Eix Platja Daurada

Hotel opanowany przez turystów z Niemiec. Animacje są prowadzone w języku niemieckim, w języku angielskim tylko jeśli ktoś powie, że chciałby usłyszeć tłumaczenie. Nie widzieliśmy żeby były jakieś animacje typowo dla dzieci w ciągu dnia. Animacje wieczorne na słabym poziomie (bingo dodatkowo płatne). W opisie oferty Exim była informacja, że obsługa jest w języku polskim, co jest nieprawdą. Dla 4 osobowej rodziny dostaliśmy pokój w budynku obok z widokiem na ulicę. Pokój wyposażony standardowo. Do plaży prowadzi drewniana kładka, przy hotelu.

Hotel nie oferuje wystarczającej ilości leżaków.Już o 9 rano nie było wolnych miejsc.Osoby wybierające się do tego hotelu ,powinny być przygotowane ,na to że, przy plaży 2x leżaki+parasol to koszt 10 euro dziennie. Jak na Hotel 4 gwiazdkowy ,sytuacja dość kontrowersyjna .

Hotel pod żadnym względem nie spełnia standardu 4 gwiazdek. Restauracja, bar przy basenie oceniam na 3-. Pokoje małe, ale czyste. Udogodnienia dla dzieci ? Plac zabaw bardzo zaniedbany, nie ma kortów tenisowych, żadnego miejsca z cieniem, klub dla dzieci poniżej oczekiwań. Nie jest to miejsce dla turystów chcących wypocząć w dobrych warunkach hotelowych.

Hotel 4-gwiazdkowy? Za kuchnię (organizacja i jakość posiłków) powinno mu się odjąć co najmniej dwie gwiazdki. Ogólnie wyłącznie dla niewymagających klientów.

Duży hotel. Początkowo, ciężko było się połapać co gdzie jest. Położony tuż przy plaży. O takie położenie nam chodziło. Nie chcieliśmy z małym dzieckiem robić dalekich wędrówek. Personel dobry, chociaż nie do końca zaangażowany w to co robi. Wyposażenie pokoju czyste, niezniszczone ale raczej w starszym styl. Bufet bogaty i urozmaicony. Dla nas było wszystko jak trzeba. Polecam.

Nazwa  Eix Platja Daurada
Miejsce  Hiszpania / Majorka / Can Picafort
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, golf

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą

Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Bartosz

Zalety

Duży wybór dań podczas obiadokolacji, bliskość plaży i centrum miasta oraz komunikacji miejskiej. Miła obsługa hotelowa.

Wady

Hotel nastawiony na klientów z Niemiec (obsługa i animacje głównie w języku niemieckim), śniadania głównie na słodko, z warzyw dostępne tylko pomidory, rukola i bazylia, brak obsługi w języku polskim (niezgodne z informacją w ofercie Exim), brak żelazka ani możliwości jego wypożyczenia, sejf dodatkowo płatny, napoje do kolacji również. W apartamencie nr 3207 śmierdziało stęchlizną albo kanalizacją, przesuwne drzwi do łazienki trudno było przesuwać. Leżaki na basenie dostępne tylko rano.

Bozena

Pobyt - Kwiecień 2009

Tadeusz

Róża

Pobyt - Grudzień 2008

Myślę że wymagający przyjeżdżający tutaj z dziećmi też powinni być zadowoleni. Zróżnicowane jedzenie. Od lokalnych potraw po pieczonego prosiaka. Pokój dla dwójki dorosłych i trójki dzieci miał wystarczająco miejsca. Dla dzieci plac zabaw, basen. Ogólnie bardzo duża powierzchnia do pływania. Życzliwy personel. Szczególnie w stosunku do małych dzieci. Cały obiekt dobrze utrzymany.

Janka

Pobyt - Grudzień 2008

Hotel z pewnością wart swoich pieniędzy. Szczególnie polecam rodzinom z dziećmi. Świetny wybór jedzenia. Znakomity smak. Personel uprzejmy i sympatyczny. Pokój świetnie się prezentował. Czysty, nieźle umeblowany, obszerny. Baseny ok. Głębokie, ciepła woda. Plaża kila minut od hotelu. Tam spędzaliśmy najwięcej czasu. Na plaży i przy basenie nie było kłopotu z leżakami. Żadnych hałasów dochodzących z miasta do hotelu. W nocy w budynku hotelowym cisza.

Aneta

Pobyt - Grudzień 2008

Jak na Hiszpanie hotel nowy, dość nowocześnie urządzony, Fantastyczna plaża naprzeciw hotelu. Basen duży, z leżakami rzadko były problemy. Pokój miał białe ściany. Trochę nam to nie odpowiadało. 1) człowiek czuł się jak w wariatkowie, dwa trzeba było bardzo zwracać uwagę na to żeby przypadkiem dziecko nie ubrudziło czymś ściany. 2) wystarczyło mieć mokra rękę i nie trafić np w klamkę i ślad gotowy. Posiłki w formie bufetu szwedzkiego.

Tomasz

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel świetnie położony tuż przy pięknej plaży. Mieliśmy pokój z widokiem na morze- gorąco polecam bo może trafić się z widokiem na śmietnik.Dobra kuchnia ale polecam tylko śniadania. Dużo barów w centrum miejscowości / około 400m / z kuchnią chińską, hinduską i hiszpańską. Dobre posiłki w płatnym barze hotelowym przy plaży /za 6 euro duża porcja krewetek /. Kiepskie animacje dla dzieci ale jest klub w ciągu dnia. Nie jest to typowy hotel dla rodzin z dziecimi ale z naszą 6-letnią córką świetnie dawaliśmy sobie radę.Wypożyczenie auta 40 euro za dzień ale tylko na własną rękę. Polecam wyjazd z przewodnikiem do jaskiń i fabryki nalewek.

Jerzy K

Pobyt - Maj 2008

Hotel na uboczu, ale blisko do centrum, promenady. Spokój. Morze i plaża przy hotelu. Ogólne wrażenie dobre. Czysto wszędzie, również w restauracji,
obrusy często zmieniają. Obsługa, sprzątanie, recepcja bdb. Hotel duży to i sporo osób się przewija. Jedyny mankament, który zauważyłem, to mrówki
(przy basenie, troszke w barze i w restauracji). Ogólnie polecam. Jedzenia b.duży wybór.

Barbara

Pobyt - Kwiecień 2008

Piękny, duży hotel, położony nad samym morzem, z 3 basenami, sauną, siłownią itd. Mimo wielu gości(czego się nie odczuwa) cisza, spokój i można super wypocząć! Hotel leży na samym skraju miejscowości, więc jest to jego plusem. Pięknie utrzymane otoczenie i roślinność. Bardzo miła obsługa. Gorąco polecam pokoje z widokiem na morze. Warto tam odpocząć!

Marysia-Lublin

Pobyt - Maj 2006

Bardzo fajny hotel . Ładnie położony , zdala od zgiełku promenady , plaża piaszczysta , wejście do morza łagodne i piękny widok na całą zatokę Alcudia . Jeżeli chodzi o jedzenie , to jest bardzo urozmaicone i dużo . Bardzo blisko hotelu jest super market , ceny tak jak w Polsce . Polecam hiszpańskie wino , bo jest bardzo dobre i tańsze niż u nas . My byliśmy z Neckermana i jesteśmy zadowoleni .Polecam.

Eix Platja Daurada