Dimare

Rozczarowanie. Opinie o tym hotelu byly naprawde dobre, a w rzeczywistości...no cóż, nie polecam. I tak, wiem, że przecież to tylko baza do spania no ale chciałąm się podzielić swoimi subiektywnymi odczuciami :) może komuś się przydadzą. Byliśmy z Grecosem,para z małym dzieckiem. Transfer z lotniska chaotyczny (z lotniska autobusem na jakaś stacje, gdzie przesiedliśmy sie do busa. Bus zawiózł nam do \"hotelu matki\" Miramare - tam nas zarejestrowano i podano nr pokoi, stamtąd autem byliśmy przewożeni na raty do hotelu Dimare) Osoby nie znające ang. były naprawde zdezorientowane. Miasto piękne, to trzeba przyznać. Widoki b.ładne. Plusem było położenie hotelu, jak się już człowiek połapał w tych uliczkach to okazało się, że i do centrum i do stacji autobusowej jest niedaleko. Obsługa była b. miła, niektórzy goście śmiali się, że aż za bardzo. Dla mnie byli w porządku, pomocni gdy czegoś potrzebowaliśmy. Coś co naprawde mi się podobało to pokój. Udało się nam akurat, że dostaliśmy pokój z tarasem i widokiem na morze. Widok cudo, ale z tego co wiem od reszty gości hotelowych byliśmy pod tym wzgl. szczesciarzami- oni mieli widoki na jakies paskudne budynki. Przed wyjazdem czytałam dużo komentarzy wychwalających jedzenie.Nie wiem czy to dlatego, że byliśmy w październiku i sezon się już kończył ale jedzenie było dla mnie największym rozczarowaniem. Śniadania tak b. monotonne, że po chwili namysłu, bez problemu mogłabym odtworzyć wszystkie serwowane potrawy w ciągu całego pobytu. Obiady też takie sobie. Kolacja była chyba najbardziej urozmaicona ale wygladalo to tak, ze na blaszke zostało wyłożonych dosłownie kilka ryb, po chwili gdy zostala już oprozniona w miejsce ryb pojawiała się marchewka z groszkiem. Desery były w porzadku. Przekąski takie jakby ich nie bylo. Gdzie ten all innclusive? Kurcze, nie byliśmy nastawieni na nie wiadomo co ale mimo opcji all incl woleliśmy pojsc wypić i zjesc cos na miasto. Dziecko, które w PL je mi bez problemu nie chcialo tam tknąć nic oprócz bułki i jajka. W pokojach codziennie myta podłoga i ścielone łóżko. Z kanalizacji niestety śmierdziało. Łazienka malutka, 2 osoby się nie wyminą. Najlepsza wersją pobytu w tym hotelu byłby sam nocleg, ewentualnie ze śniadaniem.

Jeśli ktoś traktuje hotel jako wyłącznie bazę wypadową i w nim nie siedzi, to można się zdecydować, ale cena nie jest warta tego hotelu. Lepiej wynająć sobie apartament na własną rękę lub zmieszkać w hotelu matce bo jest lepszy standard. Zdjęcia pochodzą częściowo z tego hotelu częściowo z Dimare Apartment. Powinno być BB lub śniadania i kolacje, bez sensu jest all inclusive, bo nikt w nim nie spędza czasu - nie ma basenu. Miejscowość godna polecenia. Jednak jak się chce zobaczyć wyspę - autem, to lepsza jest Retimo.

Bardzo ładne miasteczko, wszędzie blisko od sklepu do plaży w najbliższej okolicy 3 fajne plaże,przy samym hotelu plaża z centrum nurkowym,ładny deptak i wszędzie wypożyczalnie skuterów i samochodów,polecam skuter i zwiedzenie plaż w dwie strony ok 25 km jest tam naprawdę dużo pięknych i czystych plaż.Wieczory spędzane na tarasie górnym lub dolnym w towarzystwie, bezcenne.Hotel fajny bo są sami Polacy i naprawdę można się wieczorami zintegrować.Jak masz jakieś pytania, napisz odpowiem.

Pobyt w lipcu 2017 ogólnie polecamy ten hotel bo jest b.dobre jedzenie dowożone z hotelu niedaleko położonego,OBSŁUGA SUPER!!!!bardzo sympatyczni i pomocni ludzie,ciągle uśmiechnięci.Pokoje wysprzątane,czyste z TV ,trochę mała łazienka,ale ujdzie,tym bardziej jak się trafi pokój z widokiem na morze(SUPER).Hotel fajnie położony niedaleko fajnej plaży i niedaleko od sympatycznego centrum i fajnego portu z \"jeziorkiem\".Minus hotelu to brak basenu,ale w sumie nam to nie przeszkadzało (byliśmy kilka razy w Egipcie i ani razu nie pływaliśmy w basenie).ogólnie polecamy biuro turystyczne Grecos,z którego jechaliśmy do tego Hotelu i rezydenta p. Bartosza Staszewskiego,który jest osobą przesympatyczną i b. pomocną w wielu sprawach.Polecamy polskojęzyczne wycieczki na Spinalonge i Knossos.

Wakacje w lipcu 2017: ogólnie pobyt udany. Miasteczko Agjos N. ładne, jest gdzie spacerować. Co do hotelu to niby ok, ale... Byliśmy z Grecosem , wersja all inc. Jedzenie dosyć monotonne, choć smaczne. Mały hotel - kilkanaście pokoi, sami Polacy. Pokoje codziennie sprzątane, klimatyzacja nowa LG, dwa balkony w pokoju, telewizor z polskim kanałem (TV Polonia). Byliśmy z dziećmi, więc trochę brakowało nam basenu. Przemiła obsługa - zawsze uśmiechnięta i chętna do pomocy. Plaża piaszczysta ok. 500 m od hotelu, żwirowa ok. 400 m - do pokonania 70 schodów :) Leżaki i parasole dodatkowo płatne (3 EU za leżak, 2 EU za parasol). My jeden dzień pojeździliśmy wypożyczonym samochodem po wyspie - naprawdę polecam. Kreta jest piękna, czego nie widać w zatłoczonych miasteczkach. Góry w połączeniu z morzem robią wrażenie. Reasumując jesteśmy zadowoleni, ale cena powinna być niższa, jak na taki standard. Ogólnie wrażenia ok.

Nazwa  Dimare
Miejsce  Grecja / Kreta / Agios Nikolaos
Udogodnienia  dostęp do internetu

Tylko 400 m do publicznej, piaszczysto-kamienistej plaży.

Atrakcyjne położenie: ok. 50 m od morza, w centrum Agios Nikolaos - jednego z najbardziej malowniczych miast Krety.

Krótki transfer z lotniska w Heraklionie - (lotnisko ok. 65 km od hotelu).

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
JuDzia

Pobyt - Październik 2017

Zalety

lokalizacja, miła obsługa, darmowe wifi, dostępne łóżeczko dla dziecka i krzesełko

Wady

monotonne jedzenie niby all inclusive to jakaś pomyłka, łazienki w kiepskim stanie, malutka winda (trudno zmieścić się z wózkiem)

Ulitta

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Hotel w miarę w centrum, około 10 minut pieszo do centrum, 10 minut na plażę. Obsługa bardzo miła i pomocna. I jest raczej cicho, nie jest przy głównej ulicy.

Wady

Hotel z pewnością nie powinien mieć 3*, bo w sumie to w Polsce są takie jedno - lub bezgwiazdkowe. Bardzo przeciętne lokum, łazienka kiepsko wyposażona. Nawet jak się ma pokój z widokiem na morze - 302 - apartament dwupokojowy, to widok jest częściowo na morze, częściowo na ogromy pustostan - niedokończony hotel w budowie, który jest strasznie szpetny, a jest tak blisko, że po prostu widok na morze jest przezeń oszpecony.

mario

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

W samym centrum ,wszędzie blisko czy to plaża czy deptak .

Wady

Moim zdaniem brak ,może hotel troszkę starawy ale tam się jedzie na plaże i zwiedzać a nie siedzieć na tyłku jak ktoś chce spędzać czas w resorcie to nie ten adres.

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

Obsługa Super.Bardzo uprzejma i ciągle uśmiechnięci.B.dobre jedzenie,fajna miejscowość do wypoczynku.

Wady

Brak basenu,małe łazienki.

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

Czysto, przemiła obsługa

Wady

brak basenu

Adam

Pobyt - Wrzesień 2016

Hotel o ile jakieś mial swoje lata świetności to już dawno temu. Hotel - to nie jest hotel tylko hostel z toaletami w stanie ledwo średnim. Brak szczelności w ujsciu muszli powoduje ze śmierdzi i w nierównej walce chloru wylewanego na podłogę przez obsluge to smród i tak wygrywa. Sufit zagrzybialy. Z klimy zrezygnowałem po 5 minutach bo takiego zapachu z niej się wydobywajacego jeszcze nie znałem więc boję się o płuca. 20 pokoi, brak basenu, brak wyboru w jedzeniu bo przecież kameralnie. Widoczki całkiem nieźle - pomimo że cała miejscowość jest tak nawalona budynkami to udaje się w pokojach 301,302,401,402 itd złapać parę fotek widokowych. Tylko komu to potrzebne na dłuższą metę? No i niestety jak ktoś trafił na 303,304,403,404 to i m sorry widoczkow brak. No chyba że ktoś lubi oglądać ludzi jak pranie rozwieszaja. Obsługa dumnie walczy. Czasami o dobro pensjonariuszy a czasami o swoje własne - w dniu wczorajszym dowiedzielismy się że ludzie mieszkający wkoło piszą petycję do władz o zamknięcie hotelu bo naruszana jest notorycznie cisza nocna. W związku z tym proszeni jesteśmy co wieczór o schowanie się w lobby i pozamykanie okien. Na taras na dachu również już nie da rady wyjść. Hotel nadaje się tylko do spania, jedzenia i koniec. Miejscowość ładna górzysta - nam to nie przeszkadzało i można było kilka kolejnych fotek cyknac. Do sensownej plaży 30 minut pieszo (ok 2.5km). Wycieczki fakultatywne nie zachęcają wiec nie skorzystalismy z żadnej. We wrześniu po 23 tawerny są zamykane i jedyna rzecz jaka ma sens to spacer, sen lub picie alku który się zachomikowalo z całego dnia bo po 23 w hotelu już nic się nie dostanie - nawet nie idzie zakupić. Nie ma typowego baru i leżenia na basenie. Szkoda że grecos nie przedstawia sytuacji takiej jaka jest faktycznie tylko ładuje ludzi na minę. Rezydent proszony o pomoc odpowiada że taka jest Grecja. W dni deszczowe brak rozrywek.

Zalety

Widok w pokojach konczoncych się na 1 i 2 np 301, 302 i tylko od 3 pietra. Obsługa się stara ochronić ten hotel od totalnej klapy.

Wady

Nieszczelne muszle ustepowe, śmierdzi, stare i zniszczone elementy w pokojach, brak możliwości zakupu alkoholu, jedzenia po czasie all in, brak możliwości przesiadywania przed hotelem po ciszy nocnej, brak możliwości korzystania z tarasu po 20. Brak basenu. Ogólnie lipa hotel. Miejsce wypadowe całkiem spoko... Tylko dokąd? Zamkniętych tawern po 23. Życia nocnego nie ma. Ehhhh

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2016

Chciałbym zdementować wszystkie te opinie, których autorzy twierdzą, że zdjęcia nie są z tego hotelu - otóż są. Tyle, że z wybranych pokoi. Mieszkaliśmy w apartamencie 301 i potwierdzam, jedno zdjęcie przedstawia sypialnię z balkonem i widokiem na ulicę natomiast drugie zdjęcie, z widokiem na morze jest z pokoju dziennego. Zdjęcie tarasu z widokiem na morze, z barierką murowaną jest z pokoju 402, gdzie mieliśmy okazję pić drinka z przemiłą, poznaną na miejscu parą z Bydgoszczy. Owszem, wyposażenie pokoi pozostawia wiele do życzenia, ale jest czysto i schludnie. Co do widoku na morze to na takie można liczyć jedynie z pokoi 301, 302, 401 oraz 402, oczywiście za dodatkową opłatą, ale warto. Dla mnie minusem była opcja all in, jedzenie oczywiście pyszne, dowożone z Mare, ale powinno być jedynie albo aż w opcji BB ze względu na malowniczą okolicę, liczne tawerny i świetną bazę wypadową do zwiedzania wyspy. Miejsce wypadowe...dokąd... choćby pieszo do centrum Agios, okolice jeziora Voulismeni i licznych tawern wokół niego, samochodem... polecam rajską plażę Vai. Dla tych, którzy nastawiają się na całodobowe korzystanie z opcji all in i leżenie całymi dniami przy basenie, którego nie ma, szczerze nie polecam tego hotelu.

Zalety

Kameralny, cichy i spokojny hotelik. Dobra baza wypadowa do zwiedzania malowniczego Agios i całej wyspy.

Wady

Wejście do hotelu od strony obskurnej uliczki i w otoczeniu licznych miejscowych domostw.

RODZINA

Pobyt - Lipiec 2016

NIE POLECAM OBSŁUGA OK . WIDOK Z POKOJU - STAWIANY NOWY HOTEL .

Zalety

BLISKO DO CENTRUM

Wady

LATA 70 .OBSLUGA OK. POSIŁKI SĄ DOSTARCZANE Z HOTELU MARE ( NAWET SĄ LETNIE ) ALE SMACZNE WIDOK Z TARASU BRAK WIDOKU PRZEDSTAWIONEGO W REKLAMIE (WIDOK Z MARE) .

Rodzina

Pobyt - Lipiec 2016

Zdjęcia nie z tego hotelu ,tylko wyższe piętra mają widok na morze reszta na budynki tragedia .Brak basenu ,do 22 można siedzieć przed budynkiem bo wokół są prywatne domy i straszą że wezwą policje.Łazienki małe w naszej nie działała spłuczka .Nie ma żadnych napojów w butelkach ,nie ma basenu więc chodziliśmy na plaże i tak napoje kupowaliśmy w sklepie więc uważam że all inclusive nie wykorzystany .

Zalety

Dobre jedzenie ,miła obsługa

Wady

All Inclusive jest tragiczny nie ma barmana ,kawa z automatu wstrętna,przekąski byle jakie .Alkohol z baru mało wyboru.

ania&witek

Pobyt - Czerwiec 2016

bardzo przyjemny pobyt z doskonała kuchnia i obsługą zarówno w restauracji jak i hotelową olbrzymi plus to wielkość hotelu: niewielki, mimo allinclusive bez konieczności noszenia opasek (obsługa restauracji -wszystkich znała

Zalety

położenie kuchnia pbsługa

Michal

Pobyt - Wrzesień 2015

male przytulny hotel z dobry jedzeniem. na Niższych pietrach widok na pobliskich mieszkańców a z boku niedokończoną budowa hotelu z którego moim zdaniem nadlatują bardzo irytujące komary.

Zalety

jedzenie

Wady

daleko od lotniska, brak basenu i male plaże w pobliżu. Komary!

IMR

Pobyt - Sierpień 2015

Uważam ze hotel bardzo w porządku. Bardzo fajnie położony bo wszędzie blisko. Co prawda plaża najbliżej hotelu nie powala, ale do plaży miejskiej jest bliziutko wiec można korzystać z tamtej (jak się wyjdzie z hotelu i stanie przodem do morza do należy kierować się w lewą stronę). My wypożyczyliśmy samochód więc pojeździliśmy po rożnych plażach. jedzenie w hotelu dobre i uważam ze nie ma na co narzekać. oczywiście na śniadania codziennie to sam, czyli tak jak w innych krajach i innych hotelach, ale przecież nikt nie każe jeść codziennie wszystkiego - zjedz sobie człowieku jednego dnia jajecznice a drugiego parówki czy kanapki i tyle. nie wiem jak inni ale ja w domu raczej jadam na śniadanie jedną rzecz, więc tak jak mówię - nie ma się co czepiać. Jedzenie jest dowożone z 4* hotelu Miramare i jest naprawdę dobre. nie wiem jak wygląda w hoteli kwestia przekąsek między posiłkami ponieważ nigdy nie korzystaliśmy bo nikt nie wracała specjalnie na przekąski a niestety brak basenu powodował że nie przesiadywało sie w hotelu bo nie było tam co robić. Jeśli ktoś nastawia się na molocha z basenami, animacjami wieczornymi itp. to odradzam. Nie ma też niestety za bardzo gdzie posiedzieć wieczorkiem przy drinku dlatego proponuje urocze knajpki w centrum Agios - bardzo ładna i klimatyczna miejscowość a centrum 5 minut od hotelu. O cisze i spokój w hotelu dbają dwie starsze panie - sąsiadki-;), które w przypadku zbyt głośnych rozmów i śmiechów mających miejsce na kilku fotelach stojących przed hotelem (jedyne miejsce gdzie można usiąść na powietrzu), wzywają policję - baby (bo inaczej nie da sie ich nazwać) są nie do wytrzymania.W hotelu na samej górze jest co prawda taras gdzie stoją jakieś leżaki i krzesła i można byłoby tam posiedzieć ale...chyba najpierw musiałby ktoś tam zrobić porządek. Hotel jako baza wypadowa super. Obsługa bardzo miła i pomocna. Byliśmy tydzień wiec było ok i jak najbardziej polecacm ale przy dwóch tygodniach brak basenu chyba by mi przeszkadzał.

Zalety

Czyste pokoje, smaczne jedzenie, miła atmosfera i bardzo miła obsługa

Wady

Brak basenu i brak miejsca gdzie można wieczorem posiedzieć przy drinku

Malwinial

Pobyt - Styczeń 2015

Pyszne jedzenie , dobre polozenie tuz przy plazy i blisko najpiekniejszej atrakcji miasteczka klifu i jeziorka. Dziwny zapach w pokoju+ malutka lazeienka na tyle mala ze by drzwi do niej mogly sie otwierac zostal wylamany w nich otwor bo chaczyly o umywalke

eugeniusz

Pobyt - Październik 2014

Ogólnie jestem zadowolony . Pogoda dopisała , Jedzenie b- dobre , miła obsługa. Polecam.

Zalety

dużo przestrzeni (apartamenty), internet

Wady

brak widoku na morze 1 ,2 piętro , widok na brzydkie podwórko !

Maciejka

Pobyt - Sierpień 2014

Generalnie 2400zł w terminie 17.08-24.08.2014r. brak klimatyzacji w cenie oraz brak basenu w hotelu. Miejscowość bardzo fajna polecam wycieczkę na wyspę Spinalonga 15 euro w godzinach 13-17. Lazurowa i przejżysta woda robi wrażenie szczególnie nurkując.

Zalety

Mały kameralny polecam parom ceniącym spokój. Bardzo dobre jedzenie, miła obsługa, blisko do morza plaża kamienista i piaszczysta. Hotel w bardzo fajnym położeniu tzn centrum 3 min.

Wady

Kiepski widok szczególnie z pokoi mieszczących się na niższych pietrach, brak basenu, ogrodu. Płatna klimatyzacja i leżaki na plaży. Brak prywatnej plaży hotelowej.

Dana

Pobyt - Czerwiec 2014

kupno imprezy na dzień przed wyjazdem, cena do 1 tyś/os tydzień, więcej bym nie dała

Zalety

dobre połozenie, bliziutko centrum , dla osób chcących odpocząć w ciszy, spokojny, Plaża kamienista przy hotelu, fajna baza wypadowa, ładny widok z okna, prosić i pokój na najwyzszym pietrze

Wady

jedzenie mało urozmaicone, chłodne,

Dimare