Dimitra

Byłam 2 lata temu na tydzień- było okej jak za taką cenę- mi nic nie przeszkadzało, wiadomo, że luksusów niema ale to chyba jasne jak się jedzie do taniego hoteliku, wieczorami i w nocy bywało głośno bo niedaleko jest słynna street pub, ale nam to nie przeszladzało bo pojechaliśmy tam się bawić a nie spac o 22! Śniadania bułka, masło, dżem, sok, kawa i tyle! polecam młodym imprezowiczom i ludziom, którzy spędzają czas na plaży! tak jak my!

Hotel położony w centrum miejscowości tym samym wszystko (apteka, budka tel, wypożyczalnia aut, postój taksówek) jest w zasięgu ręki. Wieczorem piękny widok z baru który mieści się na parterze hotelu, w barze przesympatyczna polska ekipa i nasz ulubiony kelner Sebastian który pomoże we wszystkim, doradzi co zwiedzić i zobaczyć. Właściciele równie mili. Pokoje bardzo czyste, sprzątane co 2 dni z wymianą ręczników i pościeli. Do plaży może 5 min. Gorąco polecam!!!

Hotel wyglada inaczej niz na zdjeciach, tzn lepiej jest wyremontowany, sprzataja co 2 dni, sniadania paskudne bo codziennie jedna i ta sama buła z obleśnymi tymi samymi dzemami i tyle:) mnie odrazily mrówki, które wyłaziły gdzieś ze scian jak sie zostawiło cos do jedzenia na wierzchu, ale w osateczności da się przezyć...JEST KLIMATYZACJA I LODÓWKA !!! to najważniejsze:) ale ogólnie jestem zadowolona to hotel zdecydowanie dla osób jadacych gdzies w poszukiwaniu ostrej zabawy i dobrej zabawy, hotel jest w samym centrum przy wszystkich klubach a do moża raptem 3 min na piechotę, Faliraki świetna miejscowość dla młodych z całej Europy i nietylko!!! bary-dyskoteki zamykają sięo 1.30 w nocy i potem otwarte są 2 kluby więc kto pierwszy ten lepszy :) do jednego wjazd kosztuje 6 Euro ale w tym jest drink, w klubie małe piwo to wydatek 5 euro a drink 6, w pubach za male piwo 3 euro, obiady kolacje to wydatek rzędu 15 euro:)

Hotel położony w b.dobrej lokalizacji, ale dla osób lubiących się bawić bo na spokój nie ma co liczyć :) Obsługa miła, w barze pracuje Tomek i Sebastian - pozdrowienia :) Serwują nie złe drinki, w pokoju lodówka i klimatyzacja więc dało się żyć, jedynie co można zarzucić to sprzątnie pokoi - podczas całego pobytu - 1 tydzień zdarzyło się to tylko raz! Bardzo blisko tani supermarket AB ok 400m od hotelu, w którym można sobie urozmaicić śniadania, polecam bo o samym dżemie nie da się przetrwać :)Poza tym okolice przepiękne polecam!

Hotel położony w centrum miejscowości, wszystko "pod ręką". Przemili właściciele. Pokoje małe, ale bardzo czyste, sprzątane co 2 dni z wymianą ręczników i pościeli. Na parterze w hotelu mieści się bar, w którym pracuje 2 polskich kelnerów- przesympatyczni ludzie, służący pomocą we wszystkim. Gorąco polecam!!!

Nazwa  Dimitra
Miejsce  Grecja / Rodos / Faliraki
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  dostęp do internetu

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

6.1

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
justyna

merry

Beata

kate

Pobyt - Czerwiec 2008

Witam, spędzałam w Faliraki tydzień. Hotel polecam osobom niewymagającym, szukającym rozrywki, bo na spokój w Faliraki nie ma co liczyć. Kto dostanie pokój od ulicy - proponuje zakupić stopery ponieważ hałas dyskotek raczej nie da spać. Obsługa miła, dwóch polskich barmanów, smakowite drinki. Pokoje małe z klimą i lodówką, zarzucam tylko to, że ręczniki wymienili nam raz przez tydzień, ale z tego się nie umiera. Wycieczki proponuje wykupić w biurze obok hotelu połowę taniej niż u rezydenta, po angielsku spokojnie można się porozumieć. Do Lindos czy Rodos można na własną rękę - dogodne połączenia. Śniadania: rogalik i marmolada - kupowaliśmy coś w supermarkecie do tych śniadań. Od hotelu w lewo na krzyżówce w prawo jest supermarket AB-tani.

Pobyt - Czerwiec 2008

mimo niskiej ceny hotel zaskakuje bardzo ładnym i czystym wyglądem. jest bardzo ładnie urządzony, obsługa jest miła i najlepiej sprawdzi się dla osób szukających rozrywek w centrum miasta. polecam!

Piti1981

Pobyt - Maj 2008

Hotel położony w samym centrum rozrywkowej miejscowości Faliraki. Byłem tam z żoną przez tydzień i jedyne czego żałujemy to to, że pobyt ten był tak krótki. Polecam go ludziom młodym nastawionym na zabawę i długie nocne życie, rodziny z małymi dziećmi powinny poszukać sobie czegoś z dala od centrum Faliraki. W promieniu kilkuset metrów od hotelu znajduje się mnóstwo barów, tawern, dyskotek i klubów. W odległości ok 400 metrów przy drodze Rodos-Lindos znajduję się duży i tani supermarket AB. Parter hotelu zajmuje drink bar Colossus, w którym pracuje dwóch Polaków służących praktyczną radą podczas pobytu w Faliraki.

Justynka

Pobyt - Lipiec 2007

Hotel wygląda dużo atrakcyjniej niż w rzeczywistości. Piękny grecki wystrój, miła atmosfera, gospodarze przemili ,restauracja serwuje pyszne drinki i bardzo tanie, w okolicy dużżżżżżżżżo sklepow, raj dla kobiet jest też w hotelu bilard,tv,niedaleko plaża. Jakieś 3 min drogi od hotelu budki telefoniczne - bez problemu można się dodzwonić,możliwośc wyporzyczenia samochodu, możliwosć zwiedzenia Faliraki za pomocą kolejki jeżdzącej co 20 min. Woda na plaży cudna, przejrzysta, wygląda niczym zdjęcie z pocztówki. Ja jestem pod wrażeniem.Z mężem byliśmy tam w podróży poślubnej, to był nasz prezent i powiem jedno naprawdę cudowne i warte obejrzenia miejsce, piękne wspomnienia.

ewa

Pobyt - Listopad 2006

Świetna rodzina,przemili ludzie,do plazy idzie sie miuntkę,a w sezonie w hotelowym barze pracuje dwójka Polakow.

BARTEK

Pobyt - Listopad 2006

BYŁEM TAM 2 TYGODNIE W PIERWSZE DNI BYŁEM Z ZONA ZAŁAMANY ALE JAK W FALIRAKI POZNAŁEM SAMYCH POLAÓW A SZCZEGULNIE PRACUJACEGO W DIMITRI SEBASTJANA SWIAT SIE ZMIENIŁ NIE DO POZNANIA SAME ZABAWY POZNAŁEM SWIETNE KNAJPY DYSKOTEKI WIEC ZYC I NIE UMIERAC KASY RADZE PRZYBRAC WIEC CHOTEL SŁUZYŁ NAM ZA NOCLEGOWNIE I NIC PO ZATYM A NAWET CZASAMI SIE NA PLAZY SPAŁO POLECAM GOROCO MŁODYM I ROZRYWKOWYM DZIADKI I BABCIE DO 5***** TAM BEDZIECIE NIE ZADOWOLENI A WOGULE TO ZYCIE TAM TOCZY SIE 24 GODZINY JEDZENIE NAJLEPSZE NA SWIECIE WIEM CO MUWIE

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2006

Bardzo fajny Hotel z przesympatyczną obsługą - owszem pokoje mało luksusowe, wręcz malutkie, ale muszę przyznać, że położenie Hotelu dla ludzi młodych i chcących sie bawić i zwiedzać idealne. Patrząc na pozostałe hotele, które były w ofercie Dimitra była najlepsza. Czysto, wrócilam z wakacji bardzo zadowolona i nie żałuje, że wybrałam ten Hotel, bo inne 5 gwiazdkowe co prawda może i były luksusowe ale bardzo daleko od miasta i oferowały bardzo słabą rozrywkę.
Polecam młodym !!!!! warto odwiedzić i pracuję tam Sebastian chłopak z Polski, który jest też bardzo miły i można się wiele od niego dowiedzieć :)

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel znajduje się w samym CENTRUM Faliraki, więc osobom, które preferują iść spać o 22 to nie polecam - INNYM jak najbardziej. Przed hotelem stoi duża imitacja Kolosa Rodyjskiego - mnóstwo osób robi sobie tam zdjęcie ;) (ciekawostka). Z balkonu widać główną ulicę z największym w mieście skupiskiem restauracji i barów. Przejście do plaży deptakiem - ok. 2-3 minut, również między barami, sklepami. Na końcu promenadki znajduje się McDonald ;) to także ciekawostka. Plaża jest na prawdę ładna, duża, a woda przezroczysta. Bezpośrednio przy plaży znajduje się restauracja Dimitra (właściciele są rodziną do właścicieli hotelu). W hotelu w barze, czyli tylko w porze wieczornej pracuje, a przynajmniej jeszcze wtedy pracował Polak - Sebastian. Jest bardzo sympatyczny i przy nim rzeczywiście można się było poczuć jak w domu ;)
Jedynie ponarzekać można na łazienki. Nie ma brodzika, ani folii chroniącej przed zachlapaniem. Jak się nie zostawiło 1 euro, to pokój był tylko lekko muśnięty szczotką ;)
Ja zamieszkałabym tam jeszcze raz:
- bo nie oczekuję basenu w hotelu - mam w końcu w pobliżu plażę..
- bo bardziej od wygód w hotelu wolę wyjść wieczorem do klubu i nie bać sie powrotu (z hotelu na obrzeżach pewnie bym w nocy nie wyszła)
- bo nie oczekuję nie wiadomo czego, za tak niską cenę
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu

Pobyt - Lipiec 2006

hotel jest w centrum, niestety blisko jest głośna dyskoteka. jesli ma się balkon na niewłaściwą stronę to jest głośno, choć mi to nie przeszkadzało. blisko plaża, knajpki itd.

Joanna Pawłowska

Pobyt - Czerwiec 2006

Sprzątanie pokoju odbyło się tylko 1 raz. Mnie osobiście to nie przeszkadzało ale była mowa, że sprzątanie jest codziennie. Obsługa hotelowa bardzo miła, zarówno ze strony właścicieli i obsługi. Hotel czysty.

Alina

Pobyt - Czerwiec 2006

Pokoje sprzątane 2razy w ciagu 2 tygodni. Starszy pan właściciel to jakieś nieporozumienie. Wstrętny i opryskliwy, za to jego syn i cała rodzinka b.miła. Swietne połozenie dla ludzi lubiących imprezki :), do plazy 2 minutki. Śniadania przez 2 tyg bułka dżem i nic innego. Jestem zadowolona głównie z powodu super lokalizacji i niewielkiego kosztu. No i jescze duży plus to niezawodna klima. Takze polecam niewymagajacym :)