Atrakcyjne położenie: ok. 300 m od nadmorskiej, kilkukilometrowej promenady.
Dla najmłodszych gości hotelu: brodzik oraz pokój i plac zabaw.
Strefa SPA z krytym basenem, sauną oraz jacuzzi..
Czas wolny umilają z pewnością hotelowe animacje.
Jak na 3 gwiazdki to hotel jest naprawdę w porządku. Pokój na 6 piętrze z pięknym widokiem na ocean, pokoje czyste, codziennie sprzątane. Na 11 piętrze wielki taras z mega widokiem na Funchal. Bardzo dobre jedzenie. Blisko sklepy i promenada. 2 km do miasta, blisko jest też przystanek autobusowy. Kryty basen z jacuzzi.
Od 5 piętra piękny widok ze wszystkich pokoi na ocean. Bardzo dobre jedzenie. Rewelacyjny widok z tarasu na 11 piętrze.
Od ulicy do hotelu 50 m pod bardzo, bardzo stromą górkę, jest 140 płaskich schodów. Stare windy, wolno jeżdżące. Kolejki do ekspresu kawowego.
Hotel położony blisko centrum Funchal. Blisko sklepiki, restauracje, bary. Z najwyższych pięter rozciąga się piękny widok na ocean i miasto. Hotel idealny dla osób, które chcą zwiedzać miasto i potrzebują miejsca do szybkiego wyruszenia w podróż. W pokojach znajdują się małe aneksy kuchenne wyposażone w podstawowe naczynia.
Usytuowanie hotelu jest znakomite, w pobliżu tanie, małe sklepy, oraz mnóstwo restauracji i barów.Sniadania serwowane w hotelu są dobre. Są zarówno sery jak i wędliny, jajecznica, jogurty, kilka rodzajów pieczywa , owoce, soki ....naprawdę duży wybór i każdy coś dla siebie znajdzie.Każdy pokój ma balkon z widokiem na ocean.Ręczniki są zmieniane codziennie.W budynku jest basen,jakimi, sauna, siłownia oraz na zewnątrz kolejny basen i brodzik dla dzieci oraz kort tenisowy.Pr zy hotelu jest parking i ok.20 miejsc w garażu.Wszystko powyższe jest w cenie usługi hotelowej.Za tą cenę śmiało mogę polecić ten hotel.
Położenie, basen, sauna , jakuzi
łazienki wymagają odnowienia
Przepiękny widok z okna na miasto Funchal i ocean (9 piętro, widok na wschód). Ogromnym minusem jest brak czystości. Zastaliśmy pokój z brudnymi podłogami, oknami, lustrami. Wiele czarnych włosów należących do Pań sprzątających, na ręcznikach kuchennych, na lustrach, na szafkach nocnych przy łóżkach. Łazienka w złym stanie, wanna zardzewiała i zagrzybiona. Jednego dnia pojawiła się jaszczurka. Pościel czysta, ale ani razu nie zmieniona przez cały tydzień. Panie sprzątające były codziennie, ale poprawiały jedynie pościel i ręczniki. Wyposażenie pokoju ok, jest kuchenka elektryczna, czajnik, mikrofalówka, lodówka. Ciasne duszne windy. Wycieczki fakultatywne prowadzone w większości przez Panią Sonię, osoba bardzo nieprzyjemna, niezadowolona, wydaje się traktować uczestników jak zło koniecznie. Na wyspie większość turystów to emeryci. Ogólnie wyspa piękna, wypożyczenie samochodu jedynie dla osób z bardzo dużym doświadczeniem w prowadzeniu, mnóstwo przepaści, zmian wysokości, podjazdów i niebezpiecznych zakrętów.
Widok z okna
Hotel zasługuje na swoje 3*, położony 40 minut spacerem do centrum Funchal. Pokój z aneksem kuchennym (sprzęt mocno zużyty), obszerny. Widok od strony wschodniej na miasto i ocean. Śniadania smaczne, ale mało urozmaicone za to obiadokolacje bardzo smaczne i różnorodne. Miły personel. Do najbliższych plaż około 40 minut pieszo, jedna znajduje się w centrum miasta (mała kamienista), druga to wulkaniczna plaża Praia Formosa. Blisko hotel znajdują się płatne baseny nadmorskie-wstęp 5euro. W pobliżu hotelu dużo sklepów, restauracji i wypożyczalni samochodów.
położenie
Hotel rewelacyjny za tę cenę. Nie ma sensu wykupywać posiłków, gdyż w okolicy wspaniałe restauracje i bary, gdzie można pysznie zjeść. Polecam zwłaszcza Indyjską knajpkę 50 m od hotelu. Ryby w restauracjach najlepsze na świecie. Do centrum około godziny drogi, ale ładną trasą. Można wziąć taksówkę za 8?. Jeśli chodzi o hotel, to dość wiekowy, co widać. Jednak 1300zł za osobę z dolotem i pobytem, to naprawdę warto. Na początku dostaliśmy pokój na 2 piętrze tuż przy dyskotece. Pani w recepcji niezwykle uprzejma, natychmiast dał mi klucz do znacznie lepszego i cichszego pokoju na 9 piętrze z widokiem na ocean. Zdecydowanie nie należy brać pokoi na niższych pietrach. Pyszna kawa w kawiarence hotelowej za 1,5?. Naprawdę polecam ten hotel. Nie jest to 5* ale dla miłego wypoczynku na uroczej Maderze naprawdę wystarczy.
Czysty, codziennie sprzątane pokoje. Bardzo uprzejma obsługa.
Za tę cenę bez wad.
W stosunku jakość do ceny jest to świetny hotel (ogólnie Madera jest drogą wyspą). Byłem z dziewczyną i dla dwójki osób bez dzieci to fajny hotel do zwiedzania wyspy, taka baza wypadowa. Byliśmy w opcji HB i na głód nie narzekaliśmy. W środku wygląda trochę jak ośrodki wypoczynkowe w Polsce, trochę odnowiony, w innych częściach już nie albo posiada jeszcze jakieś stare elementy. Jest to bardzo duży hotel i wchodzi w skład kompleksu trzech hoteli Dorisol. My zdecydowanie polecamy komuś kto nie oczekuje luksusów, chce zobaczyć wyspę i dobrze zjeść. Wycieczki na Maderę nie należą do najtańszych, a te 3 gwiazdki w porównaniu do 3 na Wyspach Kanaryjskich to jak niebo i ziemia.
Bardzo dobrze położony hotel, jakieś 3 km od centrum stolicy wyspy, spacerem na pieszo ok 40 min. Płatna plaża jakieś 5 min drogi (5 euro dzień), zaś darmowa 7 min. Czysty, duży z miłą obsługą. Dwa baseny otwarte, jeden wewnętrzny i jacuzzi (nie płatne). Jest parking dla gości hotelowych więc można zostawić wypożyczony samochód. Obiadokolacje to poezja! Codziennie coś innego do jedzenia (zawsze jakaś ryba i mięso, przyrządzone w zupełnie inny sposób). Ziemniaki robione na różne sposoby. Zawsze sałatka z rybą bądź nawet owocami morza. Makaron codziennie w różnych formach. Świetny hotel za tą cenę (to była najniższa cena ze wszystkich na Maderze jak kupowałem wycieczkę).
Śniadania są takie same codziennie! W ogóle nie zmienia się menu, codziennie \"wyspiarskie breakfeasty\" - bekon, fasolka, jajka, te same wędliny, jogurt i ser. UWAGA - Nie oznacza to że nie są dobre bo trzeba przyznać że smaczne to jedzenie ale się nie zmienia.
Na pewno tam wrócę. Madera to piękne miejsce, niezwykle przyjaźni ludzie i dużo do zwiedzania.
Bardzo pomocna i uprzejma obsługa. Hotel dobrze położony. Madera to piękne miejsce, na pewno tam wrócę.
Brak wad.
Hotel generalnie ma wszystkie udogodnienia, ale wszystko jest stare. Najczęściej jeżdżę do hoteli 3 gwiazdkowych i ten na prawdę wypada słabo. W pokojach stare meble, plastikowe krzesełka i stoliczki na balkonie (my jeszcze dostaliśmy pokój na niskim piętrze i z widokiem na sąsiedni budynek :(, ale może inni mieli ładniejsze widoki). Hotel w 3/4 dla francuskich emerytów. Wszystko ogółem do zniesienia, ale najgorsze było jedzenie, codziennie to samo i co tu dużo pisać, po prostu nie dobre. Samo położenie hotelu jest ok, trzeba kawałek dojść do oceanu, nie ma plaży, ale to na Maderze akurat zupełnie normalne, jest za to promenada z restauracjami, pamiątkami, barami itp. Bliskie dojście do autobusów.
Bliskie położenie do wszystkich atrakcji, wygodny dojazd autobusami do centrum Funchal, sympatyczna obsługa.
Hotel do generalnego remontu, odmalowania, odświeżenia, wymiany mebli w pokojach, stare windy.
Hotel istnieje od dobrych kilkunastu lat i widać, że od wybudowania nie było nic odnawiane. W hotelu powinno być odnowione wszystko, łączeni z wymianą mebli w pokojach. Restauracja bardzo słaba przez tydzień czasu poza drobnym zmianami posiłki są niemal identyczne (mieliśmy wykupione śniadania i kolacje), smak posiłków przeciętny... Nie wiem czy to kwestia sezonu, ale 90% gości to francuscy emeryci. Całość oceniam bardzo słabo. Zazwyczaj zatrzymujemy się w hotelach 3* i naprawdę standard 3* dla tego hotelu jest mocno naciągany lub po prostu były one przyznane jakieś 15 lat temu...
Zaniedbane wnętrze Stare meble i wyposażenie Kiepskie i nie urozmaicone jedzenie w restauracji
Uwaga! Zamieszczone na tym portalu zdjęcie nie przedstawia hotelu Dorisol Mimosa. Kuchenka w pokoju 3-osobowym mała ale z pełnym wyposażeniem: garnki, naczynia, sztućce, lodówka, mikrofalówka. Duży balkon-loggia, widok na ocean z każdego pokoju (nie wiem jak z widokiem na najniższych piętrach). Na zewnątrz ogólnodostępny basen z leżakami + kort tenisowy, poza tym drugi basen - kryty. Wieczorami w dużym lobby na dole występy artystyczne. Na 11 piętrze wielki taras ogólnodostepny. W biskiej okolicy dużo sklepów i wypożyczalni aut. Blisko do skweru-bulwaru nadmorskiego. Do centrum spacer 40 min - są ławeczki. Do hotelu Mimosa (trzeciego w kompleksie Dorisol) strome i długie podejście od ulicy, ale są miękkie ławeczki do odpoczynku i skromna, ale zadbana zieleń (np. bananowce, kapokowce itp.). Wi-Fi tylko w lobby na dole, ale działa dobrze i są wygodne sofy. Ogólnie - Funchal i cała Madera przeurocze - polecam!
niedrogi, codzienne sprzątanie, sympatyczna obsluga, posiłki smaczne i dość urozmaicone
uwaga \"sercowcy\" - strome i długie podejście od ulicy
Jak już wspomniałem wspomniałem przy zaletach i wadach, o jak sie wyjeżdża za tak w sumie marne pieniądze to naprawdę wszystko było na przyzwoitym poziomie. Ja miałem akurat wykupione HB, pokój mieliśmy duży i przestronny, chociaż inni narzekali że były małe pokoje, ja tego nie doświadczyłem. Obsługa miła, w pokojach czysto. Mam zastrzeżenia co do EXIM TOURS - organizatora wycieczki,. Z doświadczenie już wcześniejszych wyjazdów z innych firm można to lepiej było zorganizować, było troszkę kłopotów.
przy takiej cenie wszystko było ok
przy tej cenie nie ma się do czego doczepić
Lokalizacja - nie najgorsza. Ładny widok z każdego balkonu. Konieczny gruntowny remont hoterlu
Widok z balkonu
Nieprzyjemny zapach
Okolica miejska, budowy ,ruch uliczny, typowe miasto. Warunki sanitarne i wyżywienie bez zastrzeżeń. Bardzo dobry dla ludzi chcących aktywnie spędzać czas, lubiących turystykę i podziwianie górzystej Madery. Ale też dla lubiących leżakowanie przy trochę małym basenie.
Czysto i codzienne sprzątanie pokoi. Ładny widok na ocean z każdego pokoju.
Męczące podejście pod górę.
Pobyt w lipcu 2017. Pokój w pierwszym momencie nas przeraził swoim zapachem (dziwny zapach detergentów... kurzu) , niemniej jednak jak sie wywietrzyło pokój to było w porządku, panie sprzątaczki bardzo fajnie sprzątały codziennie pokój, były bardzo uprzejme. O kuchni nic nie powiem, bo mieliśmy bez wyżywienia, ale słyszałam opinie, że bardzo dobre. Pokoje niestety są niezbyt nowoczesne, stare meble, kuchenka - woda długo się gotuje. Denerwowała mnie mała ilość miejsca w szafie na ubrania, nie ma półek jest tylk szafa z kilkoma wieszakami i szufladami. Brak wi-fi w pokoju równeiż było uciążliwe, mieliśmy pokój na 1 piętrze od strony miasta w związku z czym nie mieliśmy pokoju słoencznego, nie było klimatyzacji, okolica bardzo wygodna wszedzie blisko ale akurat koło hotelu jest budowany nowy hotel i codziennie słychać było trzaskającą kopare.... z wyjazdu mimo wszystko byliśmy bardzo zadowoleni, jak na 3* hotel jest w porządku, najwazneijsze, że miła obsługa i bardzo przyjaźni hotelowcy :)
lokalizacja - blisko do centrum bardzo miła obsługa codzienne dyskoteki (dla emerytów :) ) dobre jedzenie basen
pokoje brak klimatyzacji głośna okolica (remonty) brak wi-fi w pokoju mała szafa na ubrania brak remontu pokoi ( stare meble, kuchenka itp.)
zakochaliśmy się w Maderze ;) przpiękne widoki, portugalczycy mili. Warto wypożyczyć samochód na 3-4 dni
bardzo dobra lokalizacja jako baza wypadowa, czysto, choć piwerwszego dnia mieliśmy mrówki w pokoju, ale na szczęście to tylko jednodniowy problem, basen, sauna, niedaleko oceanu
jak za tą cene, to nie ma na co narzekać
Niestety - trochę się rozczarowałam tym hotelem. W Dorisol Mimosa byłam w maju. Zaprzyjaźniona para wybrała Dorisol Frasol który był tańszy i jak się okazało DUŻO LEPSZY !! We Frasol dostali pięknie wyremontowany pokój z dużym balkonem z widokiem na ocean. W porównaniu do Frasol , nasz pokój w Mimosa wyglądał jakby został cofnięty w czasie o kilkanaście/kilkadziesiąt lat. W okolicy mnóstwo remontów. Polacy dostają pokoje na najniższych piętrach
bardzo dobra lokalizacja kryty basen taras widokowy na ostatnim piętrze
stare, niewyremontowane pokoje nieprzyjemny zapach
My byliśmy na początku kwietnia 2017, pogodna idealna na różne piesze wypady ( bo tak spędzaliśmy tam czas ). Hotel w miarę blisko oceanu, trochę pod górkę, ale tam są same drogi pod górkę i z górki. Polecam i miejsce i hotel. Pojadę tam jeszcze raz za 2 lata i do tego samego hotelu.
wszystko co powinno być to było.
praktycznie za takie pieniądze to wad nie ma. Nie wiem jak inne posiłki , bo ja miałem wykupione tylko śniadania ( były może monotonne, ale było z czego wybierać, może mało owoców, ale to taki mały minusik).
Polecam serdecznie, cena adekwatna do jakości, świetna lokalizacja
Czysto, często wymieniene ręczniki, wyposażona kuchnia, mikrofalówka, lodówka, taras z widokiem na ocean
Kiepskie wifi
hotel jako baza noclegowo-wypadowa rewelacyjny, niczego mu nie brakowało, za tak rewelacyjną cenę polecam z czystym sumieniem. Czysto, każdy pokój z tarasem i widokiem na ocean.
za tą cenę grzech byłoby czepiać się czegokolwiek