Hotel dla osób, które nie wymagają luksusów i jadą na Skopelos żeby aktywnie spędzić czas. A jest co robić :) My każdego dnia byliśmy na innej plaży, a są one cudowne, każda inna (i na każdą dojedziemy autobusem z centrum Skopelos). Obowiązkowo trzeba się też wybrać na malownicze Amarantos Rocks, do miasteczka Glossa i na Agios Ioannis. Samo miasteczko Skopelos również jest bardzo urokliwe (polecam spacer jego uliczkami), ale zdecydowanie nie dla osób które lubią tętniące życiem kurorty. Co do wyżywienia - dla mnie hotelowe śniadania były ok, co prawda nieco monotonne, bo codziennie serwowano to samo, ale produkty były świeże i nigdy nie wychodziłam głodna ;) Pozostałe posiłki jedliśmy na mieście, restauracji jest mnóstwo więc każdego dnia można stołować się w innym miejscu. Wyspa sama w sobie urzekła mnie! Jest cicha, spokojna, idealna na wypoczynek z drugą połówką :)
najlepsza z możliwych lokalizacja! zaraz koło portu, centrum miasteczka i przystanku autobusowego
Co do losu zużytego papieru toaletowego nie będę się wypowiadał - przywilej miast wyspiarskich. Natomiast oprócz uwag, które zostały zamieszczone w zaletach/wadach: 1) Obsługa hotelowa ulokowała mnie z żoną w pokoju z dwoma łóżkami jednoosobowymi. Tłumaczyła się brakiem pokoi i oferowała na 4. dzień pobytu zamianę przydzielonego pokoju na pokój z łóżkiem dwuosobowym. Owego dnia obsługa hotelowa (pomimo takiej obietnicy) nie zaoferowała takiej zamiany. 2) Z obiektów sportowych był dostępny tylko basen hotelowy - bardzo mały, raczej do schłodzenia się niż faktycznego popływania, w ciągu dnia bardzo mało ludzi, wieczorem zamknięty. 3) Brak jakichkolwiek animacji. Podsumowując: jeżeli ktoś szuka wolnego łóżka, żeby tylko się przespać do rana, to ten hotel jest odpowiedni.
Hotel znajduje się niedaleko stacji autobusowej i portu, w pobliżu jest również kilka wypożyczalni samochodów/skuterów. Całkiem niedaleko zaczyna się portowy deptak, wzdłuż którego jest szereg tawern portowych. Raczej tani w stosunku do pozostałych hoteli w mieście. W pokoju hotelowym mała lodóweczka i klimatyzator.
Pokoje: Pokoje bardzo małe (po otwarciu dwóch walizek na podłodze w praktyce chodzenie po pokoju jest bardzo trudne lub nawet niemożliwe). Zwykłe drewniane łóżka z cienkim materacem. Brak sejfu. Telewizor pamiętający młodość poprzedniego pokolenia. Łazienka w pokoju: Łazienka bardzo mała i zaniedbana. Prysznic wyposażony jest w bardzo mały brodziki i za szeroką, krótką, ceratową zasłoną, co w połączeniu z odpływem wody w podłodze w jej najwyższym miejscu powoduje, że po każdym wzięciu prysznica łazienka \"pływa\". Nie pomaga przy tym mały strumień wody, ponieważ ze starej słuchawki prysznicowej woda i tak tryska na boki. W moskitierze zamontowanej w łazienkowym oknie przez cały pobyt leżały niesprzątnięte martwe owady.
Szczerze polecam hotel, jeśli kiedyś wybiorę się na Skopelos to na pewno do tego hotelu.
Basen, położenie hotelu blisko portu, pokoje i klimatyzacja w pokojach.
Brak sztućców, talerzy, brak miejsca do przyrządzenia własnego posiłku.
Hotel położony w mieście,blisko portu ,taksówek i autobusów.Dostęp do knajpek,lodów ,pizzerii i do budki w porcie ze świeżą i b. Dobrą pitą. Mieszkańcy Skopelos b.sympatyczni na ulicy sami zaczepiają i często sami się kłaniają.Samo dostanie się do hotelu b.fajne pierw lot na Skiatos Na jedno z 10 najdziwniejszych lotnisk,potem 1,5 godzinny rejs wokół wyspy Skopelos świetny pomysł.Rezydentki b.miłe i profesjonalne . Polecam ludziom,którzy na urlopie chcieliby troché zwolnič i spróbować takiej sielanki. B.udane wakacje. Polecam to miejsce.
dobre położenie wszystko blisko ,plaża miejska poniżej średniej nie sprzątana hotel bardzo przyjemny ,miałem pokój na 2 piętrze z pięknym widokiem na miasto.Basen czyściutki i głęboki jak lubię 1,5 M do 3 M .
na wyposażeniu pokoju brak czajnika elektrycznego i kubków Nie korzystałem z posiłkôw więc nie oceniam
Polecam wszystkim glównie ze względu na położenie. Standard adekwatny do ceny. Wyspa jest przecudowna :)!
położenie (port/centrum Skopelos Town). wszędzie blisko, a przy tym na terenie hotelu cisza i spokój.
w pokojach brak czajników. biorąc pod uwagę fakt, że większość osób wybiera opcję bez wyżywienia to szkoda, że właściciele hotelu nie zadbali a by w każdym pokoju nie znalazł się chociaż mały 0.5 l czajnik.
Hotel z zewnątrz jest bardzo ładny i zadbany, recepcja też robi wrażenie, przywitano nas drinkami z uzo:). Pokoje są bardzo małe, ale jak ktoś przyjechał na wakacje to wiadomo, że to tylko nocleg. W pokojach nie ma aneksu kuchennego ani wyposażenia, więc jeśli ktoś chce przygotować sobie kawę czy jakiś posiłek musi sam się doposażyć (my mieliśmy grzałkę i garnuszek, a o szklanki i łyżeczki poprosiliśmy w recepcji). Mieliśmy też problem z zamykaniem i otwieraniem drzwi, blokowały się. Szafa w ogóle nie zamykała się. Obsługa bardzo miła i pomocna. Hotel leży w samym centrum miasteczka co oznacza, że wokół jest mnóstwo sklepów, tawern i innych atrakcji. Dużym plusem była cisza i spokój w dzień i w nocy jak na taką lokalizacje. Polecam ten hotel.
Położenie, recepcja, genialny basen!, obsługa, klimatyzacja w cenie:)
małe pokoje i małe łóżka małżeńskie, stare, ale schludne umeblowanie, brak aneksu i wyposażenia kuchennego