Diplomat (Sliema)

3.5

Hotel zadbany, choć swoje lata świetności już ma za sobą. Obsługa miła i wszędzie blisko

Hotel z widokiem na morze. Jeżeli komuś nie przeszkadza hałas morza to ok. W nocy mieliśmy wybór - albo szum morza przy otwartym oknie, albo głośna klimatyzacja przy zamkniętym:). Dobre jedzenie, czysto, miły personel. Basen na dachu taki sobie - mały, zimna woda, jedyne co na plus to widok.

Super hotel dla zwiedzających godny polecenia jedzeniecsuper

Bardzo przyjazny hotel, pokoje przestrzenne. Śniadania przepyszne.

Uważam, aby osoby wyjeżdżające na Maltę czytali poradniki turystyczne z dużą rezerwą prawdy. Myślę , że osoby które opisują Maltę nigdy na niej nie były . Sądzę , że jeden od drugiego ściągał. Zwiedzałem Maltę nie tylko w miejscach gdzie jest dużo turystów ale również tam gdzie ich nie ma. A tam gdzie ich nie ma - wrażenia - przypomina mi obraz trzeciego świata. Owszem jest kilka zabytków które mnie urzekły. Zwiedzając kilka kościołów poczułem nudę i zmęczenie. W Krakowie też mamy kościoły o pięknej tradycji historycznej. Jednak z wyjazdu jesteśmy zadowoleni , gdyż mamy na ten temat własne zdanie.

Nazwa  Diplomat (Sliema)
Miejsce  Malta / Wyspa Malta / Sliema
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, bez paszportu, city break, parking

Valletta z barokową architekturą i bogatą historią

Błękitna Grota, niesamowite jaskinie z lazurową wodą

Megalityczne świątynie starsze niż piramidy

3.5

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Robert

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Blisko morza i przystanków autobusowych, czysto

Wady

Na śniadania to samo, często zimne (chociaż całkiem smaczne)

Leszek

Pobyt - Październik 2019

Zalety

położenie czystość posiłki

Wady

głośna klimatyzacja basen na dachu

andrzej jurski

Super hotel dla zwiedzających godny polecenia jedzeniecsuper

Zalety

Super hotel miła obsługa

RENATA

Pobyt - Październik 2019

Bardzo przyjazny hotel, pokoje przestrzenne. Śniadania przepyszne.

Zalety

Idealna miejscówka do zwiedzania Malty. Przystanek autobusowy bardzo blisko. Przystań również.

Zdzisław

Pobyt - Grudzień 2018

Zalety

Zalety hotelu j.w.

Wady

nie zauważyłem

Pobyt - Sierpień 2018

W hotelu spędziłam tydzień z dwoma synami (13 i 15 lat) Hotel bardzo blisko do plaży. Od pokoju do samego morza 7 minut. Lubimy pływać, więc idealnie. Zejście do morza bardzo wygodne i jest dużo miejsc, gdzie można się kąpać. Są nawet barierki pomagające zejść do wody i ogrodzone miejsca do pływania, ale jest tam bardzo głęboko. Woda bardzo czysta i skały w pływaniu nie przeszkadzają. Pokój mieliśmy bardzo duży 3 osobowy (nr 109). Ładny, ale niestety słońce tam niemal nie docierało, więc ciemny i ponury. Łóżka wygodne, przydałoby się jeszcze jedno krzesło, nie podobały mi się kotary i narzuty no i bardzo brudne okna. Łazienka ładna, czysta, suszarka, kosmetyki (uzupełniane na bieżąco- żel pod prysznic, balsam do ciała), chusteczki jednorazowe, są haczyki do powieszenia ręczników. Zmiany ręczników codziennie, pościeli co 3 dni, codzienne uzupełnianie saszetek do kącika kawowego, codzienne bardzo staranne i dokładne sprzątanie. Klimatyzacja sprawna. Zapachu wilgoci w pokoju nie czułam, ale wszystkie ubrania po tygodniu przy pakowaniu sprawiały wrażenie wilgotnych. Może to dlatego, że rzadko włączaliśmy klimatyzacji, ale raczej wilgotność powietrza bardzo wysoka. Wyprane ubrania schły bardzo długo na balkonie (lepiej wziąć z domu więcej zmian). Koniecznie trzeba zabrać ze sobą linkę i klamerki - balkoniki maleńkie i suszące się rzeczy mogą spaść. Klatka schodowa jest niezwykle ciasna i akustyczna,co daje się we znaki w nocy przy hałaśliwych sąsiadach. Lepiej zaopatrzyć się w stopery do uszu, bo również od strony ulicy jest hałas. Z posiłków mieliśmy tylko śniadania, które serdecznie polecam. Wybór ogromny, niczego nigdy nie brakowało. Codziennie kilka rodzajów owoców, pyszne ciasteczka na ciepło, kilka rodzajów wędlin, bekon, kilka smaków kompotów, automaty do kawy, więc nie ma kolejek, sala bardzo duża - nie ma problemów ze stolikami.

Zalety

-Bliskość do morza -Obszerny pokój trzyosobowy -Czystość w pokoju!!!! -Bardzo urozmaicone i obfite śniadania

Wady

-ciemne pokoje od strony ulicy -hałas w nocy

Diplomat (Sliema)