Electra Palace

Cudowny hotel, bardzo udany urlop, serdecznie polecam. Wycieczka zaczęła się miłym zaskoczeniem - zostaliśmy dowiezieni do hotelu taksówką (transfer ok. 10 minut), a więc bez uciążliwego czekania na resztę podróżujących oraz długiego rozwożenia innych uczestników, następnie hotelowy Boy zadbał o dostarczenie naszych walizek pod drzwi pokoju. Powrót autokarem lecz byliśmy odebrani jako ostatni :). Hotel robi wspaniałe wrażenie, jest bardzo czysty, zadbany i nowoczesny. Duży plus to podejście Eco do działaności w hotelu co jest też bardzo na plus podczas spożywania napojów na basenie - brak jednorazowych kubków - dostaje się co prawda wielorazowego użytku plastikowe szklanki, ale sprawiają wrażenie szklanych. Wokół basenu znajduje się bardzo dużo przeróżnych miejsc do leżenia - typowe leżaki, łóżka z baldachimem, workowe siedziska a nawet łóżka na wodzie, dodatkowo specjalne fotele znajdują się w płytkim basenie dla ochłody :). Woda w basenie słodka, o idealnej temperaturze (a należę do zmarzluchów). Duży wybór napojów i drinków na barze - znajduje się na samym środku basenu - bardzo urokliwie położony. Dostępne również lody w lodziarni przez cały dzień - spróbowałam tylko kilka smaków, lecz nie należały do najsmaczniejszych, wolałam udać się do hotelowej piekarni i wybrać sobie pysznego croissant'a bądź inną przekąskę wraz z mrożoną kawką - Freddo (w ramach all-inclusive). Jedzenie w restauracji hotelowej przepyszne! Widziałam wcześniej różne opinie, a jestem dosyć wybredną osobą co do posiłków i nie rozumiem skąd te niepochlebne opisy. Codziennie na obiad i kolację serwowano inne dania, mała powtarzalność, a wszystko było bardzo smaczne. Pierwszy raz wyjeżdzając na wycieczki fakultatywne ubolewałam nad nie zjedzeniem posiłku z hotelu (może też dlatego, że trafiliśmy na średnio ciekawe posiłki na mieście...). Podczas pobytu przysługuje 3-krotny pobyt w restauracjach a'la carte - 1 w restauracji Greckiej, 1 we Włoskiej oraz 1 w winiarni. Najbardziej smakowało nam we Włoskiej. Na terenie hotelu znajduje się sklepik z pamiątkami, jedzeniem oraz piciem - wyjątkowo przyziemne ceny, bardzo podobne jak w sklepach wokół hotelu. Sam pokój hotelowy również bardzo ładny, czysty, codziennie wymieniane ręczniki oraz kilkukrotnie w tygodniu pościel - nawet codziennie gdy była pobrudzona. W pokoju czajnik i herbata oraz kawa. W lodówce napoje bezalkoholowe (zawarte w all inclusive, płatne jeśli wypije się ponownie napój po uzupełnieniu lodówki). W łazience kosmetyki dobrej jakości - żel, szampon, odżywka i balsam do ciała. W wielu hotelach w Grecji nie można wyrzucać papieru do muszli - w tym hotelu na szczęście można :). Co prawda z dzieckiem na wyjeździe nie byłam, ale wydawało się że dzieci też powinny być zadowolone - mini plac zabaw, mini klub, animacje dla dzieci, baseny o różnej głębokości - 2 bardzo płytkie i 1 troszkę głębszy 0.8m, poza tym również baseny dla dorosłych. Klimatyzacja w pokoju bardzo dobrze działająca, można ustawić na daną temperaturę i wyłącza się po jej osiągnięciu automatycznie i tak samo załącza gdy wyczuje ponowne podwyższenie temperatury. Łóżko wygodne, 2 poduszki do wyboru. Okolica hotelu spokojna, jedynie słychać przelatujące samoloty, ale nie jest to mocno uciążliwe. Ok 10 min od uliczki bogatej w bary oraz sklepiki z pamiątkami - dojście początkowo plażą hotelową, następnie ulicą.

Za tą kwotę nie polecam , tak się nie postępuje w tych czasach, skoro jest basen kryty to ten basen ma działać a nie straszyć, dopłaciłem za pokój z widokiem na morze a dostałem widok na kawałek morza o ile stało się na końcu balkonu ,

Obsługa niemiła wręcz wredna, menażeria biegający nie pozwalający nawet krzesła dostawić w lobby lub wziąć ciastko z jadalni do lobby gdzie można było wypić kawę tylko tam na kolacji nie była podawana, wody mineralnej w pokojach nie uświadczyć na prośbę o wodę obsługa odesłała nas do sklepu obok - jak na 5 gwiazdek raczej słabe.plaża paskudna i brudna i samoloty od rana do wieczora - masakra. Nie wrócę tam nigdy. Lata świetności już ma za doba ten obiekt

Byliśmy z partnerem 10-05-2019 do 17-05-2019 r było super ,czyściutko, codziennie zmieniane ręczniki, pościel ,uzupełniano zestaw kawowy . A przy tym bardzo miła i uczynna obsługa ,Jedzenie super nie da sie spróbować wszystkich potraw. blisko plaza bezpłatne lezaki ,parasole ,ręczniki Polecamy gorąco z ochotą byśmy powrócili.

do centrum Rodos trzeba jechać taksówką (13?)

Nazwa  Electra Palace
Miejsce  Grecja / Rodos / Ialyssos
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rowery

Bezpośrednio przy żwirowo-kamienistej plaży

Przyjemny basen z jacuzzi, brodzik dla dzieci oraz taras słoneczny

Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, miniklub (5-12 lat), animacje,

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Wyświetlono 21 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

Zalety

- bliskie położenie od lotniska - ok 10 min transfer - pyszne jedzenie - czystość pokoju i całego obiektu - bezpłatne leżaki na plaży - bezpłatne ręczniki hotelowe basenowe - dostępność m.i.n kortu tenisowego - basen podzielony na kilka części z różnymi głębokościami - dostępne dla dzieci płytsze oraz głębsze dla dorosłych - kawa z ekspresu w piekarni przy basenie - przyjemna muzyka nad basenem + nie za głośna - wieczorna muzyka na żywo - profesjonaliści

Wady

- kamienista plaża - konieczne obuwie do wody - brak innych wad :)

Tommy

Pobyt - Październik 2021

Zalety

- blisko Plaza

Wady

- słaba jakość jedzenia - zero animacji byłem w październiku - alkohol do oporu ale za wodę do pokoju trzeba płacić - basen kryty wyłączony - Po drinka kolejka ma 15 osób/ oszczędzanie na obsłudze - wokół hotelu syf straszny

4.2
Lidka

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

Brak nic mi się tam nie podobało

Wady

Obsługa niemiła wręcz złośliwa, wody mineralnej do pokoju nie podano ani razu obsługa odeślą nas do sklepu gdy poprosiliśmy- jak ma hotel 5 gwiazdek bardzo słabo wypada, jedzenie nie porywa, plaża paskudna i brudna i samoloty, które od rana do wieczora latają nad hotelem - porażka. Nie wrócę do tego miejsca to jest pewne. Pokoje sprzątane na odwal się. Hotel lata świetności ma dawno za sobą - nie polecam.

Krystyna

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Bardzo miła obsługa , bardzo smaczne jedzenie i urozmaicone. czyściutko blisko plaza morze bezpłatne leżaki ,parasole ,ręczniki, blisko lotniska

Wojciech

Pobyt - Lipiec 2018

do centrum Rodos trzeba jechać taksówką (13?)

Zalety

naprawdę świetne posiłki, miła obsługa, dobry standard, dobre warunki dla aktywnych: blisko (100m) do spotu kitesurfingowego gdzie też miła obsługa; program animacyjny i program fitness, basen, nawet mała ścianka wspinaczkowa - jak ktoś lubi, można poćwiczyć

Wady

nisko przelatujące samoloty co 15 minut w godzinach 6 rano - 23 wieczór; brak komunikacji miejskiej w pobliżu;

Wojciech

Pobyt - Lipiec 2018

Super jedzenie, naprawdę wyjątkowe. Piękny widok na morze. Plaża. Miły personel. Cisza (nie licząc samolotów). Animacje na basenie. Zaraz obok niewielki spot kitesurfingowy gdzie też bardzo miła obsługa. Dwa sklepy w pobliżu. Polecam!

Zalety

Super jedzenie, naprawdę wyjątkowe.

Wady

Przelatujące nisko samoloty w godz. 7:00 -23:00

kriss10

Pobyt - Lipiec 2012

Bardzo dobry hotel, pojechaliśmy z narzeczoną rok temu z Grecosem. Bardzo czysto i przyjemnie, miła obsługa. Pokoje z uroczą łazienką. Poza tym baseny i tereny robią wrażenie. Kuchnia też w normie, ogólnie bardzo miłe wspomnienia. :)

kriss10

Pobyt - Lipiec 2012

Jarek

Pobyt - Sierpień 2008

Bardzo fajny hotel. Pokoje jak dla mnie duże i bardzo ładne, codziennie sprzątane, również są zmieniane ręczniki oraz pościel. Obsługa bardzo miła, nigdy się nie narzucała, a z drugiej strony nie raz byliśmy pytani czy czegoś nam nie potrzeba i czy wszystko jest dobrze :))) Jedzenie było bardzo smaczne, urozmaicone i bardzo dobre. Bardzo fajny basen, woda czysta leżaki i parasole zawsze dostępne. Plaża niestety kamienista i nie nadaje się na spacery. Hotel zapewnia bardzo miłą i spokojną atmosferę, dzięki której na prawdę można się zrelaksować i prawdziwie wypocząć. Z czystym sumieniem zachęcam wszystkich do wypoczynku w tym hotelu, nam się bardzo podobało :)

Bogusia

Pobyt - Sierpień 2008

W sumie oboje z żoną jesteśmy zadowoleni z wyboru hotelu. Wszędzie bardzo czysto. Pokój sprzątany mieliśmy prawie codziennie. Nie mogę powiedzieć złego słowa na ekipę sprzątającą. Reszta obsługi też bardzo miła. Jedzenie bardzo dobre:) Bardzo zróżnicowane, praktycznie codziennie dostawaliśmy coś innego do jedzenia. Wszystko bardzo świeże. Basen bardzo fajny, tylko mały. Niedaleko plaża niestety kamienista trzeba wziąć ze sobą obuwie ochronne. Spędziliśmy tam tydzień i wakacje były udane :)

Brygida

Pobyt - Sierpień 2008

Sam hotel sprawia miłe wrażenie. W pokojach bardzo czysto. Pani przychodziła codziennie posprzątać i wymienić ręczniki. Obsługa bardzo fajna, zawsze uśmiechnięta. Z małymi trudnościami, ale można się dogadać po angielsku z częścią obsługi. Jedzenie bardzo dobre, bogate i urozmaicone. Plaża fajna, czysta woda, tylko dno kamieniste, najlepiej zabrać ze sobą obuwie. W lokalnym biurze podróży można wykupić dodatkowe wycieczki :). Myślę, że hotel powinien się spodobać każdemu :)))))

MARSYL

Pobyt - Lipiec 2008

najlepszy hotel w Ialyssos-wniosek po rozmowie z gośćmi z innych hoteli, jedzenie super cudowne- codziennie inne,smaczne, różne kuchnie , niezapomniane wrażenie dla wszystkich smakoszy dobrej kuchni.Basen ok. Okropny plac zabaw dla dzieci jeśli można to nazwać placem zabaw ???? Plaża przyhotelowa wąska, kamienisto- piaszczysta-idzie wytrzymać we wrześniu nie jest to przeszkodą,Pokoje codzienne sprzątanie, wymiana ręczników, na wyposażeniu szlafroki i klapki.Miła obsługa hotelowa, jedynie niektórzy kelnerzy trochę oporni co do Polskich gości ale nie wszyscy i można sobie bez nich świetnie poradzić albo ich nauczyć kultury.Byliśmy w tym hotelu z TRiady,polecam

Łukasz

Pobyt - Lipiec 2008

Wróciliśmy z żoną bardzo zadowoleni! Pokoje bez zarzutu, było bardzo czysto i przyjemnie. Obsługa całego hotelu bardzo miła. Nie zdarzyło nam się aby ktoś z obsługi zachował się wobec nas nie miło czy opryskliwie. Panie sprzątaczki zasłużyły na duże brawa. W pokojach zawsze był porządek. Naprawdę nie można powiedzieć złego słowa. Jedzenie w restauracjach super. Basen bardzo czysty, i wystarczająco duży. Wkoło hotelu kilka barów i restauracji gdzie do późnych godzin można się bawić. Piękne widoki, polecam, każdemu kto chce odpocząć. Super wspomnienia. Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócimy!!

Daria

Pobyt - Maj 2008

Ogólnie hotel jest bardzo fajny. pokoje są ładne, odświeżone, łóżka wygodne, pościel czysta. Łazienka też była w porządku. Pokój sprzątany był codziennie. Obsługa bardzo miła. Można się porozumieć w j. angielskim bez problemu. Barmani i kelnerzy zawsze uśmiechnięci, drinki nie rozcieńczone wodą:) Jedzenie rewelacyjne. My byliśmy bardzo zadowoleni, było urozmaicone i było go dużo. Każdy się najadł do syta. Z hotelu jest niedaleko do do plaży niestety kamienistej dlatego dobrze jest wziąć ze sobą obuwie, a o spacerach raczej można zapomnieć. Wycieczki kupowaliśmy w centrum w biurach podróży. Hotel jest bardzo fajny i jak ktoś jedzie do Grecji, to niech się nie waha. Było naprawdę super:))

Anka

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel jest przepiekny, pokoje bardzo czyste. Widoki piekne, basen bardzo czysty, polecam rodzina z dziecmi, jest tez dzakuzji. Do plazy brdzo bliziutko, tylko kamienista, woda w orzu cieplutk bo jet to morze egejskie. Jedzenia jest mnostwo, nie mozna tego przejesc, naprawde rewelacja. Piwo, drinki, napoje zimne wszystkiego pod dostatkiem. Naprawde polecam!!

Alutka

Pobyt - Czerwiec 2007

Kamienista plaża-nie polecam miłośnikom plażowania i kąpieli morskich, do wody musisz wchodzic w specjalnych butach, zapomnij o spacerach po plazy-mordęga po tych kamieniach.
Pokoje sprzątane są na "odwal", sprowadza się to głównie to pościelenia łóżka i to wszystko.
Obsługa na recepcji bardzo miła, czego niestety nie można powiedzieć o kelnerach i pracownikach barów-bardzo nieprzyjemni, potrafią wręcz krzyczeć na gości hotelowych.Hotel posiada restauracje włoską, gdzie w porze kolacji, razem z przyjaciółmi czekaliśmy na pizze 1,5 godziny, ponieważ w pierwszej kolejności są obsługiwani Ci goście, którzy płacą za dania spoza opcji all inclusive.
Wieczorki organizowane przez hotel są bardzo ciekawe i miłe:)))
POZA KAMIENISTĄ PLAŻĄ I FATALNĄ OBSŁUGĄ KELNERÓW I PRACOWNIKÓW BARU, HOTEL JEST OKEY:))

PP

Pobyt - Czerwiec 2007

hotel jest oglnei w porzadku,dopóki w okolicy nie pojawiaja sie właścicele, kelnerzy wyedy robią wszystko wokól nich, a nic wokól gości hotelowych. plaża nawet nie jest łądna do patrzenia, wszędzie w hotelu woń papierosów. niemoralne propozycje obsługi---grecki raj!!! explore your sences-choose greece!!:)

jQ

Pobyt - Kwiecień 2007

stanowczo nie polecam tego hotelu za tą cenę, nie ma rozrywek ani animacji, sauna jest tylko marzeniem obiecanym w folderze informacyjnym, dotyczy to również innych kwestii..laża koszmarna, co z tego że blisko.jedzenie w głównej restauracji -nie polecam, restauracja włoska, w ktrej mozna zjeść pizze robioną na żywo jako namiastka all inckusive...
dobra, miła i uprzejma obsługa. rozrywek dla dzieci nie ma, minickub z wiecznie palącymi papierosy opiekunkami.....warto spędzić wczasy w electrze??...

eskimoska12

Pobyt - Listopad 2006

Bardzo fajny hotel, miła obsłua, najczystsza i najlepsza plaza w okolicy - szczerze polecam.

Aga

Pobyt - Czerwiec 2006

Byłam w tym hotelu na wakacjach i muszę przyznać że jest NAJLEPSZY!!!!!!!!!!!!

Electra Palace