Udogodnienia dla dzieci: miniklub (4-12 lat), plac zabaw, minidyskoteka, brodzik, sala gier, menu i łóżeczko dzieci.
Atrakcyjne położenie: ok. 1,5 km do centrum Caleta de Fuste, ok. 13 km do stolicy wyspy - Puerto del Rosario.
Tylko 50 m do piaszczystej plaży.
Dla aktywnych: sala fitness, siatkówka plażowa, tenis stołowy, łucznictwo, program animacyjny, przedstawienia, muzyka na żywo.
Błagam was nie dajcie się nabrac na pozytywne opinie. Hotel jest poniżej średniej. Po kilku dniach pobytu zdążyliśmy się przyzwyczaić do brudu, twardego jedzenia, zimnej wody w basenie ale chyba nie oto chodzi. Hotel nastawiony na Brytyjskich turystów którzy przyjeżdżają tam co roku aby zaczerpnąć słońca i najebać się oryginalnymi alkoholami. Ogólne pierwsze wrażenie to dramat po wejściu do środka. Ciemno i brudno. Rozwalające się fotele w samej recepcji świadczą o czekających luksusach. Trudno się rozpisywać o wszystkich minusach które podałam już wcześniej. Wyspa warta zwiedzenia jednak nie ten hotel. Miło wspominam turystów którzy byli nocowani w tym hotelu z powodu opóźnienia lotu. Siedzieli przerażeni w recepcji i pytali ile to coś kosztuje ????????????
Dobre miejsce wypadowe do zwiedzania wyspy oraz Lanzarote. Blisko market, bliski dojazd z lotniska.
Fatalne jedzenie , twarde mięso, soki to mrożone i miksowane owoce, kawa rozpuszczalna , brud w pokojach, zapuszczona recepcja z rozpadającymi się w holu sofami. Zimna woda w basenie pomimo informacji o podgrzewaniu wody.
Hotel położony w bardzo dobrym miejscu wypadowym jeśli chodzi o wynajem samochodu, należy mu się 4 mocne gwiazdki, pokoje jak z katalogu, w opcji all inclusive alkohole z górnej półki w cenie (martini, malibu, johny walker, ballantines, wódka smirnoff ) , jedzenie bardzo dobre, plaża nie należy do najpiękniejszych, ale inne plaże na wyspie piękne. Za tygodniowy pobyt we wrześniu zapłaciłyśmy 2499zł uważam że za tą cenę to super oferta
Jedzenie mało hiszpańskie , delikatnie nie doprawione. Reszta na bardzo dobrym poziomie europejskim przy opcji allincludive
Personel i czystość
Nastawienie na Brytyjczyków i Niemców
Wrócilismy z hotelu bardzo zadowoleni! Zwłaszcza nasze 8-letnie dziecko, które uwielbia zawsze aktywnie uczestniczyć w animacjach, a animacje były non stop - dwa razy po 2 godziny w miniclubie, zabawy przy basenie i mini-disco. Ekipa animatorów jest niesamowita, są to ludzie mega pozytywni i kreatywni, z różnych krajów. Oprócz tego że zajmują sie dziećmi, urządzają dla gości wieczorne show (na zmianę z przyjezdnymi magikami itp), a także prowadzą w ciagu dnia róże rozrywki przy basenie w rytmie hiszpańskich hitów :) Byłam zachwycona imprezą w pianie i szaleńczym pool party , kiedy animatorzy przynieśli kilkanaście ogromnych dmuchanych flamingów i jednorożców, syrenie ogony do ubrania, dzieciaki oszalały z radości ;) Były tez dwie polskie animatorki z TUI, ale troszkę ciche i spokojne w stosunku do pozostałych \"wariatów\". Mimo to moje dziecko je uwielbiało. Nie jestem z natury marudą i malkontentem, ale wiem że są posępne osoby którym nigdy się nie dogodzi... muzyka za cicha/za głośna, a to dzieci za głośno sie śmieją, a to ze musiał czekać minutę w kolejce na naleśniki.... Jedźcie może lepiej do Hiltona, to za 20 tys na tydzień będą wam przynosic gorące ręczniczki ;) Uważam że jest to rewelacyjny rodzinny hotel, przyjeżdża mnóstwo polskich i brytyjskich dzieci, i uważam ze taka jest grupa docelowa tego miejsca. Pokoje zadbane i spore, duży balkon, ogromna łazienka. Jedzenie zawsze jest gdzieś dostępne, gdyby ktoś nagle zgłodniał. Napisałam o kiepskich mięsach, ale na kolację nie trzeba jeść mięsa, można zrobić sobie kanapki czy wybrać lub skomponować sałatkę. Wybór był przeogromny, mnóstwo warzyw, owoców, deserów, i 2 razy w tygodniu fontanna z czekolady. Bardzo dobre były dania azjatyckie i typowo hiszpańskie typu paella, tego jedliśmy najwięcej. Bardzo dobre mojito było bezpłatne, podobnie jak typowe drinki typu sprite z wódeczką. Generalnie dla mnie jedzenie jest drugorzędną sprawą , nie jadę na wakacje by sie najeść za wszystkie czasy, ale żeby sie zresetować i wyluzować. Uważamy te wakacje za wyjątkowo udane.
- zadbany, czysty, piękna roślinność, rewalacyjne animacje, podgrzewany basen, wspaniała i uśmiechnieta obsługa! -bardzo ładna promenada wzdłuż oceanu; ktoś pisał że nie ma plaży...co za bzdura! bardzo ładna piaszczysta plaża jest zaraz po lewej koło hotelu, może 100m? to jest daleko?? ludzie...
- odrobinę przyczepię sie do kuchni - nie potrafią przyrządzić mięsa (zawsze twarde), spaghetti tragiczne -podgrzany keczup, nie było momentami co nałożyc na talerz 8-latce; a hamburgerów i frytek nie pozwolę jej jeść codziennie - nie było normalne kawy z ekspresu :( tylko rozpuszczalna z ekspresu - ale po drugiej stronie ulicy jest mcdonald z pyszną kawką i szejkami oreo!! ;)
Do tej pory odwiedzałem Turcje Egipt itp. Wybierałem hotele o najwyższym standardzie. W biurze podrozy przygotowano mnie ze tutaj juz tak dobrze nie bedzie. Nic bardziej mylnego. Oczywiscie hotel nie jest najnowszy ale zadbany, to widac. Świetne położenie, ładne plaże, genialna kuchnia. W hotelu mnostwo rodzin z dziećmi, chociaz ja bylem tylko z zona i tez milo spedzilismy czas. Polecam ten hotel z czystym sumieniem. Jeśli ktos oczekuje luksusow niech dołozy 2 tys i wybierze inne miejsce.
Świetne położenie. Bardzo dobra kuchnia. Miła obsługa
Bardzo słabe animacje wieczorne dla dorosłych
LOKALIZACJA : środek wyspy z dobrym dojazdem na lotnisko . 20 minut pieszo od portu - promenadą wzdłuż wybrzeża przy hotelu brak jakiejkolwiek plaży !!!! najbliższa około 200-250 m - przy innym hotelu - plaża sztucznie usypana ! Leżaki i parasole płatne. HOTEL : hotel stary wymaga remontu i bieżących napraw - ubytki w fugach , w farbie elewacyjnej itp. Z daleka wygląda dużo lepiej . JEDZENIE : śniadania i obiady - słabe , kolacje dość dobre . Plusem są świeże soki z owoców oraz pizza robiona na miejscu . OBSŁUGA : Polki w recepcji i na barze - pomocne i bardzo miłe :-) pozostali raczej ospali POKOJE : dobrze wyposażone , codzienne myte i sprzątane , dość duże , materace wygodne BARY : przy basenie niestety czynny dopiero od 11:00 , oferuje kawę z automatu i oryginalne napoje typu fanta itp. PLAŻA - brak !!! - na przedłużeniu hotelu nie ma plaży i nie można nawet podejść do wody . trudno korzystać z ALL jeśli jesteś na plaży gdyż trzeba zasuwać 250 m do hotelu . ZAKWATEROWANI : głównie starsze osoby - 55+ oraz trochę parek z dzieciakami . Ogólnie hotel nudny - 3 baseny w tym jeden podgrzewany , brak miejsc pod parasolem - wszyscy rezerwują rącznikami już wcześnie rano . Słabe animacje jak i wódka :-) 25% :-) Raczej nie polecam - wybrałbym już ten obok - też z sieci Elba Carlota czy coś takiego . Polecam wypożyczyć auto na 2-3 dni ( polo na 2 dni 65 Euro ) i jechać na inne plaże - polecam Carralejo obok hoteli Riu - piękne prawdziwe plaże , które mają kilka kilometrów . Jak dla mnie hotel na 3,5 * a mam porównanie gdyż byłem już w kilkudziesięciu hotelach w ciepłych krajach .
Hotel w dość dobrym położeniu ogólnym na wyspie - środek wyspy , 25 minut od lotniska
BRAK PLAŻY !!!! najbliższa sztuczna plaża ok.200m , do remontu , słabe animacje ,
W porównaniu do pobytu w Grecji to bardzo zadowolona co do hotelu, bynajmniej cokolwiek się działo np. artyści śpiewający i grający live. W zasadzie jak na zdjęciach, faktem jest że widać zużycie mebli czy płytek w łazience. Promenadą blisko do centrum, miła obsługa, dobre jedzenie: każdego dnia na kolację stół tematyczny: owoce morza, sushi, smakołyki meksykańskie itp. Plaża przy hotelu sztucznie zrobiona, dalej 500m druga plaża ale bez porównania z tą na płn w Corralejo czy na płd w dzikiej Costa Calma - tam przepięknie. Jeśli ktoś szuka odpoczynku to wyspa jak najbardziej godna polecenia, ale jeśli ktoś szuka rozrywki to już gorzej. Polecam zwiedzanie wyspy którą można zobaczyć w jeden dzień. Gdyby ktoś bał się sam wypożyczyć samochód by zwiedzić lub nie wie co zobaczyć i gdzie polecam naszego rodaka Pabla, który tam mieszka od 10 lat i pokaże to co ktoś chce zobaczyć
miła obsługa, dobre jedzenie, przy oceanie
gdy komuś przeszkadzają samoloty nad głową
Dobry dojazd, miłe i szybkie przyjęcie przez recepcję. Bez głośnej muzyki. Możliwość udziału w dodatkowo płatnych bardzo atrakcyjnych wycieczkach i wynajęcia samochodu. Dużą atrakcją dla dzieci i sympatyków są przebywające na terenie wokół hotelu koty, duże ryby w strumykach i sporo ciekawej roślinności. Animacje i wieczorne występy również z muzyką na żywo. Bardzo miła i relaksująca atmosfera. Jedzenie bardzo dobre, świeże, duży wybór. Niezwykłe krajobrazy i duzo roslin w Polsce doniczkowych - na Fuercie rosnących i kwitnących w ogrodzie. ,
Pięknie położony, blisko plaży, ładna architektura, wygodnie i stylowo urządzony, windy, przestrzeń, bardzo czysto. Bardzo sympatyczna obsługa.
Brak krytego basenu z ciepła wodą na chłodniejsze miesiące.
Generalnie bardzo zadowoleni wróciliśmy. Hotel przywitał nas lampką szampana pokoje były czyste bez robactwa całkiem ładne z wanną i prysznicem, bidetem itp - ręczniki wymieniane duże małe praktycznie codziennie - basenowe dodatkowo płatne wiec warto zabrać ze sobą. Teren obiektu bardzo ładnie zaaranżowany jak ktoś lubi naturę zdecydowanie polecam - piękny ogród. Duże baseny, jest gdzie popływać. i zwykle max 5-6 osób w wodzie - reszta przyjeżdża chyba tylko dla opalenizny także komfort pływania często samemu. Jedzenie bardzo dobre różnorodne codziennie wieczorek tematyczny czy to founde czy meksykański czy azjatycki. Bardzo polecamy! Haters gonna Hate - ale dla mnie głupotą i marudzeniem jest się czepiać!
- bardzo dobre jedzenie - w sumie 3 baseny - jakuzi i leżaki z bombelkami - siłownia - niewielka ale jest - obsługa bardzo miła - all inclusive jest naprawdę all inclusive
- trochę daleko do ładnej plaży, ale ta w pobliżu wystarczy do wypoczynku
Hotel dla biednych emerytów angielskich, bez obrazy. Dla mało wymagających, mało przystosowany dla dzieci, wielkie schody w lobby. Basen dla dzieci oprócz tego, że do kolan nic dla dzieci nie miał. pierwszy hotel, w którym po śniadaniu nie można było wypić kawy w lobby, ponieważ bar był zamknięty. Mam wrażenie, że opinie pozytywne piszą ludzie, którzy po za wyspy kanaryjskie nie jeżdżą. Zwiedziliśmy cały świat i był to jeden z gorszych hoteli, w ktorym mieliśmy okazję być. Siedząc na tarasie ma się wrażenie mieszkania na lotnisku. Bardzo mały ogród. Plaża nie pod hotelem, bardzo średnia. Mięso na kolacji niejadalne. Frytki, i ziemniaki w obierkach, hamburgery. Makarony bez smaku. Soki owszem były. Hotel może dwadzieścia lat temu był niezły, teraz bardzo średni. Nie polecam
Brudne pokoje, niezmienione ręczniki przez cały tydzień, mały basen, brak atrakcji dla dzieci na basenie, zjeżdzalnia do wysokości kolan, bardzo słabe dania mięsne
Hotel naprawdę godny polecenia, fajne baseny, dobre posiłki, animacje dla dzieci i dorosłych:). Polecam!
Hotel położony blisko lotniska, co przy podróży z dwójką małych dzieci jest olbrzymim plusem :)
Jedyny maleńki minusik za brak animacji w języku polskim.
w hotelu byliśmy w czerwcu 2014 z tui hotel bardzo fajny pokoje też lokalizacja również bez zarzutu piekna promenada do plazy pieszczystej trzeba pojsc lekko w lewo tam piekna plaza piekny mialki piasek dno bez kamieni blisko hotelu centrum handlowe z marketem spar jak i rowniez sklepy z ciuchami kosmetykami pamiatkami butami wiatr wieje ale nie byl jak dla mnie meczacy na wieczor przyda sie bluza warto wziac wycieczke fakultatywna na lanzarote(niezapomniane widoki/miejsca)jak i do parku OASIS(tam koniecznie isc karmic zyrafy i lemury!!nalezy zakupic dla nich odpowiednie pozywienie na miejscu)mozna tez tam poplywac z lwami morskimi oraz przejechac sie na wielbłądach
-fajne baseny ze słodką woda -duzo animacji w ciagu dnia dla dzieci na basenie a wieczorami w barze -hotel przy oceanie -blisko centrum handlowe -większość gości polsko i angielsko-języcznych -pokoje przestronne -na śniadania soki miksowane z owocow smaki do wyboru:pomarańcza,arbuz,melon papaya,banan,owoce leśne -ładna promenada do spacerowania -czyste otoczenie
-można spotkać karaluchy choć my na szczeście w naszym pokoju ich nie spotkaliścmy ale były widziane w hotelu
Hotel świetny, czysty ,zadbany, bardzo miła obsługa , pokoj codziennie sprzątany, jedzenia mnóstwo, owoce warzywa do wyboru do koloru desery .... ogólnie hotel oceniam bardzo pozytywnie na duzy plus. dodam ze bylismy z dójka małych dzieci , minus za brak animatora dla dzieci w j. polskim ale dały rade. wieczorne występy umilały dodatkowo pobyt. Drinki średniej jakości ale tez nie były makabryczne:) MInus za odcinanie opasek w.g. uznania osob pracujących recepcji, w związku z tym koczowanie do wieczora w hotelu i to juz z dziecmi była masakra . Zakwaterowanie od godz. 14 (przylot godz. 8) i dostalismy opaski, wykwaterowanie godz. 11 bez opasek (wylot godz. 22) .
blisko lotniska, fajne polozenie wypadowe, blisko plazy publicznej, blisko centrum handlowe chociaz dla nas mało przydatne,
nie ma.
Witam. Byłam w tym hotelu od 13.X-27.X.2013 z mężem i 4 letnią córeczką. Hotel bardzo przyjemny, położony w spokojnej miejscowości. Spacerkiem wzdłuż wybrzeża do tzw. centrum około 25min.może mniej. Fantastyczna plaża z mięciutkim i słonecznym piaskiem. Niestety na plaży leżak płatny 3Euro, parasol również. Aby z hotelu dostać się na plażę trzeba przejść przez bramkę na kartę od pokoju i dojść około 100-200m. i jest się na miejscu. Przy hotelu znajduje się centrum handlowe z huśtawkami dla dzieci itp. Na terenie hotelu dwa baseny. Duży o tej porze roku dla dzieci trochę chłodny (ale jak to dzieci były i takie które tam siedziały cały dzień) i brodzik 50cm głębokości. Niestety niezbyt duży, a jedyne atrakcje w nim to pluskający grzybek i bardzo malutka zjeżdżalnia wysokości do pół uda osoby dorosłej. W ciągu dnia dla dzieciaków mini klub i bardzo fajna obsługa animatorów (organizowali różne zawody, zabawy itp.), a wieczorem codziennie o 20:30 mini disco dla dzieci, a później codziennie coś innego (bingo, pokazy iluzjonistów, pokazy zwierząt: ptaki, gady, ssaki), koncerty na żywo. Jedzenie bardzo fajne. Codziennie coś innego, od szynki parmeńskiej, po owoce morza, sushi, potrawy kanaryjskie, do wina musującego na śniadanie. Przepyszne na śniadanie soki z wyciskanych owoców (niestety nie codziennie). Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego. Wiadomo, że po 2 tygodniach to może menu się znudzić, ale nie przesadzajmy, bo w domu nie każdy serwuje na posiłki stoły szwedzkie i dużą ilość dań do wyboru to jest jednak Europa, a nie np.Egipt gdzie z jedzeniem u nich marnie. Bardzo miła obsługa, super animatorzy dla dzieci zwłaszcza pan (nie pamiętam imienia chyba Frank czy coś takiego nie chcę go obrazić, łysy) był zabawny, a dzieci bardzo go lubiły. Dziewczyny również bardzo aktywne w zabawach z dziećmi. Pokoje przyjemne, dość duże, nie zawsze extra czyste, ale ujdzie. Chcę bardzo podziękować obsłudze za fajne wakacje.
BARDZO PRZYZWOITY HOTEL Z ŁADNYM BASENEM I SUPER JEDZENIEM W WERSJI ALL INCLUSIVE -4 RESTAURACJE(BARY) CZYNNE 8.00 -23.00 NA "ZMIANY" ZAWSZE W TYM CZASIE MOŻLIWOŚĆ ZJEDZENIA CZEGOŚ LUB SKORZYSTANIA Z NAPOJÓW BEZ I ALKOHOLOWYCH. OK. 100 M CENTRUM HANDLOWE ZE SKLEPAMI I MARKETEM SPOŻYWCZYM A ZARAZ ZA NIM DLA SZUKAJĄCYCH DODATKOWEJ KASY LUB......... MAJĄCYCH JEJ ZBYT WIELE KASYNO GRY
Ciekawa cenowo oferta (jak na 4*), ale niestety zawiedliśmy się na czystości. W pokoju oprócz nas zamieszkiwały imponujące karaluchy - w życiu takich nie widziałam (załączam fotkę). Pokoje duże, przestronne. Każdy z balkonem i widokiem na ocean. Poza sezonem baseny podgrzewane. Dużo atrakcji dla dzieci. Jedzenie urozmaicone. Ciekawa oferta all inclusive. Bardzo miła obsługa. Lokalizacja hotelu bardzo dobra - 8km od lotniska (nie przeszkadza to w odpoczynku), obok plaża przy oceanie z leżakami (piaszczysta), centrum handlowe za rogiem (z marketem typu nasze małe tesco, kinem, kręglami itp.), Mc Donald naprzeciwko :) Wifi w hotelu jest, ale ledwo działa. W Mc Donaldzie było lepiej :) Te wszystkie plusy jednak przekreślają dla mnie nieproszeni lokatorzy.
Witam, chcę napisać,że opinie o hotelu są mocno przesadzone. Pokoje rzeczywiście czyste, obsługa ciepła i bardzo miła. Mówią trochę po polsku, posiłki na stołówce też opisane w naszym języku.;blisko lotniska, piękny widok na ocean, ładna promenada , dobre , nieoszukane drinki na tym koniec zachwytów, Czegoś w tym hotelu zabrakło. Posiłki obfite, ale po tygodniu tak naprawdę już nie chce się jeść tego samego. Animacji brak, do miasteczka tak naprawdę daleko, komu o 21,00 chce się jeździć na dyskotekę nie wiadomo gdzie-zanotowałam jedna w miasteczku. Animacji tak naprawdę nie ma-ani wieczorem ani w ciągu dnia. Proszę zabrać off-a, pełno małych, wrednych muszek przy basenie. Wyspa nie zachwyca. Jednodniowa wycieczka pokaże naprawdę wszystko.Dziwna przerwa w all inclusive miedzy obiadem a kolacją. Nic do zjedzenia-jeszcze się z tym nie spotkałam.Nie jestem osoba bardzo wymagającą ,ale parę takich drobiazgów może trochę popsuć ogólne wrażenie. Byłam w Turcji w tańszym, co prawda pięciogwiazdkowym hotelu ,i nawet nie próbuje tych wyjazdów porównywać....
bradzo dobry hotele z pysznym jedzieniem duzy wybór, miła atmosfera, animacje dla dzieci i dorosłych super, pokoje duze sprzątane czyste, balkon duzy sprzątany, raz w tygoniu wieczór hiszpański , w hotelu dwa sklepiki wypozyczalnia aut, bardzo dobre drinki, piwo lody od 10 do 18 dla dzieci i dorosłych napojke nalewa sie samemu w barze od 16 przekoski przy barze kolakcja o 18.30 do 21 odchaczaja pokój na kolację takze wchodzimy raz i koniec, obiad jemy do woli i śaniadanie też basen jeden duzy i brodzik miejsca dobre zajmowane o 7. rano recznikiem dobrze załozonym za fotel bo wieje bardzo i spadnie nikt nie zrzuca,duzo polaków , animacje dla dzieci w ciągu dnia i mini disco o 20.45 a dla dorosłych animacje o 21.45, wykwaterownie o 12.00 z pokoju w maju bardzo ciepło już wiatr przyjemnie chłodzi
Minus, głowny jak dla mnie plaza, podczas wycieczki na południe widzielismy znacznie, ładniejsze plaże, zdecydowanie - kolejnym razem wybiore południe.
Bardzo dobry hotel na spokojny, rodzinny wypoczynek, nie dla singli :). W bezpośredniej okolicy brak atrakcji, ale jest to dodkonalęł miejsce na spacery, plażownaie i leniuchowanie z książką. Bardzo muiły personel hotelu, czyste, duże piokoje z widokiem na ocean, sejf płarny 4 euro na dzień, bezpłatne wifi w lobby, ręczniki plażowe za kaucją zwrotną 10 euro za 1 ręcznik. Dobre jedzenie, dużo ryb i owoców.