hotel czysty , olbrzymi, jedzenie ok , obsługa dobra, oraz przecudowna Pani rezydent Agata - więcej takich komunikatywnych osób w coral travel
przepiękny widok na morze
brak wi-fi w pokojach ( niestety tyko w recepcji), brak jakichkolwiek animacji
Ogólne wrażenia pozytywne, hotel położony blisko morza, na plaży leżaki i materace bezpłatne, smaczne jedzenie, bardzo miła i pomocna obsługa
Położenie blisko morza, ładna okolica, darmowe leżaki i materace na plaży, miła obsługa, smaczne jedzenie
Hotel wymaga remontu, przestarzałe sprzęty, basen mógłby być bardziej zadbany, monotonne śniadania
Pokoje zatrzymały się 20 lat wstecz. Chcecie w all inclusive ze szkła się napić a nie z plastiku ? Musicie dać napiwek, zresztą obsługa sama wam o tym przypomni ;) na śniadania nawet nie ma co wstawać, dramat. Obiady i kolacje w miarę ok. Woda w basenie ciepła ale słona. Morze cieplutkie.
Standard łazienki ? Jak na ogródkach działkowych w Polsce, chociaż nawet u nas w altanach działkowych lepiej..
Jeżeli ktoś oczekuje hotelu luksusowego, to niech go nie wybiera. Ten hotel niestety lata świetności ma za sobą to widać jak i w pokoju i łazience, ale da się wytrzymać - chyba że ktoś jest strasznie nietolerancyjny. Pokoje “sprzątane” codziennie, celowo dałem “” bo to dzięki wymianie ręczników i ułożenie pościeli i piżamy, przetarcie scierą podłogi i to tak niedokładne, że …. Położenie fajne - blisko na nowej mediny, do starej części miasta taksówka 15-20 Dinarów. Blisko do plaży - przejście tylko przez dwupasmową ulicę. Plaża wystarczająca duża, ale niezbyt czysta choć koszy na śmieci nie brakuje, dużo petów, betonowych odpadów i kamieni. Bar na plaży serwuje tylko napoje bezalkoholowe. Ręczniki plażowe za kaucją 20 Dinarów. Śniadania beznadziejne, reszta posiłków do zaakceptowania. Dużo arabskich turystów (koniec września 2024) to było 80-90% , którzy w restauracji zostawiali po sobie niesamowity syf, resztki jedzenia zamiast na talerzu lądowały na stole, widoki powalające. Wkurzające było w barze w lobby podawanie wszystkiego do picia w malutkich plastikowych kubeczkach - piwo dobre (tunezyjski browar Celja) ale podawane w tych kubeczkach wyglądało komicznie i zapewniało dużo ruchu :-)
Bliskość plaży , mariny
małe , plastikowe kubeczki do napojów. Słabe śniadania, na świeżo codziennie tylko omlet
Hotel bardzo duży, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie ok, napoje nalewane bezpośrednio z butelek nie z dystrybutorów, obsługa sympatyczna ale goście hotelowi to bydło, którym daleko jeszcze do Europy. Mnóstwo grupek facetów z Algierii szukających zaczepki, w restauracji jeden wielki syf na stołach. Hotel ogólnie ok, w samym centrum przy butikach i plaży, codzienne animacje. Za napiwek mieliśmy wieczorem zarezerwowany czysty stolik.
Brud to chyba jedyne trafne określenie. Dodatkowo Utknęliśmy na balkonie, drzwi zatrzasnęły się od zewnątrz nie mieliśmy jak wejść do pokoju. Godzinę wzywaliśmy pomocy!!! Z obsługi nie przyszedł NIKT !!! Inni ludzie wzięli zapasowy klucz i oni otworzyli drzwi do pokoju i na balkon bo recepcja miała to w (...). Po rozmowie z recepcja dowiedzieliśmy się że telefon do nich nie działa bo jest odłączony 🤔 i to nie ich problem ze drzwi się zatrzasnęły.
Brud
hotel spełnił moje oczekiwania, morze, lokalizacja, dobre świeże jedzenie i cena, animacja, nie dla tych, którzy kochają luksus i maksymalny komfort bez kolejek i dużej liczby osób
Fantastyczna lokalizacja, hotel starszy, czysty, bardzo miła obsługa, jedzenie bardzo dobre. W ostatnim dniu pobytu miałyśmy awarię klimatyzacji i brak prądu, bez problemu dostałyśmy nowy pokój. Polecam. 😊
Hotel w centrum, jest wszędzie blisko, plaża jest naprzeciwko, leżaki dostępne o każdej porze, baseny,fajne animacje,atmosfera jest miła. Dużo gości w hotelu, jednak nie odczuwa się tłoku na stołówce, basenie i plaży .Można odpocząć.
Bardzo fajne miejsce zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Blisko plaża, ok jedzenie. Super animacje.
Miła obsługa, wszyscy uśmiechnięci. Wszystkie napoje podawane z butelek, oryginalne.
Pobyt w hotelu mieliśmy w okresie 30.05 do 7.06.24. Jest to obiekt 4* połaczony z hotelem o tej samej nazwie , ale 5*. w turystycznej dzielnicy Hammametu - Yasmine. Obiekt znajduje się w odległosci , tak + - 50 m od morza, wystarczy przejść przez 2 pasmową drogę. Hotel lata świetności ma już za sobą, ale zapewnia warunki pobytu. Pokój mieliśmy na I piętrze nr 1056, z balkonem i widokiem na ulicę i na morze. Personel hotelu bardzo życzliwy, pomocny i uśmiechnięty.
Zaletą hotelu jest jego lokalizacja, tuż przy morzu. W obiekcie są 2 sprawne windy i ułatwienia dla osób niepełnosprawnych. Naliczyliśmy 6 basenów zewnętrznych i 2 w budynkach, oraz 2 oczka dla dzieci. Są też zjeżdżalnie wodne, czynne w określonych godzinach. Przy basenach lobby bary z napojami. Na plaży są bezpłatne, parasole, materace, leżaki. Ręczniki plażowe pobiera się u ratownika za opłatą / depozyt? 20 dinarów od sztuki, przy zwrocie ręczników zwracają kwotę .depozytu. Codzienna wymiana
W odległości jakieś 200 m od hotelu jest Medina Hammametu i obok sklepy, bary, restauracje i dyskoteki. Głośna muzyka do 4 rano dochodzi do hotelu, nawet przy zamkniętych oknach. Może to stanowić trudność dla niektórych osób. Brak polskiego kanału telewizji / chociażby Polonii/ , ale są niemieckie, francuskie, angielskie i arabskie. Szafa ubraniowa zawierała tylko 1 wieszak. Klimatyzacja nie była jeszcze uruchamiana w ww. okresie.
Uwaga ,,,,,,,,setki lokalnych spolecznosci z calymi rodzinami z calej Afryki najezdzaja regularnie Hotel siejac spustoszenie w tak zwanej restauracj dla gosci all inclusive, przypominajaca bardziej stolowke wiezienna niz restauracje. Dywany sa tak brudne jakby pamietaly czasy Ottoman imperium. Jedzenie nie jest jadalne , smrod, brud,i niechlujstwo, talerze niedomyte, meble z lat 80 polamane ,poniszczone. Cztery gwiazdkowy Hotel, to jakis zart 😂😂.To co tu sie dzieje jest nie do opisania, Plaza brudna tony plastiku na plazy I w morzu , to nie jest zaden kurort co nazywamy w Europie tylko robienie z ludzi debili. Ignoranci .Hotel El Mouradi w Hammamet omijajcie z daleka!!!!!! Biura podruzy reklamujace to miejsce powinny natychmiast oddawac pieniadze . Nie polecam nikomu .
Brod smrod I niechlujstwo
Bardzo negatywnie oceniam ten hotel , poniżej jakiejkolwiek skali
Blisko plaża , życie nocne w Medinie
Brud , bałagan , brak jedzenia , wszystko w plastiku , porostu syf
Hotel ok ale wymaga generalnego remontu , podobnie jak stołówka , problem z ręcznikami w pokojach i kąpielowymi (wymiana ) tłumaczenie że problemy z pralką . no i plaża niestety brudna , o leżaki trzeba powalczyć i na basenach i na plaży .Tak ogólnie to na naciągane 3 z plusem.
Położenie , słońce.......
Klimatyzacja kapie i mocno hałasuje
Pobyt udany. Myślę że jeśli.ktos chce ponarzekać coś by znalazł. Dla mnie było ok.
Miła obsługa.
Za mało leżaków przy basenie.
Nie polecam, brudno, śmierdząco, w basenie słona woda. Jedzenie podane w brudnych naczyniach. Kilka filiżanek do kawy, pozostałe osoby piją kawę (jeśli nie przeszkadza im stęchlizna) w papierowym kubku.
brak,
Hotel wymaga kapitalnego remontu, wszystko zniszczone, stare
Bardzo słaba restauracja. Nie zasługuje na 4*. Kelnerzy nie znaja angielskiego. Wygladaja niechlujnie. Nie wydaja reszty mimo dodanego wczesniej napiwku ( nigdy nie maja drobnych!). W sali restauracyjnej krążą też kucharze w tak brudnych fartuchach, że chyba każdego zniesmaczy. Jeżeli nie zjedzono czegoś poprzedniego dnia, to bądź pewien że znajdziesz to w jakiejś "nowej"sałatce. Zabierz Laremid!!!
Z ogromnej ilości jedzenia (na pierwszy rzut oka), tak naprawdę nadają się do jedzenia tylko niektóre potrwawy.
Hotel ładny, z ładnymi pokojami i to wszystko!!
Obsługa bardzo słaba, do plaży przez 4 pasmową ulice, na której nie można się kąpać (nie sprzątane od miesięcy wodorosty). CiągŁy brak leżaków na basenie, "rycząca" animacja, obsługa fatalna i bardzo drogo, restauracja na 2*.
Plaża odzielona od hotelu szeroką, dwupasmową aleją. Wieczorem ruch jak na Alejach Jerozolimskich. Zanieczyszczona i niesprzątana. Przy basenie tłok i wojna o parasole oraz leżaki. Pokoje w porządku. Restauracja bardzo kiepska: jakość obsługi oraz menu pozostawia bardzo wiele do życzenia, jedzenie nieświeże, obsługa w restauracji niechlujna. Rezydentka biura Kopernik nieudolna i niekompetentna. Kręci jakieś interesy na boku, wymienia walutę, w ogóle nie interesuje się problemami turystów...
POLECAMMMMMMMMMM
NAPRAWDĘ WARTO
HOTEL BARDZO DOBRY
WLASNIE PRZYLECIELISMY Z TYGODNIOWYCH WCZASOW W EL MOURADI EL MENZAH. DOSTALISMY POKOJ NA BASEN, CO NAM ODPOWIADAŁO BO MOGLISMY WIECZORKIEM SKORZYSTAC Z ROOM SERVICE I NA BALKONIKU OGLADAC ANIMACJE, KTORE BYLY NA WYSOKIM POZIOMIE. TURYSCI Z BALKONAMI NA MORZE NARZEKALI NA STRASZNY WIATR. BARDZO UDANE WAKACJE. JEDZENIE I PICIE 24 H. SUPER SPRAWA BYLO TO, ZE PO WYJSCIU Z DYSKOTEKI HOTELOWEJ, NA KTOREJ TEZ DRINKI SA W ALL SZLISMY DO BARU NA PIZZE. POLECAMY!!
BLISKO DO PLAZY, SUPER SERWIS, WSPANIAŁE JEDZENIE I ALL!!!!!!!!!!!!
BEZNADZIEJNY SZEF BARMANOW W LOBBY