Białe, piaszczyste plaże otoczone klifami i turkusową wodą
Malownicze miasteczka i tradycyjne greckie wioski
Urokliwe zatoczki idealne do nurkowania i snorkelingu
Chcialbym napisac sprostowanie do poprzedniej opinia gdzie wkradl sie blad na temat Hotelu Delfini znajdujacego sie w Nidri na Lefkadzie. Sprostowanie dotyczy zdania: Hotel sam w sobie na prawdę jest dobry ale nie ma wykorzystanego potencjału a szkod.
Jak w poprzedniej.
Jak w poprzedniej z wyjątkiem sprostowania.
Lefkada nie jest bardzo droga wyspa. Ceny w sklepach są porownywalne do cen w PL. Warto wypożyczyć skuter auto wychodzi drogo 3x drożej niż np na Rodos.
Hotel idealnie położony. Piękny widok na zatokę. Plaża może i wąska ale za to czysta i ma swoje uroki. Woda w lipcu ok 27 stopni. Ośrodek znajduje się w cichym miejscu. Zaledwie kilka metrów dalej zaczynają się sklepy. Bardzo blisko do centrum Nidri. Nieopodal znajduje się knajpa Obelix, która prowadzi Polka Iza. Warto tam zawitać Iza nakarmi Was za 8 ? mega porcją! Pozdrowienia dla Izy!!! Kiedys jeszcze Cię odwiedzimy! Przy promenadzie w jednej z knajpek pracuje jeszcze jedna Polka również sympatyczna ! Hotel sam w sobie na prawdę nie jest dobry ale nie ma wykorzystanego potencjału a szkoda. Dziewczyny robią swoją "robotę" i sprzątają dokładnie pokoje zawsze z uśmiechem. Jeżeli ktoś już zawitał na Cudowną Lefkade musi zobaczyć Porto Katsiki i Egremni (wodospad rowniez) jeżeli nie zobaczy zgrzeszy! Rezydentka z Grecosa Ania jest wprost stworzona do bycia "tym kim jest" wspaniała osoba mega pozytywna! Jestem w stanie zapomnieć o pewnych mankamentach bo były to rewelacyjne wakacje! Lefkada to raj na ziemi !
Jedzenie. Bez komentarza. Tylko w pierwszy dzień na kolacje bylo nawet ok. Monotonia straszna. Właściciele smutni mało pozytywni na prawdę szkoda bo mają w swoich rękach nieoszlifowany diament. Moze to drobny szczegol ale brakowalo mi tam muzyki. Jednak ...cóż ja niejestem zbyt wymagający w pewnych aspektach dlatego Bardzo polecam !
Hotel nad samym morzem, doskonale położony. Pokój z dużym tarasem, na który trafiliśmy był po remoncie, wiec byliśmy bardzo zadowoleni. Klimatyczna restauracja pod drzewami, z widokiem na morze i okoliczne wysepki, bardzo blisko do głównego deptaka w Nidri. Piękne widoki, bardzo udane wakacje, polecamy Lefkadę i hotel Delfini.
- doskonałe położenie i piękne widoki, przy samej plaży, jedząc rano śniadanie witał nas piękny widok morza - bardzo blisko do głównej ulicy w Nidri, pełnej restauracji, barów, tawern, sklepików itp. - pokój, trafiliśmy na pokój po remoncie, z nowym łóżkiem i meblami - codziennie sprzątany pokój, wymiana ręczników, kiedy tylko była taka potrzeba - obiadokolacje różnorodne i bardzo smaczne
- śniadania, smaczne, ale niestety przez cały pobyt dokładnie to samo - w godzinkach powrotu z plaży (18/19)brak ciepłej wody, ale to niestety problem wielu hoteli i dało się wytrzymać, trzeba było poczekać 15-20 min i już było w porządku
Szok jedzenie dno a niby bufet na śniadanie obiadokolacja to pomyłka ludzie nie dajcie się nabrać rezydentka to tylko spotkanie po przylocie i szybko sprzedać wycieczki na nic nie reaguje boi się greków zawsze byłem przekonany że Grekos to dobre biuro ale to jest pomyłka nie polecam tego hotelu !!!
blisko plaża i morze
katalog opisuje że są duże pokoje ale to jest ściema dopłata widok na morze to ściema dałem się nabrać pierwsze piętro to widok na drzewa kasy nie oddają
Opinia hotel delfini - pobyt w sierpniu 2017................
Jedzenie fatalne. .śniadania codziennie te same a obiadokolacje nie zjadłem, pokoik mają po 8-10 metrów. .o 18 można pomarzyć. .mam 2 duże siniaki od obijam się o łóżko..łazienka to raczej ciasne miejsce do ochlapania..no i dopłata za widok na morze to zwyczajne wyłożenie pieniędzy, bo na 1 piętrze widok jest na drzewa..bardzo nieładnie
Wskazówką dla innych moze byc jedynie to żeby wybrali inny hotel. Wlasciciele okropni az nie do pomyślenia ze sa grekami , buce, nie znajacy slowa dzien dobry nawet po grecku, nawet sporadycznie odpowiedzieli , juz prędzej wlascicielka odpowiedziala. Przy sniadaniu stali i tylko obserwowali ile kto bierze a tak naprawde nie bylo co. Kolacje wybieralo sie przy sniadaniu z dwoch dań ;nie dosc, ze byly to porcje dziecięce to bylo to obrzydliwe !!! Nawet to nie stalo kolo greckiej kuchni. Pierwszy raz spotkalam sie z czyms takim. Naprawdę nie polecam i zastanWiam sie jak takie biuro Grecos moze mieć taki hotel w swojej ofercie, jest to antyreklama dla biura, ja bylam z nimi pierwszy raz i raczej ostatni.
Polozenie przy morzu
Jedzenie,niesympatyczni wlasciciele,
Właśnie kończy się nam pobyt tygodniowy jest to porażka pokoje bardzo malutkie (oferta mówi o dużych pokojach) jedzenie to pomyłka rano bufet to jest szok mielonka,ser,jajko,pomidor,ogórek to rzadkość, dwa razy na tydzień arbuz. Kolacja serwowana porcje z przedszkola, dzieci to już nic nie zjedzą, rezydentka to osoba co nic nie załatwi boi się właścicieli. Jak takie biuro jak Grecos może sobie pozwolić tak oszukiwać ludzi dlaczego nikt się nie pojawi z centrali, może już czas zmienić rezydenta. Wszystkie duże biura robią porządek wymieniają swoich pilotów, rezydentów a tu tylko te same osoby. Pokoje z widokiem na morze to jest cwane wyciąganie kasy. Tylko wyżywienie na mieście
piękne widoki, blisko morze
bardzo małe pokoje, słabe wyżywienie
Jadąc do Delfini cudów się nie spodziewałam ale takiej porażki na pewnych polach też nie. jedyna zaletą tego miejsca jest jego położenie- bliskość tawern i miasteczka Nidri oraz piękny widok z ogrodu/tarasu na okoliczne wyspy. Pokoje w większości (a kilaka obejrzałam) są tragiczne. Lazienki bez brodzika, pozrywane zasłony prysznicowe,ściany w pokojach brudne, w szafach śmierdzi stęchlizną (musiałam wietrzyć ubrania na balkonie), naprawdę cięzko wypocząć w takim pomieszczeniu. Posiłki to absolutny dramat, przy czym ja naprawdę nie jestem wymagająca. Na śniadanie kawa rozpuszczalna, zalewana wodą o temp ok 80C, codziennie tem sam zestaw- codziennie! chleb, gotowane jajka (czasem chyba 2 razy bo juz niebieskie), produkt serodpodobny produkt wedlinopodobny, pomidor/arbuz, dżem i uwaga MARGARYNA i tak przez 7 dni. Obiadokolacje- 2 dania do wyboru, mrozona ryba, makaron albo mieso- warto tu dodac, ze hotel ma w menu swojej tawerny tez nromalne posilki ale za te trzeab osobno zaplacic. rezydentka Grecosa nie ma zadnego wplywu na wlascieli hotelu, chociaz chyab wszyscy oebcni skarżyli się codziennie. Ogolnie, jezlei komus zalezy tylko i wylacznie na miejscu do spania w obojetnie jakich warunkach i jest gotowy do stolowania sie na miescie (w pokojach ze wzgledu na brak wszystkiego raczej sie sniadania nie pzrygotuje) to polecam !
Pokoje i jedzenie
Hotel: Kameralny, położy tuż przy plaży. W niedalekiej odległości od portu,tawern i sklepików. Doskonała baza na zwiedzanie wyspy. Pokoje czyste i zadbane. Hotel tak na prawdę posiada jedynie dwa pokoje z widokiem na morze. Widoki dwóch kolejnych (piętro niżej) przysłaniają drzewa. Pokoje z widokiem bocznym... hmm faktycznie w niektórych (2 piętro) można dostrzec fragment morza... Jedzenie: Śniadania w formie \\\"bufetu\\\" (ser żółty, szynka ala konserwowa, jajko na twardo, jednego dnia pomidory i ogórek drugiego arbuz). Obiadokolacje serwowane (wybrana opcja spośród dwóch przedstawianych na śniadaniu). W pobliżu są restauracje i tawerny, w których serwowane są przepyszne greckie specjały : np. pita (około 2,5 euro najlepsze w restauracji OBELIX). Okolica: Piękne widoki na wysepki (Madouri, Sparti itd.) Możliwość wypożyczenia sprzętu wodnego np motorówki (warto skorzystać można opłynąć wszystkie wysepki oraz wschodnie wybrzeże Lefkady) W pobliżu hotelu przystanek autobusowy. Możliwość przejazdu do stolicy Lefkady, Agios Nikitas - milos beach (7,2 euro w jedną stronę dla dwóch osób), Kathisma, Vassiliki. Urokliwy porcik, do którego można dostać się kamienistą plażą lub drogą (od godziny 19:00-02:00 droga jest zamknięta dla samochodów więc swobodnie można wybrać się na wieczorny/nocny spacer. Polecam całodniowe wyprawy statkiem. Możliwość obejrzenia zachodniej części wyspy. Plan wycieczki : plaża Egremni - czas na kąpiel (do której nie ma dostępu od strony lądu), Porto Katsiki - czas na kąpiel, Kefalonia -czas wolny około 1 h, Itaka, Skorpios (wyżywienie wliczone w cenę) Mimo zastrzeżeń jeśli chodzi o jedzenie, wakacje bardzo udane. Wyspa przepiękna. Widoki rekompensowały wszystko :):) Polecam !!!
Blisko plaży Otwarta jadalnia Blisko centrum Widoki
Słabe jedzenie
Hotel czysty,goscie to glownie kulturalni Czesi i Slowacy witajacy nas z rana milym \"Dobry dien\". Obsluga profesjonalna, posilki serwowane w ogrodzie przy plazy z widokiem na piekne wysepki:) blisko sklepy i tawerny my polecamy Kokos Pite oraz wypozyczalnie Skuterow u Santasa a wycieczki fakultatywne lepiej kupowac samemu w porcie o 30% tansze nize u rezydenta:)
blisko centrum i plazy, czysty i cichy
mala lazienka