Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Hotel, jak z baśni Szeherezady. Wszędzie bliziutko zarówno na plażę, jak i na basen o restauracji, barze etc nie wspomnę.Czyścuitko, piękniusio, bajecznie..... Obsługa przemiła, otwarta, towarzyska i przychylna w KAŻDEJ CHWILI Z KAŻDYM PROBLEMEM.Animatorzy przechodzą samych siebie. Codziennie wieczorem atrakcje na scenie(skecze, tańce, i w ogóle co oni tam nie robią;)Pani rezydent Iwonka to kobietka bez której te wakacje na pewno nie byłyby tak cudowne. We wszystkim doradza. Zaprowadza w atrakcyjne miejsca, opie.... gdy się do niej nie wyśle choć esemesa z kwotą zakupionej pamiątki (coby człowiek nauczył się na maksa targować;)). Dba o swoich podopiecznych jak mama. Więcej Matka Polka;)Koniecznie jedźcie na 2dniową wycieczkę z Panią Iwonką na Saharę. Z nikim innym tylko z nią. Wycieczkę którą prowadził p. Husajn średnio chwalimy. Pani Iwonka przerasta go o 10000000pkt. natomiast na wycieczce statkiem pirackim nie mieliśmy opieki. TragediaNIKT nie przyjechał po nas i jeszcze dwójkę osób z innego hotelu . Żar się z nieba leje, wszyscy powsiadali do autokarów...... i gdyby nie znajomość języka angielskiego to nie wiem, jak by się to skończyło. Ogólnie Rimel SUPER
Hotel, jak z baśni Szeherezady. Wszędzie bliziutko zarówno na plażę, jak i na basen o restauracji, barze etc nie wspomnę. Obsługa przemiła, otwarta, towarzyska i przychylna w KAŻDEJ CHWILI Z KAŻDYM PROBLEMEM.Animatorzy przechodzą samych siebie. Codziennie wieczorem atrakcje na scenie(skecze, tańce, i w ogóle co oni tam nie robią;)Pani rezydent Iwonka to kobietka bez której te wakacje na pewno nie byłyby tak cudowne. We wszystkim doradza. Zaprowadza w atrakcyjne miejsca, opie.... gdy się do niej nie wyśle choć esemesa z kwotą zakupionej pamiątki (coby człowiek nauczył się na maksa targować;)). Dba o swoich podopiecznych jak mama. Więcej Matka Polka;)Koniecznie jedźcie na 2dniową wycieczkę z Panią Iwonką na Saharę. Z nikim innym tylko z nią. Wycieczkę którą prowadził p. Husajn średnio chwalimy. Pani Iwonka przerasta go o 10000000pkt. natomiast na wycieczce statkiem pirackim nie mieliśmy opieki. Tragedia. nie przyjechał po nas i jeszcze dwójkę osób z innego hotelu NIKT. Żar się z nieba leje, wszyscy powsiadali do autokarów...... i gdyby nie znajomość języka angielskiego to nie wiem, jak by się to skończyło. Ogólnie Rimel SUPER
Jedzenie typowe pod Francuzów. Niedoprawione, jałowe.......Tyfusy nie będą zadowolenia, ale normalni wyjadacze chleba na pewno coś pysznego dla siebie znajdą i z głodu nie zginą.
Hotel jest niesamowity, jego budowle sprawiają wrażenie że jest się w berberyjskiej wiosce. Codzienny szum fal i bryza morska pozwalają czuć, że rzeczywiście jest się na wyspie. Plaża jest przepiękna i można spędzać na niej długie godziny. Animatorzy są najlepsi z najlepszych, odwiedzam wiele hoteli 4 i 5 gwiazdkowych ale ten ma najlepszy zespół animatorów. Nie dość że są przemili to pomocni nawet ponad miarę. Codzienna potańcówka do godziny 21.30 a następnie przejście pod scenę gdzie odbywa się około godzinny spektakl o przeróżnych tematach. Nie da się im odmówić gdy proszą do tańca gdyż robią to z tak miłym uśmiechem że w sekundę jest się na parkiecie. Obsługa zarówno restauracji jak i pokoi wywiązują się ze swojej pracy zawodowo. Jedzenie jest przepyszne, nie sposób w ciągu tygodniowego pobytu spróbować wszystkich pyszności jakie szef kuchni proponuje - a przynajmniej ja nie potrafiłam choć jedzenie ubóstwiam :) Jedynym nieudogodnieniem jest dogadanie się po angielsku. Jako że 90% gości hotelu stanowią Francuzi tak samo jak językiem urzędowym jest francuski to nie cała obsługa mówi po angielsku. Nie jest to wielki odsetek ale sprawia kłopoty w recepcji gdzie większość osób słabo włada tym językiem. Nie mniej da się wszystko załatwić. Gorąco ten hotel polecam, sama mam zamiar wybrać się do niego po raz drugi za rok.
Animatorzy, obsługa, plaża, klimat
Polecam, to były moje i mojej rodziny pierwsze wakacje w kraju arabskim. Jesteśmy bardzo zadowoleni wady dla niektórych to nie wady, ale piszę jak było, Jeśli się zastanawiacie to już nie musicie ja pojechałabym tam drugi raz.
Położenie, wygląd, atmosfera, spokój, basen, jedzenie, animacje, okolica, Djerbianie, taniocha na zakupach !!! Tanie fajne wycieczki. Spacerem do krokodyli.
Trochę mały pokój, (chociaż my mieliśmy widok bajka), słaba klima, i sprzątanie. Przekąsek zero, raz trafiliśmy na frytki ale syn polował cały dzień. Jeden barman.
Całość wakacyjna z klimatem arabskim, beduińskim, bardzo ładnie, Plaża to najpiekniejsze jakie narazie widziałam, czyste bez glonów . Klub animatorów bardzo zdolni, mili ludzie,ciekawie umieli komunikować sie z turystami , pomocni w każdej sprawie nawet do nich nie należącej, Polecam bardzo w każdym wieku ten hotel . Dorota
Fantastyczna plaża, bardzo mili przekonujący animatorzy, miła obsługa w około hotelu, zdolni animatorzy wspaniale umilaja czas wieczorami po kolacji taki wakacyjny klimat muzyczny.
bufet na plaży, bez obsługi , ubogi i zaniedbany, w recepcji nie mówią po abgielsku, łazieńki w pokojach do remontu.
Hotel nastawiony w zasadzie tylko na makaroniarzy (dlatego chyba taki bajzel w restauracji), sporo zalet, ale i wad nie brakuje, wydaje się adekwatnie do ceny jak na Djerbę, \"all inclusive\" bardzo słabe- jak dla nas, za to animatorzy robią robotę, dają radę. Kilka małych uchybień ale można polecić hotel za te pieniądze. Raczej polecam, ale cudów się nie spodziewajcie.
hotel przy samej plaży, bardzo duży i czysty basen ze zjeżdżalnią, 2 brodziki, fajne animacje (ale słabo dla dzieci), przy hotelu sklepy ze wszystkim, w hotelu darmowe wi-fi, spa, duże pokoje, darmowe ręczniki na plażę, duże lobby z recepcją
brak klimatyzacji w lobby i barze pod recepcją (straszny zaduch), nieczynny bar na 1 piętrze (american bar), brak przekąsek w ciągu dnia (tylko drożdżówki do 16-17), na plaży sporo połamanych leżaków, glony w wodzie- trochę śmierdzi, w restauracji tylko jeden ledwo działający dystrybutor z napojami prawie gazowanymi, obsługa ledwo się porusza, kiepsko z pieczywem do śniadania, jedyny bar poza budynkiem hotelu obsługiwany przez jedną osobę (kawa, napoje, drinki, piwo= kolejki), brak lodówki i sejfu w pokoju, i na koniec coś bardzo dziwnego: brak lodów na deser, soków ze świeżo wyciskanych owoców, woda w butelkach tylko w restauracji- w barze trzeba za nią płacić!!! ...frytek też nie było...dziwne
byliśmy w tym miejscu pierwszy raz, ale już zarezerwowaliśmy termin w pażdzierniku już w większym gronie , bardzo czysto od rana w restauracji czyste obrusy ciągle zmieniane obsługa bardzo grzeczna bardzo dużo francuzów, tanie przejazdy taxi obok hotelu ok. 200 m farma krokodyli jest to wspanałe miejsce polecamy,bliski market ok. 50 m bardzo dobrze zaopatrzony polecamy ten hotel
przy plaży piaszczystej, duży basen czysto, dobra obsługa kelnerska, ładne otoczenie dużo kwiatów
Byliśmy z Mężem w tym hotelu w lipcu 2014 z Exim Tours. Na pewno wrócimy tam w przyszłym roku. Polecamy.
Blisko piaszczystej, czystej plaży. Morze cieplutkie o przepięknym kolorze. Bardzo ładny obiekt, czyste pokoje , urządzone w europejskim stylu. Zadbana, piękna roślinność. Smaczne, urozmaicone posiłki.
Brak.
pierwszy wyjazd do tunezji i moge powiedziec ze bardzo udany ,hotel strzelony w dziesiątkę .Bardzo duzy obiekt z duzym basenem , do plazy od basenu bardzo blisko . plaza piaszczysta. Duzo animacji , animatorzy zachecaja do zabawy , posiłki urozmaicone a rezydenci pomocni jak tylko im sie zglosi jakis problem.Jestem bardzo zadowolony i polecam w 100 % ten hotel.
duuzy basen , smaczne posiłki, mili animatorzy , czyste pokoje , rezydenci pomocni
Super hotel dla wszystkich.Rewelacyjne animacje wieczorny show jedyny na Djerbie
wszystko na tak
brak klimatyzacji w pierwszych dniach czerwca
Hotel, położenie, atrakcje, brak nachalnych handlarzy, ale największym atutem były rezydentki - fantastyczne Panie (Iwonka i Ania), które zapewniły nam wspaniały pobyt. Dziękujemy!
rezydentki - opieka
byłam z mężem i było super na nic nie można narzekać ,animatorzy powoli uczyli się języka polskiego ,było by dobrze żeby były napisy informacyjne w naszym języku, w kwietniu pogoda super ,jedzenie pyszne ,animatorzy zabawni ,wróciliśmy opaleni i wypoczęci
wszystko
brak komunikacji w języku polskim i angielskim
Polecam hotel zarówno singlom jak też przyjaciołom i rodzinom z dziećmi, gdyż atrakcje są zapewnione dla wszystkich grup turystów. Animacje są prowadzone od samego rana przez profesjonalnych i kreatywnych młodych ludzi. Obsługa i kierownictwo hotelu bardzo przyjazne. Duże słowa uznania kieruję również dla rezydentek Iwonki i Ani , które są dyspozycyjne przez 24 h i robią to z ogromną pasją. Wiedza Iwonki bezcenna !!!
Czyste i przestronne pokoje, wspaniałe położenie bezpośrednio przy plaży, duża ilość atrakcji, kreatywni i sympatyczni animatorzy.
Bylo fajnie , polozenie przy samej plazy, mozna bylo ponazekac ale po co .
Polecam, architektura i położenie hotelu jak z bajki, hotel położony przy plaży, na terenie obiektu basen otwarty i kryty, korty tenisowe, w czasie dnia i wieczorem animacje dla dzieci i dorosłych, możliwość jazdy konnej po plaży i okolicy, ciekawe wycieczki, z których warto skorzystać, obsługa bardzo miła, chętnie jeszcze raz spędziłabym w tym miejscu wakacje
Piękne położenie, bardzo blisko do plaży i basenu, bardzo miła obsługa,
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi i osób lubiących aktywne wakacje! My bysliśmy z biura SUN&FUN i były to najlepsze nasze wakacje! Kompleks ogromny, zadbany, Wifi ogólnodostępne, bary, duża restauracja z bardzo smacznym jedzeniem (od kuchni tradycyjnej po europejska). Pokoje bardzo czyste, przestronne, sprzątane codzinnie! Hotel idealny pod względem animacji i atrakcji w ciągu dnia. Nie lada atrakcją dla dzieci jest duży basen oraz bardzo dobrze wyposażony mini club. Tak maluchy znajdą trampoline, piłkarzyki, bilard, a także miejsce do drzemki jesli się zmęczą atrakcjami:)) My byliśmy w okresie zimowym tzw. okresie \"przejściowym\" dla animatorów jednak nie mogliśmy narzekać na atrakcje w ciągu dnia i wieczorem. Strzelanie z łuku, rzutki, nauka tańców latynoamerykańskich, quizy muzyczne, tańce wieczorne czy comedy show - to jedne z listy atrakcji, które przygotowują animatorzy. Z filmów, które wyświetlali animatorzy wieczorem było widać, że w okresie letnim ten hotel tętni życiem! Tematyczne show muzyczne, liczne pokazy, fakir show itp. Myślę, że nie jedna osoba będzie zachywcona pobytem, a my byliśmy na pewno! Nieopodal znajduje się także bardzo fajna dyskoteka - cyklon- w której można się wybawić do rana! JESTEM PRZEKONANA, ŻE NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCY KLIENT BEDZIE ZADOWOLONY Z POBYTU, a my na pewno powrócimy tu w wakacje!
- bogaty program animacyjnu - baza wypadkowa na zwiedzanie - czystoś hotelu, pokoi - bary i restauracje - ogromny basen - bardzo dobrze wyposażony mini club -korty tenisowe -
Generalnie byłoby naprawdę super, gdyby nie obłożenie ponad możliwosci hotelu . Przylecieliśmy we czwartek. Częsc grupy od razu zakwaterowano w innym hotelu - na jedną noc, nas w sektorze pokoi \"siedemset ileś tam\". To pokoje kompletnie nie trzymające standardu nawet 2 gwiazdek. Po awanturce przeniesiono nas następnego dnia do normalnej strefy (my akurat strefa pokoi \"pięćset\", znajomi \"czterysta\" - tu już warunki przyzwoite. Oczywiście jak na warunki arabskie. Każdy pokój z klimą, lodówką, tv, prysznic wymiana ręczników codziennie, sprzątanie codziennie, suszark, balkon. Animacje super. zarówno dla młodych, dzieci, starszych i najstarszych. Muzyka od cocodrillo przez obecne przeboje po \"tango Milonga z dancingiem\". Fantastycznie i nienamolnie prowadzone. Mi akurat brakowało gimnastyki na plaży (była bez sensu pod dachem blaszanym), a step-aerobic był dla naprawdę zaawansowanych. Ale animatorzy robią tam 70% atmosfery. Fantastyczni. Co nie znaczy że wszędzie jest głośno. Spokojnie przy plaży można znaleźć leżaki w ciszy i wypoczywać z książką. Jedzenie fajne. np. śniadania: codziennie smażone naleśniczki i pączki (lub coś w tym stylu), jajka sadzone, omlety (trochę przesuszane) i poza tym normalny bufet, duży wybór pieczywa. przekąski między posiłkami bez szału, ale zawsze coś tam było, obiady i kolacje: zawsze coś z grilla (restauracja przy plaży), bardzo częste owoce morzą, codziennie przepyszna ryba (łącznie z rozbieranym na oczach turystów tuńczykiem), mięska przyrządzane w różny sposób, desery pycha, owoce - głównie figi, gruszki, melony, daktyle, winogrona. Naprawdę nie ma możliwości schudnięcia:), Polecam.
super położenie, długa piaszczysta plaża, super animacje, dobre jedzenie, wystarczająca ilość leżaków - przy pełnym obłożeniu zawsze były wolne i na plaży i przy basenach,zmieniane ręczniki codziennie, sprzątanie codziennie,
Sektor pokoi zaczynających się na 7 (np 728) nie nadaje się do użytkowania, a przy overbookingu dają je turystom. Trzeba je natychmiast reklamować - wymieniają np. następnego dnia. Ale w sumie praktyka niedopuszczalna. Bardzo niemiła obsługa recepcji (faceci). Bezczelni, chamscy, nastawieni na bakszysze, aroganccy. Barmani też mogliby być milsi i bardziej przyjaźni turystom - oni są dla turystów i dzięki nim, a nie odwrotnie, a czasem mieliśmy wrażenie wydawania drinków z łaski. Słaba znajomosc angielskiego (ale świetna francuskiego:))
Hotel zyskuje w miarę poznania, na początku rozczarowuje, pokój można zmienić,ale na drugi dzień, mimo, że mają wolne pokoje, więc dzień pierwszy ma się zmarnowany, bo mój pokój był zatęchły, na końcu świata, niby miałam widok na morze, ale w połowie na kupę śmieci, Rano jak wyraźnie pokazałam 20 euro znalazł się ładniejszy pokój, bez zapachu stęchlizny, ogólnie świeższy i bliżej \\\"świata\\\". Spora część pokoi nie ma balkonu. Trudno obiektywnie ocenić pokoje, są bardzo różne, zależy kto gdzie trafi. Kuchnia niezła, spore zróżnicowanie, mięsa, ryby, owoce morza, makarony, pizza. Ale stołówka marna, bo restauracją nazwać jadalni się nie da, zszarzałe obrusy zmieniane rzadko, stoliki nakrywane w miarę starannie tylko raz, a potem, po pierwszych gościach już nie spodziewajcie się, że stolik zostanie znów ładnie nakryty, Pan lekko strzepnie okruchy i dołoży jakiś widelec, nie jestem super wymagająca, ale to naprawdę słabe było, Oni po prostu takie standardy mają. Słabe światło tam, ogólnie stołówa ponura. Nie korzystałam z animacji, ale są chyba dobre, dużo animatorów i się starają. Brakowało mi dobrej kawy, niby była w menu w barze lavazza za opłatą, ale faktycznie nie dało się jej zamówić, miała być \\\"jutro\\\" ;) Przez pokój jaki dostałam pierwszego dnia i słabą stołówkę pierwsze wrażenie było bardzo słabe, płakać się chciało i wracać do domu, potem nieco lepiej, ale nadal nie jestem pewna czy polecam.
Piękna plaża, dużo leżaków. Dobre jedzenie.
Zapach, studzienki wybijają roztaczając niemiłosierne wonie... Słabe sprzątanie, Pani owszem ściele łóżka, wymyślnie układa bieliznę, ale tylko lekko przemywa podłogę, więc po kilku dniach latają \\\"koty\\\", pieniądze nie pomagają, zmienia się jedynie wymyślność układania ręczników:).
Super miejsce na wakacje, plaza, bar morze
Byłem w tym hotelu na ferie i nie było zbyt ciepło, ale kryty basen i korty tenisowe wynagradzają niższą temperaturę. Hotel jest położony przy samym morzu i w pobliżu latarni morskiej. Około 2 kilometry od hotelu jest ładny park krokodyli, ale wstęp niestety jest płatny. Wyżywienie jest przepyszne i można brać nieskończoność dokładek (chyba, że wątroba odmawia posłuszeństwa). Hotel oferuje nam All Inclusive i można jeść i pić do woli. Jest tam dużo atrakcji dla waszych pociech i diabełków... Obsługa hotelowa pozwala przyjeżdżać ze swoimi ukochanymi pupilkami... Pozdrawiam i życzę udanego pobytu...
Bardzo ładny architektonicznie Hotel. Polecam dla rodzin z dziećmi