TUI BLUE Bahari Zanzibar (ex. Dream of Zanzibar)

Fantastyczny! Jedzenie w tym hotelu to coś wspaniałego. Świeże owoce morza, pachnące jeszcze oceanem. - niesamowite wrażenie kulinarne. Świetny standard. Cudowna plaża. Polecam!

Świetny hotel, który sprawdzi się nawet dla wymagającego klienta. Ogrom atrakcji zarówno dla dzieci jak i starszych osób. Pokoje są bardzo zadbane i czyste. Jadąc do tego hotelu nie musisz się martwić o jakość.

Bardzo miło wspominam pobyt w hotelu TUI BLUE Bahari Zanzibar. W mojej ocenie jeden z lepszych hoteli na Zanzibarze. Wspaniałe jedzenie - odkryłem tutaj nowe smaki. Cudowny homar, a spicy cake po prostu niebo w gębie. Obsługa na najwyższym poziomie, miła i uśmiechnięta. Hotel bardzo zadbany i czysty. Cudowna rajska plaża z pięknymi, wysokimi palmami zaraz bezpośrednio przy hotelu. Przyjemne części wspólne i baseny.

Jeden z lepszych hoteli, które odwiedziłem! Hotel posiada dość duży teren, przepiękną roślinność. Palmy na cudownej białej plaży sprawiają niesamowity klimat! Pokoje luksusowe, czyste i przestronne. Obsługa na najwyższym poziomie. Ogromne baseny i mnóstwo atrakcji.

Jeden z ładniejszych hoteli na Zanzibarze, wyróżnia się przepysznym jedzeniem, piękną plażą i miłą obsługą. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, obsługa dba o każdego gościa, aby pobyt był udany i dobrze zapamiętany.

Kod hotelu HOT20158
Nazwa  TUI BLUE Bahari Zanzibar (ex. Dream of Zanzibar)
Miejsce  Tanzania / Zanzibar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, parking

Atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych: wydzielona część w basenie dla dzieci, plac zabaw, miniklub (3-13 lat), animacje.

Bezpośrednio przy hotelu długa plaża Kiwengwa Beach z białym i miękkim piaskiem, łagodnie opadająca do morza.

Duży wybór restauracji serwujących dania wszystkich kuchni świata oraz nowoczesne SPA.

Rajskie plaże z białym piaskiem i palmami kokosowymi

5.5

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Jedzenie, obsługa, plaża

Ilona

Jakub

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Wspaniałe jedzenie, dobry alkohol, przepiękna plaża. Cudowna, miła obsługa. Czysto w pokojach.

Hubert

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Przepiękna plaża, pyszne różnorodne jedzenie, obsługa uprzejma, pomocna i uśmiechnięta od ucha do ucha.

Natalia

Ola

Pobyt - Listopad 2023

Świetny, ogromny obiekt, który na pewno polecam rodzinom z dziećmi oraz parom. Hotel w bardzo luksusowym stylu ze świetnym jedzeniem i przemiłą obsługą hotelową. Spicy cake z lodami z cynamonem zapamiętam na pewno na długo. Przepiękne widoki, nie było miejsca w hotelu, w którym nie chciałam mieć zdjęcia. Pokoje zadbane z najmniejszym detalem, bardzo czyste i dobrze wyposażone

Zalety

-przepyszne jedzenie -przemiła obsługa -długa piaszczysta plaża

Kamil

Pobyt - Październik 2023

PRZEPYSZNE jedzenie, w żadnym hotelu tak smacznie nie zostałem ugoszczony. Obsługa dba o gości jak mama o dzieci, nawet z dokładkami :) Uśmiechnięta obsługa, bardzo pomocna, warto z nimi dobrze żyć od początku. Pokoje, duże, czyste, świetnie wyposażone. Dużo zieleni, piaszczysta szeroka plaża. Wrócę do tego hotelu na 100%

Zalety

Jedzenie, alkohole, pokoje.

Karol

Pobyt - Lipiec 2022

Jeden z niewielu hoteli z wieczornymi animacjami. Piękny widok na ocean.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie. Genialne domki przy plaży do wynajęcia za ~20$. Idealne do pracy zdalnej. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Wieczorami przeprowadzane odkomarzanie.

Wady

Chłodzony basen mimo temp powietrza ~27C.

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel jak na afrykańskie warunki bardzo dobry mimo, że nie nowy to w miarę czysty.

Zalety

Bardzo miła uśmiechnięta obsługa ,naprawdę nigdy przez nas nie spotkana nawet w dużo droższych hotelach.Jedzenie dobre , piękna plaża. Praktycznie nie było komarów .

Wady

Za przedłużenie doby o 6 godzin zapłaciliśmy 150 dolarów . Najwieksza wada to biuro podróży Best Reisen po wykupieniu wycieczki 24 h przed wyjazdem kazali nam dopłacić 1300 zł albo zrezygnować .Dzień przed wyjazdem zmienili nam wylot sumie do Warszawy z hotelu wyszło nam 33 godziny 14 godzin czekania na przesiadkę w Dubaju. Widać, że liczy się dla nich bardziej zysk niż zadowolony klient . Polecam również wycieczki z po Zanzibarze które są 3 razy tańsze niż z biura, pełne zadowolenie i bezpieczeństwo.

Tomasz

Pobyt - Marzec 2019

POLECAM!!! Cudowny hotel z zadbanym ogrodem. Przy hotelu piękna plaża, bardzo często sprzątana z wodorostów. Idealna na długie spacery - beachboysi nie są natarczywi, jeśli się im jednoznacznie da znać, że chce się w spokoju pospacerować. Bardzo miła załoga hotelowa, życzliwi, pomocni, uśmiechnięci. Jedzenie smaczne, urozmaicone. Można naprawdę wypocząć w bardzo miłej atmosferze. Do tego warto wyjść za bramę hotelową i zobaczyć farmę wodorostów, przeżyć safari blue lub odwiedzić farmę przypraw, warto zobaczyć na własne oczy jak one rosną w naturalnym środowisku. Polecamy \\\"Polaka w tropikach\\\", mieliśmy super przewodnika lokalnego, który mówił po polsku. Można się zakochać w Zanzibarze, na pewno tu wrócimy!

Monika_Michal2012

Pobyt - Wrzesień 2018

To był nasz trzeci pobyt w Dream of Zanzibar, ale tym razem niestety tylko na kilka dni. Niezależnie od krótkiego pobytu, zawsze czujemy się w tym kurorcie jak w domu. W ciągu ostatnich kilku lat zaprzyjaźniliśmy się tam z wieloma osobami tam pracujacymi, a każde spotkanie z nimi jest jak spotkanie z rodziną po długim czasie???? Personel (Noel, Amani, Clara, Azja, Audax, Rasheed i wszyscy inni pracujący w restauracji i Kokonuss Bar) oraz kierownictwo (Resa, Riyab, Phabian i inni) sprawili, że nasz krótki pobyt był wspaniałym i bardzo szczególnym czasem. Zawsze witają Cię z wielkim, szczerym uśmiechem i dokładają wszelkich starań, aby pobyt w Dream of Zanzibar był prawdziwym marzeniem. Każdy gość hotelowy cieszy się szczególnym uznaniem, co czyni ten kurort wyjątkowym miejscem. Wszystkie restauracje oferują szeroki wybór wyśmienitych potraw, a każdy może znaleźć coś dla siebie. Widzieliśmy w Tripadvisor kilka skarg krytykujących jakość jedzenia, niewystarczającą ofertę lub złą obsługę, ale uważamy, że są one pisane przez ludzi, którzy nie wiedzą po co przyjechali na Zanzibar i prawdopodobnie powinni byli pozostać w domu, ciesząc się lokalną kuchnią. W każdej restauracji jedzenie zmienia się na co dzień i nawet jeśli może sie zdarzyc, ze jakas potrawa bedzie taka sama jak poprzedniego dnia (w co naprawde watpimy), to ilość i różnorodność potraw jest tak OGROMNA, ze nikt nie powinien się martwić, że nie będzie mial co zjesc. Menu zmienia się codziennie i każdego dnia potrawy pochodzą z różnych kuchni. Szef Kuchni Sebastian dokłada wszelkich starań, aby zapewnić, że wszystko smakuje perfekcyjnie i jest zawsze na miejscu, aby kontrolować jakość żywności, ktora opuszcza jego kuchnię. Bar Kokonuss Bar jest dostępny przez cały dzień, aby serwować napoje, o czym gosc moze tylko zamarzyc, jak również kanapki, ciasta i cr?pes, aby jeszcze bardziej uprzyjemnic gościom wypoczynek. Wyposażenie hotelu jest bardziej niż wystarczające. Zauwazylismy, że boisko piłkarskie i kort tenisowy są ulepszone w porównaniu do lat poprzednich, co wskazuje, że hotel nie zatrzymuje się w żadnym momencie i nadal pracuje nad osiągnięciem jeszcze lepszych standardów. Plaża, jak zawsze utrzymywana jest na najwyższym poziomie, a przez cały dzień dostępnych jest tam wiele barów i punktow gastronomicznych. Pokoje są wygodne, w pokojach znajduje się zestaw do parzenia kawy/herbaty, a lodówka jest zawsze wypełniona wystarczającą ilością napojów (w przypadku, gdy ktoś bylby nadal spragniony po wszystkich napojach serwowanych w poblizu basenu????). Ogólnie rzecz biorąc, spędziliśmy niesamowity czas podczas naszego pobytu w Dream of Zanzibar, a jedynym minusem był fakt, że był on zbyt krótki i musieliśmy wyjechać po kilku dniach. Bardzo kochamy to miejsce, jesteśmy tam traktowani jak rodzina i czujemy się dokładnie tak samo, dlatego nie ma wątpliwości, że będziemy wracać do naszego domu ????

Zalety

Wiele :) Jak w tresci opinii

Robert

Pobyt - Marzec 2018

Dear, We have enjoyed our holidays in Zanizbar a lot until we have met Hindusi manager called himself a boss over there named Mr. Sudeep. His behaviour to us was absoulutly disscusting. We travel a lot and we have visited many countries but we have never been treated in such a way. That manager Mr. Sudeep seemed to be intoxicated, he acted nervous and agressive to us. During our last day and our meeting, he yelled at us, he throwed us away out of the room. In few words to describe his actions ? he had absolutely crossed the border of customer service. Our flight was in the late evening, we have asked to stay in hotel room few more hours, we wanted to pay money for this. It is normal practice in all hotels all over the world. We wanted to get fresh and had comfort of last day in Zanzibar. Unfortunetaly we couldn?t. Manager Mr. Sudeep yelled at us that it is impossible to stay and they do not practice such a thing in that hotel. We had to leave the room beacuse as he explained new guests were waiting in the restaurant. On the other hand our friends had wedding during this Holiday in same hotel. They paid a lot of money to hotel to organize this ceremony for them. Same manager Mr. Sudeep promised them that they can stay until end of the day in their room. Unfortunetaly same thing happened to them, manager Mr. Sudeep had thrown them away from the room. It was their special time, he had ruined it. We and our friends were waiting until the evening and we saw on our own eyes that rooms were not even cleaned and now one entered them same day. That is how we have finished our holidays in Zanzibar, we have met intoxicated manager Mr. Sudeep who lied and act agressively to his customers. Despite that hotel was nice, all other employees and services were well but that manager Mr. Sudeep is ruing whole good spirit and memories of holidays in that place. It is terryfing how one non-professional employee can destroy spirit and good memories from holidays. Please explain to me how such a good hotel can hire such a non-professional manager?

Wady

mr Sudeep

Pobyt - Grudzień 2017

Bajeczne wakacje. Nic dodać nic ująć. Spokojnie można podróżować z dziećmi.

Zalety

Położony pośród bardzo pięknego, zielonego ogrodu. Czysty, zadbany. Obsługa bardzo miła. Brak tłoku na plaży.

Wady

Szanująca klimatyzacja. Pomimo chęci nie udało się jej naprawić. Na szczęście to był już koniec naszego pobytu.

Oliwia

Pobyt - Marzec 2017

Jeden z najlepszych hoteli na Zanzibarze, obsługa bardzo miła, uprzejma i pomocna. Właściwie cały czas uśmiechnięta :) położony jest w pięknym miejscu, jest czysto, cicho i zielono. Pokoje czyste, z klimatyzacja, codziennie uzupełnianym barkiem. Sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne, kazdy znajdzie coś dla siebie. Restauracje tematyczne :) jeżeli komuś bedzie brakowało europejskiej kuchni to polecam kuchnię włoską. Organizowane są też wieczorki tematyczne. Na plaży można spotkać MR Browna, który sprzedaje wycieczki godne polecenia. Tanie i zorganizowane na najwyższym poziomie! Oczywiście całkiem bezpieczne :) Kolejna zaletą jest Wifi, darmowe i na całym terenie hotelu. Cały hotel 10/10! :D

Violetta Kreja

Pobyt - Luty 2017

Reasumując, lokalizacja hotelu jest dobra , pokoje duże i wygodne ,czyste z klimatyzacją , barek z chłodnymi napojami uzupełniane na bieżąco :) Dodatkowo herbaty różne ale to przeróżne smaki , ale KAWA I CUKIER NIE ZAWSZE była uzupełniana w pokoju. Urzekły mnie w hotelu tematyczne kolacje to jest super. Wskazówki dla wyjeżdżających, porannych kawoszy to zabrać kawę ze sobą :D i kremy w wysokim UV Moja wskazówka dla hotelu to prośba o swobodny dostęp do morza , chociaż jakąś część . Ja osobiście nie cierpię natrętnych sprzedawców .

Zalety

Obsługa hotelu bardzo miła. Czystość na dobrym poziomie. Ogólnie brak uwag.

Wady

Dużą wadą hotelu jest brak dojścia do morza . Oczywiście ochrona jest i pilnuje, przed natrętnymi sprzedawcami, ale szkoda że tylko do połowy plaży.

Jagoda

Pobyt - Październik 2015

Hotel jest położony na bardzo zadbanym wręcz wypielęgnowanym terenie. Bardzo dobre restauracje tematyczne szczególnie polecam hinduską. Pokoje urządzone gustownie i ze smakiem, dopracowane w najmniejszym szczególe. Obsługa wzorowa ? pomocni, uprzejmi ludzie z uśmiechem na twarzy wykonujący swoje obowiązki. Plus także za darmowe wifi bardzo dobrze działające.

Zalety

Wady

nie dostrzegam

dominik

Pobyt - Styczeń 2015

witam polecam wszystkim ten hotel czysty wspaniałe jedzenie bardzo miła obsługa jeden z lepszych hoteli na Zanzibarze

Zalety

bardzo ładny hotel

TUI BLUE Bahari Zanzibar (ex. Dream of Zanzibar)