Doskonałe położenie: między górami z malowniczym widokiem na zatokę Zarco i na Machico, 200 m od centrum, 25 km od Funchal.
Tylko 300 m od hotelu piaszczysta plaża - jedna z niewielu piaszczystych na Maderze, ze złotym piaskiem z Maroka.
Boga oferta sportowo-rozrywkowa: wielofunkcyjne boisko sportowe, program rozrywkowy w piano-barze, wieczory tematyczne.
Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Hotel wymoga remontu, widok na ocean, za który dodatkowo zapłaciliśmy, zasłonięty drzewami. Na śniadanie jajecznica z proszku i tak naprawdę mało co smakowało. WiFi tylko przy recepcji, w pokoju już nie było połączenia. Sprzątanie codzienne, ale zapomniali dołożyć ręczników . Okazało się że żelazka nie było w całym hotelu, suszarki również. Klimatyzacja tylko na ochłodzenie.
Muzyka na żywo codzienne, cisza i spokój, blisko lotniska
Wszystko stare i śmierdzące , od kołdry do łazienki
Fajny hotel w doskonałej lokalizacji. Na wyższych piętrach brak balkonów, niżej z balkonami z widokiem na ocean. Nad samym oceanem. Dobre wyżywienie. Stary ale zadbany i bardzo czysto.
Lokalizacja, czystość, fajny klimat, dobre wyżywienie
Brak atrakcji dla dzieci ale za to cisza niepokój dla dorosłych. Zwykły basen bez zjeżdżalni.
Pobyt bardzo udany hotel tuż przy Oceanie , pokoje czyste codziennie sprzątane , jedzenie bardzo dobre , duży wybór , obsługa bardzo miła , polecam ten hotel
Położenie , blisko plaży , blisko miasta , dobra komunikacja z resztą wyspy
Nic
Hotel jest bardzo czysty. Jeśli chodzi o jedzenie to nie mam zastrzeżeń. Bardzo duży wybór owoców. Polecam go i nie wykluczam powrotu do niego czystość
Czystość, miła obsluga
Jedynie czego mi brakowało to balkonu
Hotel jest położony w miejscowości Machico Tuż przy plaży hotel jest wyposażony w szereg do godności dla klieenteli między innymi siłownia basen fryzjer możliwość indywidualnej diety, swiming bar oraz piano bar z występami muzycznymi bardzo ładne pokoje czysto oraz schludnie obsługa hotelu jest bardzo profesjonalna oraz pomocna
Położenie przy plazy
Hotel pięknie położony , czyściutki. Personel profesjonalny , przemiły, bardzo pomocny.
Bardzo czysto w pokojach, personel przemiły
Klimatyzacja ma niewielką moc
Hotel ładnie położony, miła obsługa i pyszne śniadanka. Blisko piaszczysta plaża. Polecam. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Pyszne posiłki. Blisko lotniska bo tylko 10 min samochodem. Bardzo blisko piaszczysta plaża.
Hotel na 4. Lokalizacja bardzo fajna, polecam brać pokoje z widokiem na ocean. Widok z restauracji również super. Śmiało można rezerwować pobyt:)
- czystość - cudowny widok z okna - bardzo sympatyczna i pomocna obsługa
- kiepskie obiady - słabe wyciszenie pokoi przez co słychać sąsiadów za ścianą
bardzo fajnie usytuowany hotel , blisko lotniska .
Obsługa bardzo przyjazna i pomocna , sniadania smaczne , czysto
Hotel na dobrym poziomie, pokoje czyste, codziennie sprzątane. Bardzo dobre położenie jako baza wypadowa do wędrówek i zwiedzania Madery.
Położenie hotelu w niedalekiej odległości od plaży. Widok boczny na zatokę.
Bardzo wole windy. Czasami szybciej docieraliśmy do pokoju schodami niż windą.
Hotel pięknie usytuowany nad morzem wśród gór, a jednocześnie prawie w centrum miasta. Hotel czyściutki, przestronny, obsługa bardzo miła i przyjazna Wyżywienie mało urozmaicone, ale głodny nikt nie wychodził z restauracji, obiady serwowane i tylko dwa dania do wyboru ryba lub mięso, drinki słabiutkie, jakby bezalkoholowe, ale ogólnie fajnie.
Wspaniała lokalizacja, rano budząc się po pierwszym spojrzeniu za okno człowiek zaraz wpadał w dobry humor, leżaki na basenie dostępne cały dzień bez problemów. Dla zwiedzających wypożyczalnia samochodów po drugiej stronie ulicy, dla piechurów szlaki turystyczne na sąsiednie góry.
Wyżywienie raczej słabiutkie (...)
Transfer do hotelu trwał 15-20 min, kierowca poczekał do momentu, gdy było wiadomo, że to ja jestem w odpowiednim miejscu. Wyjeżdżam regularnie, wiele hoteli mnie gościły, choć hotel nie jest dla mnie istotą wyjazdu. Większość czasu spędzam poza nim, bo w terenie. Lokalizacja i położenie rewelacyjne, z 8 piętra widok zapierające dech, wschody słońca wystającego z oceanu 🥰😍🤩, jak i widok miasteczko i całą kotlinę i wąwóz na powitanie i pożegnanie dnia niezapomniane. Czystość w pokojach i na stołówce nieskazitelne, woda zawsze gorąca w kranach, śniadania i kolacje jak dla mnie królewskie, jedynie czego brakowało mi rano to jajek na mięciutko, bo mocno ściętych nie jadam ani jajecznicy z proszku, ale naprawdę a bogato, kawa wyśmienita, żadna lura, super mocna kawa, jaką lubię, kolacje również, tu jak dla to aż nadto, i pyszne zupy na gorąco, wiele wiele warzyw na surowo i na gorąco, owoce, masło i oliwa najprawdziwsze, siedząc przy śniadaniu mogłam również podziwiać wchodzące słońce znad tafli zatoki, obsługa zawsze życzliwa, dyskretna, również bardzo pomocna, obice, desery, jogurty, orzechy, soki woda...., recepcję również bardzo pomocna, panie sprzątające, jeśli prosiłam, iż kończy mi się mydło, zawsze dołożyły, dla mnie super miejsce, blisko do wszelkich przystanków autobusowych, co dla mnie ważne, gdyż dużo korzystałam w wielu kierunkach, plaża piaszczysta 300 m, do kamieniste 100 m, basen jest również, ja nie korzystałam, deptak, targowisko niedzielne z bibelotami 200 m, sklepiki, restauracje pod ręką, nie narzekam na jakiekolwiek hałasy w hotelu, będąc w listopadzie obawiałam się chłodu, dla zmarźluchów dodatkowy koc w szafie, mi wystarczył ten jeden na łóżku, materace bardzo wygodne, nie liczcie na balkony w hotelu, jedynie są okna uchylne, ale widok wspaniały, a położenie hotelu gwarantuje z każdej strony dobre widoki, tak jakoś dobrze konstrukcja budynkiem jest zrobiona że mieszkają po lewej czy prawej stronie korytarza widzisz ocean, no chyba że mieszkasz na parterze
Super lokalizacja, wszędzie blisko, do plaży piaszczyste 300 m, do kamienistej 100 m, do wszelkich przystanków autobusowych bardzo blisko sklepiki, restauracje, bulwary, super market w zasięgu max 7 min (supermarket), baza wypadowa na wędrówki piesze, do pobliskich lavad również dla piechurów blisko i na szlaki, choć można i autobusem, czy do stolicy, dla mnie super miejscówka, kolejny raz podejrzewam że wybiorę ten sam hotel. Widziałam że nawet mają własne auta do wypożyczania lub wypożyczalnia
Ja nie zauważyłam, nic mi nie brakowało, każdy na wyspie zna ten hotel, nawet gdy zabłądziłbyś, to nawet kierowca autobusu lub tubylec wskaże gdzie masz iść lub gdzie wysiąść
Dla mnie czasem śniadania zaczynały się zbyt późno (a hotel nie gwarantuje formy Lunch Box), gdy niektóre dni wybierałam się na przeciwległy kraniec wyspy i autobusy moje odjeźdzały raniutko (a chciałam być w naturze jak najdłużej ) Posiłki super, przy śniadaniach mi osobiście brakowało jajek w mało ściętej wersci (lecz to moja osobista fanaberia), bo naprawdę bardzo bogaty wybór, kawa dorej jakości, wędliny, sery, jogurty, płatki, warzywa, owoce Słabej jakości falola po bretońsku(bo z puszki) mi jajecznica (ta z proszku) Kolacje dla mnie królewskie: co najmniej jeden rodzaj ryb codziennie, jeśli nie dwie i to nie jakieś filety, mięsa pieczone, duszone bardzo ciekawie przyrządzane, zdarzały się krewetki, proszciutto, sery pleśniowe, owoców multum, surowe i na gorąco warzywa, desery, lody, bakalie do kolacji, codziennie inna zupa do kolacji, początkowo omijałam je, gdy spróbowałam, aż żałowałam iż nie jadłam od początku, zawsze dourzacał, do zupy krem jeszcze jakąś brukselkę czy ciecierzycę + oliwa - dla mnie pychotka. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, piękny widok z okna na zatokę, miasteczko i góry jednocześnie. Codziennie jakiś wieczorek muzyczny, ja nie korzystałam, jestem typowym globtroterem, wieć rozywka hotelowa nie bywa dla mnie atrakcją, widziałam dobrze bawiących się ludzi, Transfer z lotniska i w drodze powrotnej z hotelu bardzo punktualny, pan kierowca bardzo pomocny, ja zupełnie nie władająca żadnym językiem, nie miałam najmniejszych problemów, w recepcji Panowie na moją prośbę dzień wcześniej wydrukowali mi transfer (choć okazało się to niepotrzebne) Ja jestem zachwycona zaopiekowaniem się mną jako turystką, żadnej nachalności, ale pomocni, gdy potrzebujesz Jak dla mnie 5+ Aaaa, zapomniałam, basen jest przy hotelu, ale pora roku, gdy wypoczywałam, chyba nie nastraja do korzystania z takich atrakcji (choć raz widziałam jedną parę, która za chwilę umknęła nad ocean)
Doskonała lokalizacja, wszędzie miałam blisko, plaża piaszczysta 200-300 m. Ogromny plus za widok wschodu słońca o świcie z pokoju, również z plaży, bo chodziłam często przed śniadaniem, by popływać na powitanie dnia. Ja korzystająca z transportu publicznego na przystanki wszelkie autobusowe miałam blisko, najdalszy 7-10 min od hotelu.
Brak Lunch Boxów, jeśli danego dnia nie korzysta się z jakiegoś posiłku
Bardzo fajny hotel, smaczne obiady, śniadania też choć co rano ten sam wybór. Świetna lokalizacja, a dodatkowo położony przy pięknej plaży. Blisko lotnisko, Funchal. Bardzo polecam
Plaża, lokalizacja
Napoje do obiadokolacji płatne, nawet woda.
Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Obsługa hotelowa miła, smaczne posiłki, pyszne ciasta, spokój oraz czystość.
Położenie oraz posiłki.
Brak balkonu w pokoju.
Hotel położony w malowniczym miejscu, blisko plaży piaszczystej jaki i kamienistej. Niech was nie zwiedzie bliskość lotniska, hotel jest położony za górą, która wszytko wygłusza. Nie słychać samolotów ale jak już są w górze to słychać przez 10 s może. W Pokoju było bardzo cicho i nic nie przeszkadzało podczas snu. Hotel ma też świetne położenie blisko drogi wylotowej co uczyni zwiedzanie Madery łatwiejsze : ) Mamy też blisko przystanki autobusowe gdzie możecie się udać do Funchal stolicy Madery. Zaraz przy hotelu mamy dobre wypożyczalnie aut, a auto wypożyczyć warto gdyż drogi są tu naprawde dobre i łatwo się można przemieszczać po Maderze.
Blisko plaży, malownicze miejsce jak i śniadania i obiadokolacje z widokiem na plaże i ocean z szkicem cypelka świętego wawrzyńca, Obsługa bardzo pomocna i miła. Cicho i spokojnie jak na to że są w tym hotelu imprezy co dzień. Hotel bardzo zadbany i czysty jak i pokoje.
Brak czajnika w pokoju, mamy 1 roczne dziecko które jeszcze pije mleko a po wrzątek musiałem udawać się do baru. Niestety mimo prośby w recepcji nie dostaliśmy czajnika. W hotelu są tylko 2 windy co w godzinach szczytu jest problematyczne. Monotonne śniadania ( typowy English breakfast z owocami i paroma zdrowymi dodatkami ) po 4 dniach już nam się nudziło to jedzenie. Obiadokolacje bardziej urozmaicone.
Pięknie położony hotel, choć nie jest najnowszy to jednak jego otoczenie i lokalizacja rekompensuje wszystkie wątpliwości. Wyżywienie nieco monotonne i niezbyt wyraziste ale zawsze można znaleźć coś dla siebie.
Wszystko jak najbardziej w porządku, obsługa bardzo miła jedzenie ok
Winda żyje swoim życiem 😋
Hotel doopy nie urywa. Windy porażka. Czasami 15 min czekania na windę, a później winda krążyła po piętrach, gdy ktoś ją ściągnął. Okolica i widoki oraz plaża to jedyny atut tego hotelu- chociaż do piaszczystej plaży jest ok 800m i jest to publiczna plaża. Jest to mój prawie 50 hotel i na pewno jeden z najsłabszych. A moja pierwsza negatywna ocena.
Położenie to plus hotelu. Jednak przy transferze z lotniska i w drodze powrotnej kierowca autokaru nie podjeżdża pod hotel, tylko trzeba ciągnąć lub po prostu dźwigać swoje bagaże z/na stromą górę- porażka. Tłumaczenie, że jest wąska ulica to bzdura, bo inne autokary tędy zjeżdżały. Ja z kontuzją kolana w drodze powrotnej na lotnisko podczas wspinaczki z 20kg bagażem nabawiłam się kontuzji kręgosłupa.
Najgorsze wyżywienie jakie kiedykolwiek mieliśmy w hotelu. Przez 10 dni zawsze było to samo. Wstrętna jajecznica na zmianę z jajkami sadzonymi na śmierdzącej oliwie. Lancze bardzo ubogie, a kolacje równie monotonne i mały wybór. Niedopieczone lub niedogotowane ziemniaki. Tylko jeden raz były frytki i natychmiast się kończyły. Ciasta (szczególnie tarty) w połowie jeszcze nie rozmrożone. Nie polecam wyżywienia w tym hotelu. Alinklusiw- przepłacone. lepiej jeść na mieście.
Hotel troszkę w starym stylu Wyżywienie bardzo dobre Usytuawanie super 5 min.od lotniska Plaża obok widok zhotelu na ocean
Usytuowanie hotelu Deptak tuż obok Widok na ocen
Wszystko było super