Diamonds Mapenzi Beach

Fantastyczny hotel!!! Malownicze położenie nad oceanem, przy wyborze willi mieszkanie praktycznie na plaży. Widok nie do opisania. Willa klimatyzowana, duża, komfortowa z wygodną łazienką i ogromnym łożem z moskitierą. Różnice poziomów dodawały uroku. Co drugi dzień uroczysta kolacja z programem artystycznym - w tym na plaży. Architektura głównego budynku w przepięknym afrykańskim stylu. Niesamowita obsługa przemiłych, pomocnych i serdecznych ludzi. Natychmiastowa rekcja na każdą prośbę. Wysoki standard dbania o czystość i wygodę gości. Wspaniała restauracja, duży wybór tradycyjnych europejskich dań, ale też możliwość poznania ciekawych smaków miejscowych potraw. Drinki w barze z wystarczającą zawartością prawdziwego alkoholu. Zapewniona woda butelkowa stale uzupełniana, tj. zaopatrzenie napojów w lodówce. Ochrona widoczna, ale dyskretna, dająca poczucie bezpieczeństwa. (pobyt tygodniowy w willi na plaży z wersją all inclusive)

obawiałam się tego hotelu ze względu na różne opinie jak zawsze niezadowolonych polaków, na szczęście zaryzykowałam i jestem bardzo szczęśliwa i zadowolona z wyjazdu, wakacje kupione za 3200 i za tyle są warte, raczej nie warte 8-9 tysięcy pokój swathini bardzo polecam! zwłaszcza 181, piękny odnowiony, codziennie sprzątane pokoje 2 razy dziennie, jeśli się potrzebuje więcej ręczników dają obok basenu chętnie wrócę ponownie do tego hotelu- myślę że to najważniejsze zdanie które określa moją opinię bardzo tęsknię za tymi uprzejmymi pracownikami

Wyśmienite jedzenie. Czystość wszędzie. Przemiła obsługa która sporo mówi po polsku. Cisza i spokój. Nie dla małych dzieci.

Bardzo mi się podobał. Zielone, zadbane otoczenie, Bliskie dojście do oceanu, przestronne, stylowe pokoje, urządzone w stylu afrykańskim. kilka barów, basen, przestronna restauracja i inne miejsca wypoczynku i rekreacji, wszystko blisko i funkcjonalnie

Piekne miejsce, cisza, spokoj czysto, schludnie, przemila obsluga, pyszne jedzenie, Mala plaza Goraco polecam

Nazwa  Diamonds Mapenzi Beach
Miejsce  Tanzania / Zanzibar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis

Rajskie plaże z białym piaskiem i palmami kokosowymi

Bogata kultura i historia Stone Town z wąskimi uliczkami i zabytkowymi budynkami

Kolorowe rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jola

Zalety

Wszystko! Ludzie, widoki, bezpieczeństwo, komfort...

Wady

Bez wad!

zu

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

bardzo pomocna obsługa, warto mieć przy sobie 1,2,5 dolarów żeby nagradzać pracowników bo naprawdę zarabiają tak mało a są prze uprzejmi bez limitu picie, cola fanta sprite w szklanej butelce alkohole robione najwyżej jakości drinki świeże pełne owoców super działająca klima w pokoju pyszne kanapki odgrzewane na ciepło w formie bufetu pomiędzy śniadaniem a obiadem super animacje, aqua gymnastik, kolacje tematycyjne, pokazy akrobatyczne, warto mieć naprawdę drobne dolary żeby wynagradzać

Wady

w marcu plaża zaniedbana, pełna glonów, nie można opalać się na plaży, wokół plaży pełno pseudo masajów którzy trują głowę o kupienie czegoś jedzenie monotonne, ale dobre, my codziennie jedliśmy tylko makaron, ale inni znaleźli też coś dla siebie, my się baliśmy jeść tam mięsa i ryb ci co się nie boją mieli dużo co jeść

Maciej

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Położenie przy plaży, domki zamiast hotelu. Domki superior bezpośrednio na plaży, wielka rzadkość.

Wady

Ogólnie Brak ale może dużo schodów wszędzie ale to tylko dla wózków itp dla nas to zaleta

dorota

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Miejsca rozrywki i odpoczynku w bliskim zasięgu, prywatna plaża zabezpieczona przed przypływami oceanu. Pomocny, życzliwy, pracowity personel. Jedzenie super, różnorodne, niemonotonne, europejskie i regionalne. Co wieczór atrakcje, eleganckie kolacje z muzyką i tańcami

Wady

może nie wada, a raczej utrudnienia dla osób z niepełną ruchomością, ze względu na ilośc schodów i krawężników, spowodowane to usytuowaniem hotelu na skarpie

Daniel

Pobyt - Marzec 2023

Zalety

Lokalizacja, Obsluga, jedzenie

Wady

Plaza, animacje

Marzena

Pobyt - Marzec 2022

Malowniczo położony, tarasowo schodzący w stronę oceanu, o pięknej stylizowanej architekturze. Obsługa hotelu jest bardzo pomocna i dba o to, żeby podczas pobytu niczego nie zabrakło, nam regularnie donosili brakujące rzeczy do pokoju, ogrodnik dawał przepiękne bukiety a kelnerzy latali z drinkami nawet na plażę. Najgenialniejszym elementem jest świetnej jakości jedzenie serwowane w czasie obiadów i kolacji, przede wszystkim świeże ryby i owoce morza, ale wszystko było równie smaczne. Wieczorami organizowane są różne umilające czas eventy, zazwyczaj tematyczne kolacje lub występy lokalnych artystów. Wokół hotelu nie ma zbyt wielu atrakcji, można przespacerować się na rafę w czasie odpływu (ocean cofa się o kilkaset metrów), wykupić lekcje kite surfingu lub wybrać na rejs tradycyjną łódką - podpływają pod sam hotel jak jest wystarczająco dużo wody. Warto wykupić dodatkowe wycieczki jeśli ktoś nie lubi siedzieć w miejscu, cały Zanzibar jest przepiękny i wart poznania. Jeśli będzie okazja to na pewno wrócimy!

Diamonds Mapenzi Beach