Dream Family Club Complex

hotel idealny dla rodzin z dziećmi w różnym wieku (dla maluchów-wodny plac zabaw, dla średniaków-baseny,dla starszaka-fajne zjeżdżalnie-każdy znajdzie miejsce dla siebie); w miarę czysto (pomijam drobne niedociągnięcia, np. musiałam przetrzeć sobie półki w szafie), codziennie sprzątane (mycie podłogi, łazienka ale raczej bez szału i super dokładności); ręczniki codziennie można brać świeże, w miarę nowe, czyste i pachnące; dostęp do ręczników plażowych; pościel czysta; bogata oferta menu w restauracji (na ciepło, sałatki i desery; zamiennie: makarony, grill, zupy - smaki regionalne i europejskie), część potraw się powtarzała ale każdy znalazłby coś dla siebie; cały czas jedzenie w barach koło basenów (pita, frytki, hamburgery; 1xdz lody); my mieszkaliśmy w bungalowach, nie w budynku głównym - wg nas te są wygodniejsze dla rodzin z dziećmi; przestronne pokoje (na zdjęciach wygląda jakby to był apartament z łóżkiem i sofą, rozdzielony ścianką; my mieliśmy odrębny pokój z podwójnym łóżkiem+"salon" z rozkładaną sofą i pojedynczym łóżkiem, ale zauważyliśmy że były 2 rodzaje pokoi);w każdym pokoju 2 balkony; duża szafa i szafki pod blatem więc dużo miejsca na rzeczy osobiste; lodówka (uzupełniana bez problemów); łazienka nie najnowocześniejsza ale wg nas ok; ok. 18-20 kiedy wszyscy wracali z wody i brali prysznic przed kolacją często były problemy z ciśnieniem wody, zamiast ciepłej leciała zimna lub czasem żadna... musieliśmy "kwitnąć" pod prysznicem nawet 20 min w oczekiwaniu na wodę... to był spory dyskomfort zwłaszcza przy 4-os. rodzinie ale takie są uroki w Turcji, która ma powszechne problemy z wodą...; jak na taki duży kompleks nie czuło się przepełnienia na basenach, każdy znalazł dla siebie leżak i miejsce w basenie; momentami bywało tłoczno ale dało się popływać i pochlapać; w wodnym placu zabaw wiecznie lodowata woda bo bieżąca (nasze dzieci zanurzyły czubki palców i nie chciały się tam chlapać), na zjeżdżalniach zimna ale do wytrzymania; w basenach woda ok, adekwatna do pogody, czysta; do morza spacer ok. 15 min albo hotelowy bus; plaża ok ale oczywiście daleko od polskiej - trochę brudzący gruboziarnisty piasek, da się pobawić łopatką; morze ciepłe i czyste, spory kawałek w głąb wody bez głębiny ale później nagłe uskoki (trzeba uważać na dzieci); mimo że budynki bungalowów są dość blisko siebie, jest cicho i w miarę prywatnie; głośno może być jedynie w tych, które są blisko amfiteatru - codziennie w godz. 20-22 są jakieś atrakcje: występy, dyskoteka, zabawy itp. ale po 22 już jest cicho; prosto z hotelu wyjście "na miasto" - dużo sklepików, supermarket carrefour, można robić zakupy podczas pieszych nocnych spacerów do ok. północy ale nie słychać hałasów z ulicy; hotel idealny dla rodzin z wózkami - jest położony na dość nierównym terenie, jest sporo górek ale wszędzie są zrobione pochyłe zjazdy zamiast schodów i wyłożone maty antypoślizgowe; może być nieco trudniej w przypadku osoby z niepełnosprawnością (niektóre górki są dość strome) ale z pomocą da się przejechać; część bungalowów ma pokoje na parterze z bezpośrednim płaskim wejściem od chodnika (ważne dla osób z wózkami), a część - mimo że na parterze - ma kilka lub nawet kilkanaście schodków (są domki z tzw. wysokim parterem); jeżeli potrzebujesz pokoju na płaskim parterze, warto napisać wiadomość bezpośrednio do hotelu (my zgłaszaliśmy taką inf. przy rezerwacji ale hotel nic o tym nie wiedział i mieliśmy trochę gimnastyki z pokojem z wysokimi schodami); nie pojedziemy tam drugi raz bo lubimy zmiany ale śmiało polecamy ten hotel, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi i wózkami (i dla osób z niepełnosprawnością choć mogłoby być trudno w łazience, chyba że dana osoba jest w stanie wstać z wózka do łazienki i pod prysznic)

Pokój rodzinny z dwoma balkonami,cicho,spokojnie,kuchnia na medal.Jedyny minus to powrotną drogą znad morza Uffff

Hotel bardzo zadbany. Pokoje czyste, sprzątane codziennie . W barach i restauracji bardzo miła uśmiechnięta i pomocna obsługa. Leżaki trzeba było zajmować rano dla takiej liczby gości jest ich trochę za mało . Do plaży kawałek ok 10 min spacerkiem lub autobus podstawiony pod hotelem. Ogólnie polecam i napewno bym tam wróciła

Nie polecam , za mały teren dla tylu ludzi w szczycie sezonu monotonne posiłki , często zimne

Hotel idealny dla rodzin z małymi dziećmi.Podróżowaliśmy dwoma rodzinami z 5 dzieci w wieku 8miesięcy,3lata,5lat,7lat i 8 lat. Świetny kompleks basenowy,animacje,jedzenie i przekąski dla dzieci.Duże i czyste pokoje.Bardzo miła i pomocna obsługa hotelowa .Wszystko na bardzo wysokim poziomie. Na pewno tam wrócimy.

Nazwa  Dream Family Club Complex
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kumkoy
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark

Atrakcyjne położenie: w sercu nowoczesnego resortu Kumköy, ok. 5 km od historycznej części Starego Miasta w Side.

Prywatna, piaszczysto-żwirkowa plaża w odległości ok. 350 m.

Jedną z wielu atrakcji hotelu jest aquapark z 7 dużymi zjeżdżalniami.

Udogodnienia dla dzieci: brodzik, mini club, basen z wodnymi zabawkami i zjeżdżalniami, bufet dziecięcy.

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
marcelina

Zalety

podjazdy zamiast schodów na całym terenie hotelu; codzienne animacje; smaczna, urozmaicona kuchnia; cisza, spokój i prywatność; blisko do centrum handlowego

Wady

trudności z wodą w godz. 18-20 (w ciągu dnia ok)

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

Wyżywienie, czystość pokoi,basenów. Mili pracownicy

Wady

Powrót znadorza

1.0
Aneta

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Miła i pomocna obsługa , pokoje odświeżone sprzątane codziennie , przy basenie czysciutko

Wady

Mogły by być bardziej urozmaicone posiłki ,ale napewno każdy znajdzie coś dla siebie . W barze na plaży z alkoholu do picia tylko wino i piwo

Dariusz

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

obsługa - recepcja restauracja , panie sprzatające

Wady

wyżywienie monotonne , mały wybór owoców , moloch za mało miejsca przy basenie i na plaży

Karolina

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

idealny dla rodzin z dziećmi

Wady

nie ma

Dream Family Club Complex