Dimitra Beach Hotel & Suites

ZOSTALAM OKRADZIONA! Zacznę od początku: Jeśli nie jesteś all inclusive, to jesteś zdecydowanie gorzej traktowany,. Prosić się musisz o kawę do śniadania czy o sztućce lub umycie stolika. Ceny naprawdę z kosmosu, a kuchnia w hotelu pozostawia wiele do życzenia. Nawet te tradycyjne greckie są nie do zjedzenia,- dodam ze na mieście smakują wyśmienicie. Za 2 zimne i nie dosmażone burgery w restauracji a'la cart zapłaciliśmy 26 euro! Pizza przyszła również zimna i nie dopieczona, Pokoje sprzątane są codziennie, ale bez Twojej prośby co znaczy ze gdy wychodzisz pokój jest regularnie odwiedzany przez obsługę i serwis sprzątający. Każdy ma klucz wiec właściwie nie wiem po co ten klucz istnieje. Recepcja jest wyniosła i ocenia Cię po grubości portfela. Na wieczorkach organizowanych przez hotel, muzyka gra tak głośno ze usnąć nie można- wszystko dostosowane pod Niemców. Zatrudniona jest kobieta, tylko do tego by codziennie u wejścia do restauracji witać Cię KALIMERA. Od częstotliwości tego słowa można było naprawdę oszaleć - zrozumie ten kto tego doświadczy. Wykupiliśmy sobie auto by zwiedzić wyspę od A-Z. oraz wycieczkę fakultatywną na rejs statkiem ( nie polecam). Nie było nas w sumie w pokoju pełne 3 dni. W pokoju jest oczywiście sejf, ale trudny do rozpracowania, poza tym przy 5* nawet nie przyszło mi przez myśl ze moje rzeczy będą w jakikolwiek sposób zagrożone. W ostatnim dniu trzymałam swoja bransoletkę PANDORA na stoliku. Po powrocie bransoletki już nie było. Przeszukałam cały pokój, a później poszłam zgłosić fakt na recepcji. Powiedzieli ze zrobią co w ich mocy by ona się odnalazła, ale ewidentnie olali temat. Po 15 minutach do pokoju wparowały dwie sprzątaczki mówiące w swoim ojczystym języku którego nie dało się zrozumieć, przeszukały pokój bardzo dokładnie. Wyrzucały materac, grzebały w śmieciach, w brudnych ubraniach i mojej prywatnej bieliźnie. Po wszystkim stwierdziły ze pójdą porozmawiać z szefostwem hotelu, a po 10 minutach dostałam informację zwrotną z recepcji ze przeszukali HOTEL dokładnie i bransoletki nie ma, wiec wnioskują ze musiałam ją zgubić w innym miejscu. Z ich strony mogłam liczyć tylko na wyrazy współczucia i zaproponowali zawiadomienie policji. Była godzina 20:00 w piątek, a w sobotę ok 7 rano miałam już autobus powrotny z biura podroży do Polski. Koszt bransolety to ok 1500 zł. Ale bardziej liczyła się dla mnie wartość sentymentalna. Potraktowana zostałam okropnie bo jestem do dziś pewna, ze bransoletka w dniu mojego wyjazdu znajdowała sie na terenie hotelu u kogoś w kieszeni W pokoju dużo rzeczy jest zepsutych łącznie z zamkiem w drzwiach- nie masz tez co liczyć na serwis. Nie polecam! Wybierzcie inny hotel w którym wydając niemałe pieniądze jesteście tak traktowani i okradani!

Pobyt tygodniowy na końcu września. Bez zastrzeżeń. W miejscowości dużo możliwości wypożyczalnia samochodów , rowerów i kładów. Dobry punkt wypadowy na wycieczki . Polecam wycieczkę na Santorinii szybkim promem. Można zamówić w hotelu w razie wyjazdu na wycieczkę wcześniejsze śniadanie i późniejszą kolację oraz box lunch ( ten jest jednak bardzo ubogi ). Ogólnie miejscowość i hotel godne polecenia .

Hotel super , bardzo czysto, piękny ogród, super miła obsługa na szczególne wyróżnienie zasługuje Ulana. Katia, Fabio i Alma, jedzenie bardzo dobre, różnorodne i naprawdę smaczne, pięne i czyste baseny

polecam termy. Bardzo pozytywnie wrażenia.Posilki super pokoje czyste ,obsługa ok.Byłyśmy mile zaskoczone apartamentem,dwupokojowym z aneksem kuchennym klimatyzacja duzym tarasem,brak tylko suszarek.SZKODA BYŁO OPUSZCZAĆ TO MIEJSCE

Jedyny hotel który odwiedziliśmy 2 raz i polecamy wszystkim znajomym.

Nazwa  Dimitra Beach Hotel & Suites
Miejsce  Grecja / Kos / Agios Fokas
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, parking

Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe)

3 baseny i każdy z tarasem słonecznym

Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami

Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami

1.0
2.0

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.1
Asia

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Widok z pokoju

Wady

* obsługa * jedzenie * podejście do klienta * ceny * usytuowany pośrodku niczego- jak nie wynajmiesz auta roweru to jesteś skazany na Hotel

Lidia

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

Położenie, piaszczysta plaża, łagodne zejście do morza, smaczne posiłki, miła obsługa.

Wady

Uwaga można trafić na pokój w suterynie !

Dorota Gniazdowska-Rajska

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

super jedzenie, bardzo miła obsługa, cudowne widoki

Wady

mało animacji

EWA

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

same zalety,nie ma sie czego przyczepić.opsługa miła wszędzie blisko czyściutko polecam szczerze animacje wieczorne spotkanie w milych miejscach kelnerzy obslugują itd.

Wady

brak oznaczeń WC ale są wszędzie

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2015

Jedyny hotel który odwiedziliśmy 2 raz i polecamy wszystkim znajomym.

Zalety

Smaczne posiłki-pyszne kolacje w restauracji włoskiej i greckiej,mila obsluga hotelu,super położenie i cudowne widoki.

3.4
Maciek Skierniewice

Pobyt - Sierpień 2014

27.07.2014- 8.08.2012r Wczasy zakupione z itaki za 12600zł a na miejscu jak juz sie dotelepaliśmy ze smierdzącego lotniska na kosie na którym nie ma nawet jednej sprawnej toalety podróz autokarem ktory sie popsuł po 1 km hahahaha . ozwiezlismy po 15 hotelach wszystkich ludzi i na samym koncu wyspy jest dimitra beach. Pokoj rodzinny plus sypialnia dla dzieci zakupiona w Itace a na miejscu nora do ktorej trzeba wejsc po schodach jak drabina stromych z dwojka dzieci i po otworzeniu drzwi ukazuje sie piekny 15 m2 jeden !!!!!!!!!!!!! pokój z piętrowym łózkiem ( dzieci 3,5 Lat) . Zona jak to zobaczyła to sie rozpłakała. Spedzilismy w tej norze 2 doby zanim wymusilismy na menagerze hotelu nowy pokoj. dostalismy o wiele czystszy natomiast w dalszym ciagu to nie było to za co zapłaciłem bo nadal jeden pokój a nie dwa i standard najwyzej 3 *** a nie 4***. Na chorwacji za taki pokoj sie placi 700 euro za 10 dni a tu zaplacilem 3000 Euro wiec spodziewałem sie czegoś o wiele lepszego. Gdyby nie ludzie których poznalismy na miejscu bo mieli takie same dzieci i ten sam problem to byłyby najgorsze wakacje wszechcasów. Pozdrawiam was Karina Maja Maciek i Antek. Jesli ktos ma ochote obejrzec zdjęcia prawdziwe a nie te z przed 10 lat gdy hotel był remontowany to chetnie podesle. Pozdrawiam piehol82@gmail.com p.s. Rezydentka z Itaki to temat na osobną książke - Baba chora na głowe która nie jest w stanie pomóc w żadnej sprawie.

Zalety

Pięknie położony i to było by na tyle

Wady

wad hotelu jest tyle ,że brakuje tu miejsca na ich wypisanie, sprawa z moimi wakacjami zakonczy sie w sądzie, jak z resztą 8 innych rodzin któ?e miały takie same problemy

4.8
DD

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel raczej dla średnio i mniej wymagających osób. Bardzo dużo Rosjan i głośnych Francuzów. Polscy wczasowicze również nie należeli do cichych i dyskretnych. Leżaki trzeba zajmować ręcznikami najpóźniej do godz. 9:30, bo później już właściwie nie ma szans na dwa wolne miejsca. Jedzenie słabe, z pewnymi przebłyskami. Szklanki i sztućce do posiłków niejednokrotnie niedomyte z brzydkim zapachem. Jeżeli ktoś nie przykłada szczególnej uwagi do czystości, świętego spokoju i jedzenia, to jest to dobry wybór za max 2000 zł od osoby. Więcej nie warto.

Zalety

Ładnie położony, piękny widok na morze. Zadbany ogród.

Wady

Hotel już ma za sobą swoje najlepsze lata. Jest jedna świeżo wyremontowana część, ale niestety całość nie jest utrzymana w należytej czystości (nie polecam bungalowów w ogrodzie).

Anonim

Pobyt - Czerwiec 2014

Dobry hotel dla par. Narodowości rożne, głównie Niemcy, Rosjanie trochę Brytyjczyków. Bardzo dobry serwis gastronomii, przyzwoita kuchnia. Warto wypożyczyć auto i zwiedzić wyspę (zwłaszcza dzikie plaże na półwyspie Kefalos). Uwagi to drobnostki o których nie warto wspominać.

Przemas

Pobyt - Wrzesień 2013

Hotel nie jest nowy. Widać to m.in. po braku klimatyzacji w częściach wspólnych. Łazienka to też standard z lat 70-tych lub 80-tych. Pokój niezbyt duży. Mieszkaliśmy w bungalowie. Podobno w budynku głównym pokoje mają lepszy standard. Baseny rewelacyjne. Nie ma walki o leżaki. O każdej porze dnia można znaleźć wolne leżaki przy basenach. Plaża słaba - wąska i kamienista. Wejście do wody bez specjalnych butów jest nieprzyjemne. Leżaki na plaży w dużej ilości i darmowe. Teraz trochę o zaletach. Hotel położony super widokowo. Blisko do naturalnych term. Polecam każdemu wyprawę do nich. Połączenie z Kos b.dobre. Przy samym hotelu przystanek komunikacji miejskiej. Jedzenie wyśmienite. Dużo i w wielkim wyborze. Obsługa też sympatyczna - wśród kelnerów dużo Albańczyków i Bułgarów, były też dwie Polki. Warto wynająć skuter lub samochód i objechać wyspę indywidualnie. Po drugiej stronie wyspy zwłaszcza na południe od Kefalos wspaniałe plaże, zwłaszcza te dzikie gdzie dość trudno dojechać (drogi wąskie, strome i szutrowe) ale warto. Cudowne widoki, drobny piasek, wspaniałe fale, no i przede wszystkim b. mało ludzi. Czuliśmy się trochę jak bohater filmu Cast Away. Warto też popłynąć promem na Nisyros. Ogólnie Kos choć niezbyt duża zapewnia sporo atrakcji turystycznych. Hotel również polecam z uwagi na kameralny charakter i baseny. Z animacji nie korzystaliśmy, choć wiem że wieczorem odbywały się różnego rodzaju m.in. konkurs tańca czy karaoke.

MARIUSZ

Pobyt - Sierpień 2013

POLECAM WSZYSTKIM. HOTEL BARDZO PIEKNIE POLOZONY,OBSLUGA BARDZO MILA....SAME W SUMIE NAJ. JAK KTOS CHCE COS WIECEJ SIE DOWIEDZIEC TO PISAC POLECAM

Wanda

Pobyt - Sierpień 2012

Z czystym sumieniem polecam wszystkim ten hotel. W trakcie nie znalazłam ani jednej rzeczy, której mogłabym się "czepić": hotel bardzo ładny, położony w malowniczym miejscu, jedzenie pyszne (!!!!), plaża ok, trzy baseny do wyboru, bardzo bogata oferta all inclusive... Bardzo, bardzo miła obsługa- pracuje tam aż 8 osób z Polski. Hotel idealny, będę go polecała moim znajomym.

Mańka

Pobyt - Grudzień 2011

jasny i sympatyczny hotel, wręcz idealny dla rodzin z dziećmi: mnóstwo animacji, basenów, zjeżdżalni, wszystkiego, czego dzieci potrzebują do szczęścia:) pozytywnie zaskoczyły na też posiłki. był duży wybór jedzenia, zawsze świeżego i bardzo smacznego:) do innych miejscowości trzeba było dojechać, ale to zawsze okazja do wycieczki:)

Dimitra Beach Hotel & Suites