Duni Royal Pelican

Pobyt bardzo udany. Teren wokół hotelu dobrze zagospodarowany. Plaża duża z parasolami i łóżkami. Basen przy plaży bardzo duży. Posiłki urozmaicone, każdy sobie znajdzie smakowite dania. Duzy wybór owoców oraz słodkości

Wszystko było ok jedzenie ,pokój obsługa. Pozdrawiam

Polecam, w hotelu czysto -jedzenie ok alkohole też :) cały kurort oceniam na plus

Hotel bardzo przyjazny gościom. Wszystko jak trzeba. Czysto. Personel bardzo uprzejmy. Obsługa świetna. Żywienie różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Pobyt w hotelu Pelican uważam za udany,cisza spokój,pokój na 2 osoby ok.sprzatany prawie codziennie,wymieniane ręczniki,przy basenie duża dostępność leżaków.W restauracji nie ma problemów ze znalezieniem wolnego stolika ,tylko trzeba uważać,żeby obsługa nie sprzątnęła dopiero co przyniesionego posiłku ,bo są bardzo szybcy do sprzątania i zabierania pełnych talerzy i też zamiatania w trakcie posiłku . Dużym plusem jest możliwość korzystania z czterech restauracji ,basenów , aquaparku ,barów przy plaży . Jedzenie urozmaicone ,każdy znajdzie coś dla siebie. Wieczorne występy w amfiteatrze na bardzo wysokim poziomie, fajna dyskoteka przy aquaparku na której rozbawiają gości animatorzy którzy występowali na pokazach tanecznych w amfiteatrze.Na plaży nie ma problemów ze znalezieniem wolnego leżaka. W Pelicanie brak animacji przy basenie ,działa tylko klubik dla dzieci o określonych godzinach. Przy plaży w hotelu Marina Beach animacje ,piłka wodna,nauka tańca ,joga i wiele innych zabaw .

Nazwa  Duni Royal Pelican
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Sozopol
Wyżywienie  Trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, bez paszportu, parking

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Hotel przestrony, pokoje duże. Pokoje sprzątnę codziennie. Wspólne części hotelu czyste. Miła obsługa

Wady

Nie mam uwag

Bogdan

Wszystko było ok jedzenie ,pokój obsługa. Pozdrawiam

Zalety

Bardzo dużym udogodnieniem były karty na ręczniki nie trzeba było ich nosić po kompleksie hoteli

Wady

Po deszczu śliskie schody.

Zalety

czysto i spokojnie , jeśli pragniesz odpocząć to polecam

Wady

wymaga już małego odświeżenia

Zalety

Blisko plaży, spacerek 8 min. Pełno kwiatów wszędzie. Kolorowo, urokliwie

Wady

Kruszący sie tynk i wylewki chodnikowe.

Robert

Zalety

Dla osób lubiących spokój i ciszę. Urozmaicone posiłki,dostępność stolików ,dostępność leżaków

Wady

Opuszczenie pokoju o 11:30 ,a wyjazd z hotelu na lotnisko 22:30.Brak możliwości wzięcia prysznica po 18:00-nie mieliśmy już pokoju .Na recepcji młoda osoba tam pracująca pomyliła pokoje przy zakwaterowaniu ,i nie mogliśmy się z nią dogadać .Powinni tam pracować bardziej komunikatywni ludzie

Sandra

Miejsce genialne dla rodzin z dziećmi! Przestrzeń, brodziki, place zabaw, Jedzenie przepyszne. Bar na plaży Pokoje sprzątane codziennie. Moim zdaniem: z dziećmi warto! Polecam.

Zalety

cisza i spokój

Mariusz

Duży resort hotelowy z dostępem do morza i piaszczystej plaży z leżakami. Plusem jest że woda przy hotelu jest łagodna i bez fal natomiast 500 metrów od hotelu na dzikiej plaży można zachwycać się falami i świetną zabawą związanymi z nimi. Zadbane ogrody. Duża ilość basenów rozmieszczonych prawie w każdym miejscu. Kilka restauracji z bufetem rozmieczonych na całym obiekcie. Dwie restauracje z innym jedzeniem dodatkowo płatne. Leżaków pod dostatkiem. Bary rozmieszczone w kilku miejscach. Podczas wizyty otrzymujemy karty na ręczniki kąpielowe które się wymienia w specjalnych budkach przy basenach i plaży. W resorcie prawie cały coś się dzieje, animacje dla dzieci (dla biura podróży Itaka), zajęcia na plaży, 6 dni w tygodniu wieczorem mini disco oraz naprawdę świetne pokazy w amfiteatrze. Park wodny bez większych kolejek, jedyny ich minus to brak pontonów (jest około 10 sztuk) wymaganych do zjezdżania na jednej z nich.

Zalety

Ogromny teren kilku hoteli, zdecydowaną zaletą jest możliwość korzystania ze wszystkich atrakcji w całym resorcie (z wyjątkiem atrakcji przy 5* hotelu), można zjeść śniadanie u siebie w stołówce, obiad nad morzem, a kolacje przy amfiteatrze, również wszystkie bary i baseny są ogólnodostępne, dzięki czemu nie ma monotonni przy tygodniowym pobycie. Leżaków jest wystarczająca ilość. Obiekt w miarę zadbany. W okolicy dzika plaża i Klify z których miejscowi skaczą do morza z wysokości około 20 metrów

Wady

Trudny dojazd do okolicznych miejscowości (koszt taksówki około 100zł), brak atrakcji po za resortem, niektóre toalety pamiętają poprzednie pokolenie, hotel Pelikan raczej 3 gwiazdkowy, duża różnorodność jedzenia lecz przez cały pobyt prawie takiego samego. Bar w hotelu Pelikan obsługiwany przez bardzo młode osoby które dopiero się uczą i nie potrafią zrobić drinków. W barze przy hotelu Pelikan ciągle czegoś brakuje. Potrafiły być momenty że przez cały dzień nie było wody pitnej.

Gosia

Hotel kameralny, cisza spokój, ja byłam w Pelikanie,ale tylko tam jadłam śniadanie, bo korzystalam z całego resortu Duni,i to jest naprawdę super opcja,wszędzie gdzie jesteś basen aquapark, morze masz swą kroki do restauracji, barów.

Zalety

Cały resort jest jak małe miasteczko chodzisz,spacerujesz, korzystasz z całego resortu all inclusive

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel świetny. W pokojach czysto. Klimatyzacja działała sprawnie. Dużo atrakcji dla dzieci. Bardzo duży obszar całego kompleksu - jest gdzie spacerować. Jedzenie bardzo dobre, różne każdy znajdzie coś dla siebie.

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel fantastyczny, dlatego wróciliśmy do niego już 3 raz. Polecam z czystym sercem. Cicho, spokojnie i jedzenie na bogato :) Codziennie sprzątanie, wymiana ręczników. Basen na miejscu, a do morza spacerek kilka minut.

Zalety

Cisza, spokój, fantastyczne rośliny wokół.

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel mimo że już trochę lat ma, bardzo czysty, obsługa bardzo pomocna. Jedzenie może trochę monotonne ale bardzo smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie. Baseny przy hotelu super, bardzo blisko do piaszczystej plaży .

Zalety

Czysto, smacznie, na wypoczynek z dziećmi w sam raz .

Maciej

Pobyt - Lipiec 2022

Idealny na wypoczynkowy pobyt z dzieckiem! Jedzenie pyszne, baseny zadbane, wieczorne atrakcje umilające pobyt. Polecam!

Pobyt - Wrzesień 2019

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Rozległy teren pełen kwiatów i zieleni.Do plaży 10 minut na piechotę.

Zalety

Czystość i porządek, dobre jedzenie i drink.i

beata

Pobyt - Czerwiec 2019

super spędzony czas , sam hotel najmniejszy ze wszystkich w całym kompleksie , ale możliwość korzystania z infrastruktury pozostałych czterogwiazdkowych to duży plus . Każdy znajdzie coś dla siebie - polecam

Zalety

mały kameralny hotelik , wśród całego kompleksu hoteli na całym terenie

Marek

Pobyt - Lipiec 2018

Bylismy z zona w podrozy poslubnej w lipcu 2018. Przelot bez problemu z Poznania, ale pozniej godzina czekania w autokarze na miejscu na reszte wczasowiczow - nie z winy biura podrozy, a po prostu duze opoznienie samolotu (autokar zabieral ludzi z kilku lotow). Trasa dosc ciekawa dla ludzi ktorzy Bulgarie widzieli pierwszy raz w zyciu, od razu mozna dojsc do wniosku ze jesli chce sie naprawde odpoczac i poczuc te all iclusive to lepiej nie pchac sie samemu do okolicznych miast - takie atrakcje to juz dla ludzi chcacych lepiej poznac kraj, obyczaje i kulture, zone i mnie nie ciagnelo do odrapanych scian, starych samochodow i ogolnego brudu na ulicach. A jak to w miejscach robionych pod turystow - w resorcie ladnie, kolorowo, czysto i spokojnie :) Jak minal pobyt - krotko mowiac za szybko. Nawet gdy pojechalismy tylko na 1 wycieczke fakultatywna (polecamy wycieczke na wyspe z degustacja win i wieczorem balkanskim, jesli ktos lubi mlode i slodkie/polslodkie wina to bedzie zachwycony, a wieczor przy lekcji historii z tancerzami to naprawde niezla rozrywka, zwlaszcza kiedy na sam koniec widzimy odwaznego faceta tanczacego po rozgrzanych weglach). Jedzenie dobre, aczkolwiek nie polecam pojawiac sie pod sam koniec posilku (sa okreslone godziny). Po prostu pod koniec moga juz nie dokladac pelnych talerzy bo i po co marnowac jedzenie, to zrozumiale. Z moich obserwacji najlepiej pojawic sie na posilku pol godziny/godzine po jego rozpoczeciu - wciaz bedzie praktycznie pelen wybor, a nie bedzie juz takich tlumow przy stolikach. A co do tlumow - tylko podczas posilkow widac tak naprawde ILE TAM JEST LUDZI! Resort jest tak wielki i tak rozlegly, ze kazdy znajdzie dla siebie kat i nie bedzie musial tluc sie jak u nas na baltyckiej plazy w popularnej miejscowosci. No i oczywiscie - brak parawanow, a za to lezaki i parasole. Budki z reczikami i wymiana recznikow na suche jak najbardziej przewidziana, Bary i przekaski praktycznie przy kazdym zbiorniku wodnym, czy to aquapark, basen czy plaza. Jesli ktos lubi aktywnie spedzac czas ma saune, silownie, korty tenisowe, zajecia prowadzone przez animatorow (lucznictwo, aerobik, taniec dla przykladu), a dla leniwych - oj, mozna caly dzien chodzic od baru do baru :) Na duza pochwale zasluguje tez Pani rezydent. Zawsze mozna sie dogadac, umowic na rozmowe, a na sam koniec jesli trzeba omowic wiecej szczegolow wymieniamy sie numerami telefonu i smsujemy :) Pozdrawiamy! W wielkim skrocie - jedyne przeszkody to brak internetu w czesci pokoi (lepiej i taniej wyjdzie uzywac roamingu i placic naszemu operatorowi za transfer - oczywiscie jesli ma sie dobra oferte), mrowki na dobra sprawe w ogole nam nie przeszkadzaly, po prostu zobaczylem ze rano potrafily chodzic po dywanie. Lozka bardzo wygodne, pokoje duze i przestronne, lazienki sliczne. Obsluga hotelowa sprzata w pokojach codziennie, wymienia reczniki, sklada posciel... Raz mielismy malo czasu na wyjscie (wycieczka) i zostawilismy ciuchy rozwalone na lozku - jednorazowa akcja, roztargnienie w pospiechu. Wracajac, i tak zobaczylismy ubrania poskladane w kostke i ulozone na biurku... Respect! Polecam wszystkim - nawet ceny sa przystepne, w innych miejscowosciach turystycznych ceny potrafia byc bardziej wysrubowane niz w tym resorcie - na dobra sprawe nie trzeba naprawde nigdzie wychodzic, mozna sie przez tydzien krecic po terenie osrodka i zawsze znalezc cos dla siebie :) Polecamy!

Zalety

Chcesz spokoju? na pewno go znajdziesz Chcesz dobrze zjesc? Nie ma problemu Basen, morze, silownia? Nawet w najbardziej zatloczone dni znajdzie sie para lezakow albo wolny sprzet Obsluga zawsze pomocna, nawet jesli nie zna jezyka stara sie pomoc Rezydent rowniez na plus - wszystko mozna dogadac i o wszystko zapytac

Wady

Klima moze nie wyrabiac w pokojach w cieplejsze dni i wciaz byc troche za cieplo Czasami mozna zobaczyc mrowki w pokoju, ale nie gryza i nie przeszkadzaja Brak zasiegu wifi w niektorych czesciach hotelu

Agata

Pobyt - Lipiec 2018

W hotelu tym spędziliśmy (2osoby dorosłe + dziecko 9lat) wakacje w 2017 i 2018 roku. Gdyby nie było tam super to pewnie byśmy tam nie wrócili, natomiast do Pelicana można wracać co rok. Dużym plusem jest to, że cały resort jest złożony z kilku innych hoteli i z wszystkiego można korzystać do woli więc każdy znajdzie coś dla siebie. Mnóstwo leżaków, niezależnie od pory dnia znajdzie się wolny leżak, czy to przy basenach czy na plaży. Na terenie hotelu czysto, pokoje codziennie sprzątane (można było zostawić pieniądze na półce i nic nie zginęło), ręczniki codziennie zmieniane, wszyscy mili i uprzejmi. Dużo różnorodnego jedzenia, każdy znajdzie coś dla siebie (nawet niejadek), fajną opcja były kolacje tematyczne. Wszystkiego było pod dostatkiem, nigdy nie brakło nam ani jedzenia ani napojów. Bar przy hotelu też na plus-super barmani i drinki dostaje się w szkle, a nie tak jak w innych barach w kubeczkach plastikowych.. Jeśli chodzi o rozrywkę to polecamy amfiteatr (codziennie inne przedstawienie), dyskotekę, aquapark - zarówno dla dzieci jaki i dla dorosłych. Jeśli ktoś lubi zwiedzanie to można kupić u rezydenta wycieczkę, my natomiast skorzystaliśmy z taxi i pojechaliśmy do Sozopola. Naprawdę polecamy wakacje w tym hotelu!!

Zalety

Wszystko na plus, jedzenie, pokoje, baseny, plaża, atrakcje, hotel

Wady

brak wad

Pobyt - Czerwiec 2018

Same zalety. Jedzenie każdy coś dla siebie znajdzie dużo i pysznie. Jeszce nie widziałam hotelu tak czystego , pokoje słoneczne czyste i zadbane. Obsługa bardzo miła i pomocna piękny teren na około. Plaża super. Można korzystać z atrakcji pobliskich hoteli aquapark, amfiteatr. Polecam gorąca.

Zalety

- jedzenie - czystość -obsługa - lokalizacja

Duni Royal Pelican