Diamond Elite Hotel & Spa

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze pozytywnie, hotel czysty zadbany może nie jest luks kategoria ale niczego mu nie brakuje, pokoje czyste, wystarczających rozmiarów, w pokoju który ma dwa pomieszczenia umieszczone są osobno klimatyzację, jest lodówka codziennie uzupełniana w wodę oraz napoje typu cola, Fanta , w pokoju jest darmowy sejf, dwa tv, łazienka przestronna z prysznicem

Kameralny hotel położony w Çolaklı, do plaży 10 min. piechotą, bar "na plaży" znajduje się 2 minuty piechotą od morza pod górkę. Hotel 16+ ale 70% gości to niemcy 50+, stąd nie jest to na pewno hotel imprezowy. Obsługa miła ale dobrze to mówią tylko po niemiecku, po angielsku ciężko się dogadać. Animacje po niemiecku od 45 min. do 90 min. dziennie były to w ciągu tygodnia śpiewanie na żywo, pokaz folkloru tureckiego, bingo, żonglerka, akrobacje - nic specjalnego. Jedzenie jest poprawne, jest 1 restauracja ala carte (turecka) jeden raz na pobyt, nikt nam nie powiedział, że grill rozpalany co dzień po drugiej stronie restauracji głównej również należy do restauracji głównej stąd ani razu z niego nie skorzystaliśmy (bo rozpalany był obok restauracji ala carte i myśleliśmy, że do niej przynależy). W restauracji ala carte te same dania co w restauracji głównej oprócz jednego wcześniej wybranego posiłku (u nas kebab - bez szału i sosów). W ciągu dnia dostępne w barze przy basenie lody i gofry oraz Pani robiąca nadziewane chlebki tortille. Lokalny alkohol i napoje dostępne są 24 godziny. Hotel posiada prywatny kawałem piaszczystej plaży. Pokoje czyste sprzątane codziennie, barek uzupełniany w cole, fantę i wodę. W hotelu na piętrze -2 odbywają się 3 razy w tygodniu dyskoteki trwające półtora godziny od 23:30 do 01:00, nikt o tym nie informuje przy kwaterowaniu i nikt się na żadnej nie pojawił oprócz nas na chwilę bo gra tam techno takie, że nie da rady. W hotelu proponują masaże - cena jest jest 2x wyższa niż w obiektach poza hotelem i do tego masują tylko mężczyźni. Hotel oceniam na poprawny, żeby wypocząć i jako baza do zwiedzenia side, alanya i green canyon jest odpowiedni, natomiast nie jest to hotel dla młodych ludzi szukających rozrywek.

Pobyt oceniam fantastycznie, personel na medal, zawsze uśmiechnięty i pomocny, pokój czysty, zadbany, z balkonem, widokiem na basen, blisko plaża, dostęp do komunikacji. Jedzenie przepyszne i różnorodne

Hotel 80% Niemcy jakość uslug dobra wszedzie czysto ,bary czynne praktycznie cała dobę

Podobał mi się klimat hotelu średniej wielkości, nie było też dzieci wiec atmosfera była spokojna. Czysto, dobrze zorganizowane, obsługa profesjonalna i zaangażowana.

Nazwa  Diamond Elite Hotel & Spa
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna

Atrakcyjne położenie: na malowniczym cyplu, w popularnej miejscowości turystycznej Colakli, 14 km na zachód od historycznego Sid

Bogata oferta rekreacyjna: 2 zjeżdżalnie wodne (otwarte w wyznaczonych godzinach), program animacyjny, siłownia, aerobik, sauna,

Tylko 300 m do prywatnej, piaszczystej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 47 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marcin

Zalety

Hotel nie jest wielkim molochem co dla nas akurat było na plus bo wszystko było praktycznie blisko, jest położony niedaleko od centrum Side ok 3 km blisko jest przystanek z którego często odjeżdżają busiki czy to do centrum czy do Manavgat

Wady

Troszkę za mało miejsca na leżaki bo gdyby wszyscy goście chcieli przyjść na leżaki przy basenie to sądzę że by nie wystarczyło

Ronald

Pobyt - Maj 2024

Zalety

- miła obsługa - poprawne jedzenie - czyste pokoje

Wady

- hotel dla niemieckojęzycznych gości - średnia wieku gości 50+ - słabe animacje po niemiecku

Justa

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Klimat i ludzie którzy go tworzą

PIOTR

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Czystosc, jedzenie , piaszczysta plaza dowozi busik ,ale lepszy spacer

Michal

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Blisko plaża tylko dla gości hotelu oraz bar przy plaży z jedzeniem i napojami również dla gości.

Wady

Papierosy były palone wszędzie na zewnątrz w restauracji przy stolikach, na leżakach, nie było miejsca żeby uchronić się od dymu papierosowego.

Michał

Pobyt - Marzec 2024

Pracownicy super profi i z zaangażowaniem, jedzenie pyszne, blisko hotelu 5 minut pieszo jest plaza tylko dla gosci hotelowych, przy zejsciu do plazy jest bar hotelowy tylko dla gosci z alkoholem (ale bez drinkow/koktaili tylko piwo,wino,kawa,raki) i z jedzeniem. fajne masaze, sauna, hammam, silownia, sporo sklepow w hotelu, fryzjer i kosmetyczka w hotelu, obiekt raczej srednio duzy, a nawet zaciszny. Prawie codziennie jakies eventy wieczorem w amfiteatrze. Przystanek autobusowy z autobusikami co kilkanascie minut do miasta Side i do Manavgat. Przy transferze z lotniska mielismy najkrotszy czas jazdy ze wszystkich pasazerow jadacych do innych hoteli.

Zalety

Rzeczywiscie nie bylo w hotelu osob ponizej 16 roku zycia, a nie tylko z nazwy.

Wady

Nie ma osobnych stolikow dla palacych w zwiazku z tym papierosy pali sie wszedzie na zewnatrz. Ciezko znalezc miejsca do jedzenia na zewnatrz bez dymu papierosowego.

Michal

Pobyt - Listopad 2023

Super Hotel tylko plaża daleko.SPA w Hotelu słabe .

Zalety

Wszystko ok

Wady

Daleko na plaże

Karolina

Hotel bardzo fajny. Jedzenie Ok , praktycznie codziennie animacje. Kawałek jest do plazy ale można spokojnie spacerkiem się przejść:)

Adam

Dobrze obsługa miła dobre drinki czyste pokoje jedzenie dobre

Zalety

Brak dzieci

Wady

Daleko do plaży i z plaży do baru z hotelu

Pobyt - Maj 2023

Jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu .Wszystko było na 5 Bardzo czysto miła obsługa .Jedzenie super .Animacje na 5 Hotel jak najbardziej godny polecenia.

Zalety

Czystość ,blisko do morza

Pobyt - Kwiecień 2023

Bardzo polecam ten hotel, na najwyższym poziomie, jeśli chodzi o czystość, obsługę jak i jedzenie.

Zalety

Wszystko <3

Wady

Dla mnie hotel bez wad.

Pobyt - Wrzesień 2021

Hotel czysty, pokoje były sprzątane codziennie. Łóżka bardzo wygodne; w każdym pokoju była lodówka z uzupełnianymi napojami gazowanymi i niegazowanymi. Jedzenie w porządku, duży wybór mięs i deserów; owoce i warzywa były zawsze świeże. Mogłoby być więcej dań wegetariańskich. Codziennie wieczorem były animacje (za wyjątkiem niedzieli) - przez tydzień trafiliśmy na naprawdę świetne występy (taniec brzucha, fakir, akrobaci, koncert na żywo). Baseny czyste i z ciepłą wodą. Spod hotelu odjeżdżał co 30 minut darmowy busik na plażę. Na piechotę można było dojść na plażę w około 10 minut, co dla naszej grupy nie było żadnym problemem. Plaża była dobrze oznaczona, były leżaki, prysznice, przebieralnie. Kawałek pod górkę bar gdzie można było zjeść także obiad. Ogólnie wrażenia mamy pozytywne i hotel polecamy. :)

Zalety

pokoje czyste i sprzątane codziennie ciekawe animacje

Wady

dosyć mały wybór drinków w barach

Pobyt - Wrzesień 2020

hotel bardzo fajny co nie znaczy że super, \\\\\\\"\\\\\\\"Główni \\\\\\\" goście to Rosjanie i Niemcy więc wszystko robi się pod te nacje. Pokoje czyste sprzątane codziennie, wyżywienie może trochę monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie. Bar przy basenie i przy plaży ( ten przy plaży oddalony o około 90 - 100 m ), Serwowane drinki - rozwodnione, piwo może być. Duży minus to wieczorna muzyka przy mini amfiteatrze - rozkręcona na full, więc jeśli masz pokój na stronę basenu to do północy zapomnij o spaniu. Ogólnie bardzo dobrze.

Zalety

jego wielkość, odległość od morza

Wady

zbyt głośna muzyka puszczana do późnych godzin

Pobyt - Wrzesień 2020

Za daleko do plaży piechotą ,powroty w parzącym słońcu koszmarne pod górkę i po betonie,Mam chore nogi ,ciężko Mi chodzić ,inne hotele dowoziły ludzi na plaże !Bar daleko od plaży ,niewygoda noszenia kilku kubeczków z piwem czy jeszcze talerzyk z owocami,obsługa plaży i Baru przemili i to jest duży plus Hotelu że uśmiechy wynagradzają niedogodności !Ręczniki na plażę stare,poplamione ! Hotel nie powinien mieć 5*.Jednak czysty i wygodny,wszędzie można usiąść,odpocząć !Jedzenie nie za bardzo ,mały wybór mięs czy ryb.Bułki czerstwe,pieczone ale ze 2 dni wcześnieja jeszcze jakieś inne w folii, Spokój w koło,basen wytchnienie i cisza.Jednak Animacje wieczorne to wycie,fałszowanie po Rosyjsku !Bym chciała bawić się po Rosyjsku to bym poleciała na Kaukaz !Tutaj chciałam klimatów Tureckich po to jedziemy do tego Kraju !

Zalety

Przemiła obsługa przy posiłkach,duży wybór ciast,cisza,dużo zieleni,

Wady

Wieczorne animacje to czasami wycie po Rosyjsku,nie da się słuchać ,kicz !!!Słaby wybór mięs do obiadu ! Brak świeżego pieczywa!Brak ślicznych Drinków ,kolorowych z parasolkami a takie miałam nadzieję pić !Za daleki powrót z plaży,Hotel naciągane 5 *

Barbara

Pobyt - Sierpień 2020

Lokalizacja średnia liczyłam e będzie to hotel przy plaży a trzeba było iść przez ruchliwą ulicę kawałek i się już nie chciało wracać , Restauracja która miała być bezpośrednio przy plaży nie była ino trzeba było iść pod górkę kawałek żeby się czegoś napić to minus. Rura wystająca z morza na wyodrębnionym odcinki plaży należącej do hotelu też była nie fajna i nie bezpieczna przez falę uderzyłam się o nią! Duży plus że warzyw było dużo i pyszne pomidory i sałatki! ale mało i słabo opisane menu, brak tablicy z imprezami oraz całkowity brak imprez ,,które powinny być prowadzone przez animatora -jedynie były rzutki czy strzelanie -fajne ale gdzie rumba gdzie aerobik? gdzie dyskoteki?? Hotel 16+ a miałam wrażenie że 62+ ... Brak strzałek i opisów gdzie się co znajduje a recepcja nie chętna by odpowiadać na jakiekolwiek pytania . Rasizm w stosunku do Polaków odczuwalny..Nie powrócę tam .Powinni się zastanowić po co zapraszają gości z różnych krajów skoro ewidentnie wszystko dostosowane pod Rosjan ;(

Zalety

DUŻY BASEN I MIŁA TOLERANCYJNA OCHRONA, Muzyka przy basenie ,masaż super i sklepiki z cenami super! Fotograf też super .OBSŁUGA PRZY JADALNI BARDZO MIŁA I UCZYNNA CHOĆ CZASEM BEZCZELNA

Wady

NIE ZNAJOMOŚĆ JĘZYKA POLSKIEGO I SŁABA ANGIELSKIEGO , BRAK AEROBIKU ,RUMBY I AKTYWNOŚCI A ANIMATOR SI OBIJA... MUZYKA TYLKO RUSKA ! Zabierali nie dokończone drinki i kawy z stolików gdy ktoś szedł do ubikacji , Małe zjeżdżalnie i brak dyskotek !!, brak imprez !-na 11 dni tylko 4 dni atrakcji występów. Siłowni nie widziałam a fryzjer ciągle nie czynny . Recepcja nie umie obsługiwać , nikt nas nie oprowadził po ośrodku , nie zaproszono do posiłku po przyjeździe byliśmy głodni aż do godz.19 a niby inclusive.

Maciej

Pobyt - Lipiec 2019

Czytając poprzednie opinie nie wiedziałem do końca czego możemy się spodziewać. Ale po przybyciu rozwiały się wszystkie wątpliwości. Nie było się czego przyczepić ---- Było super!! Hotel przestronny , czysty. Obsługa bardzo miła i pomocna. Basen czysty. Posiłki bardzo dobre , świeże i urozmaicone. Bardzo dobre dania z grilla oraz makarony . Położenie hotelu 10 min od plaży ale po obfitych posiłkach potrzebowaliśmy trochę ruchu. Owszem był busik dowożący na plażę ale nigdy z niego nie chcieliśmy kożystać

Zalety

niezbyt duży , kameralny, bardzo czysty hotel, bardzo dobra kuchnia

Wady

może nie jest pierwszej młodości

Łukasz

Pobyt - Czerwiec 2019

To jak wyglądał mój pobyt to moja prywatna sprawa. Ta rubryka jest zbędna ale powtórzę się. Wadą są rezydenci,ich rola ogranicza się do wciśnięcia wycieczek które są źle zorganizowane z marnymi posiłkami w fatalnych warunkach sanitarnych a do tego nie potrzebne postoje w umówionych miejscach gdzie nie można się opędzić od namolnych sprzedawców. Proponuję poważnie rozważyć wycieczki organizowane przez Coral Trawel.

Zalety

Hotel +16, godny polecenia dla osób chcących odpocząć od dzieci.

Wady

Dla mnie osobiście sam hotel nie ma wad, dobre jedzenie fajne animacje. Wadą są rezydenci,ich rola ogranicza się do wciśnięcia wycieczek które są źle zorganizowane z marnymi posiłkami w fatalnych warunkach sanitarnych a do tego nie potrzebne postoje w umówionych miejscach gdzie nie można się opędzić od namolnych sprzedawców. Proponuję poważnie rozważyć wycieczki organizowane przez Coral Trawel.

Pobyt - Czerwiec 2019

Byliśmy w tym hotelu jako para z dwudziestoletnim stażem małżeńskim,pierwszy nasz pobyt bez syna,więc wybraliśmy opcję 16+.Jesteśmy zachwyceni wszystkim,nie ma do czego się przyczepić.Piąty raz w Turcji.ale uważajcie na ANIMATORA FERRO - bardzo obraził moją żonę nie szanuje turystów ,najbardziej kobiet.To wszystko. Chciałem przestrzec wszystkie kobiety przed tym człowiekiem UWAGA animator FERRO .Pozdrawiamy całą obsługę.

Zalety

Super hotel,obsługa,recepcja,menager restauracji,rewelacja.

Wady

hotel nie ma wad ,same zalety

Roksana

Pobyt - Maj 2019

Ogólnie wyjazd udany. Oprócz nieprzyjemnej sytuacji w pierwszym dniu pobytu, wszystko było w porządku. Uważam, że stosunek jakości do ceny jak najbardziej adekwatny.

Zalety

Duży basen Smaczne, duży wybór jedzenia na kolacje i lunche Bar na plaży Plaża szeroka, piaszczysta, czysta Sympatyczna obsługa umilająca wypoczynek Wieczorne animacje Hotel tylko dla dorosłych

Wady

Po przyjeździe do hotelu w 1 dniu okazało się, że nie ma dla nas pokoju, zostaliśmy przeniesieni do i niego hotelu na jedna noc, biuro podróży nie miało pojęcia o zaistniałej sytuacji, w podobnej sytuacji byli inni Polacy, za to Niemcy traktowani jak skarb Trochę monotonne śniadania Brak ogrodu, leżaki dość ?uciśnięte? przy basenie

Robert

Pobyt - Październik 2018

Mimo, że hotel miał duże obłożenie nie było to bardzo odczuwalne. Jedynie podczas wieczornego obiadu trzeba było czasem dłużej poszukać wolnego stolika. Obsługa i animacje generalnie nie angielskojęzyczne (większość niemieckojęzyczna, następnie rosyjskojęzyczna) - ale pewnie to w większości hoteli, patrząc na ilość samolotów z tamtych kierunków.

Diamond Elite Hotel & Spa