El Mouradi Club Kantaoui

3.5

Hotel tragedia. Zasługuje na 1* w standardzie polskim. 1. Toaleta przy lobby hotelowym w opłakanym stanie - a zwykle lobby i recepcja jest zawsze na maksimum wyremontowana. Proszę sobie wyobrazić do jest potem !!!!!!!! NIE SPOSÓB UŻYĆ TOALETY w tym miejscu !!!!!!!!! 2. W pokoju łazienka zagrzybiona , obrośnięta kamieniem. Otrzymaliśmy po reklamacji w recepcji klucze do 2 innych pokoi, które okazały się w takim samym opłakanym stanie !!!!!!!!!!! Nie skorzystałyśmy. . TRAGEDIA. Zastanawiałyśmy się czy się kąpać w 1 dniu czy nie szukać hotelu w okolicy na własną rękę. Tragedia !!!!!! 3. na Jadalnii jak w chlewie !!!! Nie obrażając mieszkańców chlewika. Kazali nam jeść na brudnych , poplamionych obrusach. Brak wystarczającego personelu. O firankach przy 2 osobowych stolikach do którego nas nadali nie wspomnę !!!!!! Ludzie musiałabym dziennie robić po 100 zdjęć, by to pokazać. Tragedia. Coś obrzydliwego. Parę razy nam się dousmażona ryba czy mięso zdarzyło. Coś okropnego. 4. Balkon niby po sprzątaniu bardzo brudny, sprzątaczka prawie nie sprzątała. Generalnie jak się nie zostawiło napiwku to uzupełniła tylko papier toaletowy, jakbyśmy byli ZOBOWIĄZANI FINANSOWAĆ sprzątanie osobno !!! Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam a 20 lat wyjeżdżam. Poręcz zniszczona, niebezpieczna, drzazgi wchodzą Pokój zakurzony 5. Fotele i stoły zniszczone, niehigieniczne. Na plaży i przy basenie praktycznie każdy leżak połamany, postrzępiony mam ręcznik o braku komfortu i uszczerbku na kręgosłupie nie wspomnę. ANI RAZU NIE ZNALAZŁYŚMY LEŻAKA niepołamanego (oczywiście nie byłyśmy o 8 rano na basenie i na plaży _ więc może ktoś inny miał. To samo stoliki. Coś przerażającego !!!! Gości Waszych traktują jak zwierzęta, którzy mogą leżeć na połamanych leżakach. . Jestem zdruzgotana hotelem który jest oferowany na tym portalu. Pracownicy powinni odradzać klientom lub informować, że hotel spełnia poziom 1* w polskim standardzie. Dla mnie pobyt tragiczny. Oczywiście złożyłam reklamację rezydentce na miejscu, która odesłała mnie do biura sprzedażowego i tak w kółko. URLOP ZMARNOWANY !!!! Nie wart swej ceny.

Pobyt w hotelu oceniam jako fatalny.pokoj jaki nam zaoferowano na początku dramat jeden wielki syf cieknąca śmierdząca lodówka brudna pościel i firany.wystroj pokoju z lat 80 telewizor również dramat!!! jedzenie monotonne wielokrotnie przetwarzane.Wszedzie brud to jeden z najgorszych hoteli w jakim byłem z rodziną.

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie poza kilkoma uwagami - ale o tym poniżej.

Nie polecam nikomu omijać nawet za darmo po przybyciu po 10 rano czekaliśmy na opaski a na pokój do 14 godziny. Pokoje hotelowe bez luksusu zdarzały się zapchane kible i karaluchy powyrywane gniazdka i lampy ze ścian w wannie brudna cerata a pokoje w bungalow dostawali bez prądu i ciepłej wody zapchane kible brud syf dramat. Na stołówce brudne obrusy walka o miejsca pełno tubylców którzy nie znają umiaru jedzenia jedząc gorzej jak świnie przy korycie , jedzenie monotonne bez szału. Na basenach połamane leżaki i baseny nie czyszczone brud na dnie oraz pełno much nie idzie spokojnie poleżeć. Bar na plaży z jedzeniem już zamknięty twierdząc że po sezonie obok lane tylko piwo i napoje a samo morze brudne na plaże wyrzuca morze wszystko następnie to zbierają i z powrotem do morza, woda brudniejsza jak w Bałtyku.brak Co do barów piwo lane jako takie a alkohole to np. Whisky jest tylko kilka godzin następnie przelewają do butelek co jest rum tequila a po kolacji braki we wszystkich alkoholach, wódka rozrzedzana i opieszałość barmanów braki szkła w głównym barze lane do kubeczków plastikowych oraz braki coca cola pojawiało się tylko na kilka godzin ich cola bananowa nie do picia . Najgorszy hotel w jakim byliśmy na wczasach i to już drugi raz w Tunezji nigdy już do Tunezji nawet za darmo. Na lotnisku brak napoi w sklepie bezcłowym tylko bar gdzie woda 4,30euro. Omijajcie ten hotel nigdy nawet za darmo ni jestem gościem co oczekuje złotych klamek i osobistego kelnera ale tam jest dramat !!!

Hotel brudny, dawno nieodnawiany do generalnego remontu. Codzienna walka o ręczniki. Jedzenia mało i monotonne szczególnie na śniadaniu. Brudno na stołówce w toaletach chociaż obsługa miła i pomocna. Przy opcji all inclusive brakowało alkoholu lub coli. Hotel położony blisko plaży, która jest piaszczysta (ładny biały piasek) parasole no i bar z toaletami. Cena adekwatna do jakości.

Nazwa  El Mouradi Club Kantaoui
Miejsce  Tunezja / Sousse / Port el Kantaoui
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu, parking

6.1
6.5

3.5

Wyświetlono 158 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.1
dominika

Zalety

Pracownicy starający się robić, co w ich mocy. Za standard hotelu nie odpowiadaną, to wina zarządzających i biura podróży, który pozwala swoich klientów tak traktować. + pan na plaży z obsługi, który chronił nas przed natarczywymi sprzedającymi chodzącymi po plaży. Robił co mógł, no ale niepołamanego leżaka znaleźć nie potrafił :(

Wady

Jak w opisie. BRUD, CHLEW, STANDARD dla 1* !!!!!!!

1.4
Paweł

Zalety

Jedynym plusem to bliskość do plaży i morza

Wady

Obsługa opieszała nie miła pracowała jak za karę

Tomasz

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie poza kilkoma uwagami - ale o tym poniżej.

Zalety

Jedzenie - mimo wszystko urozmaicone, dla każdego coś dobrego. Może ciut mało owoców - ale nie zawsze można mieć wszystkiego. Strefa animacji - animatorzy na duży plus. Plaża - zadbana, ratownicy, ochrona Strefa basenów - dla rodzina jak znalazł

Wady

Brak poczucia bezpieczeństwa o swoje dobra. Możliwość wejścia do pokoju przez balkon. Zabezpieczenie od wewnątrz nie gwarantuje że ktoś z zewnątrz nie wejdzie do pokoju. Brak oznaczeń - nie chcę by ktoś sprzątał mój pokój i wchodził kilka razy dla zasady. Co przy informacjach że hotel nie nie odpowiada za zagubione rzeczy gości hotelowych - nie jest optymistyczne i komfortowe. Część obsługi bardzo życzliwa. Uprzejma i kulturalna. Część obsługi to istotni wyłudzacze i złodzieje

2.1
Daniel

Zalety

Wady

wszystko

5.1

Zalety

Ładna piaszczysta plaża przy samym hotelu, animacje. Pani Agnieszka bardzo sympatyczna i pomocna osoba. Dobra opieka nad turystami, fajne i dobrze zorganizowane wycieczki fakultatywne.

Wady

Ogólnie brudno.

5.1
Michał

Ten hotel nie powinien mieć nawet 3 gwiazdek. Słaby żart. Trzeba go podzielić na 3 części. Pierwsza to część główna najbliżej recepcji no i tu może ze 3 gwiazdki by były. Druga część to ten sam budynek ale już dalej.... a im dalej tym większy syf. Trzecia część to bungalowy i tu też słabo. W hotelach pracowniczych czasem jest czyściej i po prostu lepiej. Wykładziny w części głównej nie widziały odkurzacza od 10 lat a prania to myślę że od 1985 jak powstał. Bosą stopą nie staniesz bo po prostu obrzydliwe. Wyposażenie pokoju.... brak śmietnika, brak lodówki, brak czajnika, brak papieru toaletowego!!! o wszystkie te rzeczy musiałem iść się kłócić. Koszmar. Telewizor (wiem ze tego się nie ogląda) ale stara 20 letnia bańka :) Szafki, szafa i łóżka 1990r i do tego już mocno zniszczone. Jedzenie dla mnie słabe. i to tak w skali 1 - 10 to myślę ledwo 4 bym dał. Obsługa na stołówce kompletnie nie ogarnia co to są PODSTAWOWE zasady higieny. Koszmar. Po sztućce zazwyczaj najlepiej pójść samemu do ich wózka, bo jak będziesz czekał to śniadanie zjesz na kolację :) Ktoś kończy jeść, odchodzi i stół tak stoi zawalony 5, 10, 15 minut. Nikt nie reaguje żeby to ogarnąć a następni czekają :) Niesamowite jak bardzo można mieć (...). Jest podane że hotel miał remont w 2007 roku ale to chyba tylko ta część najbliżej recepcji a to jest zaledwie jakieś 20% powierzchni hotelu. Reszta stoi w latach 80 - 90. Pogoda troszkę gorsza i już bar na plaży off. Sama plaża cudowna, ok. Ogólnie oceniłbym ten hotel jako całość to tak 4 na 10. Słabiutko

Zalety

1 - Przy samej plaży i to naprawdę bardzo ładnej. 2 - Animatorzy robią robotę. Cały dzień i do późnego wieczoru coś się dzieje.

Wady

:) braknie miejsca

Restauracja na plaży super 👌 Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna

Zalety

Restauracja na plaży to według mnie mocna strona tego hotelu, cała obsługa hotelu sympatyczna , baseny ok

Wady

Mrowki w pokoju

Urszula i Aleksander z Czerwonaka

Byliśmy w hotelu w drugiej połowie października. Przyzwoity hotel w przystępnej cenie. W pełni zasługuje na swoje tunezyjskie cztery gwiazdki. Co prawda na początku musieliśmy zmienić pokój, ale ten po zamianie w pełni zaspakajał nasze potrzeby. Jedzenie smaczne i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. W stołówce czysto a obsługa sympatyczna. P.S. Zdecydowanie nie podzielam negatywnych opinii o hotelu. Chyba, że byliśmy w różnych hotelach. Malkontentom polecam hotele pięciogwiazdowe lecz na pewno nie w takiej cenie

Zalety

Zdecydowanym atutem hotelu jest szeroka i piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza. Buciki zbędne.

Wady

Za taką cenę nie znajduję wad.

3.9

Pokój w hotelu , hmm nr. 737 ,brak lodówki w pokoiku ,brak recznika na kolejnym łóżku ,brak papieru toaletowego ,brak krzesełek jakich kolwiek na balkonie. Ogólnie średnio. Był trochę bałagan na podłodze,widać nie sprzątane. Brak internetu w pokoju ., A telewizor sprzed 25 lat ,starocie.

Zalety

Wsumie zalet nie ma.Hotel pośredni ,

Wady

Internet tylko w loobby a na stronie internetowej co innego opisane,

Sławomir

Mieliśmy bungalow 50 metrów od plaży, więc lokalizacja idealna. Domek był codziennie sprzątany, łącznie z wymianą pościeli i ręczników. Sprawna klimatyzacja. Restauracja w głównym budynku (ok. 100 metrów) i 3 bary z napojami (w tym jeden przy samej plaży).

Wady

Brak internetu (wi-fi). Teoretycznie był dostępny w pobliżu recepcji, ale bywały dni, w których wcale nie było wi-fi.

4.1
Halyna

Bardzo brudno,nie jestem zadowolona.Jedzienie mogę być co prawda.

Iwona

Hotel stary ,brudny, odrapany. Pokoje późne lata 90 ,stan higieny pozostawia wiele do życzenia. Brudne obrusy na stołówce, szklanki, talerze . I hit brak alkoholu na all inclusive

Zalety

Ludzie którzy tam pracują.

Wady

Smród szamba i chloru. Masakra nie polecam.

Włodzimierz

Jak dołożyć 10 dolarów na recepcji to masz luks, polecam tanie odpoczynek jak najbardziej

Zalety

Jedzenie pyszne

Wady

Można jechać

5.7
Bożena

Świetlność hotelu już daaaawno przeminęła. Wg wyposażenia w pokoju powinna być m.in. klimatyzacja, telewizor. Telewizor (wczesny lata 80-te) był - i tu jego rola się kończy. Klimatyzacja działa przez pierwsze dwa dni, potem niestety się skutecznie zacięła (dobrze że temperatura była ustawiona właściwie). Jedzenie dość urozmaicone ale sam posiłek zjadaliśmy bardzo szybko żeby wyjść czym prędzej ze stołówki (szumnie nazwanej restauracją). Animatorzy na 5! Czas był zapełniony, nie można było się nudzić. Wycieczki ciekawe. Pani Jagoda - opiekunka grupy - super!

Zalety

Bardzo blisko morza, własna plaża, super animatorzy, piękna zieleń i kwiaty

Wady

Jego świetlność dawno przeminęła, tłok, pokoje czyste dzięki paniom sprzątającym (proponuję zostawić pierwszego dnia niewielki napiwek), natomiast stołówka koszmar!

Paweł

w skali 1 do 5 oceniam jakość usług na 4, miła obsług, dobra jakość jedzenia, można naprawdę odpocząć, dobry serwis sprzątający,

Rozalia

Super pokoje czyste obsługa mega na pewno tam wrócę i polecam !!!

Zalety

Miła obsługa pyszne jedzenie blisko plaża

Aga i Ryszard

Pobyt koniec września pierwszy tydzień października. 4 gwiazdki w porównaniu do hoteli europejskich to w ogólnej ocenie to za dużo. Pogoda pewna do południa jak w upalny dzień w Polsce a po południu wiatr i troszkę chmur. Chwilami chłodno ale przyjemnie. Położenie super, blisko lotniska, plaża bardzo ładna i przy hotelu. Woda czysta choć były dni gorsze zależało od pływów.

Zalety

Bardzo dużo animacji jednocześnie na plaży i hotelu i to w sumie poza sezonem. Prowadzący animacje bardzo mili i uprzejmi nie nachalni a zarazem umiejący zachęcić do zabawy. Ponadto na wyróżnienie na plus to plaża, pani sprzątająca pokuj.

Wady

Największą wadą to napewno dla nas to cześć jadalna. Chodzi tu przede wszystkim o jej czystość. Jeszcze na początku było by w miarę ok, to już po chwili szkoda słów. Nie można tu przypisywać dużej winy obsłudze lecz jej petentom nie mowa tu by najmniej o europejczykach lecz chyba tubylcach. Dwie osoby przy stoliku a jedzenia na cały stół i to jedno na drugim jak na 12 osób, nik nie da rady tyle tego zjeść. Sposób spożywania tego też okropny, resztki na talerzach stole i podłodze czy krzesłach.

Julia

Pokoje w budynku hotelowym o wiele lepsze i przede wszystkim czystsze od bungalowów. Można się przenieść do pokoju hotelowego za 10€ dziennie, nam na szczęście się udało za darmo, bo zalało nam cały bungalow przez ulewę pierwszego dnia (ciekło nawet przez sufit). W bungalowie grzyb, brud, za oknami tylko beton, wszystko przestarzałe. W pokoju trochę lepiej, codziennie sprzątane, klimatyzacja nie działała i tu i tam, z lodówki ciekło, ale przynajmniej nie brzydziłam się wejść do łazienki. Balkon ładny, z pięknym widokiem na ogród i boisko. Jedzenie mocno średnie, niewielki wybór, dość monotonnie, zazwyczaj słabo przyprawione, ale dało się jeść. Na stołówce często brakowało miejsc, i były spore kolejki, kelnerzy nie nadążali, nic dziwnego. W barach raczej wiele do wyboru nie było, drinki bardzo proste, ale alkoholu nie żałowali. Całokształt terenu hotelu- przestarzały, ewidentnie potrzebne jest odświeżenie, mimo starań pracowników dość brudno, hotel we wrześniu trochę przepełniony. Plaża ładna, sprzątana codziennie, leżaków wystarczająco, woda czysta. Jednego dnia był wielki przypływ meduz (wyglądające jak małe brązowe glony, łatwo je pomylić widząc je po raz pierwszy), ciężko było znaleść niepoparzoną osobę, ale poparzenia były bardzo delikatnie, hotel podobno oferował maść za darmo, nie skorzystałam bo spotkanie z meduzą było prawie jak ugryzienie komara, następnego dnia już nie było ich wcale. Obsługa miła, ale młodym dziewczynom nie dają spokoju (z resztą nie tylko obsługa), na każdym kroku ktoś zagaduje, pyta o kontakt, jak odmówisz to nagle jakość obsługi spada ;). Jest okej do czasu. Atrakcje całkiem ciekawe, różnorodne, widać, że animatorzy się starają. Z recepcją nie ma problemów, idzie się ze wszystkim dogadać. Hotel na pewno nie zasługuje na 4 gwiazdki, ale to jak większość hoteli w tym kraju. Da się spędzić miło czas, w okolicy sporo sklepów, port, restauracje, hard rock cafe-na terenie hotelu z pysznym jedzeniem i świetną obsługą. Warto wybrać się na jakąś wycieczkę np. na Saharę, bo zdecydowanie w hotelu zabraknie atrakcji na 7 dni. Podsumowując, jeżeli nie zamierzacie siedzieć w hotelu cały tydzień to będzie dobrze, nie są to luksusowe wakacje, ale za taką cenę nie jest źle, nie bójcie się prosić o zmianę pokoju, lub o cokolwiek innego, bo wszystko da się ogarnąć w recepcji. ps. dla kociarzy nie zabraknie atrakcji w całym kraju, w hotelu także :)).

Pobyt udany. Bardzo polecamy wycieczkę “2 dni na Saharze”.

Zalety

Miła obsługa. Jedzenie ok. Lokalizacja przy plaży niedaleko do miasta.

Wady

Pokoje (domki) - brak ręczników, rzadko sprzątane, brak zasłonki przy prysznicu, brud w łazience

5.3
Marcin

Hotel nie zasługuje nawet na dwie gwiazdki. Ogólny syf, grzyb na ścianach, brudne pokoje, toaleta brudna, meble gnijące ale za 10$ zmienią wam pokój na lepszy. Jedzenie dobre i każdy znajdzie coś dla siebie, tylko uwaga mogą zdarzyć się brudne talerze i sztućce. Po prostu nie domyte, chyba mają słabe zmywarki. Kelnerzy super, mimo małego asortymentu potrafią zrobić cuda i wieczór jest bajeczny. Ja pojechałem za psie pieniądze 1750 all inclusiv to nie mam na co narzekać, całe dnie na plaży , a w pokoju w nocy zgon nawet nie wiem czy spałem u siebie.... Ja piszę do innych z przestrogą ktorzy chcą jechać z dziećmi. Małe pieniądze tzn. małe wymagania.

Zalety

piaszczysta plaża

Wady

Okropny brud ale jak się dogadasz z pokojówką wtedy jest ok.

El Mouradi Club Kantaoui