Przede wszystkim polecam obsługę i klimat jaki panuje za bramą hotelu czyli w jego obrębie. Dość nietypowy, w stylu przydrożnych moteli amerykańskich ale na prawdę w dobrym, ciepłym klimacie. Łazienki może nie super wyposażone ale czyściutko i schludnie. Klimatyzacja działa jak powinna. Dużym plusem jest dziedziniec między budynkami hotelu, brama otwierana na hasło no i sympatyczna obsługa. Jedzenie troszkę kiepskie, ale na Ukrainie w tej cenie nie ma się co spodziewać rewelacji. Tak czy siak z jedzonkiem tragedii i tak nie ma. Odległość do plaży jest stosunkowo duża, ale bardzo przyjemnie się idzie mijając przeróżne sklepiki, stragany itp jak to w miejscowości turystycznej. Wieczorkiem miło poleżeć na dachu hotelu (schodki z boku budynku, dach ogólnie dostępny, obmurowany więc przebywanie na nim jest bezpieczne). Polecam każdemu- zarówno wczasowiczowi jak i zwiedzającemu turyście. Z hotelem EdeM (a nie EdeN) mam same dobre wspomnienia :) PS: Jeśli lubisz się też pobawić to polecam Klub Pieczara - na dobrym poziomie oraz ludzie pozytywni. W razie pytań chętnie służę pomocą maciek9990@gazeta.pl
Bardzo miły hotel z sympatyczną obsługą w centrum miasta. Świetna baza wypadowa na wycieczki po Krymie. Smaczne świeże jedzenie w wystarczającej ilości. Po 23 bezwzględna cisza nocna, choć wszyscy goście znają kod do bramy wejściowej więc można zabawić dłużej na mieście. Polecam
Hotel dość zadbany, czysty, klimatyzacja sprawna. Dobry na objazd ale absolutnie nie na wypoczynek. Pokoje od strony ulicy bardzo głośne, do plaży daleko tym bardziej, że dochodzi się do niej po rozwalonym, wąskim chodniku. Z resztą tzw plaża miejska to kawałeczek kamienistego i brudnego brzegu, do tego brak miejsc. Dziesiątki bud z chińskim badziewiem, ogólny smród. Do zaakceptowania dopiero plaże ok pół godz piechotą lub zatłoczonym trolejbusem (profesorski ugołok)- plaże płatne, cena dowolna czyli 10-15 Hr. Do pozytywów należy dodać bezpłatny internet WiFi.
Witam, na Krymie byłem na początku sierpnia, w celach wypoczynkowych. Hotel Edem (nie Eden) jest jednostką prowadzoną przez ciepłą rodzinę ukraińską. Miły, przytulny pokój z klimatyzacją i łazienką w standardzie europejskim to świetna baza w Ałuszcie z której można zarówno rozpocząć zwiedzanie Krymu jak i wypoczywać po ciężkich wojażach na plaży. Hotel jest w głębi przy głównej ulicy, co pozwala zachować ciszę i spokój. Jednocześnie dla imprezowiczów do głównego deptaku jest tylko 10 - 15 min drogi a więc i oni będą zadowoleni. Aczkolwiek panie w hotelu dbają o ciszę i spokój po godz. 22.00, więc dla pragnących spokoju będzie to wymarzone miejsce.