Elba Lucia Sport & Suite

3.5

Pobyt w hotelu miło spedzony. W pokoju czysto, dobre jedzenie. Miła obsługa

Hotel spełnił nasze oczekiwania, pokoje duże z aneksem kuchennym i dużym balkonem, jedzenie smaczne choć niezbyt urozmaicone ale pamiętajmy że to hotel 3* trochę daleko do plaży Ale jeździ darmowy bus. Obsługa miła i pomocna, w hotelu panuje luźna i przyjazna atmosfera.

Pokoje proste i czyste, piękny ogród , pomocna kontaktowa obsługa ,

Podczas pobytu na terenie hotelu ktoś wszedł do pokoju i ukradł pieniądze z portfela. Po wizycie złodzieja zamek w drzwiach inaczej działał. Znajomym ktoś wszedł w nocy do pokoju (przekręcił kluczem zamek) i jak zorientował się, że ktoś jest w środku, szybko uciekł. Na recepcji usłyszeli, że jeden klucz pasuje do kilku pokoi, na co inna osoba z recepcji powiedziała, że jest to niemożliwe. Ale jednak tak im powiedziano. Lepiej brać ze sobą wszystkie wartościowe rzeczy nawet, gdy idzie się tylko na obiad albo do baru. I radzę zwracać uwagę na pewną osobę pracującą w hotelu, która jest z zewnętrznej firmy i uważnie obserwuje gości ;) Na noc polecam zostawiać klucz w zamku, żeby nikt nie wszedł.

Wspaniały hotel! Jedzenie przepyszne, codziennie byliśmy zadowoleni. Były nawet kolacje tematyczne- meksykańskie, włoskie, azjatyckie itd. Uznanie dla kucharzy. Alkoholu pod dostatkiem, duży wybór. Obsługa najlepsza! Kelnerzy, barmani, animatorzy- przesympatyczni. Nigdy nie spotkałam aż tak pozytywnej obsługi. Pokoje może nie świecą nowością, ale są w porzadku. Jedyny minusik, że trochę daleko do centrum, ale można podjechać autobusem, taxi bądź przejść promenada i pooglądać wiewiorki. Jest też droga na skróty;-) Reasumując polecam ten hotel z całego serca!! ??????

Nazwa  Elba Lucia Sport & Suite
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Caleta de Fuste
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, windsurfing, tenis, bez paszportu

Przestronne pokoje typu studio i apartamenty.

Bogata oferta sportowa: siłownia, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, boisko multisportowe, 2 korty do squasha.

Hotel położony jest 2 km od centrum Caleta de Fuste (duży wybór restauracji i sklepów) i ok. 6 km od lotniska w Puerto del Rosar

Długie, piaszczyste plaże idealne do relaksu i kąpieli słonecznych

6.5

3.5

Wyświetlono 43 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kris

Pobyt - Maj 2023

Pobyt w hotelu miło spedzony. W pokoju czysto, dobre jedzenie. Miła obsługa

Zalety

Jedzenie, kompleks sportowy

Wojciech

Pobyt - Styczeń 2022

Zalety

Duże pokoje, jedzenie, atmosfera

Wady

Położenie daleko od plaży i miasta

Paula

Pobyt - Styczeń 2022

Pokoje proste i czyste, piękny ogród , pomocna kontaktowa obsługa ,

Zalety

Dobre Położenie , autobus do miasteczka sklepik ,

Wady

Moim zdaniem nie ma

4.1

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

W hotelu znajduje się sklepik, w którym można kupić przekąski, klapki, podstawowe kosmetyki itp. Obsługa restauracji i baru jest świetna, szczególnie pani Fernanda i pan Ismael. W pokoju jest dobrze wyposażony kącik kuchenny. Tematyczne kolacje: kuchnia meksykańska, amerykańska, włoska itd. Jedzenie dosyć dobre, jednak czasem bez smaku.

Wady

ZŁODZIEJE WCHODZENIE DO POKOI GOŚCIOM Goście w All Inclusive mają do wyboru tylko 4 drinki. Czy barman zrobi inne (z karty dla gości z zewnątrz, którzy przychodzą i płacą) zależy od jego odwagi ;) Lokalizacja hotelu słaba. W pobliżu nie ma nic poza innymi hotelami, najbliższe miasto jest 3km dalej. Pokoje są stare, odnowienie polegało na pomalowaniu scian trzema warstwami farby. Dużo mrówek. Pokoje nie są do końca czyste, w moim były brudne fotele. Śniadania i obiady monotonne.

Pobyt - Listopad 2021

Zalety

Jedzenie, alkohol, obsługa

Wady

Trochę daleko do centrum

Edward

Pobyt - Styczeń 2020

Blisko lotniska ( 10 min) szybka rejestracja i można wypoczywać nad słonecznym basenem. Bar jest tylko ta od 10,30 do 17,30, potem w głównym budynku nad recepcją od 18,00 do 23,00. Jedzenie dobre , drinki , piwo najmocniejsze jakie spotkałem , a byłem w wielu hotelach.Od hotelu 10 mi. pieszo kamieniste klifowe wybrzeże i piękne widoki na ocean, można spacerować po ścieszce wzłóż wybrzeża ok. 4 km. i dojść do plaż co za chwilę. Dojazd na małe ;plażątka; autokarem z pod hotelu (pierwszy o 10,20 ) i jak chcesz być tam dłużej to obiad musisz odpuścić bo powrót po 14,30. Dobrze że zima i mało ludzi zabiera z kilku hoteli , bo więcej kierowca nie zabierze i czekasz na następny. Reasumując wczasy tam to pobyt w hotelu i wypad na jeden dzień zwiedzić wyspę ( wypożyczalnie tanie i paliwo też ) Tam zobaczymy najpiękniejsze , jeszcze nie naruszone przez wczasowiczów plaże. Pamiątki kupicie najtaniej na bazarze ( przejeżdża tam autokar) w soboty i wtorki od 9.00 .Zimą wieczorki bardzo skromne w barze więc przy piwku jakoś czas zleci.

Zalety

Jak na 3 gwiazdki to OK. Czysto wszędzie , jedzenie dobre . Dbają o wczasowiczów , tylko do plaży piaszczystej daleko , pomimo, że jedzie autobus darmowy za fry.

Wady

Jak na 3 gwiazdki to powiem że nie ma wad. Na Fuerte i w ten rejon jeździmy zimą wypoczywać na słońcu i zwiedzić samochodem wyspę . Na to wystarczy 7 dni. Nie widziałem klimy w pokojach więc latem może być problem.

Pobyt - Grudzień 2019

Idelny hotel dla par. Jedzenie obłednie dobre , czysto , woda w basenie czysta i zimna idelana do schładzania się. Polecam każdemu. Januszom odradzam nie ma schobowego i rosołu, nie można jeść topless w restauracji z owłosioną klatą... to nie mielno czy mazury

Zalety

Brak ruskich

Pobyt - Październik 2019

Polecam ten hotel dla ludzi ceniących spokój relax i pyszne jedzenie ...

Zalety

Obsługa i jedzenie, jedzonko pierwsza klasa. Pyszne nie przesolone paradise for my stomach?

Wady

Brak. Wszędzie blisko i widoki zapierają dech w piersiach

Pobyt - Październik 2019

Polecam ten hotel dla ludzi ceniących spokój relax i pyszne jedzenie ...

Zalety

Wady

Brak. Wszędzie blisko i widoki zapierają dech w piersiach

Natalia

Pobyt - Marzec 2019

Byłam w tym hotelu przez tydzień od 14 marca 2019 r. Był to bardzo udany pobyt. Apartament super, osobna sypialnia daje duży komfort. Pokój był z tarasem. W pokoju nie było klimatyzacji, ale w marcu nie była potrzebna. Na plażę można pojechać darmowym autobusem, a wrócić pieszo. Polecam spacery przez piękną "pustynię" (o każdej porze dnia). Cudowne zdjęcia można tam zrobić. Wiatr był silny zdarzało się, że jednocześnie było mi bardzo gorąco i miałam gęsią skórkę od zimnego wiatru. Jedzenie w hotelu świetne. A drinki lepsze niż miałam w hotelu 4* na Lanzarote. Chętnie jeszcze raz wyjechałabym do tego hotelu, ale nie znajduję ofert.... Szkoda. Szczerze POLECAM! Temperatura odczuwalna od 14 do 21 marca 2019 to nawet ponad 30 stopni w słońcu. (szukałam przed wyjazdem w poradnikach, że to około 21 stopni, hmm pewnie w cieniu). Można się dobrze opalić.

Zalety

* dobre jedzenie, * położenie na wzniesieniu, piękny widok, * sam hotel jest bardzo duży i wart zwiedzania, * "marsowa pustynia" w pobliżu - koniecznie trzeba się po niej przejść, * nie mam rzeczy, do której mogłabym się przyczepić - naprawdę porządne trzy gwiazdki, * na pewno kupię pobyt w tym hotelu ponownie.

4.2
Ola

Pobyt - Grudzień 2018

No cóż, wspaniała obsługa nadrabia wady hotelu, spędziliśmy przyjemne 2 tygodnie (często bywając poza hotelem) natomiast do tego hotelu już nie wrócimy. A nie należemy do klientów wymagających... Byliśmy w tym miejscu wyspy już 3 raz ale zdecydowanie najsłabiej trafiliśmy jeśli chodzi o hotel. Wymaga odświeżenia-szczególnie recepcja i stołówka. Natomiast tak jak pisałam wcześniej- dzieki obsłudze wrażenie z wakacji pozostaje pozytywne. Wspaniali animatorzy!!!

Zalety

Przemiła obsługa jakiej nie spotkałam w żadnym innym hotelu! Dodatkowo dobre All inclusive w barze, bezpłatny bus na plażę kilka razy dziennie ( lub taxi na plaże za 4-5 eur), przestronne pokoje - na 4 os rodzinę otrzymaliśmy 2-pokojowy lokal z aneksem i wyjściem do ?ogródka?, animatorzy na 6+ !!!

Wady

Zdecydowanie położenie, bardzo monotonne posiłki (nigdy na All Inclusive nie spotkałam się z aż taką monotonią choć trzeba przyznać że jedzenie smaczne); mała stołówka z zapachem gar kuchni, nie za czysto... brak placu zabaw dla najmłodszych przez co nie mają co robić nawet w okolicy, pościel nie zmieniona ani razu przez 2 tygodnie; hotel wymaga odświeżenia; późno mini disco bo o 20:45 i trwa jedynie 15 min...

Kamil

Pobyt - Październik 2018

Wiele osób podaje położenie jako wadę, osobiście nie powielam tego zdania, do miasteczka 30 min pieszo z przepięknym widokiem. W mieście od razu wynajęliśmy rowery, którymi potem się przemieszczaliśmy więc dojazd zajmował dosłownie 5 min. Do stolicy wyspy jeździ autobus z miasteczka za 1,5 euro (dojazd zajmuje max 10 min) a dla leniwych do miasteczka zamiast spaceru czy przejażdżki rowerem można dotrzeć darmowym autobusem i dosłownie są to kilkuminotowe trasy, osobiście polecam wycieczkę objazdowa po wyspie (jednodniowa) oraz wypad na Cofete (najpiękniejszy widok, żadne zdjęcie nie oddaje tego co tam można zobaczyć)

Zalety

Miła obsługa, Dobre jedzenie, Porządek

Ola Tt

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel w zupełności spełnił moje oczekiwanie. Byliśmy na wakacjach we dwoje, dostaliśmy duży, czysty apartament z balkonem. Widok może nie był zachwycający ale można było dostrzec ocean. Plaży przy hotelu nie ma, jest za to piękne kamieniste wybrzeże, które warto zobaczyć. Do centrum można się bardzo łatwo i szybko dostać autobusem odjeżdżającym z hotelu, taksówką lub spacerem wzdłuż oceanu. Jedzenie w hotelu super, szybko dokładane tak, że niczego nie brakuje. Barmani nie szczędzą alkoholu i są bardzo mili. Ogólnie nie mogę znaleźć wad hotelu, jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu i jak najbardziej możemy to miejsce polecić.

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa. Pokoje czyste, często sprzątane. Bardzo dobre all inclusive. Super atmosfera.

Wady

Brak większych wad

Kamila

Pobyt - Czerwiec 2018

Pokoje czyste i przestronne, piękny basen (chociaż woda w nim bardzo zimna). Obsługa, barmani i personel w restauracji bardzo pomocni, życzliwi i uśmiechnięci (nie żałują alkoholu ) Dzieci mają co robić, animacje, zajęcia przy basenie, bilard, ping pong Jedynie daleko do plaży, chociaż dowozi darmowy bus kilka razy dziennie. Sama miejscowość i otoczenie- średnie, dużo się buduje lub pustostany. Centrum- przy hotelowej plaży- zdecydowanie fajniejsze otoczenie. Ogólnie bardzo polecam., z chęcią bym tam wróciła.

Zalety

Pokoje, posiłki, basen, drinki, obsługa, urozmaicenia dla dzieci, animacja

Wady

daleko do plaży (dowozi darmowy bus) położenie hotelu nieciekawe, na odludziu, czasami wkoło basenu poniewierały się puste, plastikowe kubki, ale to już wina samych ludzi a nie obsługi

Sebastaian

Pobyt - Marzec 2018

Mrówki w pokoju.Byliśmy z małym dzieckiem i wiecie co recepcja dała nam do spryskania MUCHOZOL na mrówki w pokoju.

Zalety

W miarę spokojna okolica. Pozdrawiamy Raafaela ratownika przy basenie - gościu pracuje za trzech i w dodatku ciągle obserwuje dzieci -super ratownik.

Darek

Pobyt - Styczeń 2018

Hotel jest po prostu średni i lata świetności ma już za sobą. Ogólne wrażenie nie jest jednak złe. Na pewno może służyć jako doskonała baza wypadowa.

Zalety

Miła obsługa, szczególnie na recepcji oraz w barze.

Wady

Hotel jest położony za daleko od plaży. Śniadania są serwowane "pod" Anglików. Dla nas za mało różnorodne. Spodziewałem się na kolacje owoców morza. Prawie ich nie było.

Barbara

Pobyt - Grudzień 2017

Ogólne wrażenie bardzo dobre. Przyjemny hotel za rozsądną cenę. Główną i chyba jedyną wadą hotelu jak dla mnie jest jego położenie. W linii prostej do morza jest bardzo blisko ale w okolicy są same domy prywatne albo place budowy. Z plaży można korzystać w Caleta del Fuste, spacerem można na nią się dostać w około 40 minut albo autobusem bezpłatnym, który jedzie bezpośrednio spod hotelu kilka razy dziennie.

Zalety

pyszne jedzenie, bardzo miła obsługa, bardzo duży pokój jak na dwie osoby

Wady

położenie, w okolicy hotelu jest parę domów, jedna kawiarnia, brak plaży, ogólnie wrażenie pustki

3.8

Pobyt - Październik 2017

Byliśmy na początku października. Pokój typu studio - obszerny i z wyjściem na patio dookoła basenu (plus). Niecodziennie sprzątany, niecodziennie wymieniane ręczniki. Na podłodze płytki, nie ma klimatyzacji!!! (może na piętrach jest?) Od rana walka o leżaki więc przypięte łańcuchami do jakiejś 9-9:30. Jedzenie koszmar - na śniadanie jajka gotowane, jajka sadzone, parówki ale chyba z mąki, przesolony bekon i tak przez 7 dni. Na obiad udka kurczaka, jakaś ryba, jakaś pieczeń i jakiś gulasz, ryż, makaron i warzywa z mrożonki i tak przez 7 dni. Na kolację tak samo. Brak świeżych owoców i warzyw. 2 razy były frytki, raz kalmary (przynajmniej tak były podpisane), 2 razy oliwki i raz melon. Jeśli macie upodobania brytyjskie spodoba wam się fasolka do sniadania. Kolejny minus zbyt mała restauracja, wiecznie oblężona, a na tarasie tylko 5 stolików. Brudny i hałaśliwy bar z pięcioma stolikami na tarasie nad ulicą, nie ma wieczorem dokąd pójść. Pogoda spoko, 28-29 stopni ale wiaterek przyjemny więc nie gorąco. Dużo zieleni wokół basenu - pokoje na dole które mają wyjście bezpośrednio na patio zacienione i nie gorące. Basen super czyściutki. Goście w większości Anglicy, trochę Hiszpanów z dziećmi.

Zalety

ładnie zagospodarowany basen i teren dookoła niego, dobre drinki, miła obsługa

Wady

jedzenie, położenie, malutka restauracja, malutki bar, nie ma wieczorem dokąd pójść

1.8
Olek

Pobyt - Wrzesień 2017

Jedzenie, mały wybór, codziennie praktycznie to samo, jedzenie przy basenie dno, animacje na poziomie 1, łóżka w pokojach dwa oddzielne złączone które rozchodzily się na boki, a ogólnie w hotelu nie było zbyt czysto, tarasy czy schody masakra, jedyne co to obsługa restauracji fantastyczna i ogólnie pracownicy całego hotelu bardzo pomocni i mili

Zalety

Dobre drinki

Michał

Pobyt - Wrzesień 2017

W hotelu nie przywiązywali dużej uwagi co do czystości, było względnie, za to dbali o zielone roślinki , które faktycznie mają ciężko w tamtym środowisku. O dziwo Anglicy byli WADĄ tego hotelu, dla osób lubiących nocne życie daleko do rozrywek(można skorzystać z taxi), polecamy wycieczki w szczególności Cofete (koniecznie z Grzesiem)

Zalety

Obsługa, nie żałują alkoholu, względny spokój, pokoje przestronne, polski kanał TV, trzy razy w tygodniu muzyka na żywo, zajefajne frytki,

Wady

Anglicy, odległość do plaży,nie ma gdzie spacerować,

Elba Lucia Sport & Suite