dłużej
Biuro Mouzendis Travel sprzedaje studio o powierzchni 25 m lub większej a na miejscu następuje zakwaterowanie w 9 m pokoju bez kuchni a nawet stołu .Nieliczni dzieki dobrej woli Pani zarządzającej obiektem , po bezskutecznej interwencji telefonicznej w wakacje.pl ,po sprzeczce zostają przeniesieni do większych pomieszczeń w misrę zgodnych z ofertą.
Cisza z dała od tawern i sklepów
Fatalne łazienki, daleko do plaży ponad 1 km
Ja kupiłam tydzień z 2 posiłkami za 900 zł i tyle ten hotel i miejscowość są warte.Ani grosza więcej. Wciśnięto nas do pokoju Ok. 9 metrów powierzchni i dopiero po awanturze dostaliśmy Ok. 20 metrowy pokój z aneksem tak jak w ofercie. Aneks był wyposażony w szklanki i czajnik. Nie było żadnej kuchenki ani naczyń.
Cisza , zueleń
Pamięta lat 70- te. Łazienki tragedia. Czysty ale czas robi swoje.