Dobedan World Palace (ex. Alva Donna World Palace)

Położenie hotelu jak jego infrastruktura rekreacyjno sportowa na bardzo dobrym poziomie. Wyżywienie na 5+. Dużo Rosjan (przy czym są pokojowo usposobieni). Jedyny mankament to bardzo małe łazienki (pomieszczenie 2x3m) a przy moim wzroście było to duże wyzwanie aby wziąć kąpiel. Obsługa: kelnerzy, barmani, panie sprzątające 5+. Konkludując - polecam.

Bardzo ładny zadbany hotel, ma swoją prywatną plażę. która jest piaszczysto- żwirowa.

HOTEL NIEWĄTPLIWIE ŁADNY , LECZ POBYT W NIM MOŻE POPSUĆ ATMOSFERA W NIM PANUJĄCA.WIĘKSZOŚĆ TURYSTÓW TO ROSJANIE ,MA SIĘ WRAŻENIE ŻE WAKACJE SPĘDZAMY ZA WSCH. GRANICĄ.BRAK OSÓB NA RECEPCJI MÓWIĄCYCH PO ANG. !!REZERWACJA LEŻAKA -TO CZĘSTO CZYNNOŚĆ NIEWYKONALNA-WSZYSTKO ZAJĘTE-CZĘSTO JUŻ NOCĄ POPRZEDNIEGO DNIA.KILKAKROTNIE ZALICZYLIŚMY KRADZIEŻ RĘCZNIKA GDY UDALIŚMY SIĘ NA POSIŁEK!!TE WYBRANE PRZEZ ITAKĘ-\\\'\\\'NAJLEPSZE\\\'\\\'-POKOJE ZNAJDUJĄ SIĘ W NAJODLEGLEJSZEJ CZĘŚCI HOTELU Z WIDOKIEM NA ZAPLECZE I BASEN HOTELU SĄSIEDNIEGO.WRZASKI PRZEZ PÓŁ NOCY SŁYSZANE Z BASENU.POKOJE MALUTKIE ,BARDZO KIEPSKO SPRZĄTANE-ŁAZIENKA BYNAJMNIEJ NIE SPEŁNIA 5*.OGÓLNIE HOTEL BARDZO GŁOŚNY ,CZĘSTO ANIMATORZY -PO ROSYJSKU-PRZEKRZYKUJĄCY SIĘ NA BASENACH I NA PLAŻY.JEDYNIE RESTAURACJE SĄ W PORZĄDKU-JEDZENIE ŚWIEŻE-A KELNERZY UPRZEJMI I PRACUJĄCY SZYBKO.NIE POLECAM TEGO HOTELU ,ZWŁASZCZA W SEZONIE .

Hotel wart każdej z pięciu gwiazdek i każdej wydanej na niego złotówki!!! Położony przepięknie, w okolicy gór Taurus i nad samym Morzem Śródziemnym. Infrastruktura hotelu bardzo ładna, nowoczesna, przepięknie utrzymane ogrody i roślinność wokół hotelu. Pokoje duże, czyste, zadbane, regularnie sprzątane, ręczniki wymieniane w niektóre dni nawet o 2x dziennie, minibar w pokoju uzupełniany codziennie o wodę mineralną, piwo, napoje koncernu Cola (2xcola,2xsprite,2xfanta). Hotel czysty, bardzo zadbany. Obsługa na najwyższym poziomie. Barmani działają sprawnie, szybko, znają różne barmańskie sztuczki. Kelnerzy w restauracjach podczas posiłków sprawnie zmieniają nakrycia, podają napoje, sprzątają. Baseny super utrzymane, zadbane. Minusem poniekąd jest plaża-kamienista-co jest akurat typowe dla tej części wybrzeża. jednak warto wiedzieć, że buty do wody i na plażę obowiązkowe, bosymi stopami w zasadzie nie da się chodzić po kamieniach. Na terenie hotelu jest mnóstwo leżaków, można przyjść nawet bardzo późno i zawsze coś się znajdzie czy to na plaży czy to przy basenach (z mężem nie wstawaliśmy praktycznie przed 9:30-11:00 a zawsze mieliśmy jakieś miejsce. Ogromny plus za strefy bez dzieci!! Czy to na wydzielonej części plaży czy na Relax Poolu-pracownicy hotelu pilnują porządku i odsyłają ciągle przychodzące do niego dzieci, zbyt głośnych ludzi. Wypoczywa się tam bardzo przyjemnie. Nasze ulubione miejsce :) Jedzenie naprawdę super :) ogromny wybór, wszystko świeże, pyszne, nie monotonne (duża rotacja posiłkami), organizują wieczorki tematyczne (my załapaliśmy się na meksykański i śródziemnomorski), pięknie podane. Mają genialne owoce, pierwszej kategorii! Brak kolejek podczas posiłków, na bieżąco dokładają nowe jedzenie, niejednokrotnie przyszliśmy an ostatnie 30 minut posiłku i bez problemu zjedliśmy to co chcieliśmy, Wyżywienie ultra all inclusive naprawdę świetne: o każdej porze dnia i nocy zawsze można coś zjeść. Jeśli chodzi o alkohol to lali zarówno lokalne alkohole

Zacznę od tego, iż opinia dodawana jest podczas pobytu. Świadczy to o działającym bez zarzutu wifi (pokój w sektorze numerycznym pow.1000-skrajnie oddalony od recepcji).Jesteśmy z małym dzieckiem. W Turcji nie po raz pierwszy - cały czas zapierające dech w piersiach widoki. W pokoju bardzo głośno z uwagi na dudniącą cały dzień do 23.30 muzykę w sąsiednim hotelu oddalonym o ok.50m. Tak właśnie kwaterowani są Polacy w rzekomo cichej części kompleksu z widokiem na basen i TOALETY sąsiedniego hotelu. Boczny widok morza z balkonu częściowo rekompensuje poprzednie. Wielkość pokoju 2+1 dost. - wystarczająca. Płytki na podłodze. W innych częściach hotelu wykładzina. Pokoje bardzo akustyczne- słyszymy \\\"co słychać u sąsiadów?\\\" Łoża ogromne-po zsunięciu razem tworzą mega wygodną powierzchnię do spania. Łazienka to nieporozumienie - pozostawia wiele do życzenia: estetycznie i gabarytowo. Pokoje sprzątane codziennie wraz z wymianą pościeli, ręczników i akcesoriów kąpielowych. Goście hotelowi to w 85% Rosjanie. Atrakcje dla dzieci zgodne z opisem. Mini klub z opieką niestety zdominowany przez rosyjskie dzieci i animatorów. Polki z grupy animatorek Itaki kompletnie nie potrafiące odnaleźć się w tej sytuacji. Aczkolwiek dzieci nie znają barier językowych i wspólnie bawią się świetnie.\\\" Małpi gaj\\\" obok mini klubu-bezpieczny. Restauracje główne z bogatą ofertą smacznych i estetycznie podanych dań. Dobrze przygotowany kącik z fotelikami, stoliczkami i daniami dla dzieci. Każdy znajdzie coś dla siebie. Kelnerzy bardzo się starają-niestety b.słaba komunikacja w j.angielskim. Baseny w porządku - leżaków odpowiednia ilość w stos.do liczby gości. Plaża piaskowo-żwirkowo-kamienista, tutaj również leżaków wystarczająca ilość. Wejście do wody kamieniste-konieczne obuwie (możliwość kupienia na miejscu za ok.4euro).Poza tym prawie wszystko można kupić na miejscu w sklepikach oddalonych o ok.100 m od hotelu. Jest również apteka. Dla pań obowiązkowo sauna, masaż w pianie i relaksujący.

Nazwa  Dobedan World Palace (ex. Alva Donna World Palace)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rowery, rozrywka i życie nocne, nurkowanie, parking

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirowa plaża z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.

Dla dzieci: basen ze sztuczną falą, zjeżdżalnie wodne, minipiłka nożna, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub.

Ok. 6 km do centrum Kemer, ok. 100 m do sklepów.

Malownicze położenie - w otoczeniu zieleni i gór, w centrum prestiżowego kurortu Kiris.

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ryszard

Wiktoria

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2019

Zalety

minibar- uzupełniany codziennie. prywatna plaża

Wady

sprzęt sportowy płatny. wszytskie ala carte płatne,.

RODZINA 2+1

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

POŁOŻENIE WYŻYWIENIE

Wady

CZYSTOŚĆ POKOI PROBLEM Z LEŻAKAMI BRAK ANGLOJĘZYCZNEJ OBSŁUGI

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

+ urozmaicone, przepyszne jedzenie +wydzielone strefy \\\"bez dzieci\\\" +przepiękne widoki: góry Taurus+morze +profesjonalna obsługa +alkohole importowane lane do drinków +all inclusive 24h +bliskość do morza +piękne widoki z pokojowego balkonu +wolne leżaki o każdej porze +bez tłumu (pobyt 13.06-20.06) +pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane nawet po 2x dziennie +codziennie uzupełniany mini bar

Wady

-j.rosyjski wszędzie!! Animatorzy zagadują po rusku, barmani, obsługa-wszyscy z automatu mówią do Ciebie po rusku -część obsługi słabo lub wcale mówi po angielsku -wszystkie animacje po rosyjsku -plaża kamienisto-żwirkowa

rodzina

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

dobrze zarządzany ogromny kompleks

Wady

małe, nieestetyczne wizualnie łazienki

Pobyt - Czerwiec 2015

To był nasz trzeci wyjazd do Turcji ten hotel oceniam najwyżej luxus i wszystko urządzone z klasą, duza przestrzeń,czysto SUPER . Trochę za mała aktywność animatorek z ITAKI, niktóre osoby miały pretensje do rezydentki odnośnie wycieczki do PAMUKKALE zamiast 2 godzin podróż trwała 6 godzin w jedną stronę.POLECAM ten właśnie hotel ALVA DONNA napewno zaspokoicie swoje oczekiwania

Zalety

Wszystko co napisały moje poprzedniczki to szczera prawda hotel z najwyzszej półki dla wymagających

Wady

Wadą jest zbyt głośna muzyka do 23,30 w całym Resorcie

Jolka z Ulką, Antkiem i Zbyszkie

Pobyt - Czerwiec 2015

Absolutnie fantastyczny. To były jedne z moich najlepszych wakacji ? razem z rodziną jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Dopisało nam po prostu wszystko ? pogoda, ludzie no i oczywiście pracownicy hotelu ? bardzo mili i przyjaźni. Bardzo duzo basenów i zjeżdżalni, pokoje o wysokim standardzie, dzieci brudziły ręczniki bardzo szybko ? panie sprzątające wydawały nam dodatkowe w ciagu dnia w razie potrzeby. Byliśmy w wersji All inclusive ? dzieci zachwycały się przepyszną pizzą w beach barze, plaża idealna dla dzieci ? z zakazem palenia papierosów. Na pewno tu wrócimy ? może nawet za rok. Bardzo polecamy.

Zalety

100% prawdziwych rodzinnych wakacji

Wady

absolutnie żadnycyh

Pobyt - Maj 2015

Hotel został doinwestowany i jest jeszcze lepszy niż w ubiegłych latach. Sporo udogodnień dla dzieci, m.in. mini disco, mini klub, animacje w amfiteatrze, Klub Przyjaciół Itaki - czyli animacje po polsku. Jest również strefa 15+. Plaża jest bezpośrednio przy terenie hotelu, jest długa i żwirowa, miejscami jedynie pojawiają się małe kamyczki. Hotel ten oferuje pokoje 2+2 dublex, które są dwupoziomowe oraz pokoje 2+1. Pokoje są spore i mają boczny widok na morze i palmy. Osobiście byłam w tym hotelu i gorąco polecam wymagającym klientom oraz rodzinom z dziećmi i młodym osobom, które chcą się zabawić.

Zalety

Wysokiej klasy obiekt; świetna obsługa personelu; jedzenia bardzo dużo i bardzo pyszne; ładna, długa plaża;

Beti

Pobyt - Maj 2006

Okolica i hotel robią wrażenie :) Polecam wszystkim wymagającym klientom :)

jaśka j

Pobyt - Marzec 2005

hotel z naprawdę wieloma atrakcjami , przez tydzień nie jest się w stanie z wszystkiego skorzystać co ten hotel oferuje, jedyny minus - bardzo niewygodne twarde łóżko, ale za to bardzo szerokie 2,8-3 m!

Kamila T

Pobyt - Lipiec 2004

Gorąco polecam! Nie sposób się tam nudzić! Piękna okolica, mily ludzie i może... jedzenie za dobre i dużo:) przytyłam 2 kg pomimo iż czynnie uczestniczyłam we wszystkich atrakcjach...

Dobedan World Palace (ex. Alva Donna World Palace)