Delphin Diva

W tym hotelu ma się wrażenie, że wszyscy mają jeden cel: spełniać wakacyjne marzenia gości. Jedzenie wspaniałe i dostępne na każdym kroku i o każdej porze, drinki i lody dowożone na leżaki, dużo atrakcji dla dzieci, ale też miejsca relaksu dla dorosłych. Naprawdę nie ma na co narzekać. Jedynie warto zabrać zatyczki do uszu, bo wieczorem do 23.30 bardzo głośna jest muzyka przy basenach, w pokojach bardzo ją słychać ( także z sąsiedniego hotelu).

Hotel kameralny i to jego duży plus. Obok jest moloch tej samej grupy Delphin Imperial i widać różnicę w wielkości. Kameralny nie znaczy mały. Miejsca jest wystarczająco dużo - fajny zadrzewiony teren. Kilka basenów, fajny basen dla dzieci z czterema zjeżdżalniami (głębokość od 90 do 110cm) i co jak dla mnie najważniejsze, nie wolno przy nim palić papierosów. Zawsze udawało się przy nim znaleźć wolny leżak. Obok Kids club, gdzie można pozostawić dziecko pod opieką kilku animatorek. Jeden doży basen, w którym co dziennie prowadzone były zabawy i konkursy itp. (głębokość 120 -140cm). Poza tym jeszcze basen ze strefą ciszy, ze zjeżdżalniami dla dorosłych i do pływania. Spora plaża z barem umieszczonym na pomoście. Na całym terenie porozmieszczane lodówki z napojami i piwem, pełno punktów z jedzeniem. po całym terenie, na rolkach poruszają się kelnerzy i zbierają zamówienia na napoje. Na trójkołowym rowerze z zamrażarką jeżdżą i rozwożą lody. Oczywiście bary, mały amfiteatr oraz małe wesołe miasteczko z kołem widokowym, wszystko w ofercie ultra all inclusive bez ograniczeń. Jedzenie, jak to w Turcji, nie do przejedzenia, każdy znajdzie coś dla siebie. Okolica - po wyjściu z hotelu po 100m zaczynają się bazary i tutejsze centra handlowe, butiki z firmowymi ciuchami i oczywiście tureckimi podróbkami (trzeba się ostro i nieustępliwie targować), jest nawet sklepik, który prowadzi Polka. W okolicy jeden ogólnospożywczy market, ale bez klimatyzacji i wszystkie słodycze, przy tej temp. były w formie płynnej. Pokój mieliśmy na drugim piętrze, z widokiem na morze, w centralnej części hotelu. Widok na cały basen i scenę przy basenie. Pokój codziennie sprzątany sumiennie i z tego powodu warto zostawić paniom sprzątającym kilka euro podziękowania. W lodówce pokojowej napoje, woda, piwo i słodycze uzupełniane codziennie. Zestaw do parzenia kawy, herbaty (różne rodzaje). W łazience ręczniki zmieniane każdego dnia, dostępny żel pod prysznic, szampon, zestawy szczoteczek i past do zębów i nitki dentystyczne, patyczki higieniczne i pilniczki do paznokci ,a nawet zestawy maszynek do golenia z kremem. W hotelu 80% Niemców, trochę Anglików, Holendrów, no i oczywiście rosjan. Polaków razem z nami tylko dwie rodziny. Dlatego przede wszystkim dominował język niemiecki, ale po angielsku można spokojnie się porozumieć.

super było wszystko, kilka razy byliśmy delfin Diva Premier nawet 9 razy

Hotel przereklamowany jak na 5 gwiazdek,obsługa nie na poziomie tej klasy hotelu,brak przychylności ze strony pracowników hotelowych,gastronomia równiez pozostawia dużo do życzenia

Byliśmy 10 dni. Hotel fantastyczny, znakomicie położony blisko lotniska, transfer trwa 15 min. Obsługa na najwyższym poziomie. Atrakcje super, animatorzy również, każdy znajdzie coś dla siebie. Serdecznie polecam dla rodzin z dziećmi. Moja córka była zachwycona. Jedyne co mnie denerwuje to Ci namawiacze chodzę za człowiekiem i spokoju nie dają a to na masaż, a to na zdjęcie dopiero jak się człowiek wkurzył i wyraźnie powie NIE to się odczepia. Generalnie polecamy i wracamy tu za rok.

Nazwa  Delphin Diva
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Lara
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rozrywka i życie nocne, parking

15 km od centrum Antalyi i 11 km od lotniska

Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatny

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży

Dużoatrakcji dla dzieci m.in. mini club ( 4-12 lat), plac zabaw, teen club( 13-14 lat), brodziki

Wyświetlono 29 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Różnorodność i dostępność usług, wszystko w cenie, ogromna życzliwość personelu

Wady

Głośno wieczorami

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Czystość, obsługa, jedzenie, animacje i atrakcje dla dzieci

Wady

szkoda, że nie mówią po polsku

Iwona

Pobyt - Wrzesień 2021

super było wszystko, kilka razy byliśmy delfin Diva Premier nawet 9 razy

maria

Finaa

Pobyt - Październik 2018

Wady

W październiku trochę mniej dbają o czystość

Jacek

Pobyt - Maj 2015

Wspaniale spedzony czas w gronie kilku rodzin z dziećmi od 5 do 18 lat. Kazdy mógł znaleźć coś dla siebie. Jestem pod wrażeniem serwisu w tym hotelu. Czystość , posiłki , obsługa , animacje wszystko na bardzo wysokim poziomie. Jedna z najpiękniejszych plaż z molem w okolicy. Hotel warty polecenia

Zalety

kameralny , wspaniały serwis , miła i uczynna obsługa

Wady

brak dobrego boiska do gier zespołowych

Karola

Pobyt - Kwiecień 2011

HOTEL POWYŻEJ OCZEKIWAŃ , REWELACJA !!! GODNY POLECENIA NA WYPOCZYNEK I NA SPĘDZENIE MIŁO CZASU Z RODZINĄ !WRACAM W SIERPNIU DO DIVY ! P.S JEDEN MINUS JAKI JEST TO REZYDENT , MASAKRA . NAWET NIE RACZYŁ SIĘ ZAINTERESOWAĆ DOJAZDEM Z HOTELU DO LOTNISKA W DZIEŃ WYJAZDU !

jeli67

Pobyt - Lipiec 2010

POLECAM!!!Hotel przepiekny ...poprostu bajka.

Pobyt - Listopad 2009

Bylem w pazdzıernıku. Woda w basenie lodowata,nikt sie nıe kapal. Jedzenie wprost niewyobrazalnie niesmaczne. Praktycznie ciagle to samo,nıe mozna bylo po paru dniach nıc juz komplertnie zjesc.To jest moja 3 wizyta w Turcji ,poprzednio bylem zachwycony jedzeniem -tu ,kompletna klapa! Duzym plusem jest to, ze Cı co lubia, moga jesc i pic praktycznie cala dobe. Wybierzcıe Panstwo inny hotel. Nawet te 4 i pol gwiazdki bywaja lepsze od tych renomowanych 5 -gwiazdkowych.

Wiktoria

Pobyt - Grudzień 2008

Byliśmy w tym hotelu dwa tygodnie. Mieliśmy bardzo udane wakacje. Przyjechałyśmy tutaj wraz z moją przyjaciółką. Typowy babski wypad. W hotelu przeważają starsze osoby. Jeśli jedzie się z kimś to nie ma to zupełnie żadnego znaczenia. Głównie są to starsi ludzie z Niemiec. Pokoje duże. Hotel ślicznie zaaranżowany, na kształt azjatyckiego pałacu. Personel znakomity. Nigdy nas nie obrazili, zawsze sympatyczni. Wyśmienite jedzenie. Niektóre z wieczornych przedstawień nieco wulgarne ale śmieszne i do obejrzenia. Dookoła hotelu dużo kwiatów i drzew.

Pobyt - Czerwiec 2008

Sejf i mini bar BEZPŁATNE !

Klaudiusz

Pobyt - Marzec 2008

Przyjeżdzając do tego hotelu nie spodziewałem się, że doznam takiego luksusu. Hotel jest rewelacyjny. Nie rozumiemiem ludzi, którzy w opiniach negatywnie wypowiadali się na temat tego hotelu. Jedzenie, obsługa jest w jak najlepszym porządku. Wersja ultra all inclusive 24h we wszystkich barach nawet w dyskotece. Firma GTI ma profesjonalne podejście do tematu. Gorąco polecam. Pozdrawiam!

Indus

Pobyt - Sierpień 2007

Jeżeli chcesz przeżyć wspaniałe wakacje polecam ten hotel, polecam Jeep Safari i rafting.
Będąc w tym hotelu można poczuć się jak w raju .. aż szkoda wracać, obsługa bardzo sympatyczna i przecietnie szybka.

Indus

Pobyt - Sierpień 2007

Prawdą jest to że dało się odczuć obecność Rosjan, ale tylko i wyłącznie w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Wyśmienita obsługa, czasami zapominała o jakimś zamówieniu ale to były tylko sporadyczne przypadki.
Żadnej nachalności jeżeli chodzi o napiwki, zdarzało się że składałem zamówienia na 15-20 drinków na raz - zamówienie było realizowane rewelacyjnie. Super SPA - sauny, siłownia, masaże.
Nie sposób było spróbować wszystkich serwowanych potraw. Minibar uzupełniany codziennie o chłodne piwko i soczki - gratis, sejf - gratis. Polecam wycieczki fakultatywne, niestety obsługa rezydenta kończyła się na zebraniu kasy za wycieczki fakultatywne, jedynie do tego mógłbym się na siłę przyczepić. Dla aktywnych i lubiących zmęczenie polecam Jeep safari i rafting, nie zapomnijcie zabrać dużej ilości wody - ja zapomniałem, to co opisują w folderze o skoku do wody z mostu jest bzdurą, skok był .. ale z drzewa .. jak dla mnie bomba.

ewa

Pobyt - Lipiec 2007

żeby dobrze się bawić nie potrzeba nic więcej....tylko gastronomia słaba....

Pobyt - Lipiec 2007

Wyjazd rodzinny. Najlepsze wakacje mojego życia. Koszt jaki jest każdy widzi, ale człowiek nie żałuje ani grosza wydanego na ten hotel. wszystko dopięte na ostatni guzik, wspaniała obsługa, animacje, posiłki tak urozmaicone że aż żal kiedy zaczyna brakować miejsca w żołądku:) Bardzo miło wspominam przyjęcia galowe. Obsługa nie nachalna jeśli chodzi o napiwki. Zagospodarowanie terenu przy basenie i na plaży rewelacyjne, barki z napojami i wszelkimi alkoholami, grill, lody, włoskie przekąski, wszystko w cenie. Dużo leżaków, chociaż warto wstać rano i zająć w dobrym miejscu. Miłym akcentem jest też molo, z fotelami i leżakami oraz parasolami. Pokoje i łazienka urządzone z gustem, nie ma się do czego przyczepić. Żal wyjeżdżać. Mogę również polecić biuro GTI oraz organizowane przez nie wycieczki. Jedyny minus-rezydent zjawił się dopiero na drugi dzień po naszym przyjeździe.

Janusz Lipiński

Pobyt - Czerwiec 2007

HOTEL PRZEREKLAMOWANY! Niby exclusive z ultra all inclusive, ale... brak hotelowej restauracji z prawdziwego zdarzenia. Zamiast tego pomieszczenia jadalne/stołówki ! W trakcie mojego pobytu od 08 do 15 sierpnia 2007 zdarzało się odgrzewane jedzenie z poprzedniego dnia - na przykład sznycle drobiowe. Beznadziejny całodobowy lobby bar. Obiad od 12.30 do 14.30. Kolacja od 19.00 do 21.30! Jak w wojsku! Cztery przekąski od 23.00 do 02.00 a dopiero potem możliwość bezpłatnego zamówienia do pokoju kanapki, zupy, kawy lub soku pomarańczowego (syrop z wodą). Ogólnie, w ciągu dnia mały wybór napoi do picia - syrop jabłkowy, pomarańczowy z dużą ilością wody. Przesłodzona Coca cola i sprite z automatu. Dwa snack bary. W jednym z nich tylko sześć rodzajów jedzenia; szaszłyk, pomidor na ciepło, plastry ziemniaków, ciasto nadziewane farszem. I, tak co dziennie. Urządzenie plaży z pomostem bardzo skromne i siermiężne. Tylko jeden bar z napojami, które można wlać do małych kubeczków plastikowych (cztery łyki i po piciu). Bar witaminowy w hotelu to możliwość wypicia czasami soku pomarańczowego. Nieustanne problemy z siecią internetową WI FI. Wieczorna animacja na żenującym poziomie. Najczęściej w wykonaniu 6 - 8 animatorów. Na plaży w ogóle ich nie ma! Mógłbym jeszcze długo wymieniać negatywy. Pozytywów jak na hotel exclusive niewiele. Widziałem już wiele hoteli, bo od 10 lat jeżdżę po całym świecie. Ale ten wyjątkowo rozczarował mnie! Chyba z powodu nieobiektywnej reklamy.

Aneta=)

Pobyt - Czerwiec 2007

Właśnie wróciłam z Turcji i już strasznie za nią tęsknie. Obsługa tak świetna jak cały ten hotel. Jeszcze nigdy tak świetnie nie spędziłam wakacji i mam nadzieję że jeszcze Turcję odwiedze, bo wakacje 2007 były moimi najlepszymi wakacjami!!!
Chcę jeszcze raz!!! Gdyby Polacy byli tacy... marzy się... :(

kasia

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel jest bardzo ładny, jednak położenie i otoczenie hotelu fatalne-dookoła hotelu brud, gruz, śmieci, plaża należąca do hotelu jest czysta , jednak metr dalej już bardzo brudno-śmieci, butelki-syf. Obsługa hotelu bardzo miła-kelnerzy generalnie rozmawiają w kilku językach-angielski, niemiecki i oczywiście rosyjski, jednak uwaga w przypadku choroby-klapa-pani która jest pielęgniarką w hotelu nie mówi w żadnym języku, pomijając jej kwalifikacje, lekarz również bardzo niekomunukatywny-nie ma lekarza pediatry dla dzieci. Uwaga! Animacje i wszystko w hotelu przygotowane i prowadzone głównie pod turystów z Rosji.

R&A

Pobyt - Czerwiec 2007

Znakomity hotel. Czysty, duży, z ładnym basenem i bardzo miłą obsługą (większość kelnerów jest w stanie porozumiewać się w j. ang, rosyjskim, niemieckim). Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie (możliwość jedzenia w restauracjach a la carte praktycznie codziennie - szczególnie polecam restaurację rybna na plaży). Dość szeroka oferta alkoholi, oprócz miejscowych trunków można znaleźć importowane: martini, bacardi, jack daniels, malibu itp. Wszystkie drinki gratis, łącznie w dyskoteką (do 3.00). Lobby bar całkiem sympatyczny czynny 24h.

Co do animacji to animation team liczył ponad 20 osób, a nie 8 jak napisane we wcześniejszej opinii. Obsługa naprawde przemiła, animatorzy bardzo sympatyczni. Kilka osób jest po szkołach cyrkowych z Kijowa.
Podczas naszego pobyty lekarz był obecny cały czas (niezgodność z kolejną osobą).

Okolica - nic ciekawego, ale hotel dostarcza tyle atrakcji, że większość aktywnych osób nie będzie się nudzić. Water polo, piłka nożna, siatkówka, siłownia, aerobik w basenie i poza, itp. Jadąc na tydzień mamy gwarancję, że nie będzie się nawet chciało opuścić teren hotelowy. Pomimo, że hotel był w 100% pełny, zupełnie nie odnosi się wrażenia, że jest tłok - na plaży dużo wolnych leżaków, na basenie trzeba się pojawić przed 10.00 aby mieć wolny leżak. Jest mnóstwo miejsc, gdzie można sie spokojnie zaszyć (np. drewniane chatki obok basenu).

Również jeżdżę od dość dawna, jestem na wakacjach 3 razy w roku i z całego serca mogę polecić ten hotel. Nie było nic do czego mógłbym się przyczepić.

Jedyny problem jaki może się pojawić (nie związany z hotelem) to poziom niektórych gości hotelowych (wymanierowani Rosjanie o niskim poziomie kultury osobistej). Podczas naszego pobytu było 60 os. z Polski

POLECAM!!!!

Delphin Diva