Doris Aytur

Zakup wycieczki po atrakcyjnej przecenie wówczas jakość adekwatna do ceny. Pomimo braku luksusów turecka gościnność zasługuje na duże uznanie. Standard dobry, czysto, brak gości w postaci robactwa. Show raz w tyg. po kolacji w postaci występu tancerki i Pana z wężem, pirat z papugami. Basen czynny 10-18:00.

Pobyt super dla lubiących leniuchować, jedzenie każdy może sobie coś wybrać, dobry pomysł na przekąski hamburger do zrobienia samemu, frytki, pizza spagetti, spokojny hotelik do wypoczynku, obsługa super w szczególności przy barze, miłe zaskoczenie przy obchodzeniu urodzin, gdzie w innych hotelach nie było o tym mowy. Polecam .

Standard adekwatny do ilości gwiazdek. Złapaliśmy wycieczkę na last minute i nie możemy mówić, że jesteśmy rozczarowani. Było wspaniale, obłędne jedzenie, przede wszystkim smaczne! Soczyste i słodkie arbuzy, pomarańcze! Bardzo duży wybór ciast przy kolacji. Bardzo smacznie!!! Obsługa bardzo zabiegała o nasz komfort pobytu, bardzo pomocni. Wygodne materace.

Hotel blisko plaży wystarczy przejść tunelem, dobre jedzenie, czyste pokoje . W tej cenie można lepiej

było w porządeczku, blisko plaża, ludzie bardzo mili, dzika plaża

Nazwa  Doris Aytur
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Mahmutlar
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci i 1 zjeżdżalnią

5.2
5.1

Wyświetlono 139 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Milwa-GG

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Bardzo smaczne jedzenie, soczyste arbuzy i pomarańcze. Nie można być głodnym. Bardzo duży wybór ciast. Przemiła i pomocna obsługa. Czysto. Bus spod hotelu nr 1 kursuje do Alanya czas podróży Ok 40 min./ 1 Euro - dla tych którzy planują wyprawę na shoping, tym samym można udać się do portu i samemu wykupić rejs statkiem który trwa do 5h - wspaniała wyprawa :). W hotelu jest fryzjer, lekarz!! Łaźnia .

Wady

Znikoma ilość leżaków przy basenie vs ilość pokoi. Plaża kamienista z dość niebezpiecznym zejściem, dla osób nie umiejących pływać, cieżko skorzystać, wówczas pozostaje wylegiwanie się na brzegu, gdzie omiatają cię duże fale. Bar przy plaży wydaje bezpłatnie napoje. Hotel umiejscowiony wśród wysokiej zabudowy, cieżko o wieczorne atrakcje.

Dariusz

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

spokój cisza

Wady

codzienna pobudka nawoływaniem do modlitwy o 5.45, uciążliwe dodatkowe opłaty za internet, za materace na plaży gdzie nie można się wykąpać, wejście do wody skaliste, bez odpowiedniego obuwia nie można wejść do wody, duży minus plaża

MILWA-GG

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

za rogiem przystanek do Antalyi, sklepiki, okolica spokojna. Lokalizacja plaży. Obsługa!!

Wady

Kamienista plaża, bardzo niewygodne zejście do morza, śliskie kamienie.

Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Częste sprzątanie, miła obsługa

Wady

Wszędzie koty, jeśli ktoś nie lubi to nie polecam, dużo Niemców, leżaki trzeba rezerwować już od samego rana bo każdy sobie zostawia ręcznik i idzie w dal. Codzienna pobudka imama śpiewającego z głośnika o tym nikt nie poinformował i budziło nas to codziennie bardzo wcześnie

Daniel

było w porządeczku, blisko plaża, ludzie bardzo mili, dzika plaża

Zalety

ludzie mili jedzenie lokalne (można popróbować tureckiej kuchni) czysto plaża 30m od hotelu

Wady

hotel znajduje się obok drogi(bywało głośno przez samochody)

Obserwator

Pobyt - Wrzesień 2022

Leżaki na plaży darmowe ale trzeba zapłacić za materac 1e za dzień, wszędzie pełno kotów, okolica bezpieczna, plaża kamienisto żwirowa z niebezpiecznym zejściem do morza brzydka, blisko do sklepów i restauracji, za cenę poniżej 2tys w all in można jechać .

Zalety

Sprzątanie Obsługa Bliskość do morza Cena

Wady

- Bliskość do głośnika (nawoływanie do modlitwy) który budził nas codziennie rano Ok 5:30 - łazienka (żeby wziąć prysznic trzeba niewygodnie stać w bardzo wąskiej wannie) - w barze na plaży brudny i stary automat do soków - jedzenie bardzo podobne do siebie - leżaki zajmowane już o 6 rano, ktoś powinien tego przypilnować i zakazać takich „rezerwacji” - hotel blisko ruchliwej drogi, ciagle słychać klaksony

6.1
Para bez dzieci

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel nie należy do tych luksusowych i pięknych hoteli. Swoje lata świetności ma za sobą, ale wystrój jest prosty, pokoje sprzątane codziennie. Obsługa hotelu jest bardzo miła i pomocna, recepcjoniści mówią po angielsku i po niemiecku. Internet dostępny, ale płatny 1€/1 dzień/1 telefon, płatne z góry w dniu przyjazdu -wifi na basenie, w lobby i na plaży hotelowej. Jedzenie smaczne, czasami powtarzające się, ale to norma na all inclusive. Hotel oddalony od Alani o jakieś 15km, można do niej dojechać autobusem, który zatrzymuje się na przystanku przy hotelu (numer 1), polecamy płacić karta w lirach tureckich (bilet za osobę kosztuje 8,75lira/os - nieco ponad 0,5€, w gotowce 11,25lira/os (kierowca wydaje resztę)Ok 0,75€ a w dolarach 1$/os. (kierowca nie wydaje reszty). Basen hotelowy jak na termin, w którym byliśmy (przełom września i października) wystarczający. W pełni sezonu może być ciasno. Ogólnie pobyt udany.

Patryk

Pobyt - Wrzesień 2022

Bardzo miła obsługa dużo jedzenia czysto w pokoju

Zalety

Blisko plazy

Wady

Brak darmowego wifi

Dariusz

Pobyt - Sierpień 2022

Skromny ale może być blisko morza pokoje też nie dla wymagających

Zalety

Blisko morza

Wady

Wszystko okey

Zofia

Pobyt - Sierpień 2022

Super hotel jedzenie rewelacja. codziennie sprzątanie w pokojach.

Zalety

Blisko do plaży, miła obsługa.

Wady

nie mam

Marek

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel i pokój adekwatny do ceny wycieczki po znacznym upuście. Ubikacja nie do przyjęcia. Sedes opadający samoczynnie ,trzeba było wiązać gumką aby nie opadał. Woda w wannie spływała po kilku minutach uniemożliwiając kąpiel drugiej osoby . Telewizor w pokoju samoczynnie się włączał i wyłączał. Aby go uruchomić trzeba było naciskać przycisk na pilocie przez około 30 s aby ujrzeć jedyny program w języku rosyjskim. TV Polonia była wyłączona /pokój 202 z bocznym widokiem na morze i potwornym hałasem ulicznym/. Jedzenie średnie , nie dla malkontenta, mimo to brak większych powodów do narzekań. Czystość w pokoju oraz sprzątanie na przysłowiową piątkę.

Zalety

Dużą zaletą hotelu jest położenie .Bliska plaża , niestety kamienista , tylko wykopany pas ok.15 m nadający się do swobodnego zejścia do morza. Pozostałe odległe plaże stosunkowo zadbane. Komunikacja publiczna w kierunku Alanyi działa bez zarzutu do późnych godzin.

Wady

Poważnym problemem jest płatny internet i tylko w lobby. Warto kupić własną kartę sim,

Oksi

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel jak na 3 gwiazdki - super. Obsługa bardzo miła i szybka. Jedzenie dobre i duży wybór. Ogromny minus hotelu - nudy. Po kolacji zero bawienia ludzi, nie ma dyskotek, animacje raz na tydzień. Polecam hotel tym, kto lubi ciszę i spokój.

5.1
Małżeństwo

Pobyt - Sierpień 2022

Atmosfera w hotelu bardzo swobodna, swojska i rodzinna. Gośćmi są głównie Niemcy, Polacy, trochę Rosjan i innych narodowości. Miłym akcentem jest polska flaga powiewająca przed budynkiem. Obsługa hotelu ogólnie baaardzo miła, uśmiechnięta, serdeczna i to jest moim zdaniem główna zaleta, w recepcji porozumieć się można po niemiecku, angielsku, a nawet trochę po polsku. Wszyscy barmani bardzo dobrzy, uczynni, na szczególne wyróżnienie zasługuje chłopak w kitku, który stara się mówić w naszym języku. Kelnerzy też bardzo pracowici, kulturalni. Jedzenie powtarzalne, szczególnie śniadania, takie jak w hotelach tej półki cenowej, kotleciki, nugetsy to odgrzewane wyroby garmażeryjne, aczkolwiek głodna nie byłam, okropne soki z automatu zostawiały dziwny posmak w ustach, niesmaczna kawa, piłam tylko herbatę i czekoladę. Przy basenie możliwość zjedzenia hamburgerów, frytek,spaghetti i innych przekąsek. Pokój duży i przestronny, podobnie balkon, ogólnie wita czystość. W ciągu tygodnia raz było posprzątane, wymienione ręczniki i pościel, mimo zawieszki na klamce o prośbie sprzątania. Brak lodówki w pokoju. Pod hotelem przystanek skąd szybko dojechać można do Alanyi nie czekając długo na autobus. I tu koniec zalet. Jeden mały basen ze znikomą ilością leżaków, w ciągu tygodnia udało nam się upolować raz dwa wolne o 7 rano. Najgorsza we wszystkim jest łazienka nadająca się do remontu, poplamione kafle, wanna z zasłoną prysznicową, która skutecznie zalewała podłogę i prysznicem zamontowanym na stałe w ścianie bez węża, więc nie było możliwości spłukania wanny, do tego stare pokrętła, więc o oszczędności wody nie ma mowy. Gdy przyjechaliśmy to zastaliśmy jedynie rurkę w ścianie, bez deszczownicy, lecz po zgłoszeniu szybko zamontowano nam słuchawkę bez sitka, więc dużej różnicy nie było. Internet płatny działa tylko w lobby i na początku basenu w cenie 1 euro na dobę za urządzenie. Na plaży darmowe są tylko połamane leżaki, które dawno powinny być na śmietniku, bo to wstyd takie coś trzymać, te całe i z parasolem są płatne 2 euro za leżak na dzień, więc porażka totalna. Z plaży hotelowej nie korzystaliśmy, woleliśmy pojechać do centrum. Pod hotelem dużo sklepów, Migros, BIM, Sok i z ciuchami, a sam budynek leży na osiedlu, wśród wieżowców, więc jest gdzie się przejść. W hotelu dużo dzieci, a ponieważ oprócz basenu nie ma dla nich żadnej atrakcji, męczyły małe kotki. Raz w tygodniu pokaz, akurat trafił się show z ogniem i pirat z papugami nagabujący do zdjęć. Raczej znowu nie wybiorę tego hotelu, choć doceniam brak karaluchów i innego robactwa.

Zalety

obsługa, jedzenie, duży pokój, bliskość sklepów, łatwy dojazd do centrum Alanyi, wygodne łóżka

Wady

łazienka do remontu, konieczny jest montaż kabiny prysznicowej, bo niebezpiecznie i ślisko jest stać w wannie, brak lodówki, internet płatny i słaby, połamane leżaki na plaży, a te nadające się do użytku płatne, znikoma ilość leżaków przy basenie, nieduży basen

Marek

Pobyt - Sierpień 2022

Najlepszy hotel w jakim byłem Polecam bo naprawdę warto wybrać się w te okolicę!

Zalety

Blisko plaży,pyszne jedzenie duży wybór, w okolicy sklepy, stragany, restauracje, apteka itp, pokoje skromne, ale czyste, miła obsługa 2osoby nawet dobrze mówią po Polsku, drinki dobre, możliwość wieczorem zapalenia fajki wodnej-10 euro, w hotelu dużo Polaków .

Wady

Jeśli już bym się miał czegoś przyczepić to wifi płatne 1 euro na dzień i zasięg czasami nie jest zbyt dobry, ale przynajmniej oczy mi odpoczęły od ekranu 😁 W morzu pełno skał bez butów do wody lepiej zbyt daleko nie wchodzić . Piwo troszkę słabe (ale proszę się nie przejmować ja w tych sprawach bywam wybredny 😁)

Krystian

Pobyt - Sierpień 2022

Polecam, blisko plaża hotel czysty możliwość wymiany waluty w rejestracji.

Zalety

Czysto, bardzo miła obsługa, kelnerzy zagadują po polsku

Wady

Brak internetu w pokojach

3.4
Aneta

Pobyt - Lipiec 2022

Nie jestem wymagająca, ale raczej nie wróciłbym do tego hotelu. Jedzenie monotonne. Ulica pomiędzy morzem a hotelem dość ruchliwa (tureccy kierowcy bardzo często używają klaksonów). Wygodne podziemne przejście na plażę, ale brzeg bardzo skalisty. Długa podróż pomiędzy hotelem a lotniskiem (około 3 godzin).

Zalety

-Blisko morza. -Miła obsługa. -Pyszne hamburgery i pizza przy basenie.

Wady

- All skromne - mały wybór jedzenia (jedna zupa, kilka pojemników z innymi ciepłymi daniami). Na zmianę jabłka lub arbuz (innych owoców brak). - Skaliste zejście do wody (kawałek wykuty, a dalej skały). - Animacje raz na cały tygodniowy pobyt.

Dominika

Pobyt - Lipiec 2022

Miły, spokojny, rodzinny hotel. Jedzenie dobre,pokoje czyste, obsługa miła i życzliwa.

Zalety

Blisko do morza-przejście podziemne z terenu basenu, dobre jedzenie, kameralność

Wady

Meble powinni wymienić na nowe

Malwina

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel jak na 3* naprawdę super!! Dodała bym kolejną gwiazdkę. Widziałam wiele niepochlebnych opinii na jego temat, za żadne skarby się z nimi nie zgodzę, jedzenie nie jest monotonne, może nie jest to wykwintna restauracja, ale naprawdę wszystko było bardzo dobre, (tamtejsze omlety na śniadania to cud) każdy mógł znaleźć coś dla siebie, nigdy niczego nie brakowało. Pomiędzy posiłkami w barze można było skompletować sobie samemu burgera (mięso do burgera przepyszne), zjeść frytki albo inne akurat dostępne przekąski. Napoje w barze dla niektórych Polaków mogą być nie wystarczające ze względu na mała zawartość alkoholu, aczkolwiek żadna z osób które tam poznałam nie narzekała na to. Całodobowo była dostępna woda, soki z dystrybutora, kawa, gorąca czekolada… Co do obsługi hotelu. Osoby tam pracujące są rewelacyjne, zawsze pomogą, zawsze uśmiechnięte. Kelnerzy i kucharze super, rozmowni i zabawni. W recepcji zawsze można się dogadać po angielsku i niemiecku, z jednym panem nawet po polsku. (Kelnerzy tez starają się mówić po polsku i uroczo im to wychodzi). To co na zdjęciach w folderze nieco różni się od rzeczywistości, jest ładniej, nie nowocześnie ale recepcja bardziej odnowiona, a nad basenem parasole nie kolorowe tylko białe. Basen niby mały w porównaniu do innych hoteli, ale hotel jest całkiem kameralny w porównaniu do innych wiec taki basen jest idealny. Sala ze szwedzkim stołem na zdjęciach tez nie wyglada atrakcyjnie, a na żywo nie miałam żadnych zarzutów. Napisane jest ze do plaży jest 40m drogi tunelem, i to prawda, do tunelu wchodzi sie z podwórka hotelu i wychodzi od razu na plażę(droga trwa około 40-50sek). Materace na leżakach przy basenie w cenie, a na plaży trzeba zapłacić 2euro za dzień, ale sam leżak i parasol za darmo.

Zalety

Wspaniała obsługa, pyszne omlety na śniadanie, droga na plaże krótsza niż w opisie hotelu. Barman potrafił mówić po polsku.

Wady

Jedyne wady to płatne wifi(1 euro za 24h na jedno urządzenie) i trochę stare meble w pokojach.

5.3
Jolanta

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel przy ruchliwej ulicy, naprzeciw okna naszego pokoju głośnik na słupie, muezin nawołujący do modlitwy 5x dziennie, pierwszy raz godzinę przed wschodem słońca(około 4 )

Zalety

Blisko do plaży, przejście pod ulicą, sympatyczna obsługa, kelnerzy uśmiechnięci, zagadujący trochę po polsku

Wady

Głośno, żadnego polskiego kanału w tv, niewiele animacji,

Pobyt - Czerwiec 2022

Zacznę od tego, że na początku wzbranialiśmy się przed wyjazdem do 3* hotelu z obawy przed standardem jaki możemy otrzymać. Teraz już wiem że niesłusznie! Razem z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Zaczynając od bardzo miłej i profesjonalnej obsługi - wszyscy pracownicy zawsze uśmiechnięci i gotowi pomóc w szczególności kelnerzy i panowie kucharze. Pokoje czyste, urządzone dość skromnie przypominające styl polskiego PRL co dla niektórych może być wadą, jednak Nam w żaden sposób to nie przeszkadzało bo w pokoju generalnie spędzaliśmy tylko noce więc nie mieliśmy wielkich wymagań, dodatkowo piękny widok na morze i miasto, pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie bardzo smaczne i spory wybór, myślę że dla każdego coś się znajdzie, pomiędzy głównymi posiłkami dodatkowy bufet czynny do 17 :). Basen ze zjeżdżalnią, mógłby być trochę większy i z większą ilością leżaków ale to również nie problem bo leżaki na plaży zaraz obok hotelu także dostępne za darmo. Mały minus to płatne wi-fi, które pomimo tego że za nie zapłaciliśmy dostępne jest tylko na parterze czyli w lobby, restauracji i przy basenie, a także plaża zaraz obok hotelu która wygląda jak jedna wielka skała co dla dobrze pływających osób nie jest problemem jednak samo chodzenie po wodzie może być ryzykowne i skutkować urazem kostki. Podsumowując cały pobyt tym hotelu oceniamy baardzo pozytywnie wróciliśmy wypoczęci i z super wspomnieniami. Polecamy wszystkim niezdecydowanym ;))

Zalety

-miła i bardzo sympatyczna obsługa -jedzenie -czystość

Wady

- brak wi-fi (pomimo opłaty wi-fi dostępne tylko na parterze) - skalista plaża

Doris Aytur