Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Udogodnienia dla najmłodszych: basen dla dzieci ze słodką wodą, plac zabaw, animacje.
Bogata oferta rekreacyjna: 5 basenów ze słodką wodą, w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym.
Rozrywka: animacje dla dorosłych, dzienne zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy i występy w amfiteatrze.
Egipt znacząco przerósł nasze oczekiwania. Otwartość ludzi i poziom ich sympatii całkowicie zmienia postrzeganie na ten kraj. Rozumiem, że wiele z tego wynika z chęci otrzymywania tipów ale wcale nie dało się tego odczuć. Morze Czerwone zachwyca. Hotel ma swoje plusy i minusy ale roślinność na jego terenie wynagradza wszystkie niedogodności.
Roślinność i pracownicy.
Jedzenie mogłoby być bardziej różnorodne. Łazienki nie są na 5*.
Hotel spełnił nasze oczekiwania, przytulnie, czyściutko!! Zieleń wokół hotelu to magia, baseny i Aquapark zadbany. Przy każdym basenie i na plaży BAR, z całym full wypasem. Wszyscy pracujący w tym hotelu zawsze uśmiechnięci i pomocni. Jedzenie bardzo dobre w Restauracji Coral, na terenie hotelu są 2 restauracje, nam zdecydowanie bardziej wszystko pasowało w Coral.
Zieleń wokół hotelu, czystość pokoju, zadbane baseny, cudna plaża, pomocna i miła cala obsługa hotelu.
Ten hotel nie ma wad.
Hotel z pięknymi ogrodami i bardzo fajną plażą ( widok jak na Malediwach)
Plaża Miła obsługa Jedzenie było OK ( każdy znajdzie coś dla siebie) Piękne ogrody
Łazienki mogłyby być trochę lepsze.
Hotel bardzo dobry. Znajduje się przy nim świetna plaża z możliwością uprawiania wielu sportów wodnych.
Nie polecam tego hotelu jako samego obiektu, ogólny brud smród i hałas. Spędziłem w hotelu osiem dni po czterech chciałem już wracać do domu. Niby codziennie sprzątane ale tylko pościel i stolik, klimatyzacja tak głośna że noce były bezsenne a przy trzydziestu sześciu stopniach ciężko wytrzymać bez. Jedzenie nie jadalne że śniadania skorzystałem dwa razy więcej nie było sensu. Jedzenie tylko świeże robione odrazu (ale też nie wszystko tosty robione gołymi rękoma) na miejscu tak jak spaghetti i grill na kolacje odradzam tego gotowego. Była opcja DRUGIEGO ŚNIADANIA którego na początku nie mogłem w ogóle znaleźć, dopiero później zobaczyłem że to tylko 5 bułek maślanych na cały hotel… Plaża piękna, woda błękitna i to na tyle. Bar na plaży tylko piwo i napoje bezalkoholowe, na temat jedzenia nie chce mi się już rozpisywać. Ręczniki hotelowe te plażowe śmierdzące niby myte ale zwietrzałe.
Nic. Jeden z gorszych hoteli
Jedzenie, obsługa, naciągacze na masaże, atrakcje wodne itd nie rozumieją słowa nie.
Hotel świetny pod względem wyglądu i całej infrastruktury. Baseny stare, ale woda czysta, codziennie sprzątane. Plaża jak dla mnie świetna. Rafa niewielka, ale dla początkujących myślę że ok. Spa bardzo fajne. Pokoje też już mają swoje lata, ale w miarę czysto. Klimatyzacja działa. Balkonik też super. Obsługa raczej jesteśmy zadowoleni. Ale restauracja to dla nas nieporozumienie. Jedzenia mało i kiepski wybór. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć,że bywało, że nie było wogole wyboru. Pierwszego dnia przez pomyłkę przyszliśmy na obiad o 14:23 (gdzie obiad wydają do 14,30),nic już nie było do jedzenia, stoliki już posprzątane, a pan kelner bardzo nie miły, z oburzeniem powiedział, że mamy tylko 7 minut. Ponieważ nie było w czym wybierać, bo większość stanowisk już byłabzamknięta. Wyszliśmy bez jedzenia. Mamy porównanie z innymi hotelami i takie sytuacje nie mają miejsca w innych hotelach. Tym bardziej, że hotel ma niby 5 gwiazdek. Jedzenie w innych hotelach zawsze było do wyboru do końca czasu wydawania posiłków, a nie 10 minut przed końcem wszędzie pusto. Opinie nasze potwierdzali inni goście, więc nie jest to przesadzone z naszej strony.
Roślinność na całym obiekcie, super plaża.
Największa wadą jest restauracja. Nie należe do wybrednych ludzi, ale dość że mało jedzenia to brak wyboru. Soki "chrzczone" na widoku gości. Ewidentnie na restauracji brakuje standardów i managerskiego podejścia . Kelnerzy robią co chcą. Są tam panami i gości mają w wielkim poważaniu, no chyba, że dasz spory napiwek to i stół ci przydekorują i przypilnują, żeby nikt tam nie usiadł. Widzieliśmy jak przesadzają gości gdy ktoś usiadł do tego "opłaconego"stolika, mimo że wkoło było sporo wolnych.
Bardzo przyjemny i spokojny hotel. Duże i przestronne pokoje z klimą w dobrym standardzie. Czysto jak na Egipt... jedzenie różnorodne stosowne do klimat(owoce morza oraz soczyste owoce letnie). Wspaniała lokalizacja do kitesurfingu oraz do snurkowania. Lepiej mieć buty ochronne gdy wchodzicie do morza. Na plaży nie koniecznie bo jest piaseczek. Dwie restauracje oraz trzy bary basenowe w tym jeden na plaży. Bardzo miła obsługa. Za 1$ Bardzo się starają ;) minus to daleko do lotniska 100km ale może to też być plus :)
Czystość, jedzenie, lokalizacja, morze, obsługa.
100km od lotniska
Pobyt w hotelu uważałam za bardzo udany. Hotel otoczony jest pięknymi i zadbanymi ogrodami.
Obsługa bardzo miła i uczynna. Każdego wieczoru animacje dla dzieci i dorosłych. Plaża i baseny bardzo zadbane.
Łazienki lata świetności mają za sobą ,ale zawsze czyste.
Otoczenie hotelu ładne dużo zieleni pokój w miarę sprzątane z grubsza ….
Bliskość morza i tyle
Basen do remontu nie działają fontanny natryski …. Brak klimatyzacji w jadalni upał duszno coś ruszyło się 30 lipca ale już wyjeżdżaliśmy. Przyjechał jakiś facet i ich ustawiał. Recepcja katastrofa brak klimatyzacji czekanie koszmar żałowanie wody trzeba sobie nalewać w do butelek (katastrofa ) wszędzie wszystko w plastiku nawet w restauracji ogólnie to słabo …. Jedzenie jak jedzenie zawsze coś się znajdzie …Brak rafy wada jest pomost ale zamknięty i bardzo długa płycizna okolo 400 metrów
Słabo do remontu okolica ogród ładny brak rafy. Mało leżaków przy basenie o 7 wszystkie zajęte wszystko … wszystko już na wykończeniu …
Bliskość morza i tyle …
Basen do remontu gorąca woda nie działają natryski. … restauracja koszmar blak klimatyzacji duszno …. Recepcja sauna czekanie na transfer koszmar. Woda 2 butelki na 4 osoby trzeba sobie nalewać do butelek wszędzie plastiki kubki nawet w restauracji
Hotel w bardzo fajnym stanie. Byliśmy 2 doroslych + 9 latek. Basen zadbany, hotele czyściutkie, na stołówce jedzenie smaczne, na terenie hotelu fajne zjeżdżalnie.
Wad hotel jako tako nie ma ale nie polecam brać zdjęć czy filmow z wycieczki fakultatywnej ze snurkowaniem . Oczywiście wszystko widać i atrakcja fajna ale chcą zedrzeć kasę tylko na ludziach a kręcą co chcą. My np. Dostaliśmy filmiki i zdjęcia zupełnie innych osób. Reklamacja oczywiście olana .
Ogromny, piękny kompleks 3 hoteli. Można korzystać z infrastruktury sąsiednich budynków jak i barów. Hotel sam w sobie bardzo czysty, mnóstwo palm, kwiatów, kaktusów i różnej roślinności, coś pięknego. Pokoje dokładnie sprzątane, nie najnowsze, ale za wiele czasu się w nich nie spędza. Codziennie dotarczane 2 butelki wody pod drzwi. Posiłki mało urozmaicone, mało smaczne, jedyne co możemy polecić to makarony przygotowywane na wyspie, bardzo dobre. Drinki słabe, ale jak się uśmiechnie i zagada to zrobią coś lepszego. Obsługa przesympatyczna, radośni ludzie. Praktycznie każdy mówi dużo po polsku. Polecam wycieczkę quadami na pustynię do wioski Beduinów z Mahmoud, przesympatyczny człowiek i niezapomniane wrażenia. Co wieczór różne gry i zabawy, dyskoteki. Spędziliśmy świetny czas w tym hotelu.
Ogrody, palmy, obsługa
Mało urozmaicone posiłki
Hotel w starym stylu, obsługa sprzątająca nie wysilała się, kelnerzy bardzo mili. Hotel nie należy do nowoczesnych, wymaga zdecydowanie generalnego remontu. Natomiast roślinność w hotelu jest przepiękna, ogrody, kaktusy, kwiaty są cudowne.
Piękna roślinność w hotelu, wspaniała laguna, fajne baseny.
Bardzo słabe jedzenie, mały wybór, śniadania monotonne, do obiadów nie serwowano prawie żadnych sałatek, samemu trzeba było sobie komponować. Brak rafy koralowej w okolicach hotelu, plaża kamienista- nie specjalna
Piękne miejsce .Obsługa hotelu to wspaniali ludzie zabawiają dzieci ciągle pytają czy wszystko w porządku dbają o każdy szczegół .Jedzenie to prawdziwa petarda nie żałują na produktach .Najfajniejsze miejsce w jakim byłam .Polecam
Jedzenie pyszne ,obsługa najlepsza jaką kiedykolwiek spotkałam .
Hotel fajny, położenie ekstra ,taras przy basenie z widokiem na morze cudo.
Bardzo dużo zieleni i kwiatów, fajny basen i bary.
Jedzenie bardzo monotonne ,słaby wybór brak rafy.
Fantastyczne miejsce, cudowny ogród, turkusowe morze z łagodnym wejściem i piaszczysta plaża. Bardzo miła i pomocna obsługa.
Cudowny ogród, piekna plaża, dobre jedzenie, wiele atrakcji na miejscu. Plaza na wyciągnięcie ręki, krystalicznie czysta woda, podgrzewany basen.
Fajna oaza zieleni z basenami i piękną plażą. Duże i piękne ogrody uprzejma obsługa. Animatorzy zaangażowani w umilaniu pobytu każdej grupie wiekowej . Z przyjemnością tam wrócę .
Plaża i ogrody .
Brak większych wad.
Hotel położony ma ogromnym terenie. Pięknie zielony ogród z dużą ilością kwiatów, kaktusów. Jest na prawdę ładnie. Hotel nastawiony na Włochów, w tym terminie często seniorzy. Jedzenie dość monotonne, bez urozmaicenia a to co było robione, było takie sobie ale wyboru było mało. (mam porównanie bo już tyle razy byłam w Egipcie w różnym czasie że wiem jak to wygląda w innych hotelach). Laguna ładna ale niestety z kiepską rafą. Ograniczenia z wypływaniem (tylko do boi) powodowało to że w sumie nie ma rafy do zobaczenia a to co jest to na prawdę jak ktoś widział rafy w Marsa Alam to się bardzo rozczaruje. Hotel daleko od Portu Galib i innych miejsc więc trzeba się nastawić że jest się tylko tam lub wziąć pieniądze na wycieczki.
Bardzo ładny ogród, duży i przestronny, podgrzewany basen, w tym czasie plaży pusta można spokojnie znaleźć miejsce w 1szej Lini brzegowej. Pokoje duże, czyste. Balkon duży. Dużo leżaków i miejsc przy basenach.
Brak przebieralni i na basenie i na plaży; brak toalety przy plaży-najbliższa przy bazarku jakieś 300m od plaży. Jedzienie dość monotonne z małym wyborem. Brak prysznica w przypadku np. dłuższego czekania na transfer.
Duzy kompleks hotelowy . Jednocześnie tak rozłożony ze wszędzie jest blisko. Kilka basenów w tym park wodny z dwiema zjeżdżalniami. Teren bardzo zielony, zadbany , klimatyczny. Duża dbałość o ogólny fajny obraz . Bardzo sympatyczna obsługa. Czysto w pokojach. Pokoje duże z balkonem. Internet wokół lobby. Bardzo dobre , różnorodne jedzenie chociaż w lekko głupich porach. Bar na plaży, dwa bary na terenie . Plaża żwirków piaszczysta nie wymagająca butów do wody. Małe fragmenty rafy do snurkowania z brzegu. Dużo leżaków na plaży i basenach.
Dobre jedzenie, serwis, personel
Brak podgrzewania basenów mimo że były w ofercie . Śniadanie za wcześnie się kończy, śpiochy muszą się mobilizować
Cudowny hotel z mnóstwem zieleni, szczególnie że w Polsce jest środek zimy.
piękna plaża z dość obszerną laguną, dużo basenów i barów.
Dziwne zachowanie personelu- za wszystko opłata. Czas hotelowy różniący się od czasu lokalnego. Jedyna, nieklimatyzowana restauracja.