Eagles Down Town Zahabia Resort

Spedzilam w hotelu kilka dni. Dostalam pokoj po remoncie i bylam z niego bardzo zadowolona. Łazienka czysta, nowa. Balkon z widokiem na ogrod. Sprzatanie raz na 2-3 dni. Woda do picia dostarczana w butelkach. Winda. Pokoj byl na 3 pietrze. Jedynym minusem bylo to, ze w dwa dni o poranku nie bylo cieplej wody.

masakra,jest robiona selekcja polaków dają do najgorszego pokoju jaki tylko mają gdzie jest cały agregat wentylacyjny i śmierdzi dosłownie ….. dodatkowo wydzielają jedzenie baseny nie są podgrzewane brak ciepłej wody w kranach woda papier toaletowy to cud nikt nie sprząta w pokojach nie jesteśmy pierwszy raz w egipcie ale z tym co się spotkaliśmy to masakra naprawdę lepiej uciekać od tego miejsca nie wybraliśmy hotelu z oszczędności tylko z opinii ludzi bo wiemy jak jest w egipcie ale to przkekracza ludzie warunki wakacje.pl ostatni raz wybieram sie z wami w podróż

To był mój pierwszy raz w Egipcie i mam bardzo mieszane uczucia jeżeli chodzi o hotel. Zdecydowałam się bo hotel ma dobre oceny i dobrą lokalizację. Nie jestem osobą wybredną i jadąc do hotelu 3 gwiazdkowego cudów się nie spodziewałam, ale czystość to podstawa, której tam niestety nie ma... Hotel ma 2 oblicza: Z jednej strony straszny pokój z brudem, grzybem, zniszczony i zapuszczony. Meble, lustra, podłogi, zasłony wszystko brudne i klejące. Prysznic z pleśnią, lodówka z pleśnią, na szczęście ręczniki i pościel czyste. Próby wymiany pokoju nic nie dały bo proponowali nam tak samo brudny, po 3 dniach odpuściliśmy... Na recepcji 3 dni mówili że posprzątają i nic nie zrobili. Pokoje nie sprzątane wcale, tylko 2 razy dołożyli nam papier i wodę, o ręczniki musiałam się upominać. Po telefonie od rezydenta przepraszali ale i tak nic nie zrobili... Z drugiej strony piękny ogród, zadbany i śliczna plaża. Rafa koralowa przy hotelu ładniejsza niż na snurkowaniu na rafach. Obsługa oprócz recepcji i sprzątających super, panowie sprzedający wycieczki bardzo mili, barman na barze przy basenach bardzo miły i zawsze uśmiechnięty, zaangażowany - super. Goście hotelu to w 90% rosjanie, jedzenie poprawne, słodkości bardzo dobre. Na plaży bar, i lunch bar: ziemniaki, ryż, pizza, makaron, hamburgery. Ten hotel ma potencjał tylko brak w nim czystości, to bardzo psuje odbiór i całe wakacje :( i niestety zniechęca do kolejnych wycieczek do Egiptu. Podobno hotel ma też czyste pokoje, rozmawiałam z innymi polakami którzy podobno mieli czysto...

Jestem zadowolona, niejeden hotel 4*ma na noc do tego hotelu, obsługa super w pokojach,restauracji,barach przy basenach lobby ,recepcja 👍👍👍jak jest jakiś problem od ręki załatwione,jedzenie średnie ale coś się zawsze znajdzie,głodny nie odejdziesz🤪

Hotel jak najbardziej na plus. Otoczenie hotelu to piękny ogród i roślinność o którą codziennie dbali pracownicy. Ludzie z hotelu bardzo mili, życzliwi i pomocni (szczególnie Ahmed z baru przy basenie) Pozdrawiamy 😊

Nazwa  Eagles Down Town Zahabia Resort
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, nurkowanie

Udogodnienia dla dzieci: animacje, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, 2 brodziki, plac zabaw.

Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża.

6.5

Wyświetlono 78 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Hotel bardzo ladny, duzo przestrzeni, ogrod, duze lobby, mila obsluga, raczej czysto. Kilka basenow, plaza piekna, w zatoczce, z rafą koralową, ciepla woda, plytko w odleglosci kilkudziesieciu metrow od brzegu. Odleglosc ok 500 m, mozna dojechac tukutukirm i meleksem W okolicy raf woda już glebsza. Bardzo mily, wesoly barman w plazowym barze. Masaż polecam.Goscie to glownie Rosjanie, choc są tez rodziny egipskie i Polacy. Obsluga w wiekszosci mowi po angielsku. Ogolnie hotel robi dobre wrazenie.

Wady

Dwa razy rano nie bylo ciepłej wody. Jedzenie w dużym wyborze, ale moglo by być smaczniejsze. Troche zbyt mala restauracja. Nie wiem jak goscie mieszcza sie w niej wyzszym sezonie.Bardzo dlany internet, dostepny tylko w lobby. Poza tym spedzilam tam bardzo fajne, choc krotkie wakacje. Polecam, ocenilabym hotel na 3 z duzym plusem

1.0
ewa

Zalety

Wady

multum

4.1

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

piękna, klimatyczna plaża, rafa koralowa, piękny ogród, piwo z butelek, jednak nalewane do malutkich plastików, napoje oryginalne do drinków cola, sprite... obsługa baru przy basenach, tam drinki w szkłach, lokalizacja - do mariny taksówką jeździliśmy za 2 dolary

Wady

bród- pleśń w łazienkach, brudne pokoje, lepiące się meble, brudne lustra, zniszczone pokoje, pracownicy recepcji którzy z łaską z Tobą rozmawiają a i tak nic z tego nie wynika komary i muchy

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Niedaleko plaży,przez drogę i rewelacyjny tuk tuk🤪jak ktoś leniwy🤪na plaży animacje,bar, ręczniki,przekąski,nie trzeba na hotel wracać, super

Wady

Nie mam zastrzeżeń oprócz apartamentu 4115😔wentylatory zarywają każdą noc😥ale po interwencji rezydenta zmieniają od ręki🤪pan menedżer recepcji👍załatwi wszystko super

Ola

Zalety

Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie 😊 Plaża przynależna do hotelu znajduje się po drugiej stronie ulicy i jest dobrze wyposażona, zawsze dobra muzyka i dobre drinki 🍷 co najważniejsze- w hotelu nie ma nachalnych ludzi, którzy próbują wyłudzać co chwilę pieniądze i proponują zakup pamiątek/atrakcji. Wszystko oceniamy na plus.

6.1
Magdalena

Po przyjedzie pokój był brudny, leżały resztki jedzenia po wcześniejszych gościach. Jedzenie codziennie te same, mało smaczne. Alkohol nie do wypicia, najtańszy jaki istnieje. Jedynie piwo jak piwo. Sam hotel ładny, ludzie pracujący tam życzliwi i bardzo mili. Plaża piękna

Zalety

Plaza, pracownicy, animacje

Wady

Jedzenie, pokoje hotelowe, alkohol

Natalia

Po kilku podróżach do Egiptu i pobytach w hotelach 4 i 5* trochę baliśmy się tego hotelu. Jednak jak na 3* jest bardzo poprawnie. Na pewno jest tu spokojnie i można wypocząć. Bardzo miła obsługa jest atutem tego hotelu. Co do jedzenia to nie ma takiej różnorodności jak w 5* ale na pewno każdy znajdzie coś dla siebie i można się najeść. Jak na 3* to fajny hotel aczkolwiek na pewno nie dla bardzo wymagających. Ja uważam 11 dni pobytu za udane i nie żałuję decyzji. Natomiast mało jest atrakcji dla dzieci. Następnym razem na pewno padnie decyzja na hotel z aquaparkiem. Z minusów to mogę się przyczepić do dość małej stołówki, ponieważ czasem w październiku trzeba było poczekać na miejsce, niewiem co tu się dzieje w szczycie sezonu. Oraz na pewno dużym minusem jest brak masła do pieczywa. To jedyne do czego się mogę przyczepić.

Zalety

Miła obsługa Mały wybór ale dobre jedzenie Świetna plaża

Wady

Brak masła do pieczywa Troszkę za mała restauracja jak na liczne gości

6.5
Iwona

Gówny problem to jakość pokoi, Unikać apartamentów, My mięliśmy 3 dla trzech rodzin i żadnego nie mogliśmy zaakceptować. Następnego dnia z pomocą rezydenta otrzymalismy inne lepsze pokoje, które były sprzątane codziennie. Jesli chodzi o wyzywienie słabe ale mozna zawsze coś dopasować według własnego gustu. To tylko 3 gwiazdki, dla mnie jakość adekwatna do ceny Za to sam hotel i jego otoczenie zadbane i prześliczne. Obsługa bardzo miła

Zalety

Ogród, obsługa i morze

Wady

Pokoje na początku. Konieczna zmiana na inne, Ten sam problem miało większość gości z Polski,

Było bardzo dobrze,obsługa miła i pomocna. Wyżywienie dobre bez limitu napoje kawa.

Dominika

Polecam hotel z calego serce. Barmani na 100% . Osoby prowadzaca animacje naprawde daja wszystko z siebie . Napewno wrocimy za rok .

Zalety

Barmeni bardzo komunikatywni. Animacje super zorganizowane. Blisko centrum.

Wspaniały urlop🤩 spędziliśmy we dwie rodziny cudowny czas☀️ obsługa hotelu bardzo miła,pomocna, zawsze uśmiechnięta. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone,każdy znajdzie coś dla siebie 🥗 pokój otrzymaliśmy bardzo duży,taki 2pokojowy apartament na 4 piętrze z którego rozpościerał się widok na hotelowych basen oraz na morze. Nam hotel się podobał bo nie jestem gościem bardzo wymagającym który potrzebuje przysłowiowych "złotych klamek".Było czysto,miło i przyjemnie. Dużo gości tamtejszych jednak bardzo przyjemnych i kulturalnych. Ja spędziłam z rodziną cudowny czas więc polecam hotel dla niezbyt wymagających gości. A do tego cena rewelacja.

Zalety

Uśmiechnięta i pomocna obsługa ,każdy starał się żeby było miło,czysto i przyjemnie,bardzo duży Apartament z pięknym widokiem, pyszne jedzenie gdzie każdy mógł znaleźć coś dla siebie, super baseny ze zjeżdżalniami i basen ze zjeżdżalnia dla dzieci, plac zabaw, piękna duża plaża z łagodnym zejściem do raf dla dzieci rewelacja.

Wady

Do plaży ok300m ale kto chciał mógł podjechać hotelową taxi

Hotel oceniam bardzo pozytywnie . Spędziliśmy w nim 12 dni i jesteśmy bardzo zadowoleni . Hotel kameralny , 3 gwiazdki ale ma wszystko to co i 5 gwiazdkowe :) polecam dla chcących odpocząć a nie imprezowiczów :)

Zalety

Codzienne animacje , piana party, malowanie twarzy, super zjeżdżalnie, arabski klimat ( większość gości to Egipcjanie) , super wieczór orientalny ( muzyka na żywo przy stoliku w restauracji) all inclusive do 00.00. Jedzenie dobre w porównaniu do innych hoteli. Duży przestronny pokój. Cudna rafa koralowa na plaży

Wady

Niektóre części hotelu nadają się do remontu.

W Egipcie byłem jak dotąd pierwszy raz i porównania nie mam, ale 3 gwiazdki które ma ten hotel pokrywają się z opiniami które sam wyczytałem wcześniej. Nie można do standardów na tym poziomie mieć zastrzeżeń, posprzątane było raczej wystarczająco ale jednak własna pościel byłaby idealnym dodatkiem... kuchnia bardzo różnorodna, choć po paru dniach pobytu na śniadanie były serwowane te same potrawy w większości. Kuchnia egipska nie jest moją ulubiona i bywało że nie miałem za dużego wyboru mimo iż bufet wyglądał na bardzo obfity. ale to preferencje każdego indywidualne i warto na temat kuchni egipskiej poczytać przed przyjazdem a co ważniejsze, odpowiednio się zabezpieczyć (odpowiednimi lekarstwami. Obsługa bardzo miła i to wszędzie, rzadko kiedy ktoś z obsługi nie witał się albo udawał że nie zauważał... większość bardzo otwarta, można było łatwo nawiązać znajomości chociaż bariera językowa znacznie utrudniała rozmowy w większości przypadków... w recepcji niestety nie z każdym da się porozumieć, były osoby które nie za bardzo się starały jak miałem jakąś sprawę i to się szybko dało wyczuć, ale większość osób była bardzo miła i chętna pomóc..

Zalety

ogólnie hotel polecam, pokój był regularnie sprzątany, posiadał porządna klimatyzacją bez której nie dałoby się w Egipcie latem przetrwać.. brak jakichkolwiek problemów podczas pobytu, brak internetu ale to standard w hotelach w Egipcie.

Wady

jak na 3 gwiazdkowy hotel to więcej nie można było sobie życzyć.. w tym standardzie wszystko co trzeba było zapewnione.

Hotel rewelacyjny, bardzo czysty, wszyscy uśmiechnięci i pomocni.

Zalety

Czystość, sympatią ludzi, obsługa

Wady

Słabe posiłki- monotonne

MONIKA

Pobyt w hotelu oceniam negatywnie tylko ze względu na pokój. Pokój, który nam przydzielono okropny tzn. brudny, meble stare zakurzone itp. Jeśli chodzi o jedzenie, baseny, plażę, obsługę oceniam na bardzo dobry. Baseny ze zjeżdżalniami, ratownicy na basenie bardzo mili i czujni. Plaża blisko hotelu ale dostępna jedynie do godz.17. Obsługa bardzo miła i uśmiechnięta. Animacje codziennie i dla dzieci i dla dorosłych, animatorzy bardzo sympatyczni. Na terenie hotelu plac zabaw dla dzieci. Hotel ładnie oświetlony. Przy barze przy basenie stoliki i krzesełka, muzyka różnorodna.

Zalety

Czysta i ciepła woda w basenach, jedzenie smaczne i różne, każdy wybierze coś dla siebie. Na plaży woda ciepła. Obsługa bardzo miła. Bary na basenie i plaży oferujące drinki i napoje schłodzone. Ręczniki bezpłatne dostępne na basenie i plaży. Leżaki bardzo wygodne. Recepcja klimatyzowana i czysta. Ratownicy na basenie czujni i zaangażowani w swoją pracę, pilnujący porządku.

Wady

Głośna klimatyzacja, pokoje brudne, lodówka brudna i bez drzwiczek do zamrażalnika, kurz na meblach, brudne włączniki światła i kontakty, sofy stare rozpadające się podczas rozkładania, suszarka na balkonie zardzewiała, kuchenka elektryczna nie nadająca się do użytku. Plaża dostępna tylko do godziny 17. Zacinająca się winda.

Przemysław

Pokoje czyste , jedzenie ok,dużo Egipcjan ale to akurat zaleta bo było bardzo spokojnie

Zalety

Spokój ,brak hałaśliwych anglików

Vadym

Pokoje są czyste, armatura sanitarna jest wolna od rdzy. W razie potrzeby pokój może być sprzątany codziennie. Wiele pokoi osiąga cztery gwiazdki. Dałbym jedzeniu solidne cztery gwiazdki. Restauracja jest duża i czysta, obsługa na bieżąco sprząta brudne naczynia ze stołów, jeśli czasem coś spadnie lub się rozleje, obsługa natychmiast to sprząta, wybór potraw jest bardzo zróżnicowany, szkoda, że ​​podawano tylko smażoną rybę owoce morza. Duży, piękny i czysty wewnętrzny dziedziniec hotelu z różnymi barami na świeżym powietrzu, basenami i różnymi placami zabaw dla dzieci, codziennie utrzymywany i sprzątany przez pracowników, również może być przyrównany do czterech gwiazdek. Dojazd z hotelu na plażę zajmuje 5-10 minut, przy usłudze „all inclusive” minitaxi dojedzie na plażę w pół minuty. Wystarczy powiedzieć kierowcom przy bramce hasło: „puk-puk”. Plaża jest czysta, codziennie sprzątana, ogólnie nic specjalnego, odpowiada jej trzem gwiazdkom. Jeśli chodzi o kwestię „cena-jakość”, oczywiście gorąco polecam. Gdyby zadano mi pytanie: „Czy chciałbym tam wrócić?”, odpowiedź brzmiałaby: „Tak, ale przede wszystkim bardzo pragnę odwiedzić inne kraje Afryki, takie jak Tunezja (Morze Śródziemne), Maroko (Ocean Atlantycki) i kilka innych wysp w pobliżu Afryki w pobliżu równika (nie Teneryfa).

Sandra

Pobyt - Kwiecień 2024

Na początku należy podkreślić, że jest to hotel 3 gwiazdkowy i nie można go oceniać jak 5 gwiazdkowego. Poza tym ocena jest aktualna a nie mamy sezonu w pełni. Ofertę wyrwałam spontanicznie za małe pieniądze. Największe atuty hotelu to plaża,jest zadbana i co najważniejsze z fajną rafą! Plaża jest po drugiej stronie ulicy, jest bar,leżaków nie brakuje. Leżaki są zużyte, mnie osobiście to nie przeszkadza. Kolejny plus to teren holetu, choć mały to zieleń bardzo zadbana,trawa,kwiatki,krzaczki, wszystko na plus. Siłownia również na mega plus,można zrobić fajny trening. Obsługa jest sympatyczna, recepcja i ciągle uśmiechnięty chłopak, ratownik z malego basenu z którym można miło pogadać, barman i obsługa restauracji a także Pan sprzątajacy i Pan sprzedający wycieczki - polecam, nie naciąga, nie jest nachalny, sympatyczny. Jedzenia nie było jak to się mówi nie do przejedzenia, jedzenie jest przeciętne ale to w Egipcie jest normą. Tutaj było tyle że nie chodziłam głodna, jak ktoś jedzie żeby się obrzerać to nie będzie zadowolony. Można narzekać że drinki sa podawane w małych plastikowych kubeczkach kto jak bardzo jest wrażliwy. Opryski są robione więc komary nie dokuczały a to tez ważne. Lokalizacja w super miejscu, blisko do Centrum nawet pieszo. Animacje dla dzieci są, występy są wieczorem tylko ludzi mało ale to dla mnie plus. Jedyny minus to pokoje, faktycznie wymagają już poprawek ale ja za dużo w pokoju nie przebywałam. Jak wyjeżdżaliśmy w hotelu trwały remonty pokoji, wymiany zjeżdżalni itp. Oceniam ten wyjazd na udany, wypoczęłam. Jak na 3 gwiazdki to naprawdę jest spoko. Nie jest to hotel dla wymagających.

Zalety

Plaża, piękna z rafą

Wady

Pokój

Grzegorz

Pobyt - Październik 2023

Hotel 3 gwiazdki więc nie oczekujmy standardów jak 5 gwiazdkowym ogólnie ładne baseny i ogrody. pokoje to jak by czas zatrzymał się 20 lat temu jedne w lepszym stanie drugie w gorszym loteria na jaki się trafi. jedzenie zjadliwe trochę monotonne ale jak się pokombinuje da się przeżyć ;) napoje standardowo kawa herbata cola sprite fanta napoje z dystrybutora, piwo lokalne alkohole wszystko podawane w małych plastikowych kubkach lub szklankach. Obsługa nagabuje na różne atrakcje ale taka ich praca niema co się na nich wkurzać lepiej podejść do tego na luzie z uśmiechem. Dużo Rosjan i obywateli krajów Arabskich Internet w lobby za darmo ale jak się dobrze zagada z panem w recepcji to poda hasło do wifi na teranie całego hotelu ale prędkość i stabilność łącza nie powala lepiej zainwestować w egipska kartę sim.

Zalety

Plaża z rafa koralową (warto wziąć ze sobą maskę do nurkowania) Ładny ogród 2 baseny Blisko centrum i sklepów Infrastruktura dla dzieci huśtawki karuzele itp.

Wady

3 Windy w opłakanym stanie Przejście do plaży przez ulice Obsługa słabo mówi po angielsku (ale idzie się dogadać zwłaszcza po (...)) Zimna woda w prysznicu (zwłaszcza w godzinach szczytu)

Pobyt - Październik 2023

Ogólnie pobyt oceniam na duży plus. Pokój czysty, basen również, teren wokół hotelu zadbany, miła obsługa. Co do jedzenia wg mnie każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo dobre zupy i ciasta, resztą też w porządku. Do drinków oryginalne napoje nie jakaś kolorowa chemia, bardzo dobre soki. Ja jestem zadowolona z hotelu, a jak pomyślę za jaką cenę to jeszcze bardziej 😀. Polecam!

Zalety

Basen, miła obsługa

Wady

Nic na tyle, żeby o tym pisać.

Eagles Down Town Zahabia Resort