Dragut Point North

W hotelu panuje totalny syf. Jadąc do 3gwiazdkowego hotelu wiedziałam, że nie będzie ekskluzywnie. Mogło być skromnie i byłabym zadowolona. To co zastało nas na miejscu mnie totalnie zatkało. W łazienkach wilgoć i pleśń. W restauracji na ziemi resztki jedzenia (np. idąc na kolacje nadal depczesz po śniadaniu). W pokojach mrówki. Przez trzy dni przy restauracji leżał zdechły kurczak, prażąc się na słońcu. Wielokrotnie zgłaszaliśmy uwagi zarówno do recepcji jak i Pani rezydent. Zero reakcji.

Zdecydowanie nie polecam ! Piszą ze jest np siłownia a jej nie ma ! Jedzenie fatalne i mały wybór ! Obsługa stoi i się przygląda tylko zamiast coś pomoc czy zainteresować się klientem . Smród w windzie Oraz brudne toalety ! Cena masakrycznie wysoka jak na to co tu można zastać . Zdecydowanie nie polecam nikomu .

Zacznijmy od poczatku.Po 2 godzinach opoznieniami dotarlismy.Na miejscu odebrała nas banda oszolowow zatrudnionych poniekad jako animatorzy przez WEZYR( nie polecam!!!))(0 kompetencji).Przywiezli nas do tego cos i sie zaczęło. Fakt hotel jest tylko 3*,ale to nie usprawiedliwia,ze:wody ciepłej brak,serwowane drinki to woda z cola(jeśli wogole jest),obsługa tragedia(nieco odmienny zapach staffu od obowiazujacych norm mysle),brud,syf,kiła i mogiła,a i jeszcze zapach w barze jest taki ze i tak ciezko do niego podejsc.Taka polityka hotelu opropo ilości wydawanego alkoholu.Gdyby nie extra ludzie,ktorych tak poznalem to moznabybylo sie pochlastac. Pozdrowienia dla nich.

Niewielki hotel z malymi pokojami (apartamenty ponoc o wiele ciekawsze).
Polozony nad samym morzem, prawie na koncu 'pasaza hotelowego'. Remont w 2004 dotyczyl chyba tylko wejscia do hotelu i holi - laziekna wyglada tak, jakby ja tylko nieco doswiezono - dla wymagajacych pod tym katem nie polecam.
Obsluga super mila, aczkolwiek - prawie nikt nie mowi po angielsku/niemiecku/francusku.
Posilki smaczne, ale mimo wszystko - niezbyt urozmaicone.
Maly basen przyhotelowy, raczej malo atrakcyjny.
Niedaleko hotelu sa plaze innych hoteli, z ktorych mozna korzystac bezplatnie lub za dobna oplata, ktore sa juz naprawde fajne :-).
W hotelu polozonym w sasiedztwie (Aegean Dream 5*) za bodajze 15euro mozna wykupic jednodniowy pakiet ALL uprawniajacy do posilkow, napojow i rozrywek plazowych (rowery wodne, kajaki, a nawet jet-ski i parasailing!) - bardzo atrakcyjna oferta.
Odleglosc do centrum miejscowosci to ok. 15minut spaceru wzdluz morza, stamtad latwo sie dostac tzw. dolmuszem do Bodrum (ok. pol godziny jazdy), gdzie o wszelkie atrakcje nie bedzie juz trudno.

Generalnie - polecam ludziom o niezbyt wygorowanych wymaganiach, nastawionych na wzglednie tani wypoczynek. Ja swoje wakacje w tym hotelu bede wspominac dobrze :-).

Jadąc do Turcji do hotelu 3* miałam świadomość jaki jest standard hoteli w krajach muzułmańskich, tym bardziej, że już bywałam w takich krajach i hotelach. W tym samym czasie, w tej samej miejscowosci również w hotelu 3* byli moi znajomi, którzy byli praktycznie z wszystkiego zadowoleni, głównie dzięki obsłudze w hotelu.
"Wypoczynek" był udany tylko dzięki ludziom, którym tam poznałam (Polacy). Obsługa hotelu nie zna podstaw języka angielskiego, all incl zakańczają znacznie wcześniej niż jest w programie, alkohole są chrzczone, obsługa bezczelnie wyprasza gości aby szli spać (o 21-ej). Codziennie na śniadanie to samo (jajka na twardo). Ciepła woda była tylko raz dziennie - wieczorem. Zdarzyło się że chyba tylko raz była rano ciepła woda. Słona woda w basenie. Brak animacji, sportów, rozrywki. Ocena hotelu bardzo słaba głównie za sprawą obsługi.

Nazwa  Dragut Point North
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Turgutreis
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, rowery, parking

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

5.1
5.9
1.0
1.0

Wyświetlono 44 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.6
Agata

Zalety

Cisza i spokoj

Wady

Brud, pleśń, syf, wilgoć, źle przechowywane jedzenie,

2.0
Kazek

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Widok na morze

Wady

Mnóstwo

2.0
Jakub

Radek J.

Niewielki hotel z malymi pokojami (apartamenty ponoc o wiele ciekawsze).
Posilki smaczne, ale mimo wszystko - niezbyt urozmaicone.
Maly basen przyhotelowy, raczej malo atrakcyjny.

3.8
Sylwia

Angelika

Pobyt - Sierpień 2019

Cudowne widoki, dobre, urozmaicone jedzenie, miła obsluga, czyste pokoje:) Polecam za taką cenę ( last minute : koniec sierpnia 1450 os.). Wadą jest brudna woda w morzu, tylko tyle! Polecam!

Zalety

Jedzenie, widoki, bezplatne leżaki

Wady

Słaby angielski, brudna woda w morzu.

Dariusz

Pobyt - Sierpień 2018

Bardzo dobre miejsce dla par. Blisko plaży. Ładny aczkolwiek mały hotel. Dla bardzo wymagających nie polecam. Na pierwsze wakacje super :)

Zalety

Wysoki standard. Bardzo duży wybór posiłków. Dobra kuchnia.

Wady

Słaby język angielski. Mało miejsca. Brak możliwości korzystania z basenu po 19.

Barbara

Pobyt - Czerwiec 2018

14 czerwca 2018 wróciłam urlopu i jestem bardzo zadowolona planuje tam wrócić. Obsługa przemiła jedzenie super z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie no chyba że ktoś wymaga nie wiadomo czego????hotel ma dwa budynki dragut Point north ten mniejszy oraz 1 minutę drogi obok jest duży dragut Point goście mogą korzystać z obu budynków jak i wszystkich usług siłownia basen itp. Jednym minusem jest brak balkonów ale jest spory taras gdzie można suszyć np. Ręczniki Co do pobytu na parterze od strony ulicy widok nie jest komfortowy ale jeżeli w pokoju się tylko śpi to nie problem ???? jeżeli ktoś jest bardzo "wymagający " możne prosić o zmianę pokoju

Zalety

Połozenie hotelu, obsługa, wyżywienie

Wady

Brak balkonu

3.2
JANUSZ

Pobyt - Maj 2018

Wykupilismy oferte z TUI w terminie 10-17.05.18 do innego hotelu Gragut Point ****-czterogwiazdkowego!!!! Taka oferte przedstawiono nam w biurze i taki hotel widzielismy na zdjeciach w internecie!!!!!!! Po przyjezdzie na miejsce zostalismy zakwaterowani do calkiem innego hotelu ktorego nawet wczesniej nie widzielismy. Pokoj, parter,male okienka(brak balkonu),lazienka mini(kabina 70x70).agregaty chlodnicze pod okniem,sciana pod ognem zagrzybiona!!!!!! TAKICH OSOB KTORE ZOSTALY OSZUKANE PRZEZ BIURO TUI!!!! BYLO KILKADZIESIAT Z NASZEGO TURNUSU I Z POPRZEDNIEGO. STANOWCZO ODRADZAM JAKAKOLWIEK WSPOLPRACE Z BIUREM TUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! --------WCZASY NIESTETY ZMARNOWANE-------

Zalety

??????????nie moge sie doszukac

Wady

male okna-BRAK BALKONU,mini lazienka-BRAK MOZLIWOSCI SUSZENIA RZECZY!!!!!! OKNA NA SCIANE BUDYNKU ODDALONEGO O 3 METRY!!! HALASUJACE AGREGATY CHLODNICZE I WENTYLACYJNE POD OKNAMI!!!!!!!!!

Wiktor

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel godny polecenia. 3* to zdecydowanie za mało. Jedyna wada tego miejsca to plaża, którą jest wąski pasek (jakieś 2 -3 metry), usypany ze żwiru tuż obok kamiennych murów (wałów przeciwpowodziowych) . Plaża zasługuje na 3 w skali od 1-10 i dodaje tu punkcik za darmowe i czyste leżaki z materacami i ręcznikami oraz fakt, że znajduje się jakieś 30 metrów od hotelu (dosłownie po drugiej stronie promenady) i posiada pomost, dzięki któremu więcej ludzi może pomieścić się na tym skrawku żwiru.

Zalety

Czysto, miła obsługa, położony niedaleko od centrum, nowoczesny sprzęt, pyszne jedzenie, darmowe ręczniki i leżaki, piękna okolica, bliskość morza i nadmorskiej promenady

Wady

Plaża, a właściwie jej brak.

5.2
marcin

Pobyt - Sierpień 2009

All Inclusive to totalna porażka!!!

Janusz

Pobyt - Sierpień 2009

No więc tak.Hotel mały ale przyjemny.Pokoje również nie za duże.Codziennie mieliśmy posprzątane,i za to duży plus.Jedzenie nie najgorsze.Co do alkoholu to starają się oszczędzać na turystach.A tak nie powinno być!Animacji brak.Sami musieliśmy szukać sobie rozrywek.Gdyby nie wyśmienite towarzystwo z którym byłem,byłaby nuda!Polecam jechać fajną zgraną grupą:)Podsumowując:Nie ważne gdzie ,ale ważne z kim:)

farb

Pobyt - Czerwiec 2009

Jedyną zaletą tego hotelu jest widok z okna, który rekompensuje wszystko. Obsługa nie zna żadnego języka obcego, chodzi brudna, zabiera talerze z posiłkiem podczas jedzenia. Funkcja all inclusive bardzo uboga - wygazowana cola, sprite, wódka rozcieńczana z wodą. Jedzenie kwaśne, prawie codziennie jedno i to samo. Pokoje małe, ze współlokatorami tj. karaluchy, krany, kabina prysznicowa - brudne, na dzień trzeba zostawaić otwarte okno, gdyz w pokoju śmierdzi kanalizacją. Brak poszewek na poduszkach, kocach itp. Basen nie czyszczony od maja. Polecam klub obok hotelu - \"Jimmy bar\". Świetne imprezy, miła obsługa i dobry alkohol.

karola

Pobyt - Czerwiec 2009

Hotel bardzo dobrze położony, przy samej plaży. Restauracja na powietrzu z widokiem na morze, pokoje bez rewelacji ale na tygodniowy pobyt wystarczające. Klimatyzacja indywidualna w każdym pokoju, bez dodatkowych opłat, pokoje czyste, codziennie sprzątane łącznie z wymianą ręczników i pościeli. My dostaliśmy pokój z widokiem na morze;)Obsługa miła, pomocna- można się spokojnie dogadać. Za tą cenę z opcją all inclusive polecam.

Brbara

Pobyt - Czerwiec 2009

brak jakichkolwiek animacji basen, bardzo mały,na łóżeczko trzeba czekac w kolejce bo hotel posiada tylko 3 szt. i jeszcze tylko z trzema bokami,krzesełko do karmienia to krzesło z przybitą deską i wystajacymi gwożdziami.jadac na wczasy z dziecmi lepiej trzymac sie z dala od tego hotelu.

AJBLUE

Pobyt - Maj 2009

Pobyt 2 tyg. i gdyby nie wypady do Aegean Dream (odl. 200-300m) to wyjazd ten byłby marny. Posiłki słabe, codziennie to samo, drinki to samo. Animacje tylko w ofercie a NIE w rzeczywistości! Obsługa słaba. Pokoje: żenada, mieliśmy 2os z dostaw. nie było jak przejść do okna - zmiana (bo próbowaliśmy 2x) nie ma SZANS chyba że zapł 100E za 5 dni. Łazienka: mała i taka sobie. Natomiast b. fajna okolica, piękna i malownicza, polecam wycieczkę statkiem po wysepkach Bodrum super sprawa i oczywiście hotel Aegean Dream, można sie dogadać z kier. zmiany i wejść za 50E (za 3 os.) i w cenie jest wszystko: animacje, sport wodne (bo maja własne zaplecze: rowerki wodne, deska windsurf, kajaki, czy rowery na wypady do miasteczka).

Mary

Pobyt - Maj 2009

Sam hotel dla mało wymagających, ale zupełnie godny polecenia. Z głodu się nie umrze, robactwa nie ma, obsługa bardzo miła, choć fakt kiepsko z angielskim. Hotel świetnie położony, plaża malutka ale w okolicy wszystkie są takie, za to blisko do miasteczka a jednak z dala od hałasu itd. Jednak nie polecałabym rodzinom z dziećmi, chyba troche za mało atrakcji dla maluchów. Restauracja na świeżym powietrzu, świetna sprawa i jeszcze lepszy widok. Pokoje są skromne, prosze nie liczyć na widok na morze...znajomi oglądali kury na podwórku... Ale kto jedzie na wakacje siedziec w pokoju (oprócz nowożeńców, to nie jest hotel dla nich:) Ogólnie polecam, najważniejsze w hotelu jest jego położenie, Turgutreis jest śliczne, ani za małe ani za duże.

b

Pobyt - Kwiecień 2009

Obsługa (nawet w recepcji) - cieniutko ze znajomością innego języka niż turecki. Klima w pokojach jest, ale filtry śmierdziały. Pokoje małe, ale przyjemne, łazienka może być, szkoda, że nie było ciepłej wody cały dzień. Drinki - cieniutkie, posiłki - ok. Z basenu nie korzystałem. Wieczór turecki, który zorganizował hotel w rytmach BESAME MUCHO :D Plusy: to spokojna okolica, blisko do miasteczka. Polecam tym, którzy w hotelu chcą tylko spać. Jedyne ale, to nie do hotelu, to do ludzi, którzy palą papierosy przy jedzeniu. Dla mnie jest to brak jakiegokolwiek wychowania, kultury. Ale to nie tylko Polacy, ale i innych nacji. Aha w hotelu sporo Rosjan, Bułgarów i Turków (jako gości)

Konrad

Pobyt - Kwiecień 2009

Miła obsługa, jedzenie średnie, mała plaża.

4.8

Pobyt - Wrzesień 2008

Plusy: lokalizacja nad samym morzem, prywatna plaża Minusy: brak ciepłej wody w kranie, bardzo mdłe i nieurozmaicone jedzenie, smród w barze, "chrzczone" dninki (woda zamiast wódki), all inclusive potrafił się kończyć o 21.30, poproszeni o przygotowanie "lunch boxów" na rano (z uwagi na bardzo wczesny wyjazd na wycieczkę) przygotowali je ale wydali komuś innemu.... możnaby wymieniać w nieskończoność.

Dragut Point North