Diva SPA

Słaby

3.5

Hotel powinien zastać jak najszybciej zamknięty!!!! W pokoju śmierdzi środkiem grzybobójczym. Po chwili - duszący kaszel. Na ścianach przy listwach grzyb!!! Stara tapeta uzupełniana byle jak naklejonym latami. Nie można niczego wyegzekwować. Skutek odniosła jedynie groźba wyjazdu i żądanie zwrotu kosztów. W pokojach i na korytarzach brudna wykładzina, fotele i krzesła. W restauracji Bella Donna wyszczerbione talerze. Brak podstawek pod filiżanki. Jedzenie tragiczne - te same, kilka razy odgrzewane dania. Zupa w bulionówce podana bez talerzyka pod naczyniem. Po zaparzaniu herbaty nie ma gdzie odłożyć torebki, Obsluga niczym się nie przejmuje, nie można doprosić się kontaktu z właścicielem. Kelnerki trzepią rozpuszczonymi włosami. Pod koniec obiadokolacji dwoje kelnerów bez zażenowania obecnością gości myje podłogę, mocząc mopa w wiadrze wody i bez jej odsączenia chlapie nią na wszystkie strony. Po jej rozmazaniu - spaceruje po mokrej powierzchni. Sok jabłkowy rozwodniony. Spagetti to makaron bez jakiegokolwiek sosu. Krokiety śmierdzą starym tłuszczem a jabłecznik to tragiczny kwach. Wszędzie brud. Kelner bez skrępowania nagrywa tańczących gości. Szlafrok dostępny jedynie za dodatkową opłatą. Z pokoju ukradziono schowane w walizce pieniądze, których nie można było umieścić w sejfie, bo był zepsuty. Zdjęcia pokojów na stronie to jedna wielka ściema. Cztery gwiazdki to skandal !!! A cena? Kompletny dramat. Za to w wielu miejscach wiszą informacje o kowidzie.

Pokoje ok, widok nie zachwycał bo obok trwa budowa nowego hotelu . Natomiast kwestia jedzenia koszmarna, kto pierwszy ten lepszy , gdy przychodziłyśmy po 18 na kolację którą trwała do 19 wszystko było wymiecione i gdy zapytałyśmy obsługi czy coś jeszcze dobywają usłyszeliśmy że nie bo nie . Ogólnie różnorodność posiłków nie zachwycała !!!

Moje wrażenia z pobytu w hotelu DIVA są bardzo nieprzyjemne.Czytałam wcześniej wiele negatywnych opinii a jednak nie wzięłam sobie do serca i dałam się nabrać na ich reklamę. Stary zniszczony budynek bez duszy i serca.Przygnębiająca atmosfera.Pokój ponury,brzydko pachnący,pościel wątpliwej czystości,łóżka rozsuwające się ,a wykładzina to HORROR.Stara zniszczona,poplamiona szmata!!!!!!! Jadłodajnia nie wiele lepsza.PONURA z lepiącymi się z brudu krzesłami. Najeść się można ale to nie ma nic wspólnego z czterema gwiazdami. Wszystko tłuste,przerabiane dania z poprzedniego dnia,np;żeberka /na lunch w restauracji też żeberka, w sałatce mięso z żeberek/ duuuuuużo vegety,bez polotu ,bez pomysłu,bez dekoracji. Kiełbasa,jaja,pomidor i tak w kółko. Oceniam z pozycji właściciela restauracji,więc o kuchni wiem WIELE. Nigdy więcej nie odwiedzę tego hotelu.Powinni obniżyć do max dwóch gwiazdek. Chcecie się przekonać to jedzcie a potem żałujcie jak Ja. Pozdrawiam.

Nie polecam tego hotelu. W Kołobrzegu jest wiele lepszych i tańszych.

Spędziłam 8 dni. Pobyt ze śniadaniem i obiadokolacją. Korzystałam bez ograniczeń ze strefy aqua - basen i grota solna. Korzystałam też z płatnego Spa - masaże i kąpiel solankowa. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Personel mily i pomocny. Posilki smaczne. To był bardzo przyjemny pobyt. Nie rozumiem tych negatywnych opinii. Bywalam w wielu hotelach 4*. Polecam

Nazwa  Diva SPA
Miejsce  Polska / Pomorze Zachodnie / Kołobrzeg
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, parking, zwierzęta

Dla dzieci: Ukryta Kraina - interaktywna wystawa, w której na ponad 400 m2 znajdują się liczne atrakcje ze świata magii.

Dla amatorów militariów: Muzeum Oręża Polskiego i centrum atrakcji wojskowych Bastion.

Ekopark Wschodni - sieć malowniczych ścieżek prowadzących brzegiem morza przez lasy i torfowiska.

Szerokie, piaszczyste plaże nad Bałtykiem z wydmami i sosnami

Słaby

3.9
4.3
5.3

3.5

Wyświetlono 32 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.6

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Chyba jedynie- grzyb.

Wady

Cały wachlarz oferowanych usług.

4.3
Justyna

Zalety

Nic !!

Wady

Śniadania i obiadokolacje

3.2
Teresa

Klaudia

Pobyt - Lipiec 2023

Nie polecam tego hotelu. W Kołobrzegu jest wiele lepszych i tańszych.

Zalety

Miła pani kosmetolog na Spa, nie pamiętam imienia, ale wysoka i czarne długie włosy. Profesjonalnie wykonany zabieg.

Wady

Budynek słabo utrzymany. W niektórych miejscach popękane ściany. Mało animacji dla dzieci. Bardzo mało miejsc parkingowych. Kuchnia słaba - jedzenie wyglądało i smakowało jak z gotowych paczek. Na siłowni brak instruktora. Oszczędzają na obsłudze.

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Jest w czym wybrać jeśli chodzi o Spa. Masaże rewelacja.

Wady

Aby uniknąć tłoku w porze posiłków musiałam przychodzić wcześniej niż moja normalna pora kiedy jadam.

Pobyt - Czerwiec 2023

Dzień dobry, chciałem opisać nasze negatywne doświadczenie związane z pobytem w Hotel Diva SPA Kołobrzeg w dniach 30.6-2.7. Rezerwacja dokonana przez Booking.com, 2 noce, pokój 204. Po przybyciu w piątek ok g. 13 i zameldowaniu się w recepcji zapytaliśmy się Pani Małgorzaty czy parkowanie pod hotelem jest darmowe. Dostaliśmy odpowiedź, że "jeżeli parkujemy od strony wejścia do hotelu od ulicy z Kasprowicza to parking jest darmowy". Przy wymeldowaniu w niedzielę okazało się, że dostaliśmy mandat w wysokości 250 zł za brak biletu parkingowego. Próbując wyjaśnić sytuację na recepcji, że wprowadzono nas w błąd, najpierw usłyszeliśmy od p. Małgorzaty, że "być może to byłam ja" i że informowała nas o godzinach płatnego parkowania (co niestety nie jest prawdą, mogą to potwierdzić dwie osoby). Gdy powiedzieliśmy, że jesteśmy w 100% pewni, że takie słowa nie padły i mamy na to świadków i można to prawdopodobnie zweryfikować na monitoringu, p. Małgorzata powiedziała: "„to państwo macie problem" Niestety obsługa hotelu (dwie panie oraz pan) od początku sprawiała wrażenie nie przystającej do poziomu 4* hotelu. Przy zameldowaniu o wszystko musieliśmy sami pytać, czy jest basen, spa, godziny śniadań, wifi itp. Przy wypożyczeniu rowerów zostawiliśmy kaucję w gotówce, o której zapomnieliśmy przy oddaniu rowerów. P. Małgorzata nie przypomniała nam o zostawionej kaucji i gdy nie nasza reakcja być może kaucja nie wróciłaby do nas? :) Stan rowerów pozostawia wiele do życzenia m.in. brak powietrza w oponach, przeskakujące przerzutki, luźne siodło. Gdy spytaliśmy się czy poleca śniadanie dostaliśmy odpowiedź "co kto lubi"! ;) A akurat śniadania były przepyszne i mocną stroną Państwa hotelu. Podobnie jak basen i sauna. Ze squasha nie skorzystaliśmy (mimo, że przyjechaliśmy grać m.in. w tenisa i chętnie spróbowalibyśmy też squasha) ponieważ dowiedzieliśmy się o takiej możliwości dopiero na koniec pobytu z plakatu w windzie. Nie uważam żeby rekomendacja "widzę, że mają Państwo rakiety do tenisa, polecamy nasz kort do squasha" wymagała szkoleń marketignowych ;) Ze spa na 1p. nie korzystaliśmy natomiast na zakup olejków do masażu czekaliśmy kilka minut ponieważ nie było nikogo na recepcji spa. W naszym pokoju była jedna rolka papieru toaletowego dla dwóch osób na 2 noclegi. Uważam, że w Hotel Diva SPA Kołobrzeg, poziom obsługi kilku osób zdecydowanie nie przystaje do 4* i do udogodnień hotelu, które są na naprawę niezłym poziomie. Czytając opinie w Google i na Booking.com widzę, że wiele osób ma podobne odczucia. np. "Obsługa zachowuje się jakby pracowała w hotelu za karę" Jedynie co to więcej życzliwości od strony obsługi i będzie bardzo dobrze! Recepcja już na starcie jakaś taka dziwna - czułem że to ja zagajam i ciągnę uśmiechem rozmowę - ale może Panie wiedziały co mnie czeka i już im mnie było żal. Recepcja kompletnie bez reakcji na prosby o pomoc w tej sytuacji Chcieliśmy tą sprawę rozwiązać rozmową, polubownie, przed oceną w Booking, social media, Google itp. czy też m.in. zawodowo się zajmujemy, jednak na koniec usłyszeliśmy, że "możemy złożyć reklamację w sprawie biletu parkingowego" . UPDATE: Kierownik recepcji, po kilku dniach, odpisał sztampową odpowiedź: (" podejmiemy odpowiednie działania w celu poprawy jakości usług", Jesteśmy zaniepokojeni tym faktem", "podejmiemy odpowiednie działania", "Będziemy prowadzić wewnętrzne szkolenia i działania" itp.). Nie jestem jednak pewien czy nie są to puste słowa ponieważ nasza prośba o jakąkolwiek rekompensatę (w postaci vouchera na przyszły pobyt lub usługę w SPA) za wprowadzenie w błąd i niesłusznie zapłacony mandat parkingowy (250 zł) , spotkała się już z brakiem odpowiedzi.

Pobyt - Listopad 2022

Nigdy więcej. Zacieki na ścianach... Odklejające się tapeta. Na podłodze plamy. W łazience pod prysznicem grzyb na fugach, kabina uszkodzona. Ślady pasty na płytkach po poprzednikach. Pokój spory jednak bardzo ciemny, słabe oświetlenie. Pani na recepcji starała się być mila. Przez prawie pół nocy słychać jakiś wentylator. Większość 3 gwiazdkowych oferuje lepsze warunki... Rezerwacja telefoniczna z garażem podziemnym, zaliczka wpłacona. Po przyjeździe się okazało że miejsca brakuje i trzeba auto w własnym zakresie zaparkować. Na dodatek musiałem się upomnieć aby odliczyli za ten garaż... Wiedzieli że miejsca nie będzie już parę godzin przed moim przyjazdem, jednak nie powiadomili aby człowiek nie szukał alternatywy... Niestety nie znalazłem żadnego kontaktu na który mogę składać reklamacje. Zdjęcia zrobiłem ku przestrodze... Chętnie udostępnię .. Szczerze nie polecam. Cieszę się że wybrałem się tu na weekend a nie na cały urlop. Aż nie chce się tu siedzieć... Nie mogę się doczekać wyjazdu...

Zalety

Lokalizacjs

Wady

Stan pokoi. Czystość pokoi. Brak komunikacji

Pobyt - Październik 2022

Bardzo dobry hotel.Właśnie wróciłam z Divy i jestem pod wrażeniem .Czyste ,przestronne pokoje, smaczne posiłki i przemiła obsługa. Strefa spa na poziomie. Zamierzam pojechać tam ponownie , tym razem z rodziną.

Zalety

Praktycznie wszystko -pokoje -łazienki- -położenie -wyżywienie -obsługa

1.0
Natalia

Pobyt - Lipiec 2022

Koszmar, zgłaszam sprawę do sanepidu i prawnika o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu .

Zalety

Jedyna zaleta tego miejsca to lokalizacja.

Wady

Wszystko. Zglaszam do sanepidu zalane ściany, odklejające się od wilgoci tapety,podklejone klejem, który przez to wydziela się do powietrza. Dostałam ataku astmy po 2 minutach przebywania w pokoju,o który musiałam kłócić się kilka godzin ,bo Pani nie chciała przyjąć przelewu ani regulaminowego depozytu za pobyt Jak zatkała się umywalka to wyleciało dołem podłogi z innnej strony i wylazły rybiki. Jak prosiliśmy o zamianę pokoju to też był problem, a w końcu dano nam taki z placem budowy 24/h

Pobyt - Czerwiec 2022

Po przeczytaniu wielu negatywnych opinii, byliśmy bardzo mile zaskoczeni i dobrze, że się nie sprawdziły. Fakt hotel wymaga już zmian, ale nie jest tak tragicznie albo nam się udało po prostu dostać przyzwoity pokój. Duży plus za bawełnianą pościel, nie wyobrażam sobie spędzić nocy na czymś bawełnianopodobnym, mały minus łączone łóżka zamiast małżeńskiego. Przesympatyczna Pani Daria na recepcji , bardzo mili pracownicy obsługi pokojowej.

Zalety

Położenie, kompleks basenowy, różnorodność śniadania.

Wady

Do wymiany wykładzina na korytarzach i myślę, że w pokojach też.

Marieta

Pobyt - Listopad 2021

Polecam ten hotel...momentami czulismy sie jak w Grecji...hii hiii tylko pogoda nie taka...wlasnie bede rezerwowac dla dwoch seniorek 80 letnich...

Zalety

Fajny hotel...czysto.posiłki urozmaicone smaczne.obsluga na medal..pokoje czyste.strefa spa na 6 plus..łozka wygodne spałam jak ksiezniczka????

Wady

Parking..malo miejsc..ale troche gimnastyki i zawsze miejsce mielismy..

2.0
Paulina

Pobyt - Październik 2021

Radzę omijać ten hotel z daleka.Nie warty żadnych pieniędzy.

Zalety

Za jedyną zaletę hotelu można uznać basen.

Wady

Czystość w pokojach BRAK.Obrzydliwa brudna poplamiona wykładzina.Pod dostawioną dostawką żelki.Brudna skarpetka po pozostałych gościach w aneksie kuchennym na podłodze.Brudne polamione kapy na łóżku w sypialni.Obdarte ościeżnice, listwy przypodłogowe, prysznic brudny nie domykający.Przy bardzo wysokiej cenie standard gorszy niż w hostelu z wystrojem który nie był zmieniony ani odświeżony chyba os powstania hotelu.

2.6
WIOLETTA

Pobyt - Wrzesień 2021

Hotel zniszczony. Byliśmy parę razy, ale w tym roku dostaliśmy pokój 214 lux, który okazał sie tragiczny. Ściany brudne, łatana tapeta, fotel brudny jakby z błota wyciągnięty.Pachniało stęchlizną. To chyba nasz ostatni tu pobyt.

Zalety

SPA

2.2
Roksana

Pobyt - Wrzesień 2020

Czystość w hotelu pozostawia wiele do życzenia.. o ile pokoje są w miarę choć widać że dawno ściany nie były odświeżane to Spa jest jakąś tragedią... Obdrapany gumolit na podłodze, połamane listwy, odpadająca tapeta na ścianie.. pokoje do masażu do tego bardzo jasne, na całej ścianie okno nie zasłonięte .. prysznic w sali do masażu jest ale mydełko swoje trzeba zabrać ???? ceny wysokie za masaże a w trakcie nie mogłam się doczekać kiedy z tamtad wyjdę.. obsługa hotelu nie miła.. panie znaczone chyba bardzo i ciężko był z nimi kontakt.. dodatkowo opłaciliśmy sobie wcześniej parking. Zapłaciliśmy 100 zł a przy wymeldowaniu pani poprosiła 60 zł za miejsce parkingowe.. tłumaczyliśmy że jest to opłacone już ale musieliśmy to udowadniać.. tak więc ogl wyszło że jeżeli sobie po prostu zaparkujecie u nich na parkingu i zapłacicie przy wymeldowaniu to wyjdzie wam taniej ????

Zalety

Wady

Czystość Spa Obsługa

Basia

Pobyt - Sierpień 2020

Właśnie wróciłam z pobytu w tym hotelu. Jestem zdziwiona poprzednim ocenami. Bardzo fajny hotel,miła obsługa, pyszne jedzenie. jedynie co to może pokój zabaw i animacji brak albo mocno odbiegay od rozpiski. Ogólnie hotel ok. Będę polecać!

Zalety

jedzenie,miła obsługa,duży basen

2.0
Kaja

Pobyt - Czerwiec 2020

Ogólnie tragedia. Opis hotelu całkowicie odbiega od stanu rzeczywistego. Dezorganizacja totalna.

Zalety

Ciężko stwierdzić

Wady

Opis pokoju na stronie internetowej a jego wygląd w rzeczywistości to spore nieporozumienie. Niezbyt czyste pokoje i łazienki. Ubogi wybór na śniadaniu i kolacji. Spa zaniedbane, wymaga odświeżenia... Obsługa niemiła, zero pomocy, strach się o cokolwiek zapytać. Kolejki na śniadaniu- dosłownie 25 minut czeka się na kawę ????????

daria

Pobyt - Luty 2020

Zawiodły mnie przekłamane animacje dla dzieci....śmiech na sali jak można nazwac zajecia\\\" robieniem pizzy\\\" a wychodzić z kanapką!!!Rozczarowaie dzieci ogromne. Pokoj przeciętny zapach w nim bardzo nieprzyjemny....Dostawka powinna już dawno isc na śmietnik a nie dawać je do użytku!!!Baseny w miarę ale ilosc rozłozonych leżakow masakra.Miejsca sporo a 8 leżaków na caly hotel dla gości.Sauna mała ciasna.Prysznice przed sauna brudne.Lezaki w grocie solnej rozwalone.Mozna tak pisac i pisac.Plus za siłownie i chyba tylko to.Nigdy nie wroce ani tez nie polecę go nikomu.Porazka

Zalety

połozenie

Wady

nieprzyjemny zapach w pokoju,dostawki zniszczone nie nadajace sie do spania, nie jest t o hotel na 4 gwiazdki w srodku niezbyt czysto i przyjemnie

3.4
Margot

Pobyt - Lipiec 2019

Wydałam za pobyt letni dwutygodnipwy 2 tysiace euro i słono przepłaciłam,tym bardziej,że cały czas padało i było zimno, animacje dla dzieci to była porażka,pokoje brudne,pościel rzadko wmieniana,ł?żka i poduszki , kołdry to starocie,firany i zasłony od wielu sezon?w nie prane.Nie polecam i nie wybieramy si? tam już nigdy, chyba że zmieniana sié właściciel,bo poprzedni było 100 lepszy

Zalety

Basen otwarte od samego rana, Salon fryzjerski super

Wady

Kiepskie ukrainskie jedzenie, smierdzące pokoje,

Ilona

Pobyt - Czerwiec 2019

Świetny hotel. Posiłki - bajka, szczególnie owoce z kruszonką - HIT!!! Bardzo miły personel. No może poza SPA:( - unikaj pani Bauman!!!

Zalety

Same zalety

Wady

Nie ma wad

Gosia i Tomek

Pobyt - Czerwiec 2019

Pobyt uwazam za udany.Dostep do basenu sauna itp.w cenie.Ogolne wrazenie bardzo dobre.Jednak mielismy znizke,po cenie sezonowej cena zbyt duza wolalabym jechac za granice.

Zalety

Dobre polozenie ,czysto w pokojach,mila obsluga i uprzejma ,pomocna.

Wady

Mielismy pokoj bez klimatyzacji ,w upalne dni to uciazliwe.Menu powinno byc bardziej urozmaicone.

Diva SPA