Djerba Golf Resort & Spa

Hotel ma już swoje lata, dla tego przydał by się remont Łazienek, czarne plamy w narożnikach na silikonach w WC .Sejf który nie przymocowany do korpusu szafy ,można normalnie wynieść go z pokoju .Jak na 4 gwiazdy to słaby Hotel . Nasz apartament był od strony klubu miejskiego więc od 00:00 do 4:00 godziny nocy codziennie było słychać muzykę ,nie ukrywam że to przeszkadzało normalnie się wysypiać .Animacji wprawie nie było ,nic ciekawego , ale hitem jest to że w opisie Hotelu było zaznaczono że jest siłownia ,a tak naprawdę to jedyny 3 maszyny i to uszkodzone ,a ławka na klatę lat 90-tych z ciężarem 30 kg max ,i tylko jedna hantla 20 kg więc dla mnie to dramat ,skoro uprawiam sport. Chociaż z tym sobie poradziłem ,znalazłem w okolice siłownię i co drugi dzień jeździłem taksówką na trening .Obsługa sprzątająca bardzo miła oraz jak i na stołówce. Jedzenie ,szału niema ,ale napewno każdy znajdzie coś dla siebie ,śniadanie co dziennie to same .Zapisaliśmy się na spa masaż dzień wcześniej ,przy przybyciu na czas było wrażenie że nas nie czekali , w korytarzu Spa było czuć farbą czyli robili jakieś naprawczy roboty , wszystko by było ok ,ale farba alkidowa śmierdzi mocno, było czuć w każdym pomieszczeniu spa Dużym plusem Hotelu jest plaża i czyste może ,poza tym że na wyspie wszędzie brudno (dużo plastikowych butelek i śmieci)

Na plus dla hotelu zdecydowanie działa piękna plaża, niestety oddalona znaczny kawałek drogi od hotelu. Pokoje są faktycznie codziennie sprzątane, a jedzenie też jest bez zarzutu, no może oprócz śniadañ. Na minus zdecydowanie działa all inclusive do 22:00 (tak opisany w ofercie, że większość uważa, że jest do 00:00). Bardzo nieuprzejmy szef baru glównego ciągle wymyśla powody, by nie dać drinka: a to nie ma szklanek czystych, a to każdy może mieć tylko 1 drinka, a to już jest 22:00 (mimo, że się stało w kolejce już kilkanaście minut, a opóźnienie wynikało z winy barmana, który uciął sobie akurat pogawętke z jednym z klientów). Pierwszy raz spotkało mnie takie podejście i choćby ze względu na to nigdy tam nie wrócę.

Hotel był absolutnie wyjątkowy! Od momentu zameldowania czułem się jak VIP. Obsługa była niezwykle uprzejma i pomocna, zawsze gotowa, aby spełnić każde życzenie. Pokoje przestronne, nowocześnie urządzone, a łóżko było niesamowicie wygodne – spało się lepiej niż w domu! Codzienne sprzątanie na najwyższym poziomie, wszędzie czysto i świeżo. Śniadania, obiady i kolacja to prawdziwa uczta – ogromny wybór świeżych produktów, a kawa i ryby były wyśmienite. Lokalizacja hotelu to kolejny duży plus – blisko do najważniejszych atrakcji, ale jednocześnie cicho i spokojnie. Plaża…cudowna!!! Jeśli szukasz miejsca, gdzie poczujesz się jak w pięciogwiazdkowym kurorcie, to jest to hotel, do którego warto wracać. Polecam z całego serca!

Pobyt udany, przemiła obsługa, dobre jedzenie, plaża jedna z najładniejszych na wyspie, czysto i przyjemnie. Polecam szczególnie po sezonie, dla osób szukających spokoju.

Zostawiam najwyższą ocenę i jak najlepszą opinię, gdyż hotel i obsługa na taką właśnie zasługują. Obsługa uśmiechnięta, zawsze chętna do pomocy. Pokój czysty, jedzenie bardzo dobre, piękna plaża. Czytając niektóre poprzednie negatywne opinie domyślałam się, że są wystawione poprzez subiektywny pryzmat postrzegania świata wystawiającego, czepiania się szczegółów i być może słabej umiejętności komunikacji, zamiast doceniania piękna wokół.

Nazwa  Djerba Golf Resort & Spa
Miejsce  Tunezja / Djerba / Midoun
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, golf, parking

Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami

Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw

Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.9
Andrzej

Zalety

-Plaża -.obsługa hotelowa -Co dziennie sprzątanie

Wady

-Brak siłowni -Brak animacji -Klub miejski ,ciężko normalnie się wyspać

Edyta

Zalety

Plaza

Wady

All inclusive do 22:00, dosłownie: wydzielanie drinkow, daleko do plazy

Zalety

Najlepszy hotel na wyspie. Wszystko perfekcyjne.

Angelika

Zalety

Miła atmosfera, przemiła obsługa, piękny teren hotelu i plaża

Wady

Nie ma

3.3

Najpierw plusy, bo jest ich zdecydowanie mniej. Piekna plaza z naprawdę fajnym widokiem i cudowne morze. Pokoje wystarczające i w miarę czyste. Krotki transfer z lotniska. Tragiczna obsługa, robiącą łaskę we wszystkim. Mały wybór, ciągle tego samego jedzenia. Coś co mnie zupełnie zaskoczyło to brak butelkowanej wody! W kraju, gdzie nawet zeby powinno się nią myć. Cena wody w jedynym miejscu gdzie ja można kupić w hotelu to około 5zl. Niedużo, ale biorąc pod uwagę ipcje all inclusive gdzie wszystko jest w cenie to mega słabe. Woda jest nawet reglamentowana do posiłków.

Zalety

Plazq zdecydowanie na plus

Wady

Brak wody, obsluga

5.7
Karolka z Arturem

Po raz 10 w Afryce. Pokój tylko i wyłącznie sprzątany po zostawieniu dolarów na łóżku,ale oni tak mają. Animacje na poziomie 3 na 10 praktycznie wcale, na stołówce rzadko dokładane potrawy które się skończyły, w barze na plaży tylko woda i piwo. W piątym dniu naszego pobytu kiedy zjawili się menadżerowie obiektu raptownie wszystko się zmieniło. Na stołówce wszystko było uzupełniane od razu, dodatkowo pojawiły się wystroje na stołach, na plaży pojawiło się wino i kolorowe soki. Wreszcie zostały umyte ekspresy do kawy bo były w opłakanym stanie. Pokazały się wieczorne animacje. Niestety pokoje pozostały nadal nie sprzątane ,tylko wymieniane ręczniki. Na duży plus obsługa,bardzo miła.. Będąc tyle razy w Afryce znamy realia i nie wymagamy luxusów, taki mają tam klimat. Sami nauczyliśmy ich napiwków. Opinię podajemy dla osób, które często odwiedzają tę destynację.

Zalety

Tak jak powyżej, obsługa hotelu. Plaża piaszczysta, zadbana, łagodne zejście do morza, no i we wrześniu cieplutkie morze.

Wady

Tak jak powyżej, osoby będące po raz kolejny na wczasach w tym kraju, wiedzą że tam taki klimat i najważniejsze, że jest ciepło i miło, w końcu w pokoju tylko śpimy.

5.1

Hotel dla osób nie wymagających .Jedzenie mało urozmaicone

Zalety

Plaża,basen

Wady

Jedzenie mało urozmaicone,słaba obsługa (stoliki bardzo często nie posprzątane i nie nakryte.Brak w hotelu i pokojach wody w butelkach.Wystroj pokoi i sprzęt pozostawiają wiele do życzenia.Hotel dla osób nie wymagających.

Radem

Hotel nie posiada opcji Ultra Allinclusive co zawiera oferta. Hotel ma swoje lata. Raczej ocena na 2 max 3 gwiazdki

Zalety

Bardzo ładna i czysta plaża.

Wady

Słabe jedzenie. Słaba obsługa w restauracji oraz lobbby. Bardzo długi czas oczekiwania na nakrycie stołu i podanie sztućców. Czystość na bardzo średnim poziomie. Materac i zasłony śmierdzące kurzem.

Andrzej

Byłby conajmniej bardzodobry hotel w pięknej malowniczej okolicy gdyby kilka przynajmniej dla nas drobnostek zostało zmienionych .

Zalety

Dobra infrastrukturra restauracja główna I 2 alla carte ,3 bary : lobby , basen ,plaża . Bardzo mila obsluga szczególnie w barze na plaży. Fajny głęboki basen ,ładna plaża do której prowadzi malownicza alejka.

Wady

Brak WODY do picia w pokojach (miał być mini bar małe wody i 2 napoje były tylko pierwszego dnia) , wody w butelce nie można nigdzie pobrać bezpłatnie, woda wydzielana jest w małych kubeczkach w barach I restauracji głównej (zakaz wynoszenia wody z restauracji) . Brak klimatyzacji w holach i restauracji . Pomimo naszych wielokrotnych proźb i interwencji rezydenta nic się nie zmieniło. Jeżeli to się nie zmieni uważam że hotel niewarte jest ceny którą zapłaciliśmy.

3.1

Długo się zbierałam, by dodać opinię. Z mężem trochę inaczej odebraliśmy pierwszy pobyt w Tunezji. Po pierwsze zapomnieliśmy, że to Afryka, że na Djerbie pomimo iż to jest wyspa turystyczna to jednak ludzie żyją inaczej, funkcjonują inaczej. Warunki hotelowe znośne - zmiana hotelu tuż przed wylotem spowodowała nasze duże rozczarowanie. Pokoje w miarę sprzątane, po wietrzeniu całodniowym pozbyliśmy się zapachu stęchlizny. Czysta pościel i ręczniki choć te drugie sprawiały wrażenie niedopranych. Klimatyzacja bardzo stara, wbudowana ale sprawna. Ciepła woda ok. Pracownicy praktycznie nie mówiący po angielsku, ciągły brak szklanek, sztućców i innych rzeczy zarówno w czasie głównych posiłków jak i w barze. Było to irytujące. Ciągły brak np. warzyw do omletów, często puste talerze czy pojemniki w czasie posiłków powodowały ze dane danie czy mleko trzeba było czekać kilkanaście minut - o ile uzupełniono braki. Dania nie podpisane lub np. pojawiały się podroby podpisane: "Beef", sporo jedzenia lokalnego - dla nas kuchnia tunezyjska jest prawie nie jadalna. Kurczaki zaszlachtowane, upieczone z dodatkiem kurkumy i porcjowane tasakiem tak, że w każdym kawałku sporo kości. Jak komuś wystarczył kurczak i warzywa codziennie to nie był głodny. Mało apetycznie wystawione jedzenie, latające muchy również w restauracji ale najgorszy był brak komunikacji z personelem bo część w ogóle nie rozumiała po angielsku, pozostała znała pojedyncze wyrazy. Za to dość dobrze komunikowali się z innymi gośćmi po francusku. Woda w basenie gorąca, źle filtrowana o nieprzyjemnym zapachu. Owoce i warzywa serwowane w hotelu co najmniej drugiej kategorii. Było sporo animacji dla dorosłych. To totalnie nie nasza bajka ale widzieliśmy, że ludzie całkiem dobrze się bawili.

Zalety

Plaża z pięknym jasnym piaskiem i turkusowym morzem. Czasem pełno traw i wodorostów ale to natura. Ochroniarz/ ratownik codziennie na plaży. Wędrowni sprzedawcy nie nachalni i cudowne wielbłądy i konie na których można się przejechać. Na pewno zaletą jest dostęp do wody w baniach ) choć minusem jest to ze nie całodobowo oraz, że pomimo pobytu w sierpniu to ta stara klimatyzacja potrafiła zrobić " Norwegię".

Wady

- jedzenie - czystość i standard (zdarzali się na korytarzu głównym dzicy lokatorzy w pancernych ubrankach i z czułkami) - ciągły brak kubków, sztućców - przy wycieczkach zorganizowanych przez biuro podróży brak prowiantu z hotelu, pomimo, że śniadanie powinno być od 7:00 to o 7:15 po wielu prośbach dopiero podłączono ekspres, ( cukru nikt nie przyniósł), było wczorajsze pieczywo i nie jadalna szynka plus crossainty.

Andrzej

Każdemu polecam ten hotel. Trzeba by naprawdę szukać czego się czepić. Ale nie po to tam jechaliśmy. Jedzenie super. Otoczenie śliczne. Plaża i morze cudowne. Drinki nie żałowane. Naprawdę poziom wysoki a to pewnie przez większość gości z Włoch. To naprawdę plus.

Zalety

Obsługa zasługuje na największą pochwałę. Nie nachalni . Nie patrzą na napiwki chociaż warto im cos czasem dać. Pokoje sprzątane codziennie. Może to nie komnaty ale do spania i kąpania wystarczą.

Wady

Dziwny zapach ,ale to taki region chyba. Nie ma wentylacji w toaletach :-(

Zalety

Wady

Dziwny zapach ,ale to taki region chyba. Nie ma wentylacji w toaletach :-(

4.9
Rafal

To jest hotel włoskiej firmy VALTUR. 90% gości to włosi. Ogólnie hotel jet w porządku.

Zalety

Obsługa i położenie to największe walory hotelu.

Wady

Czystość na plaży pozostawia wiele do życzenia.

Agata

Hotel bardzo klimatyczny, nastrojowy , 95 % włoskich turystów pozytywnych i wesołych. Pokoje nie są w wysokim standardzie trochę przestarzałe ale codziennie sprzątane i czyste-tak naprawdę to tam tylko spaliśmy a łóżka były bardzo duże i wygodne. Ja byłam zachwycona. Basen czyściutki, magiczne dojście na plażę wśród wydm .Plaża i woda czysta -nie było traw. Do stolicy blisko taxi za 14 zł Jedzonko różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie ,pyszne desery. My jedliśmy zawsze na zewnątrz -do kolacji piękna włoszka śpiewała zawsze na żywo. Cudne miejsce na urlop.

Wojciech

Hotel super wakacje w okresie od 5 do 15 lipca 2024. HOTEL typowo Włoski co naprawdę jest dużym plusem. Obuga, jedzenie, plaża na mega plus. Animacje po włosku grupa Valtur -super. Polecamy

Grazyna

Hotel trochę traci myszką i gdzie niegdzie wymaga odswierzenia ale jest czysto i sympatycznie.Bardzo zwracają uwagę na zachowanie standardów w kuchni. Podają wodę butelkowana i wino do obiadu i kolacji.Obsluga uśmiechnięta i życzliwa.

Zalety

Największą zaletą jest wspaniała plaża i płytkie morze. Miła i pomocna obsługa. Nie nachalne animacje. Zajecia sportowe aerobik i yoga

Wady

Jestem zadowolona hotel spełnił moje oczekiwania.

Bożena

Hotel czysty, pokoje duże ładne, klimatyzacja działała na początku czerwca mimo, że w biurze było info, że dopiero od 15.06 będzie działać. Wi-fi w pokoju działa jedynie w nocy. Jeżeli chodzi o jedzenie to totalnie nie moja bajka. Mięso suche i twarde jak podeszwa. Śniadania były smaczne. Obsługa zasługuje na 5*. Za lepsze drinki dopłata. Za lokalny alkohol po 22 też trzeba zapłacić. Właściciel Włoch w ostatni dzień mojego pobytu wpadł na "genially" pomysł i lezaki z 2 pierwszych rzędów linii brzegowej morza, postanowił zrobić płatne 7€ za 2 miejsca. Obsługa bardzo przepraszała za to, sami byli zniesmaczeni faktem, że są jedynym hotelem na Djerbie z płatnymi leżakami. Hotel jest na uboczu i do najbliższej cywilizacji jest 3 km. W sumie żałuję, że nie dopłaciłam tys i nie pojechałam do Sueno w Turcji, gdyż tyle mniej więcej wydałam na Djerbie do tego co w standardzie dostałabym w Turcji.

Zalety

Obsługa, pokoje, czystość, klimatyzacja, plaża

Wady

Wi-fi, jedzenie, położenie

Marzenna

Hotel w pełni zasługuje na 4 gwiazdki,nawet więcej.Wyjatkowa dbałość o czystość i zadowolenie gości.Hotel dla dorosłych. Basen od 1.40 do 2.20m. głębokości, można popływać. Pomimo pełnego obłożenia o każdej porze zarówno przy basenie jak i na plaży nikt nie rezerwuje łóżek do opalania. 80% gości to Włosi. Organizowane są wieczory tematyczne np.włoskie,tunezyjskie i to zarówno kulinarne jak i rozrywkowe. Bezpłatnie można korzystać z Wifi zarówno w całym hotelu jak i przy basenie.Piękna szeroka 20 kilometrowa plaża zachęca do spacerów. Plaża czysta oferująca wiele atrakcji. Nie ma natrętnych handlarzy. Można wspaniale odpocząć.

Zalety

Bardzo mało dzieci. Wifi Smaczne różnorodne jedzenie Cisza, spokój Niezauważalna obsługa Duża ilość łóżek do opalania

Wady

Nie zauważyłam

Adam

Super resort, przyjazny dla gości i na dobrym poziomie, wspaniała atmosfera.

Zalety

Klimat, spokój i komfort pobytu.

Djerba Golf Resort & Spa