Dolce Attica Riviera (ex Mare Nostrum)

Hotel jest nowocześnie i komfortowo urządzony. Okolica bardzo cicha. Różnorodne i bardzo smaczne jedzenie.

Hotel położony blisko Aten , zatoczka 1,5km szerokości , którą można przejść w pław na drugą stronę po gładziutkim piaseczku.Jedzenie smaczne , jagnięcina 5 razy w tygodniu.

Opinia ta jest prawdziwa dokładnie jak było przez 7 dni- do hotelu drałowaliśmy na nogach pare set metrów z bagażem walizkami bo kierowca nie zechciał podjechać pod hotel gdzie inne nawet większe nie miały problemu z tym. Hotel ten kwalfikuje się na zaledwie 2 gwiazdki a nie na 4-y. Cały ten okres brak klimatu Greckiego, raz w piątek żaden to wieczorek grecki siedzi pani coś śpiewa po angielsku stare dawne nudne pieśni mało po grecku a pan na organach z playbecku i to tyle. Jedzenie - śniadania jedno i to samo w kółko, obiady znikoma ilość owoców morza raz kalmary z głębokiego tłuszczu i z dwa razy ślimaki. Ryba ciągle jedna i ta sama pieczona w sosie nic smażonego. Mięsa nic smażonego tylko pieczone-gotowane. Kolacje tak samo 50 % to samo w kółko , bardzo mało dań typowo greckich. UWAGA NA TAXI zamawiane z hotelu 2x więcej kosztuje, do Aten dostać się to albo taxi za 40 ero lub podrałować na nogach pare kilosów i autobus za kilka euro osoba, z Rafiny dostać się do Mati do hotelu to żaden taksówkarz nie chce jechać to biorą kilka krotnie więcej euro ponad 10 a powinno kosztować jakieś 4 euro raz trafił się który jechał na taxometrze to wyszło 3.90 euro. W atenach to samo kłamią co do cen taxi, biorą nawet kilka krotnie więcej - Uwaga..najpierw pytaj o cene przejazdu żeby nie było później zaskoczenia / oszukują na potęgę w większości/ Żerują na turystach jak mogą . W hotelu nie ma żadnych rozrywek, nawet muzyka to europejska, życie toczy się normalnie w około hotelu cisza w nocy nic nie ma tylko spanie. Plaża kamienista pełna jeżowców kąpiel bez obuwia wykluczona. Barek piwo do woli i napoje chłodzące reszta tylko w jadalni. Basen czysty z ratownikiem,plaża tylko malutki skrawek plus tarasy do opalania. Telewizja tylko grecka brak satelity, tv polonia i jakiś muzyczny polski i po angielsku z pare i tyle nuda. W hotelu można zanudzić się na śmierć oprócz opalania i kąpieli w czasie spokojnego morza, przy wzburzonym jest syfku w postaci glonów, gałęzi. Okolice nie ma nic ciekawego widoki spalonych drzew i domów, tylko zabudowania greckie wszędzie daleko do pobliskich miasteczek Rafiny czy Nea Makri po pare kilosów. W sklepie w pobliżu hotelu drogo zazwyczaj dwa razy jak w innych dalej położonych. Grecy są chciwi na pieniądze oby więcej było dla nich. Z pamiątek lepiej kupić coś w dalej położonych marketach lub w sklepach jest taniej ale trzeba kontrolować ceny żeby nie przepłacać. Ogólnie bardzo małe zadowolenie z tej miejscowości ze względu na nude..............

Hotel blisko lotniska i Aten. Bardzo dobra baza wypadowa do zwiedzania. Posiłki monotonne ale smaczne, alkoholu nie brakuje :) Przy hotelu znajduje się zatoka. Animacje po francusku i tylko dla francuzów, co dla nas było zaletą. Nikt nie zmuszał nas do brania udziału w głupich zabawach. Hotelu nie polecam dla rodzin z dziećmi. Największym minusem hotelu są schody. Hotel jest położony na wzgórzu więc wspinaczka jest nieunikniona.

Byliśmy w tym hotelu pod koniec czerwca. Jest tam mnóstwo turystów z Francji, dlatego TUI francuskie ma tam swoich animatorów. Brak animacji w j. polskim, bo naszych jest garstka. Zaletą lub wadą tego hotelu jest to, że wokół brak sklepów czy deptaka. Dwa sklepiki obok hotelu. Sejf jest bezpłatny, również leżaki na plaży. I tutaj muszę zaznaczyć, że po raz pierwszy spotkałam się z tym, że idąc na plażę nawet o jedenastej, pustych leżaków cała masa. Jest ich chyba ze dwa razy tyle, co gości. Na plaży wieje cudowny, orzeźwiający wiatr. Ręczniki plażowe dostajemy w SPA, można wymieniać je codziennie po południu- gratis. Podczas zameldowania dostaje się karty na ręczniki plażowe, bilety do spa oraz uiszcza się opłatę klimatyczną, tygodniowy pobyt- 21 euro za pokój. Do spa można iść bez rezerwacji, ale w cenie jest piętnastominutowy masaż, i to już trzeba zamówić, najlepiej od razu po przyjeździe. Uwaga na komary!!! Ja mam grupę 0, więc były bezlitosne! Jeśli ktoś zapomni zabrać spray z domu, to najlepiej kupić w pierwszym sklepiku obok hotelu, ok 7 euro. Gadżety basenowe też są tam tanie. Jeśli chodzi o dress code podczas kolacji, to na prawdę nie ma się czym przejmować. W restauracji nie ma nawet na stolikach obrusów, tylko papierowe serwetki. Być może dlatego goście ignorują prośbę hotelu, dotyczącą stroju formalnego. Niektórzy, jak np. emeryci przestrzegają, ale są i tacy, którzy przychodzą na kolację w krótkich spodenkach( kobiety)albo w sukience plażowej. Ale to już przegięcie. Ogólnie pobyt zaliczam do udanych, ale Ci którzy szukają rozrywek, niech się udadzą gdzie indziej.

Nazwa  Dolce Attica Riviera (ex Mare Nostrum)
Miejsce  Grecja / Attyka / Vravrona
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, fitness, darmowe wifi, tenis, parking, zwierzęta

Udogodnienia dla dzieci: miniklub, plac zabaw, brodzik.

Bogata oferta rekreacyjna: duży basen główny, 3 korty tenisowe, miniboisko do piłki nożnej, koszykówka, siatkówka, siatkówka pl

Tuż przy hotelu piaszczysta plaża (wejście do morza po drabince).

Rozrywka: program animacyjny, raz w tygodniu wieczór grecki.

Wyświetlono 33 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jolanta

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Dużo sal konferencyjnych, różnorodność w bufecie, nowoczesny wystrój, piękne widoki z restauracji hotelowej .

Wady

Do basenów i plaży trzeba przejść przez cały teren hotelu .

TOMASZ

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

położenie , plaża , jedzenie , czystość , obsługa

Wady

brak wieczorków greckich

4.8
janusz

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Sprzątanie ,wymiana ręczników. Miła obsługa

Wady

Cisza nic się nie dzieje w tym hotelu.

David

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

widok, zatoka, bliska odległość od Aten

Wady

schody,

Aneris

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

szeroki ogród nad morzem, leżaki dostępne o każdej porze

Wady

dużo schodów, pustka wokół hotelu

Pobyt - Lipiec 2019

Jesteśmy w hotelu w tej chwili. Jest 99% Francuzów i wszystko tak naprawdę kręci się w koło nich. Każdego wieczora jest impreza tylko dla nich: dyskoteka, show, kino itp. W dniu święta Francji przez cały dzień przy basenie było wielkie darcie, tyle krzyku jeszcze nie widzieliśmy. Bar przy basenie, cały dzień prawie nie ma napojów w saturatorach, doprosić się o cokolwiek do picia jest ciężko, chyba że za opłatą, A jak nie to jest kran przy barze z wodą chlorowana do woli. Drugi bar na jadalni, płatny. Można sobie używać saturatorow na jadalni z napojami i winem , piwem. Kawa na zimno płatna, drinki płatne. All inclusive jest tylko na papierze, no i w jadalni. Dookoła hotelu nic nie ma, na terenie jest tylko zabawa dla Francuzów, dla Polaków zostaje tylko siedzenie w malutkich pokojach i oglądanie TVP info. Hotel nie powinien być proponowany dla Polaków. Jesteśmy zawiedzeni. Cena za wczasy tygodniowe jest duża, nie wiadomo tak naprawdę za co zapłaciliśmy.

Zalety

Nie wiem

Wady

99% Francuzów i to jest całe wytłumaczenie.

jakub

Pobyt - Czerwiec 2019

ładne wnętrza, miła obsługa, za mało owoców podczas posiłków.

Zalety

ładne wnętrza, miła obsługa

Wady

za mało owoców podczas posiłków

Marcin

Pobyt - Sierpień 2018

Generalnie należy zacząć od położenia: hotel leży na obrzeżach wioski. W najbliższej okolicy jeden sklep. Kawałek dalej miasteczko, gdzie są 4 knajpki, 2 sklepy i apteka. Generalnie nic się tam nie dzieje. Pokoje: pokoje były czyste, ale łazienka to tragedia. Natrysk praktycznie bez obudowy, każda kąpiel kończyła się niezłym bałaganem. Staraliśmy się zmienić pokój, ale oczywiście bez sukcesów. Widok z pokoju na ... dach jadalni. Widać, że lepsze pokoje \"zarezerwowane\" dla klientów francuskich. Jedzenie: śniadania - nudne. Jajka i parówki plus jakaś wędlina. Obiad - lepiej niż na śniadaniu, starali się zmieniać, ale prawdę mówią nie było rewelacji. Czasami wołowina zrobiona tak źle, że nie dało się pogryźć. Wszystko smakowało tak samo, przyprawy nie obecne. Kolacja: z jedzeniem starali się jeszcze, natomiast tyle ludzi, że czasami był problem z miejscem. Niestety smaki ciągle te same i po tygodniu się już nudziły. Ale oddać należy, że trafiały się smaczne kąski. Basen: basen jeden z wodą słoną - chlorowaną. Nam się podobał, woda przyjemna, głębokość większa, więc dla dzieci ciężko - tylko wydzielony kawał z płytką wodą. Blisko bar i prysznice. Leżaków dużo. Plaża: plaża fajna, żwirkowa. Dużo leżaków i parasoli. Zejście do wody po schodkach. Woda płytka (tak do 180cm). Woda przyjemna, chociaż pod koniec pobytu już fale większe. Obsługa: ludzie mili, uśmiechnięci. Starali się pomóc. Rezydent Grecos: no tutaj to lekka masakra. Uśmiech sztuczny, pomocy brak (nawet na pytanie jak dojechać do Aten to jedyna odpowiedź to że możemy wziąć sobie od nich wycieczkę). Animacje: nic. kompletnie nic. Grecos nie gwarantuje nic. To co jest na miejscu jest tylko w języku francuskim. All-inclusive: tu jest problem i rozjazd. Zaczyna się o 11 i miało trwać do 23, ale okazało się, że trwało tylko do 22, a przy basenie tylko do 19.

Zalety

Basen, morze

Wady

Pokoje, łazienki, nudne jedzenie, focus na francuskich klientów, położenie, rozrywka

Anita

Pobyt - Lipiec 2018

Byliśmy na początku lipca 2018 z 4 osobową rodziną, z biurem Grecos. Hotel wielki z bardzo ładnym lobby, ale położony w maleńkiej, do tego brudnej miejscowości, gdzie nie ma dosłownie nic, żadnych straganów, klimatycznych kafejek itp. Obok hotelu, maleńkie 2 sklepiki z rozsądnymi cenami. Do Aten komunikacją miejską trzeba jechać 1,5h, samochodem ok 1h. W całym hotelu świetne Wifi, spokojnie można oglądać filmy bez zacinania się zarówno w pokoju jak i na plaży. Pokój dla 4 osobowej rodziny stanowczo za mały - na 17m2 podwójne łóżko i łóżko piętrowe i nie ma praktycznie jak się obrócić (pokój wg mnie na max 3 osoby). Łazienka też maleńka, u nas z prysznicem 60x60 do tego bez kotary, czy drzwi, przez co po każdej kąpieli, łazienka \"pływała\". Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Basen tylko jeden, do tego niezbyt duży, ze słoną wodą, czysty, ale głęboki - tylko 1/4 basenu nadaje się dla osób nieumiejących pływać, reszta basenu jest o głębokości powyżej 2m. Znalezienie leżaków zarówno przy basenie, jak i na plaży bezproblemowe, obojętnie o której się schodziło, co jest dużym plusem. Na plaży spokojnie można wypocząć z muzyką w tle i i nie odczuwać greckiego upału. Plaża, jak dla nas super, przy brzegu dno z małymi kamykami, dalej piaszczyste. Woda ciepła, czysta i płytka. Zatoczkę można przejść w szerz nie zanurzając się głębiej niż do pach. Jedzenie bardzo dobre, śniadania monotematyczne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Obiady dobrze doprawione, duży wybór. Masa owoców i pyszne ciasta. W całym hotelu nie czuje się tłoku. Goście hotelowi to praktycznie Francuzi. Animacje tylko dla nich, ale tego się spodziewaliśmy czytając wcześniejsze opinie. Podsumowując, jak ktoś chce dosłownie odpocząć nic a nic nie robiąc i czytać ulubione książki, bez konieczności wychodzenia poza granice hotelu i nie ma rodziny większej niż 3osoby - to ten hotel jest dla niego. Jeśli choć trochę lubisz wieczorem, gdzieś wyjść, przejść się, poczuć klimat nadmorskich miejscowości, to raczej ten hotel nie jest dla ciebie, gdyż można dosłownie się zanudzić na śmierć. Ogólnie samo biuro Grecos z rezydentką OK (za wyjątkiem podróży - w pierwszy dzień zmiana godzin odlotu z umownej 8:30 na 19:50 do tego opóźniony wylot o 1,5h więc w hotelu byliśmy o 2 w nocy dnia następnego (powrót przesunięty z 10:30 rano na 00:05 dnia następnego, czyli konieczność czekania na walizkach przez 8h bez możliwości dokupienia pokoju na kilka godzin). Przewodniczka Grecos po Atenach super, ale do Dolce Attica już na pewno nie pojedziemy.

Zalety

Blisko Aten Dobre jedzenie Rewelacyjne Wifi Super plaża z darmowym serwisem

Wady

Maleńkie pokoje i łazienka Położenie w nieciekawej miejscowości Nuda poza hotelem

Pobyt - Lipiec 2018

Moim zdaniem jest to hotel przeznaczony dla osób starszych i rodzin z dziećmi. Wszystkie imprezy na terenie hotelu kończą się w godzinach 23-24. W okolicach hotelu również brak atrakcji, zatem na pewno nie jest to miejsce dla osób lubiących spędzać aktywnie czas poza ośrodkiem. Tak jak wspomniałam, ma się wrażenie, że hotel jest nastawiony na turystów francuskich. Animatorzy pomagają im i nadskakują już od samego przekroczenia drzwi wejściowych od strony recepcji. Choć sami animatorzy to mili, pozytywni dwudziestolatkowie, którzy swą osobowością przyciągają nawet turystów nie mówiących w języku francuskim.

Zalety

spokój, czystość, wolne leżaki na plaży zawsze się znajdą poza weekendem (wtedy korzystają z nich odpłatnie również Miejscowi)

Wady

wszystko jest raczej zorganizowane pod Francuzów. Polacy mogą czuć się jak goście drugiej kategorii. Animacje tylko w języku francuskim, część animatorów nie zna angielskiego

AB

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel godny polecenia, czysto, jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone, miła obsługa która chętna jest do nauki języka polskiego gdyż głównymi gośćmi są Francuzi stąd francuska grupa animacyjna jak również goście z Włoch, Grecji oraz USA. Polecam pobyt w hotelowym spa !!! Przy hotelu jest przystanek autobusowy, za 1,40 euro można przez 90 minut podróżować komunikacją miejską a w stolicy na tym samym bilecie metrem i pociągiem więc super. Ateny wart zobaczenia, a bliżej muzeum archeologiczne z ruinami bogini Artemidy, wystarczy kierować się na niski szary budynek który widać przy zatoczce spoglądając w prawo spacerkiem 15-20 minut, nie kierujcie się główną drogą bo to Ok 4-5 km dookoła, skrótami bliżej ????.Wróciliśmy zadowoleni i gorąco polecam ten hotel i miejsce z którego tylko 38 km do Aten ????

Zalety

Tu każdy będzie zadowolony

Wady

Brak wad

Anka

Pobyt - Lipiec 2017

Ogólne wrażenie bardzo dobre. Transfer z lotniska ok 20 min. Jedzenie wyśmienite (śniadanie, obiad i na kolację znowu obiad z owocami morza), kolacje tematyczne: włoska, francuska, grecka?, wino do obiadu i kolacji bez ograniczeń. Bar czynny tylko od 11 do 23. Jednodniowy voucher do Spa. Przepiękne widoki z pokojowego balkonu, tarasu i restauracji, obok hotelu rezerwat przyrody, dwie plaże: jedna z trawą druga piaskowo-żwirkowa, zejście do morza po schodkach. Z basenów nie korzystałam. Obsługa miła, młoda i pomocna, zawsze uśmiechnięta. Pokoje czyste, sprzątane codziennie w dobrym standardzie z lodówką, sejfem i centralną klimatyzacją w cenie. Łazienka z suszarką, ręcznikami i szklanymi drzwiami. Ręczniki plażowe za kaucją 10 euro w barze przy basenie, tam też można uzupełnić wodę do butelki z dystrybutora. Dwa sklepy niedaleko hotelu: spożywczy i z pamiątkami. Polecam hotel w 100%.

Zalety

Czyściutko, cicho, kameralnie, blisko przystanek autobusowy, wyśmienite i urozmaicone jedzenie, uczynna obsługa, widoki, plaża piaszczysto-żwirkowa, zejście do morza po schodkach, czysta i ciepła woda w zatoce, duża ilość bezpłatnych leżaków, wypożyczalnia aut, wypożyczalnia sprzętu wodnego, brak Rosjan

Wady

animacje tylko w języku francuskim, hotel na odludziu, z hotelowej plaży korzystają również hałaśliwi miejscowi

Jurek

Pobyt - Lipiec 2017

Ogólne wrażenie było dobre, najbardziej zadowoleni byliśmy z jedzenia i pogody oraz czystej i ciepłej wody w zatoce (29.06 -06.07). Animacje tylko w języku francuskim. Brak atrakcji w okolicy. Kiedy korzystaliśmy z wycieczek fakultatywnych nie uprzedzano uczestników, że nie będą mieli możliwości spożycia posiłku. Niektórzy chcieli robić sobie kanapki na wyjazd - spotkali się z ostrą reakcją personelu - oczywiście nieprzyjemną - rzekomo taki jest regulamin hotelu. Wśród nas były osoby z cukrzycą. Pytanie do kogo należy mieć pretensje ?

Zalety

Duże klimatyzowane lobby, ładne położenie,piękne widoki, czysta woda w zatoce, dużo leżaków i parasoli w dobrym stanie

Wady

We wszystkich pokojach dwuosobowych naszej grupy (grupa bez dzieci) wstawione dodatkowo szkaradne zajmujące 1/3 pokoju piętrowe prycze.Brak wody pitnej i szklanek w pokojach - kazano pić wodę z kranu (rzekomo taka dobra). W pokojach gości z Francji taka woda była. Hotel dzielący gości na dwie kategorie przy wykupionym al inklusive Francuzi i reszta (dwa kolory opasek). Francuzi mają czerwone i wszystko mają, inni żółte i ograniczenia np. w barach czas obsługi i rodzaje alkoholu. W ofercie hotelu nie było mowy o różnych kategoriach al inklusive.

Luśnia

Pobyt - Lipiec 2017

Bardzo udany pobyt,miła obsługa ,wyśmienita kuchnia szczerze polecam szukającym ciszy i spokoju.

Wojciech

Pobyt - Czerwiec 2017

polecam bungalowy, - zamieniłem za dopłatą pokój na bungalow. dla dwóch osób ceniacych klimat pomieszczeń - najlepsze rozwiązanie

Zalety

połozenie , czystość, obsługa, znajomość języków, uczynność, leżaki i parasole na plaży w cenie, trawiasta plaża

Wady

zbyt małe pokoje w budynku głównym, wyposażone w standardowe meble i podłogi (bezklimatyczne), zbyt mała liczba gniazdek elektrycznych w bungalowie

Dariusz Kijowski

Pobyt - Wrzesień 2016

Ogólna ocena wyższa niż dobra. Z nieprzyjemnym dla nas wrażeniem spotkaliśmy się przy pierwszym przydziale pokoju, który nie odpowiadał zamówieniu (ciemny i bez zamówionego widoku na morze, reklamowany jako bardzo atrakcyjny). Na szczęście - po interwencji na recepcji - udało się go zmienić na korzystny

Zalety

wyżywienie i usytuowanie względem morza

Wady

brak umiejętności językowych personelu w języku niemieckim

monika

Pobyt - Wrzesień 2016

polecam hotel wszystkim, głownie Francuzi w obiekcie i zatem jedzenie było super, ładne centrum spa, piękne widoki, byliśmy na koniec sezonu wiec niestety woda w basenie i morzu była zimna. ale ogólne wrażenia bardzo pozytywne;)

Zalety

czystość, piękne widoki, przepyszne jedzenie

Wady

położenie tarasowe- męczące dla rodzin z małymi dziećmi w wózkach, wokół hotelu raczej nic ciekawego nie ma

Pobyt - Sierpień 2016

Sama korzystałam z opinii przy wyborze hotelu, więc swoją zostawiam może będzie pomocna. Największym plusem hotelu jest jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo z tego jesteśmy w pełni zadowoleni. Ważną informacją o hotelu to to dla kogo on się nadaję o 22-23 hotel śpi więc to na pewno nie jest dobra opcja dla tych co nocą chcą coś robić tutaj nic się nie dzieje dla nas to był plus. Plusem również było to, że praktycznie nie ma rosyjskich klientów, hotel jest francuski animacje również tylko po francusku trochę było polaków ale nie za dużo. Hotel położony ok 1h jazdy autobusem od metra gdzie można dostać się do Akropolu. Autobusem 304 można też wysiąść po ok. 15-20 minutach przesiąść się do 319 i dojechać do super Zoo z pokazem delfinów my nie czekaliśmy na 319 ok. 2 km przeszliśmy pieszo. Pokoje codzienne sprzątane. Wakacje w tym hotelu uważam za bardzo udane.

Zalety

jedzenie basen

żaneta

Pobyt - Sierpień 2016

Bardzo ładny hotel ,położenie blisko morza sprawia ,że nie czuje się upału. Miasteczko nieopodal hotelu brudne i nie polecam jego zwiedzania .Manager restauracji super , wszystko ogarnia , przepyszne kolacje i obiady ,śniadania nieco monotonne .Animacje tylko dla Francuzów z racji tego , że jest ich w hotelu najwięcej , choć uważam ,że Polaków wcale w nim nie było mało.Może powinni pomysleć i o nas .Ogólne wrażenie bardzo pozytywne.Hotel blisko do lotniska ( nie słychać samolotów ) , transfer do hotelu trwał ok 20 minut . Mimo wczesnej pory przyjazdu zostaliśmy szybko zakwaterowani i mogliśmy od samego rana korzystać z atrakcji hotelowych .Wejście do morza z barierką nie stanowiło żadnego problemu , wprost przeciwnie - czuło się jakby wchodziło się do płytkiego basenu .Głownie spędzaliśmy czas nad morzem. Polecam.

Zalety

bliskość morza , pyszne kolacje iobiady,miła obsługa

Wady

animacje tylko dla Francuzów , monotonne śniadania

miechurski

Pobyt - Lipiec 2016

Polecam warty odwiedzenia ,miło spędziliśmy wakacje jedzenie urozmaicone ,wielki pozytyw

Zalety

Miła obsługa ,dobre jedzenie ,ogólnie hotel na poziomie

Wady

Troszkę na uboczu

Dolce Attica Riviera (ex Mare Nostrum)