Polecam dla zagorzałych palaczy lub dla osób, którym nie przeszkadza bierne palenie papierosów, oraz dla osób lubiących odpoczywać w zgiełku, tłumie i hałasie. Na terenie hotelu wszędzie można palić. W każdym miejscu "relaksu" wdychałyśmy dym papierosowy, non stop. Nie było ani chwili wytchnienia od dymku. Goście hotelu to głównie Niemcy (typ klienta to otyły, wytatuowany palacz). Na tarasie podczas wszystkich posiłków - dym. Przy leżakach basenowych, w barze przy basenie, na plaży, w beach barze - wszędzie goście cały czas palili papierosy. Hotel dość dobrze utrzymany. Dojazd busem na plażę - dla mnie nie było to wygodne rozwiązanie (na bus zawsze trzeba czekać, w palącym upale jest to wyzwanie. potem od przystanku trzeba jeszcze przejść ok 300 metrów by dotrzeć do plaży.) Nie polecam tego regionu na plażowanie. W morzu był taki tłok, jakiego nigdy w życiu nie widziałam, spokojnie mogę powiedzieć, że w Bałtyku w szczycie sezonu jest luźniej. Leżaki ustawione w rządku, jeden za drugim. Na basenie głośna muzyka bez ustanku. W basenie i morzu cały czas się na kogoś wpadało, lub ktoś wpadał na nas. Odradzam zarówno region jak i hotel.
ładny, czysty pokój dobre jedzenie dobrze działająca klimatyzacja
konieczność wdychania dymu papierosowego non stop; plaża daleko, niewygodny dojazd na plażę; brak basenu dla dzieci nieumiejących pływać (jest tylko basen głęboki i brodzik dla niemowląt); tłum na plaży, tłum podczas posiłków (często podczas kolacji nie było żadnego wolnego stolika, i trzeba było polować na wolne miejsce), paskudna okolica, syf i tandetne stragany wokół hotelu; bardzo mała powierzchnia wokół hotelu, hotele ustawione obok siebie jak domy szeregowe; duży hałas na basenie.
Cały pobyt rewelacyjny!.Wyżywienie bardzo urozmaicone, all inclusive na najwyższym poziomie ze strefą dla dzieci.pokój czysty, sprzątany, codziennie napełniana lodówka wodą, sokiem.
All inclusive w hotelu .Na plaży;drinki,napoje, owoce, słodkości .Czysto i ładnie na terenie całego hotelu.Obsługa miła. Basen córce się podobał najbardziej .Codziennie wieczorem inna impreza
Jak juz muszę podać wadę to imprezy prowadzone tylko w języku niemieckim (np.aerobik w wodzie).Nastawienie głównie na gości z Niemiec
Jesteśmy po raz drugi w tym hotelu, polecamy! Wspaniała obsługa : od recepcji, do Pani sprzątającej! Wyjątkowi ludzie, uśmiechnięci, życzliwy, pomocni. Niezależnie o której godzinie przyjedziecie do hotelu , jesteście zaproszeni na posiłek i do korzystania ze wszystkiego w hotelu. Darmowe drinki, ręczniki na plażę, leżaki . Na plaży dostępny darmowy bar, napoje, ciepłe jedzenie, przygotowywane na miejscu, bez ograniczeń, nie trzeba wracać do hotelu na posiłki. Dwa baseny zewnętrzne, leżaki, parasole, darmowe drinki , napoje, oczywiście przy basenach. Czysto w pokojach, sprzątanie codziennie, bielusieńka pościel i ręczniki, pachnie czystością !! uzupełniany bar w pokoju w lodówce: woda, napoje. Czajnik, herbatki i kawki w pokoju. Do plaży co 10 minut/500m /jeździ bus do godziny 18 . W dniu wyjazdu, niezależnie od godziny, korzysta się ze wszystkiego. Obsługa mówi po angielsku, niemiecku i po polsku da się dogadać. Jedzenie świeże, bardzo dużo, urozmaicone, dla wszystkich: dzieci, wegetarian . Dla amatorów rozrywki: animacje dla dzieci, koncerty, karaoke i długo by tak jeszcze pisać:)
Niezwykła obsługa, ogrom jedzenia, cisza, czystość perfekcyjna,
Nie ma wad
Bardzo fajny hotel , położony na niewielkim terenie co jest plusem bo wszędzie było blisko. Jedzenie przepyszne, urozmaicone, , nie było problemu aby znaleźć miejsce , a było nas 12 osób. Plaża nie jest bezpośrednio przy hotelu , przyznam że to powstrzymywało nas od rezerwacji tego hotelu, ale to żaden problem busiki jeżdżą co chwilę i zajmuje to ok 2 min , spacerkiem ok 10 min. Super zjeżdżalnie dla dzieci jak i basen tylko dla dorosłych . Polecam drinka cubalibre. Bardzo blisko hotelu w lewą stronę bazar na którym kupicie wszystko i da się targować. Jedyne co mi się nie podobało to słabe występy wieczorne. Obsługa bardzo miła, pokoje czyste nie ma się czego czepić. A i koniecznie trzeba iść na masaż , rewelacja.
Pyszne jedzenie, czyste pokoje, miła obsługa, wszędzie blisko ,
Wieczorne występy na niskim poziomie
Mam bardzo mieszane uczucia. Widać, że hote był odnawiany, ale dekoracje i wystruj trąca kiczem. Basen dla dorosłych całkiem niezły, nie bylo problemów z leżakami, na tym większym na niższym piętrze nie przesiadywaliśmy. Dużym minusem był cień od ok godziny 14, który do godziny 16 pokrywał już praktycznie całą powierzchnie basenów. Jedzenie bardzo dobre, aczkolwiek słodycze typowo tureckie - ładne, ale sam cukier bez smaku. Brakowalo mi dobrej kawy. Chyba największym rozczarowaniem była plaża - zdjęcia pokazuja inna plaże, zamiast oddzielnych parasoli była jedna wielka płachta, a leżaki ustawione byly jeden kolo drugiego bez mozliwosci przestawienia. Czułam sie jak sadrynka w puszce.
Jedzenie i pokój .
Hotel ewidentnie dla Niemców i niestety inne narodowosci gorzej traktowane. Obsługa zna jezyk niemiecki, z angielskim już był problem. Plaża. Cień nad basenem, ogólne wrażenie wciśnięcia hotelu między inne budynki .
Pobyt rodziny 4-osobowej - pokoje ładne, czyste, codziennie sprzątane, codziennie wymieniane ręczniki na nowe. Jedzenie bardzo dobre, dużo, urozmaicone - każdy znajdzie coś dla siebie. Bar przy basenie - bardzo dobre rozwiąznie, wszystko dostępne na wyciągnięcie ręki. Super obsługa - każdy z uśmiechem na buzi - począwszy od kelnerów skończywszy na Paniach sprzątających( rodzinna atmosfera), animatorzy zabawiający gości - SUPER. Byliśmy bardzo zadowoleni i na pewno tam wrócimy. POLECAM.
Bardzo miła obsługa :) W pobliżu hotelu sklepy, bazar - dla tych, którzy chcieli kupić sobie pamiątki.
Za mało leżaków przy basenie (trzeba było wcześniej wstawać, aby zająć sobie leżaki).
Mały, kameralny hotel ,po początkowej obawie o standard nastąpiło miłe zaskoczenie. Obsługa na wysokim poziomie. Bardzo dużo personelu dzięki czemu wszystko dobrze funkcjonowało. Mega dużo jedzenia, różnorodne owoce (śliwki, gruszki, pomarańcze, arbuzy ,banany, brzoskwinie, jabłka, nektaryny, melony , winogrona- wszystkie serwowane jednorazowo nie zamienie) wszystko smaczne. Drinki kolorowe w cenie. Napoje i drinki serwowane w szkle a nie w plastikach. Codziennie lody, gofry dostępne dla wszystkich, nie tylko dzieci. Brak problemu ze znalezieniem leżaka na plaży i przy basenach.Wszędzie dostępne maseczki i płyny do dezynfekcji. Hotel wart polecenia.
Mały, w centrum, dobre jedzenie, dużo obsługi,czysty,
Brak sejfu w cenie
Rodzinny urlop,4 raz w Turcji, bardzo fajny hotel. Malo Polaków, większość Niemców, jak dla mnie to na plus. Obsługa bardzo przyjazna, posiłki w ogromnych ilościach i wyborze. Do plaży 700m, spacerkiem 10min. Bus jeździ, ale przez 10 dni nie trafiliśmy na niego , ani razu ????. Polecam, jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu.
Pokój rodzinny,2 sypialnie, czysty , przestronny. Bardzo duży wybór jedzenia, miła obsługa. Hotel na dobrym poziomie ???? Jestem bardzo zadowolona, polecam.
Nie smaczna kawa ????
Bardzo ładne pokoje, w szczególności te dwupoziomowe rodzinne. Bardzo przyjemne otoczenie, sprzyjające wypoczynkowi w swobodnej atmosferze.
Ładnie, czysto i przyjemnie w pokojach
Korytarze i klatki schodowe wydają się być ciasne, do plaży 350 m, co w przypadku rodzin z dziećmi może mieć znaczenie. My byliśmy z przyjaciółmi, więc spacer nie stanowił problemu.
Bardzo przyjemny, kameralny, czysty hotel. Super jedzenie i animacje. Bardzo fajne pokoje, szczególnie dwupoziomowe rodzinne. Opcja w sam raz na rodzinne wakacje w spokojnej atmosferze,
Jedyne czego żałujemy ,to ,że byliśmy tu tylko 1 tydzień. Wybraliśmy ten hotel z pomocą pracownika wakacje.pl- sami nie mogliśmy się zdecydować ,bo wybieraliśmy z last minute i wyboru już za dużego nie było. Hotel jaki nam polecił DREAM WOERD RESORD&SPA okazał się pod każdym względem najlepszym z hoteli w jakim mieliśmy do tej pory możliwość odpoczynku. Obługa miła i uczynna 10/10, posiłki urozmaicone 10/10 - codziennie czymś zaskakiwali( szaszłyki,kebab,wątrobka) owoce full wybór ,świeże i soczyste (truskawki,czereśnie,morele,brzoskiwinie,winogrono,nektarynki,arbuzy i inne prawie codziennie. warzywa - danie mięsne , sosy , pizza, hamburgery ,naleśniki , tosty płatki , ciasta , wszystko na najwyższym poziomie i ze smakiem. Bary w lobby przy basenie serwujące napoje i alkohole. są też drinki do wyboru rownież w cenie all inclusive.. Basen duży ,a którym animatorzy zawsze coś ciekawego proponują. Plaża ,na którą dowozi co 15 minut własny autobusik , piękna , szeroka,piaszczysta ,łagodna. Jest tu bar z posiłkami i napojami - z alkoholi tylko piwo. Atrakcje - sporty wodne, siatkówka, bule. Przed hotelem mnóstwo sklepików , czyste ulice . Pięknie oświetlone w nocy . Polecam .
Obsługa, czystość,posiłki,basen,pokoje,
Pokoje spełnią oczekiwania mało wybrednych osób ogólnie bardzo małe jak na rodzinę 4-osobową . Każdy pokój ma TV i jest TVP Polonia:) jedyny polski kanał. Łazienka czysta i schludna, codziennie nowe ręczniki brak kosmetyków. Hotel naprawdę bardzo ładny, przede wszystkim czysty. Teren wokół hotelu bardzo dobrze utrzymany.Animacje codziennie to samo wyboru nie ma mało się starają aby urozmaicić urlopowiczom dzień.Jedzenie bardzo dobre i dużo .
Bardzo dużo i rozmaite jedzenie
Zjeżdżalnie czynne w określonych godzinach
W hotelu panuje bardzo miła atmosfera - pomimo, że obsługa ma czasami problem z językiem angielskim to jest bardzo pomocna i życzliwa. W komunikacji i rozwiązywaniu jakichkolwiek problemów/zapytań bardzo pomocna jest Pani Agnes, która doskonale posługuje się językiem polskim. Dużym atutem oferty była możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Aqua oddalonym o ok. 300 m. Paradoksalnie po paru wizytach dzieci wolały jednak spędzać czas na lokalnym basenie w którym rozmiar zjeżdżali i głębokość była do nich bardziej dostosowana (dzieci lat: 7; 5 i niecałe 2). Generalne spędziliśmy bardzo udane rodzinne wakacje.
- czysto - ładne pokoje - obsługa życzliwa i pomocna - doskonałe jedzenie - ciekawe animacje
- brak bezpośredniego dostępu do plaży (ok. 350m można dojechać bezpłatnym busem) - hotel bezpośrednio położony w sąsiedztwie innych hoteli przez co trudno liczyć na ciekawy widok z okna
Kochani hotel ten jak najbardziej polecam. Basenik, zabiegi SPA ( trzeba się mocno targować), darmowy dowóz na plażę i piękna pogoda !!!! Polecam!!!!
Bardzo ładne i czyste pokoje, świetne jedzeniem i animacje.
Nie znalazłem :)
Hotel niestety nie zasługuje na 5 gwiazdek, max 3 gwiazdki, preferowano goście z Niemiec. Hotel budowany w szybkim tempie więc jest sporo niedoróbek. Ogólne wrażenie niestety bardzo złe. Często podróżuję ale z takim przejawem wrogości do Polskich gości jeszcze się nie spotkałem. Stanowczo odradzam.
Brak zalet.
Mnóstwo. Brud, smród i brak poszanowania godności człowieka.
Ogólnie polecam,ale nie oczekujcie moim zdaniem mocna 4* na pewno nie 5*
Czysty, wewnątrz na wysokim poziomie, możliwość korzystania z Aquaparku obok w hotelu to duży plus, jedzenie pyszne , obsługa mila
Infrastruktura wokół hotelu to istny dramat, ciasno malo zieleni człowiek czuje się jak w blokowisku gdzie nie spojrzysz to jakiś inny hotel, byłam z 2 dzieci 7 lat i 6 ms i nawet nie miałam gdzie z tym wózkiem wyjść .Zapewne moja opinia spowodowana jest faktem ze po raz pierwszy byłam w hotelu wokół którego brak przestrzeni
gorąco polecam ten hotel opinie poprzednich osób opisują jak najbardziej wszystkie szczegóły
położenie oraz pyszne posiłki
brak widoku na morze
Hotel zgodny z opisem i zdjęciami. Bardzo dobrze zorganizowana obsługa klientów. Goście mogą czuć się swobodnie. Czas umila Zespół Animatorów, którzy poza organizacją zajęć dla osób w kazdym wieku, utrzymują kontakt z wszystkimi, starając się wymieniać uprzejmości w języku danych Gości. Jeden basen zewnętrzny niestety pokryty jest cieniem już około 17.00. Przy basenie znajduje się tylko jeden, mały bar oraz niewiele leżaków oraz stolików, przy których można zrelaksowac się zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem, zwłaszcza w trakcie animacji. O ile zauważyłam hotel poza mini disco nie oferuje zbyt wiele atrakcji dla dzieci. Plaża znajduje się stosunkowo niedaleko, co umożliwia wieczorne spacery wzdłuż promenady. Hotel oferje transfery na plażę, gdzie można grac w siatkówkę plażową oraz uprawiać inne sporty organizowane przez Animation Team lub odpłatne sporty wodne. Leżaki plażowe rozmieszczone dość gęsto - brak relaksu indywidualnego oraz nieco duszno. Kuchnia przy plaży smaczna i świeża - polecam na miejscu wyrabiane tradycyjne naleśniki tureckie. Hotel położony w bliskim sąsiedztwie z innymi hotelami co sprawia wrażenie tłoku. Dla zakupoholików obok hotelu znajduje się wiele typowych sklepów oraz ogromny bazar, do którego można wybrać się pieszo nawet wieczorem. Obok Hotelu znajduje się przystanek dolmuszy, skąd szybko i tanio można dojechać do portu w Side, gdzie znajduje się wiele starożytnych obiektów lub Manavgatu gdzie w poniedziałki i czwartki organizowany jest duży bazar. Chociaż w hotelu nie są organizowane dyskoteki, istnieje możliwość zabawy na jednej z dyskotek w Side, co organizuja Animatorzy. Hotel zapewnia przyjazną atmosferę, dużo relakso a także niesamowite wspomnienia.
+Zadbany hotel +Przyjazna obsługa dbająca o gości +Zaangażowany zespół animatorów (starający się zamienić parę zdań w każdym języku) +Organizacja gier, zabaw, sportów itp. +Animacje +Szeroki wybór bardzo smacznych dań +Świeże dania serwowane na plaży +Plaża, transfer na/z plaży +Blisko do bazarów, przystanku dolmuszów +Możliwość korzystania z Aquaparku w Dream World Aqua
-Jeden basen zewnętrzny -Mało leżaków przy basenie -Duża \"gęstość\" leżaków na plaży (duchota) -Ilość stolików restauracyjnych w \"godzinach szczytu\" niewystarczająca dla wszystkich gości -Mała przestrzeń otoczenia hotelu - bardzo bliskie sąsiedztwo innych hoteli
Sierpień 2014 - Bardzo polecam hotel, przede wszystkim b.dobre jedzenie (dużo owoców, lody, słodycze pod każdą postacią, mnóstwo serów, oliwek, suszi, pstrągi, łososie, żeberka z jagnięciny i wiele innych- codziennie coś innego), Basen czysty sprzątany, ciepła woda z zjeżdżalniami. Pokoje codziennie sprzątane (brak ładnego widoku: abo na inny budynek albo na budowę). Alkohole whisky, wódka gin i inne. Między 15-16h lody Algida, gofry i słodycze. Do plaży jeździ busik co 10 min (czas 3 min busem - pieszo 10 min), Restauracja na plaży ( piwo i wino na plaży + napoje bezalkoholowe) dodatkowym atutem, że na plaży podawali obiad (nie trzeba było specjalnie wracać na hotel w porze obiadowej), z lodówki można było zawsze zabrać wodę 300ml niegazowaną na plażę. Leżaki sprzątane z piasku. W trakcie dnia animacje dla dzieci (2 animatorów), wieczorem animacje (piana party, występy afrykańskie, mongolskie - bardzo profesjonalne). Dużo Niemców i Rosjan - Polaków sporadycznie (nam to nie przeszkadzało, a wręcz można było zauważyć, że jedzenie serwowane właśnie pod naszą kuchnię europejską). Wieczorami można było przejeść się na plaże (bez obaw). Na hotelu nie ma dyskotek (ale animator zabiera chętną ekipę do centrum na dyskotekę gdzie wstęp 10 euro). Czasami leżaki bywały wszystkie zajęte przy basenie wtedy szliśmy na plażę.
Bardzo dobre jedzenie (europejskie), hotel codziennie sprzątany, basen ciepły, dużo animacji dla dzieci, animacje wieczorne (pokazy na wysokim poziomie)
Do morze około 1km - ale kursuje busik co 10 min, widok z okna albo na drugi budynek 4 m albo na budowę.
Wspaniały hotel, przemiła uśmiechnięta obsługa. Wspaniałe animacje i animatorzy Tamara, Atyw i Alex. Wróciłyśmy bardzo, bardzo zadowolone. Doskonałe masaże i hamam za dostępną cenę. Jedzenie pyszne, bardzo urozmaicone, wszystko czego dusza zapragnie. Każdy mógł znaleźć coś na co ma ochotę. Jeśli tylko będzie to możliwe wrócimy do tego hotelu. Nie wielu Polaków ale to tylko plus. Pozdrawiamy wszystkich pracowników hotelu, którzy zrobili wszystko byśmy były zadowolone.
Jak dla nas, wszystko było na najwyższym poziomie. Wspaniały urlop.