Dla dzieci: brodzik, miniklub, plac zabaw, plac zabaw w basenie.
Bezpłatny bus hotelowy kursujący na plażę.
500 m do prywatnej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne dla dzieci i dorosłych.
Wspaniały hotel, polecam wszystkim. Piękny, duży robiący wrażenie. Pokoje czyste, codziennie sprzątane (fajna opcja klikania światełka jeśli sobie nie tego życzymy). Pyszne jedzenie - codziennie wieczorem inna tematyka. Oprócz głównych posiłków - mnóstwo dodatkowych przekąsek -ciasta, lody, gofry, sushi, tortilla, hamburgery (bardzo dobre rozwiązanie z wystawieniem w snakbarach półproduktów, aby każdy sobie skomponował przekąskę jaką chce zamiast czekać czy barze). Podobnie z napojami na obiedzie - barmani nalewają colę, fantę, piwo, sprite czy wodę do szklanek - stawiają na ladzie i każdy bierze na co ma ochotę bez stania w kolejkach. Wielkie brawa dla obsługi restauracji, która niezależnie od tego jakiej jesteś narodowości i czy dałeś napiwek zbiera puste talerze w sekundzie po zjedzeniu i zawsze proponuje coś do picia.
Spokojnie można się dogadać w języku angielskim i niemieckim. W pokojach jest darmowe wifi (mimo, że ofercie o nim nie piszą). Wspaniały aquapark oraz moc atrakcji - codzienne wieczorne animacje dla dzieci, oraz pokazy taneczne i akrobatyczne dla wszystkich. To prawdziwi raj dla dzieci! W czasie dnia też roznosiły się odgłosy animacji,: impreza piana w basenach, fitness... Dla fanów zakupów - spod hotelu odjeżdżają co 15 min busiki do Side a 60m dalej do Manavgat.
- Odległość od morza - jednak co 10 minut kursuje darmowy hotelowy autobus do godziny 18stej. - w naszym pokoju trafiliśmy na bardzo twardy materac (drugie łóżko miało już miększy) - ale wszystko jest tu kwestią preferencji
Może zacznę od tego ze byliśmy już w hotelu 5* wiec mamy porównanie. uważam ze ten hotel na te gwiazdki nie do końca zasługuje. Pokoje nadają się zdecydowanie do odświeżenia, zmienialiśmy pokój ze względu na nieprzyjemny zapach z kanalizacji. Totalna porażka to dyskoteka na przeciwko hotelu w której muzyka gra tak głośno ze nie idzie w nocy spać. Jedzenie smaczne, duży wybór, każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Mały wybór drinków, soki niedobre. Napoje poza hotelem podawane w plastiku…windy tragiczne, czasem czekałam z wózkiem 10-15 minut żeby zjechać do restauracji. Baseny ekstra, aquapark czynny w określonych godzinach ale w mojej ocenie jest długo otwarty. Super basen dla dzieci, basen z animacjami, basen dla dorosłych i jeszcze inne. Na wieczorne animacje nie chodziliśmy ze względu na dzieci które spały. W okolicy bardzo dużo sklepików. Nad morze jeździł bus. Można tez wybrać się busem do side. Transfer z lotniska Ok 1h. Na lotnisko zabrano nas 4,5h wcześniej. Uważam ze hotel zasługuje na 4* i drugi raz bym do niego nie wróciła. Na zdjęciach oferty przedstawiony był zupełne inny park wodny dla dzieci.
Baseny, zjeżdżalnie, jedzenie
Okolica, głośna dyskoteka, pokoje, windy
Polecam hotel Dream World Aqua w Kumköy niedaleko Side. W hotelu w wiekszosci to Niemcy i trochę Polaków. Wyjazd z biurem podróży (...) bez żadnych zastrzeżeń. Transfer z lotnika ok. godzinki. Pokoje - czyste, codziennie sprzątane. Pokoj standardowy dla rodziny 2+2 to łóżko małżeńskie, łóżko pojedyncze i rozkladana kanapa. Miejsca wystarczylo. Jedzenie- bardzo dobre. W ogromnej ilości. Co chwile jest cos do jedzenia. Nikt glodny nie chodzi. Plaża - czysta, piaszczysta, lagodne wejscie do morza. Nie ma zadnych kamieni , nie sa potrzebne buty do wody. Na plazy bar - lunch dobry, duzy wybor zarowno mięsa, salatki, owoce. Do. Plazy dojezdza bus co ok. 15 min. Na pieszo w tym upale trochę daleko z dziećmi isc. Baseny super, głębokość 140 cm. Kilka basenów, w tym jeden tylko dla dorosłych. Aquapark dla doroslych i dla dzieci od 120 cm, sprawdzają wzrost. Nizsze dzieci nie sa wpuszczane nawet z doroslym. Dla mniejszych dzieci jest basen, gdzie tez jest kilka malych zjeżdżalni. Bardzo duzo leżaków, nie trzeba rezerwowac, chociaz ludzi i tak rezerwują ale naprawde mozna znalezc miejsce nawet kolo poludnia. Animacje - ok. Fajny program wieczorny. A tak to standard aqua gym, dart, piłka nożna. Dla dzieci mini klub. Okolica hotelu - bardzo duzo sklepikow, knajpek. Obok hotelu przystanek dolmuszy do Side i Manavgat. W lipcu upal, wieczorem 30 st, ale da sie wytrzymać :) Hotel bardzo nam sie podobal. Jedyny minus to windy, na ktore dlugo sie czeka. Hotel goraco polecam.
Super hotel , jesteśmy bardzo zadowoleni , czysto jedzenie pyszne różnorodne , na zewnątrz grill przy basenach bary z jedzeniem też , dobre drinki , obsługa miła pomocna , plaża piękna piaszczysta szeroka busik jeździ co chwile 5 min drogi na pieszo 15 min , super zjeżdżalnie dla dzieci i starszych , Chętnie tam wrócimy .
Czysto , jedzenie dobre , miła obsługa .
Żadne
Jestem bardzo zadowolony a byłem w tym hotelu 2 raz i wybieram się ponownie bardzo miła obsługa wszystko na najwyższym poziomie
Małym mankamentem to że sejf jest płatny i na basenie przy zjerzdzalniach jest słabe Wi-Fi
Czekaliśmy do ostatniej chwili na inny hotel ale niestety ktoś nas wyprzedził i pani z biura poleciła hotel dream world byłem dość specyficznie nastawiony po przeczytaniu opinii ale cóż patrze jest jakiś aquapark dzieci będą miały co robić . Okazuje się że po przybyciu hotel jest super mili i uczynni ludzie jedzenie bardzo dobre bardzo fajne baseny z aquaparkiem dla dużych i małych . Nie rozumie opinii daleko od morza przecież przed zakupem można takie informacje sprawdzić. Fakt jest ok 600 m do morza ale jest bus który kursuje co 20 minut . Na plaży mają super bar z piaszczystą plaża więc jeśli ktoś nie jest do końca przekonany to naprawdę szczerze polecam ten hotel
Bardzo miła i pomocna obsługa Dobre jedzenie Ogólnie bardzo fajny hotel
Długi czas oczekiwania na windę
Szkoda kasy, ogólnie jest słabo z jedzeniem a drinki są wodniste!!!!! Obsługa mega daremna.Daleko od morza i trzena bardxo uważać na dzieci.
Główna zaleta to ilość basenów 4 oraz obsługa sprzątająca.
1. Bardzo daleko od morza więc z małym dzieckiem bardzo ciężko, 2.Windy to koszmar codzienny!!! Jak.mieszkasz na 6 piętrze to niestety dramat!!! 3.My jesteśmy już 2 tydzień i w pierwszym było naprawdę dużo jedzenia, przekąsek itp. A teraz o 50 % mniej!!! 4. Szczerze nie polecam tego hotelu na dłużej niż tydzień.
Hotel Dream World Aqua oferta niezgodna z opisem. Aquapark czynny 10-16 w tym 1,5 godziny przerwy. Animacji zero. Sportów animacji zabaw na basenie zero. Lezakow za malo na tak duzy hotel. Bary w 1 alkohol jakiś tam, a w reszcie tylko piwo. Jedzenia dużo ale codziennie to samo monotonne. Rowniez w szczycie nie ma gdzie usiasc na jedzenie. Lody ograniczone czasowo. Nie można wynieść z jedzenia na lezak np dla dziecka. Ręczniki wymieniać można w określone dni brudne czy mokre. Kolo basenow wogole nie zbierana woda wszczedzie mokro. Pokoje jakby 2 osobowe i dostawka dla dziecka wepchane na siłę do pokoju. Za kazdym razem otwarcia balkonu klima sie wylacza co jest strasznie uciazliwe. Windy na taki hotel ilosc masakra. Koło hotelu oczyszczalnia, dyskoteka, i meczet 5 rano wzywa do modlitwy. Niestety cena nie adekwatna do pobytu. Byliśmy w tamtym roku Pegasos Resort Aqua w Side też 5 gwiazdek ale to był mega i wart wszystkiego. Cena powinna być o 3 tyś przynajmniej mniejsza za pobyt w tym hotelu. A z dziećmi nie polecam.
Żadne za taka cenę to porazka
Wszystko nie tak porównując inne hotele ten na 5 gwiazdek nie zasluguje
W Turcji byłam nie pierwszy raz . Hotel nie powinien mieć 5 gwiazdek. Jedzenie monotonne ciągle to samo ,za mało przekąsek pomiędzy posiłkami.Tak naprawdę przekąsi były w godzinach obiadu na głównej stołówce. Restauracja a\\\'la carte tylko raz a pobyt nie na tydzień. W restauracji a\\\'la carte podają to o na kolacje w głównej stołówce żenada. Łaźnia turecka z której skorzystałam w tym hotelu nie przypomina w ogóle łaźni tureckiej szkoda pieniędzy!!!Czystość średnia :( Obsługa tylko miła dla Niemców. Polacy nie są mile widziani.Pani manager Agnieszka to porażka nic nie da się z nią załatwić nie na widzi Polaków;( Nie polecam tego Hotelu jestem bardzo rozczarowana ponieważ bywałam w hotelach w Turcji 4 gwiazdkowych i o niebo lepiej.Ponadto będąc 15 dni w tym hotelu ciągle mieliśmy biegunkę i nie tylko my :( rozmawiając z innymi ludzi to tak naprawdę co 3 osoba miała ten sam problem. Jedna wielka porażka !!!!!!!!!!Nie polecam tego hotelu.
Pokoje ładne , piękna plaża.
Hotel nie powinien mieć 5 gwiazdek. Jedzenie monotonne.Mało przekąsek pomiędzy posiłkami.Czystość na niskim poziomie.Obsługa masakra tylko Niemcy się liczą.
Super polecam pokoje czyściutkie zadbane, dla dzieci dużo atrakcji zjeżdżalnie baseny animacje gry sportowe miła obsługa . Jechałem z biura prima holi-day jestem bardzo zadowolony pozdrawiam rezydentkę panią Melisę
Dużo atrakcji dla dzieci, blisko z lotniska, wolne leżaki bez problemu.
Dotychczas najgorsze wakacje na jakich bylam. Nigdy więcej do tego syfu. Odradzam.
Hotel niby nowy a nie dokonczony. Dziury w scianach, niedokrecona szklana barierka na balkonie hotelowym, syf na korytarzach w postaci brudnych szklanek, talerzy, kieliszków do wina, dlugi czas oczekiwania na winde, kiepskie animacje i tylko w jezyku niemieckim, smierdzace toalety obok zjezdzalni oraz szambo w poblizu basenow czuc bylo az do pokoju, hotel i obsluga nie mile w stosunku doo polakow.
Wspaniały hotel, obsługa na najwyższym poziomie. Wszyscy uśmiechnięci i pomocni. Język urzędowy niestety najczęściej niemiecki, rzadko angielski. Najrzadziej polski. Animatorów polskich dla dzieci nie było, choć tak mówiła umowa wycieczki-wystraszyli się zamachami. Mini disco dla dzieci wspaniałe choć krótkie. Genialna piana party. Pokoje ekskluzywne. Blisko hotelu masa sklepików z pamiątkami i tanimi ciuchami.W zasadzie można tam jechać w jednej sukience a wrócić z kilkoma walizkami przeróżnych rzeczy za niewielkie pieniądze. Sprzedawcy chętni do negocjacji cenowych, szczególnie jeśli dopytają o narodowość-lubią Polaków. Polecam z czystym sumieniem ! Dużo rodzin z dziećmi, co dla kogoś kto szuka spokoju nie jest dobrym rozwiązaniem. Ciekawe zjeżdżalnie, sporo basenów, wszędzie czysto. Jedzenie pyszne, jest spory wybór-wręcz za duży ;)
Zalet masa. Wszystko w opinii.
Nie odnotowałam.
Drugi raz bym tam nie pojechał. Jak za ta cene mozna znależć zupełnie inny ciekawy hotel. Przeraził mnie ten syf na basenach
hotel nowy wiec wyglada całkiem nieżle, obsługa okazala sie bardzo miła
okrutny syf na basenach, jak na Turcje jedzenie śrenie
Byliśmy na przełomie czerwca i lipca na dwa tygodnie w dwie rodziny 2+2 i 2+3. Hotel super, nowo wybudowany (chociaż baliśmy się, że nie zdążą), wszystko praktycznie wykończone. Śniadania, obiady i kolacje bardzo dobre, Przepyszne przekąski w ciągu dnia, lody desery, itd. Fajni animatorzy, super występy wieczorne samba - Brazyllia, akrobaci z Chin, itp. Dzieci zadowolone - fajny Kids Club. Szaleństwo w aquaparku. Busik na plaże dojeżdża co pół godziny. Chętnie zostalibyśmy jeszcze tydzień:)
bardzo dobre jedzenie, dobre drinki, dużo basenów, ciekawe animacje, duży aquapark
Hotel bardzo duży z licznymi zjeżdzalniami(Aquapark) i basenami, klika barów na terenie hotelu, snack bar, prowadzone są animacje. Pokoje bardzo czyste i przestronne z indywidualnie sterowaną klimatyzacją. Bary otwarte prawie 24 godziny na dobę(październik). Jedzenie bardzo dobre urozmaicone. Kelnerzy podchodzą i pytają czy czegoś potrzebujemy. Bardzo miła i pomocna obsługa hotelowa. Plaża jakieś 500 m od hotelu, dowozi bus hotelowy co 15 minut. Restauracja i bar all inclusive na plaży, można zjeść obiad od 14 do 16(październik).
duży, mnóstwo atrakcji dla dzieci, na każdym kroku bar/przekąski, fajny aquapark
500 od plaży, ale dowozi bus hotelowy
Hotel nie zasługuje na 5 * . Pokoje dużo mniejsze niż opisuje organizator , nie działające windy( hotel 7 pietrowy), dużo usterek i złe wykończenie lub jego brak. Fatalna obsługa i postawa wobec gości z Polski. Praktycznie nie mówią po angielsku. Animacje nudne i nastawione na Niemców i Rosjan. Jedna animatorka z Polski, która zajmowała się najmłodszymi dziećmi i to była jedyna osoba, która naprawdę wykazywała zaangażowanie. Jeżeli pasuje komuś bycie obywatelem trzeciej kategorii niech jedzie ponieważ baseny i Aquapark są jedyna atrakcja tego hotelu. Płaciłam za osobę ponad trzy tysiące i spodziewałam się wyższego standardu hotelu jak i serwisu.Uważam , że był to jeden z najgorszych wyjazdów.
Baseny oraz Aqupark
obsługa hotelu, podejście do polskich klientów
Bardzo jestesmy zadowoleni z wyjazdu do tego hotelu,zarowno dla doroslych i dzieci rozne atrakcje,duza ilosc basenow,jeden przeznaczony tylko dla doroslych,wiec nie mozna narzekac na halasujace dzieci,dla dzieci animacje,ciekawe zajecia w mini clubie,jedzenie przepyszne,duza roznorodnosc-mysle,ze kazdy cos znajdzie dla siebie
duzy rozlegly teren,duzo basenow,basen ze strefa tylko dla doroslych,amfiteatr oddalony od czesci gdzie sie spi
przy hotelu znajduje sie rzeka,gdzie nieladnie pachnie
Wakacje uważam za wspaniale spędzone w tym hotelu. Bywałam już w różnych hotelach ale ten zaskoczył mnie pozytywnie i to bardzo. Cudowny hotel dla rodzin z dziećmi. Pyszne posiłki i podane z pełną klasą. Fajne baseny i aquapark. Super animacje. Naprawdę grzechem byłoby narzekać chociaż na pewno i tacy się znajdą.
Hotel nowy, piękny, na wysokim poziomie
Doskonała lokalizacja według mnie to największy atut tego hotelu. Wyposażenie pokojów i generalnie całego hotelu jest na najwyższym poziomie. Jeżeli ktos jest esteta i zalezy mu na tym aby także podczas wakacji wypoczywać w miłym dla oka otoczeniu to to będzie to strzał w 10. Polecamy restauracje a la carte, fantastyczna kuchnia, uczta dla podniebienia.
lokalizacja
Ogolnie bardzo fajny, nowy hotel. Jedzenie przepyszne. Aquapark super dla małych dzieci.do morza dowożą busikami, ale to nie problem.Polecam wszystkim!!!!!
Fajny Aquapark, pyszne jedzenie, bardzo urozmaicone, nowy hotel.
Odległość do morza, słabe animacje