Eleni Holiday Village

Pobyt w tym hotelu był udany zawsze można do czegoś się przyczepić ale myślę że adekwatny do ceny czysto jedzenie dobre może animacje słabe codziennie bingo to było nawet drażniące ale pozatym wszystko ok

Hotel dla wybitnie niewymagających, ale potrafiących wyszukiwania plusów,a nie minusów.

Pokój to faktycznie apartament z sypialnią i salonem. Cena adekwatna do oferty

Nie ma co ukrywać - stan techniczny hotelu znacząco odbiega od tego, co jest pokazane na zdjęciach. Moim zdaniem ten obiekt nie zasługuje na 4 gwiazdki. Pokoje są bardzo słabo wyposażone (brak suszarki, w aneksie kuchennym - brak sztućców, talerzy, korkociągu), meble stare, zdezelowane, obdrapane ściany, centymetrowe szpary w drzwiach wejściowych (po raz pierwszy realnie obawiałam się kradzieży, na szczęście nic takiego się nie stało). W dodatku lokale są bardzo słabo wyciszone i kiedy w części wspólnej trwa impreza, słychać uciążliwy hałas. W naszym bloku nie było mrówek ani karaluchów, ale słyszałam, że w innych się zdarzały. Jeśli chodzi o czystość - panie sprzątające robią, co mogą, by goście komfortowo spędzili czas w hotelu. Pościel i ręczniki wymieniane co 2 dzień, śmieci wynoszone codziennie. Niestety niewiele to daje w przypadku, gdy wnętrza czasy świetności mają już dawno za sobą. Jedzenie było w porządku - świeże i zróżnicowane, za wyjątkiem śniadań, które codziennie wyglądały identycznie. Sama jadalnia nie zachęca jednak do dłuższego biesiadowania czy też relaksu na tarasie. Przekąski przy basenie były smaczne, drinki i piwo - najniższej jakości. Obsługa na sali i przy barze - uprzejma, pomocna, ale zdystansowana. Warto dodać, że hotel zlokalizowany jest około 15 minut od Pafos, co oznacza codzienne dojazdy do centrum, żeby spędzić urlop w ładniejszych okolicznościach, ponieważ sama Chloraka nie ma wiele do zaoferowania. Podsumowując, nie żałuję wyjazdu, bo Cypr jest piękny i zobaczyłam wiele pięknych miejsc, natomiast na pewno nie wybrałabym tego hotelu po raz drugi. Nie jestem szczególnie wymagającą osobą, ale zupełnie inaczej wyobrażałam sobie standard w hotelu 4-gwiazdkowym. Ten obiekt nie zasługuje nawet na 2 gwiazdki i wymaga gruntownego remontu w każdej jego części.

Pobyt ogólnie oceniam pozytywnie. Cena adekwatna do jakości.

Nazwa  Eleni Holiday Village
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, parking

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem

Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami

Wyświetlono 113 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Leszek

Zalety

Położone ładne widoki deptak wzdłuż morza

Wady

Słabe animacje

Zalety

Położenie, czystość, obsługa, jedzenie.

Wady

Niewątpliwie wymaga remontu, a wieczorne animacje francuskich rezydentów w sam raz dla głuchych emerytów.

Andrzej

Pokój to faktycznie apartament z sypialnią i salonem. Cena adekwatna do oferty

Zalety

Wspaniała promenada i czystość urozmaicona kuchnia Każdy znajdzie coś dla siebie

Wady

Transfer z lotniska około 2 godzin Opcja Al nie obejmuje prosecco

3.9
Paulina

Wady

- oddalony od Pafos, co oznacza codziennie dojazdy do miasta i więcej komplikacji z organizacją wycieczek do innych miast Cypru na własną rękę, - standard hotelu jest znacznie niższy niż wskazuje na to jego opis, - brak suszarki!!! - na terenie całego obiektu występują problemy z insektami, - drinki i piwo najniższej jakości, - przestarzałe i mocno zniszczone meble i sprzęty,

Rafał

Pobyt ogólnie oceniam pozytywnie. Cena adekwatna do jakości.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie i duży wybór.

Wady

Zbyt małą wagę przywiązują do wyglądu otoczenia.

4.7
Daria

Jedzenie jest typowo pod Brytyjczyków. Stan czystości w miarę ok jednak przydałoby się odświeżenie hotelu. Obsługa miła i pomocna. Minusem był brak możliwości skorzystania z leżaków na basenie bo ilość leżaków do ilości ludzi w hotelu to jakich żart.

Zalety

Bezpośrednie położenie przy morzu.

Wady

Niesmaczne jedzenie. Typowo pod Brytyjczyków. Hotel wymaga odświeżenia

3.4
Mariola

Hotel przeciętny na 3 gwiazdki .Pokój ładny duży z aneksem kuchennym do dyspozycji czajnik bezprzewodowy i duża lodówka.

Zalety

-Brak

Wady

-przyjeżdzający rano muszą czekać na opaski do obiadu czyli do 13:00 ,bez dostępu do wody -brak wody mineralnej ,jest tylko kranowa ,która ma posmak stęchlizny (trzeba kupować butelkową w pobliskim sklepie ) -brak plaży przy hotelu -brak leżaków i parasoli do wypożyczenia ,żeby można rozłożyć je na plaży znajdującej się 300-500 metrów od hotelu. -za mało leżaków i parasoli przy basenie oraz na trawie -brak przejściówki G do gniazdek angielskich jakie są w hotelu.

Anna Magdalena

Lokalizacja bardzo fajna - blisko do morza (plaży brak, zejście do wody po skale, ale nam to nie przeszkadzało). Łatwo można też skorzystać z komunikacji lokalnej i trochę pozwiedzać. Dużym plusem była promenada wzdłuż wybrzeża do spacerowania. Same wnętrza hotelowe raczej wymagają remontu, ale czystość bez zarzutu. Obsługa restauracji na medal, jedzenie smaczne i urozmaicone - każdy znajdzie coś dla siebie. Rozrywka to co wieczór głośna muzyka, choć na plakatach w hotelu było co wieczór przewidziane co innego. Ale byliśmy po sezonie, może dlatego. Nie wiem natomiast na jakiej zasadzie hotel ma 4*, moim zdaniem max 3* i to trochę naciągane :-)

Zalety

Wady

Szczegóły, które normalnie są oczywiste w hotelu tej kategorii tu nie istniały. Jeden z przykładów: suszarka do włosów, w opisie jako wyposażenie pokoju, wyłącznie do wypożyczenia za kaucją w recepcji. A takich rzeczy było więcej..

Wakacje wspaniale. Hotel, obsługa, jedzenie na wysokim poziomie. Okolica piękna. Atrakcji w hotelu pełno. Blisko plaża piaszczysta, mała ale bardzo urokliwa.

Zalety

Obsługa i wieczorne atrakcje.

Paulina

Przyjemny hotel, miła obsługa, przestronny pokój, dobre różnorodne jedzenie, lokalizacja hotelu też na plus - niedaleko do ładnych piaszczystych plaż (aczkolwiek do wody buty się przydadzą). W sierpniu dużo gości i ciężko niestety z leżakiem przy basenie.

Hotel nie jest nowy ale tak naprawdę nie jest ważne, bo okolica jest przepiękna. Fakt brakuje plaży przy hotelu ale kilka metrow dalej jest St George, gdzie można ponurkować i wynająć sprzęt , natomiast około 1.6 km jest piaszczysta Sandy beach. Przez caly czas idzie sie chodnikiem przy morzu, a widoki są niezapomniane. Jedzenie jest bardzo dobre obsługa przemiła. To były nasze najlepsze wakacje

Zalety

Obsługa i położenie

Justyna

Możemy powiedzieć, że nie było źle, jesteśmy wygrzani, opaleni z pięknymi widokami w głowach. Lot super, w zasadzie delikatna obsuwa 10 min. Transfer z lotniska i na lotnisko w porządku. Natomiast na pewno standard to nie 4 *, raczej późny Gierek ;) brak suszarki do włosów, gniazdka angielskie, trzeba mieć przejściówkę i najlepiej przedłużacz, brak jednorazowych mydełek szamponów, brak wody butelkowanej, można było nalewać z dystrybutora do własnej butelki, lekki zapach stęchlizny w pokoju, mrówki w łazience i jeden raz karaluch też w łazience. Teren wokół mało zadbany, wyschnieta roślinnośc i trawnik, gdzie w hotelu obok była zielona i zadbana. A z pozytywów to pokoj był przestronny, sypialnia z drzwiami i osobny salon z takim jakby aneksem kuchennym ze stołem, lodówką, szafkami i zlewem, klima sprawna, osobna na każdy pokój, dwie szafy, mieliśmy wyjście z salonu na taras z ogródkiem, a w nim palmę ;) ale większość pokoi jest z balkonami. Jedzenia i picia full, świeże różnorodne. Nic nam nie zaszkodziło. Pokój sprzątany każdego dnia. Dosc blisko do przystanku autobusowego i sklepu 24 h, jakies moze 300 metrow. Na terenie hotelu tez byl sklep dobrze zaopatrzony i czynny do późna, oczywiścienieco droższy niż na mieście. Autobusy jeździły co 10-15 min. Do plaży tez ok 300 m spacerkiem, promenadą- plaza malutka przy innym hotelu ale było przestronnie bez tłumów. Plaża piaszczysto kamienista, woda czysta i ciepła ale dla małych dzieci raczej słaba bo zejście do morza kamieniste i śliskie, nawet w butach było ślisko. My sobie radziliśmy i poza zdartym kolanem większych problemów nie było. Zdajemy sobie sprawę, że ceny na Cyprze za prawdziwe 4 * są "nieco" wyzsze niż w tyn hotelu ale nie potrzebnie podają, że to hotel 4 * i trochę wprowadzają tym klientów w błąd. Obsługa hotelu bez zastrzeżeń, starają się, pokój sprzątany co dziennie ale firanki i zasłony brudne chyba od smaru z zamka w drzwiach balkonowych.

Zalety

Położenie hotelu - piękne widoki na zachodzące słońce

Wady

Mrówki, karaluch w łazience, zapach stęchlizny.

Matylda

Transfer do hotelu na godzine 7.30 rano i niestety oczekiwanie na pokoj do 14🙁, śniadanie nie przysluguje dopiero obiad o 12.30 . W hotelu ciagla walka o lezaki, czesc turystow kladzie reczniki na lezakach i pojawia sie dopiero kolo 16… Jedzenie typowo angielskie , ciezko znalesc cos jadalnego , jedynie sniadania w porzadku. Brak plazy w poblizu . Jedynie piekne widoki wokol rekompensuja wszelkie braki.

Zalety

Piekne widoki wokol , czysty klimatyzowany pokój.Miła obsluga.

Wady

Mala ilosc lezakow . Kiepskie jedzenie.Brak plazy.

Justyna

Polecam naprawdę obsługa mega, jedzenie jest wybór każdy znajdzie coś dla siebie 😉

Zalety

Przy rezerwacji szukam hotelu który nie będzie dużym obiektem

Wady

Może tylko to że mógłby być większy basen a mniejszy brodzik dla dzieci

Mariusz

Hotel dysponuje odrębnymi piętrowymi domkami. Do każdego apartamentu oddzielne wejścia. Taras z wyposażeniem. Pokój duży ale jego standard niski. Jedzenie pozostawione w lodówce - na kolejny dzień wyjęliśmy z robakami. Sprzątanie - codziennie poza ostatnim dniem, może wychodzą z założenia, że na koniec nie warto. Widok na sąsiednie domki.

Zalety

Spokojna okolica, miła obsługa. Blisko do morza.

Wady

Niski standard, toalety brudne. Brak plaży. Jedzenie praktycznie każdego dnia to samo.

Kamila

Hotel ogólnie ok, pokoje nie były złe, jedzenie dobre, baseny super (ale trzeba było wstać o 6 żeby zająć leżak) więc my chodziliśmy popołudniu jak coś się zwolniło

Zalety

snack bar od 10-17 , bylismy z dwójką dzieci i często z niego korzystaliśmy

Wady

mieliśmy pokój na parterze więc wchodziły nam tam mrówki

Pobyt udany,dla 4-osobowej rodziny (rodzice,20 i 16 latek) mieliśmy studio złożone z sypialni i pokojem z aneksem kuchennym i łazienką.Klimatyzacja w dwóch pokojach działała bez zarzutu.Korzystaliśmy z niej często bo upał był straszny i to nawet dla mieszkańców.Jedzenie dobre, urozmaicone.Minusem jest plaża kamienista,po wulkaniczna,w morzu dużo uskoków i skał.Bez butów do morza nie ma szans wejść.Widok za to piękny.Cypr nie ma plaż hotelowych,tylko ogólne.Najbliższa godna uwagi to plaża CoralBay -autobus 615 za 2 euro od osoby.Animacje wieczorne ok,alkohole jak to na alli inclusive,nie ma się do czego przyczepić.Trzeba mieć wtyczkę na gniazdko angielskie,do nabycia za 3 euro w hotelowym sklepiku. Basen duży z miejscem dla maluchow i dorosłych.Ogólnie pobyt uznaliśmy za udany...

Zalety

pokój,jedzenie,widoki

Wady

plaża kamienista -trudnosci z wejściem do wody

Bardzo przestronne czyste pokoje(codzienna wymiana ręczników,prześcieradeł).Zabudowa dwupoziomowa daje poczucie odosobnienia i pełnego relaksu.Na piętro wejście schodami od zewnątrz daje poczucie intymności.Pyszne urozmaicone jedzenie (śniadania standardowo codziennie te same,ale dużo rzeczy do wyboru),obiady i kolacje z dużym wyborem potraw mięsnych,ryb,sałatek,ciast i owoców.Obsługa bardzo miła.Spory basen od brodzika po głęboką wodę.Dobre jedzenie również w barze za basenem.Morze krystalicznie czyste(konieczne buty do wody).

Rafał

jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu jedzenie obsługa wszystko na wysokim poziomie hotel faktycznie z lat 80 ale to mi w niczym nie przeszkadzało a nie mi ani mojej rodzinie polecam naprawdę polecam ten hotel

Wady

Jedynym minusem jaki może być to brak piaszczystej plaży w pobliżu hotelu, oraz daleki transfer na lotnisko

3.9

Wyjazd i wakacje bardzo udane. Jednakże hotel nie spełnił moich oczekiwań.

Zalety

Największą zaletą hotelu jest jego położenie, piękne widoki, fajne rozmieszczenie budynków. Blisko od hotelu kamienista plaża, idealna do nurkowania woda. W ciągu dnia obszar wokół basenu nie był sprzątany, przez co w wodzie i wokół leżaków leżało pełno plastikowych kubeczków, resztek jedzenia itd. Jedzenie w restauracji monotonne i niezbyt smaczne.

Wady

Hotel chyba niewiele zmienił się od lat 80. Bardzo stare wyposażenie, chyba od lat nieremontowany. Mimo codziennego sprzątania widoczny brud. Obsługa miła aczkolwiek niechlujna, palce w szklankach w czasie nalewania napoi to standard. Stoły myte śmierdzącymi, brudnymi szmatami, przez co non stop się kleiły.

Eleni Holiday Village